Bana gelin siz banaLeylakımm propycilim beklerim kısllarr hemi de iyiniyetliyimdir gerçekten
Kötü niyetlilerden korkun hatunlarrr.. Hasetlik kıskançlık kibir almış başını gidiyor.. Niyet iyi olunca Allah'ım da yüzüme gülüyor
Kaneelcim merhaba, antioksidanları yiyeceklerden almaya çalışıyorum ben. Yeterli sanırım bu şekilde
Antioksidan Bulunan Besinler
Yeşil Yapraklı Sebzeler : Yeşil yapraklı sebzeler özellikle kalp sağlığımız açısından önemli oranda antioksidan bulunan besinlerdir.
Lahanagiller : Brokoli, karnabahar, turp, Brüksel lahanası, beyaz lahana, hardal, kara lahana, şalgam önemli antioksidan bulunan besinlerdendir. Hem kanserden hem de kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.
Soğangiller : Soğan ( taze ve kurusu), sarımsak, pırasa güçlü antioksidanlardandır.
Kuru baklagiller : Soya fasulyesi, mercimek, kuru fasulye, nohut, kuru bakla ve yulaf besinleri antioksidan bulunan besinlerdir.
Zeytinyağı : Bileşimindeki tekli doymamış yağ asitleri kolesterolü düşürmede etkilidir. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır.
Yağlı Tohumlar : Badem, fındık, ceviz, yerfıstığı içerdikleri çoklu doymamış yağ asitleri, E vitamini, B6 vitamini ve magnezyum sayesinde kuvvetli birer antioksidan ve detoksifikanlardır.
Bunların Yanında : Enginar, üzüm, kayısı, ıspanak,yumurtanın sarısı, yeşil çay, domates, çilek, kırmızı ve sarı biber, havuç, elma, nar, turunçgiller, kepekli tahıllar ve su ürünleri sağlık açısında son derece faydalı besinlerdir.
Arkadaşlar bir sorum var bana yardımcı olurmuşsunuz ?
- Hocamız omega3 aldığımızda kuvvetli bir anti oksidan almamız gerektiğini söylüyor.
Antioksidan i tablet olarak mı almalıyız ? Yoksa yiyebilcegimiz besinler var mı ?
Ben yurt dısında oturuyorum. Antioksidan kapsülü doye birşey duymadım belki vardır ama ben bilmiyorum.
Üzüm çekirdeği iyi olduğunu biliyorum fakat burada bulman imkansız ..
Bunun yerine hangi vitaminleri kapsul olarak alabilirim?
kızlar canım acaip dondurma istiyooor..
ay ne guzel olur kız birimizde toplansak soyle..şimdilik birinci hayalim bu..ikinci hayalim buyuk bahcesi olan bi ew..üçüncü hayalim isee:Bana gelin siz banaLeylakımm propycilim beklerim kısllarr hemi de iyiniyetliyimdir gerçekten
Kötü niyetlilerden korkun hatunlarrr.. Hasetlik kıskançlık kibir almış başını gidiyor.. Niyet iyi olunca Allah'ım da yüzüme gülüyor
menun cok iyi canım..cevizi ilk baslarda 3 ogun ye..ama ogle ve aksam 1 avucu gecmesin ceviz..ikinciyide almanı tavsiye ederim..daha kapsamlı ve yemek tarifleri de var..bugün ilk günüm sizlerle ...yeniden umutlandım koyvermiştim artık umudum kalmamıştı kabulndim di ...iyikisizi buldum ama ilk günden yanlışlık yaptım galiba hem öğlen hem akşam ceviz yedim yani üç öğün oldu....
akşam yemeğim taze fasülye yoğurt ve ceviz ve acı turşu biber
karatayın ilk kitabını oğlum akşam üstü getirdi daha başlamadım acaba ikincisi daha kapsamlı olabilir mi onuda almalımıyım
afiyet bal olsun canım benim..3. ogunum:
tepsi köftesi(propyclimin tarifi,pek güsel oldu,tekrar 'muchas grasias' diyorum arkadasımmm)
yeşil salata
ayran
doyuncaya kadar diyo işte yaw
- Soru : Hocam hamileyim zandediyordum ama degilmisim sordugumda doyuncaya kadar demissiniz hamilelikte 3 ogun yerken doyasiya kadarmi yiyelim anlamamadim simdiden tesekkurler
31.03.2012 22:07:00 tarihinde sorulmuştur. Prof. Dr. M canan EFENDİGİL KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Doyuncaya dek sağlıklı olanları yemelisiniz.
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
02.04.2012 1300 tarihinde cevaplanmıştır.
senin ne kadar iyiniyetli olduğun,yazılarından cevaplarından belli zaten arkadaşım..allah seni de herzaman senin gibi iyi insanlarla karşılaştırsın
regl 3. gunum, bu gunlerde ben cok keyifsiz oluyorum..
sabah : 2 yumurta , 5-6 ceviz , peynir, 3 gun kurusu saat 7 de )
ogle : yogurtlu ispanak ve salata ( saat 12 civari )
aksam ( saat 17civari ) 2 kase yesil mercimekli bulgur pilav ve kiymali kabak ------ bulgur pilavi fazlaydi biliyorum((
su : simdilik 2.5 litre
bulgur pilavına dıkkat kızlar!kılo verme hızını etkıleyebılır!!kızlar nasılsınız?
sabah 2 kayısı kıvamında yumurta,domates,salatalık,zeytin,peynir,fındık..
öglen;2 yumurta,salatalık,domates,peynir
aksam;nohut yemegi,az bulgur pilavı,2 bardak ayran
spor olarak;1,5 saat yüzme,1 saat ütü,3 saat temizlik
canım çıktı bugün valla.birde üstüne regl..
ilkinde diyetle ılgılı tum bılgıler mevcut,ikincisinde ise kafana takılan sorulara cevap bulabılırsınbugün ilk günüm sizlerle ...yeniden umutlandım koyvermiştim artık umudum kalmamıştı kabulndim di ...iyikisizi buldum ama ilk günden yanlışlık yaptım galiba hem öğlen hem akşam ceviz yedim yani üç öğün oldu....
akşam yemeğim taze fasülye yoğurt ve ceviz ve acı turşu biber
karatayın ilk kitabını oğlum akşam üstü getirdi daha başlamadım acaba ikincisi daha kapsamlı olabilir mi onuda almalımıyım
sen 60 yasında böyle bır fızıge sahip ol,alnından öpeyim bacccımmmmmyuruyus zamanı şindik..
bide bu leslie bacı cok yoruyo ya...ama sıkıcı buldum kkendisini..bide fiziğini begenmedim hiç estetik değil:120:
afiyet olsun.aksam yemegim
kabak buglama(domatesli,soganlı hepsini koydum ocaga yagda ekledim kendi suyuyla pisti)
cacık
Eki Görüntüle 409332
aksam yemeginibiraz acele hazırladım az daha 8 yiyemeyecektim
komsuyla spordan sonra birer türk kahvesi ictik
kız burçin,bu kadar emek veriyorsun sakın kaçamak neyim yapayım deme bu haftaSlm. kizlar.
Menüleri paylasmistim....
Aksamda yürüyüsümü yaptim 1 saat 42 dakika yürüdüm 6,5km. yol yaptim...Ohhhhh kendime geldim gelsin leptinler gitsin kilolarrrrr
kız burçin,bu kadar emek veriyorsun sakın kaçamak neyim yapayım deme bu hafta
önce dövüp sonra seviyom ben de nasrettin hoca misali
İnsülin direnci yüksek kişilerin çok hızlı kilo alıp, zor kilo verdiğine dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Dr. Demet Özgil Yetkin, kilo aldıkça insülin direncinin arttığını, kilo verdikçe de azaldığını belirtti.
İnsülin, midemizin altında yerleşmiş yaprak şeklinde bir organ olan pankreastan salgılanan, önemli bir hormondur. İnsülin, kandaki şekerin kandan ayrılarak hücre içine girmesini sağlar. Kanda yüksek olan insülin önceleri kan şekerini hücrelere sokar ancak hücrelerin alabileceğinden daha çok enerji vücuda girerse insülin artık bu görevini yapamaz hale gelir. İnsülin hormonunun yeterince etkili olamamasına insülin direnci (rezistansı) adı verilir. İnsülin direnci arttıkça kan şekerinin hücreye girmesi için daha fazla insülin salgılanması gerekir. Pankreasdan salgılanan insülin hormonu salgısı, belirli bir süre sonra pankreas bezinin çok çalışmaktan dolayı yorulması nedeniyle azalır ve önce acıkma atakları olarak görülen şeker düşüklüğü (reaktif hipoglisemi) sonrasında da gizli şeker ve hatta aşikar şeker hastalığı ortaya çıkabilir.
İnsülin direnci kilolu kişilerde daha fazla
İnsülin direnci kilolu kişilerde daha fazladır. Bu nedenle kilo arttıkça bu direnç artar ve şeker hastalığı görülme olasılığı artar. İnsülin direnci yüksek kişiler çok hızlı kilo alır ve zor kilo verirler. Kilo aldıkça insülin direnci artar, kilo verdikçe azalır. İnsülin direnci olan kişilerde, yorgunluk halsizlik, hızlı kilo alma, zor kilo verme, doymama, sık acıkma, uyku basması, gün içinde acıkma atakları olması, tatlıya düşkünlük, özellikle karın çevresinde yağlanma artışı gibi belirtiler görülebilir.
Tip 2 diyabet veya gizli şekeri olan kişilerde birlikte tansiyon yüksekliği, kanda trigliserit (kan yağları) yüksekliği, insülin hormon yüksekliği, ürik asit yüksekliği ve göbekte yağlanma ve şişmanlık bir arada ise bu duruma metabolik sendrom denir. Metabolik sendromu yapan etken insülin direncidir. Bel kalınlığı veya bel çevresi artmış olanlarda (şişmanlarda) bu hastalık daha fazla görülür. Birlikte karaciğer yağlanması, yumurtalıklarda kist (polikistik over hastalığı), kan pıhtılaşmasına eğilim, HDL kolesterolde (iyi kolesterol) azalma ve idrarla atılan proteinde artma (mikroalbüminüri) birlikte olabilir. Bu kişilerde kalp koroner damar hastalığı ve tip 2 şeker hastalığı çok sık görülür.
Kalorili yiyecek ve hareketsizlik tehlikeli
Diyabet hastalığının sıklığı özellikle son yıllarda giderek artmaktadır. Bu artıştaki esas nedenin obezitedeki (şişmanlıktaki) aşırı artış nedeniyle olduğu düşünülmektedir. Bu korkutucu artışın yüksek kalorili gıda alımı ve hareketsizlik gibi nedenlerden dolayı insülin direncinin hızla artmasından dolayı olduğu düşünülmektedir. Bugün için insülin direnci ile baş etmenin en etkili yollarından birisi de harcayabildiğimiz kalori ile orantılı olarak beslenmek ve uzun dönemde diyabete bile yol açabilen insülin direncinin gelişmesini önlemektir.
Yüksek insülinin neden olduğu şikayetler
Sık acıkma ve dolayısıyla şekerli gıdalar yeme eğilimi artar.
Konsantrasyon azalması.
Sabah yorgun kalkma ve gün boyu yorgunluk hissi. Özellikle öğleden sonraları bitkinlik hali.
Daha sabırsız ve öfkeli bir ruh hali.
Yemeklerden sonra uyku basması ve gün içinde uyuklamalar.
Horlama ve uyku bozuklukları sıktır.
Eğer bu tür yakınmalar varsa insülin direnci olma ihtimali vardır. Bu hastalığın tanısının konabilmesi için endokrinoloji uzmanına başvurmak ve hormon testleri yaptırmak gerekir.
sen 60 yasında böyle bır fızıge sahip ol,alnından öpeyim bacccımmmmm
neeee 60 yasındamı lesliiiiiiii
aboowww
haksızlık ettim ozaman yaw...:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?