Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Günaydın canlar,

Bu tabakları görüp de reddetmek çok zor iş... Tebrik ediyorum seni güleryüz. Ben çok zorlanıyorum. Geçen hafta arkadaşlara gittik akşam. Anlattık durumu. 8den sonra birşey yemiyoruz dedik. Tabakları getirdi kadın. Randevulaşırken söylemiştim aslında yemiyoruz diye. Yine de yapmış. Sağolsun hiç ısrar etmedi. Hatta, o zaman ben götüreyim tabakları, eziyet olmasın bari dedi:) O kadar iyi oldu ki...

Ben artık, doktorum rejim yapmamı söyledi diyorum. O zaman kimse ısrar edemiyor:)

günaydın kızlar..
bu leslie benim belimi ağrıttı..fıtık hastası olduğum için korktum..bacağım hafif hafif sızlıyor..3 yıl önce de aerobik yaparken zorlayıp ameliyatlık duruma gelmiştim ve masajla kurtuldum..sanırım ayak ve diz hareketleri zorluyor ara vereceğim ..offf..ben hep böyleyim işte..bu fıtık beni mahvediyor..eski ağrılarımı hatırlayınca korkmakta da haklıyım aslında..yeniden aynı şeyleri yaşamak istemem.sabah yürüyüşleri devam...

sabah menüm

tulumlu omlet
zeytin
4 ceviz
domates,salatalık

Günaydın hanımlar,

sabah kahvaltım : 2 yum, yarım dilim peynir, salata, 6 zeytin, 1 küçük elma, 1 ç.b. ceviz

Gününüz güzel olsun.

Bir paylaşım

"Duygusal yeme sendromu, işte bu psikolojik nedenlerin vücut bulduğu en belirgin sendrom olarak karşımıza çıkıyor.

Duygusal yeme nedir ?

Eski çağlarda, insanlar acıktıklarında karınlarını doyurmak için yerlermiş ve zaten işlerinin büyük bir kısmı bedensel olarak çalışmayı da gerektirdiği için yediklerinin kalorisini büyük ölçüde yakarlarmış. Ancak, dünyanın gelişmesiyle ve tüketim seçeneklerinin zenginleşmeye başlamasıyla “yemek” artık sadece açlığı doyurmak için değil, keyif almak için de gerçekleştirilen bir davranış olmaya başladı. Hepimiz gündelik yaşamımızda, zaman zaman, sadece tadını sevdiğimiz için, keyif almak için tabii ki bir şeyler yiyebiliriz. Ancak, bunun sıklığı artmaya başlamışsa ve üzüntü, stres, öfke gibi olumsuz duyguları her hissedişinizde kendinizi buzdolabının önünde, özellikle de hemen tüketebileceğiniz şekerli, yağlı, unlu yiyeceklere elinizi uzatırken buluyorsanız, duygusal yeme atakları yaşıyor olabilirsiniz.

Duygusal yeme davranışında kişiyi yemeye yönlendiren şey aslında “açlık” değil, “çözümlenemeyen duygulardır”. Açlık yavaş yavaş gelişir ve midede hissedilir, buna karşılık, duygusal yeme atağı aniden meydana gelir ve özellikle ağızda, “bir şeyler yeme isteği” olarak kendini gösterir. Duygusal yeme eğilimi olan kişiler baş edemedikleri olumsuz duygularının neticesinde hemen bir şeyler atıştırarak, kendilerini o an için rahatlatırlar. Ancak, çoğu zaman farkına vararak, keyfini çıkararak yenmez bu atıştırmalıklar, tam tersine bir de bakılır ki koskoca bir paket cips bitivermiş, ya da en büyük boy çikolata paketinden geriye bir şey kalmamış! Sorunlarıyla direkt bir biçimde yüzleşmeyen, sıkıntılarına çözüm bulmaya çalışmayan bu kişilerin yedikleri, adeta bir ağrı kesici görevi görür, ama her ağrı kesici gibi etkileri sadece kısa bir süre içindir! Bir sonraki sıkıntı verici ve baş etmesi güç duyguda, bu kişiler kendilerini tekrar yemekle teskin etmeye çalışır ve bu böyle sürer gider.

Duygusal yeme eğilimi olan kişiler, artık bir süre sonra fazla kilolu kişiler haline gelir ve ondan sonraki süreçte baş etmeleri gereken şeyler bir değil birkaç tane olur: İlk etapta kendini gösteren duygular (stres, üzüntü, can sıkıntısı, kzıgınlık vb.) ve yedikten sonra hissedilen pişmanlık, suçluluk, başarısızlık düşünceleri..Bu durum tam bir kısır döngüye dönüşüp, yıllar boyu devam edebilir.

Duygusal yemeyi nasıl durdurabilirsiniz ?

Bu bilgiler ışığında, duygusal yeme ataklarınız olduğunu düşünüyorsanız, çevrenizin desteğini de alarak, ilk olarak kendi kendinize yardım etmeyi deneyebilirsiniz. Sağlıklı baş etme becerisini kazanmaya doğru ilk adım, yeme isteğiniz belirdiğinde, duygularınızı ve yaşadıklarınızı isimlendirerek durumu tanımlamanız ve farkındalık kazanmanızdır. Örneğin, “Şu an aç değilim, üzgün olduğum için yemek istiyorum, ama şimdi yersem bu sadece geçici bir çözüm olacak, sonrasında çok daha kötü hissedeceğim” gibi bir cümleyi tekrar ettikten sonra, sizi rahatlatacak ya da dikkatinizi dağıtacak aktivitelerde bulunabilirsiniz: Yakın bir arkadaşınızı arayabilir, bilgisayarda sizi oyalayacak sayfalarda dolaşabilir, TV’ye bakabilir, nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Bu örnekler herkes için değişebileceği için, kendi listenizi oluşturabilir ve istediğiniz maddeleri sıkıntınız hafifleyene kadar uygulayabilirsiniz. Ancak, bazı duygusal yeme ataklarının temelinde kronik stres, depresyon, panik atak, yeme bozuklukları gibi psikolojik sorunlar yatabilir ve kendi kendinize yardım etme girişimleriniz büyük olasılıkla yeterli olmayabilir. Bu tür durumlarda, konusunda uzman bir psikoloğun yardımına başvurmanız, tıbbi destek almanız gerekiyor ise bir psikiyatri uzmanı ile görüşmeniz, sıkıntılarınızı etkili biçimde çözümlemenizde size yardımcı olacaktır."

(Doktorsitesi.com 'dan alıntıdır-Uzm.psk.İlknur Yılmaz-http://www.doktorsitesi.com/yazi/duygusal-yeme-sendromu/3571)

Arkadaşlar, canım karnıyarık istiyor. Patlıcanları kızartmadan nasıl yapabilirim fikri olan var mı?

Canım, ben patlıcanları çatalla delip biraz yağlıyorum ve fırında biraz sönene kadar pişiriyorum. Daha sonra içini hazırlayıp, az su ilavesi ile tekrar fırında pişiyorum.

kızlar hepinize günaydın nasılsınız bugün umarım hepimiz için güzel bir gün olur.burda hava çok kapalı yağış var...

günaydın hanımlar

karataya başladıgımdan beri vucut 8 saat uyumaya programlanmış gibi kaçta yatarsam yatayım 8 saat sonra gözüm pıt diye açılıyo akşam 21:30 da yatmıştım sabah 5:30 da kalktım geçmişi okudum bi sürü alıntı yapıp mesajımı yazdım göndere tıkladım internet gitti sinir oldumm ya bizim nette bu aralar sorun var neden bilemedik belki bu mesajım bile gelmeyecek

igneoyası ben patlıcanları çatalla delip başını ortasını kesip fırçayla yaglıyorum fırında közlüyo gibi pişiriyorum sonra içini suyu ekleyip biraz daha pişiriyorum harika oluyo ..

kahvaltım :saat 6 :00 da

2kk haşlanmış yumurta
1 çb fındık
1 kk peynir
10 yeşil zeytin ( zeytini kendim yaptım tuz yerine limon tuzuyle kurmuştum nefis oldu )

omegalarımı unutttuuum şimdi içsem olurmu yaaa

bezgin_bekir arkadaşım babanı kaybetmişsin başın sagolsun canım mekanı cennet olsubn babacıgının ..

procum troidlerinde sorun varmış geçmiş olsun kan degerinde gerçekten çok düşükmüş hangi ildesin sen ...konya meram tıp hastanesinde bi mine hanım var endokrinci mikemmel bi bayan bide manisada devlet hastanesinde sabriye hanım var ama sıra sorun oluyo 4 ay sonraya falan sıra veriyolar ..belki yakında bi yerlerdesindir:26:
:26:

Son düzenleme:
kızlar sabah sormuştum gözden kaçtı galiba liste varmı varsahangi gün bildirim var ve kim hazırlıyor listeyi

canım ilk sayfamızı okursan orda detaylı bilgiler var...

yaaa sabah 5:45 e saati kurduk yattık yürüyeceğiz diye oğluş uyandııııı gidemedim kiii

Sabah
Tereyağına kırılmış 1 yumurta
1 ısırık muz
6 kadar ç.liz kuru üzüm
1 günkurusu kayısı
4 çeri
maydanoz
fındık
ş.siz çay
üzerine malum
Herkese günaydınlar afiyet olsun çıtırlarrr

doktor çok önemli probisilim arastır bikaç doktora git. sana anlatmıstım ya tekrar yazım doktor bana lavetrndan sonra propcil verdi bende prospektüsü okuyunca emzirenler de bebeğe gecer yazıyordu bende doktoru aradım ulasamadım emzirdiğimi unuttu mu falan diyee.

sehire gitmem zor olur diye ilçede devlet hastanesinde bir genel cerraha randevu alıp sormak için gittim . adam bana ne dese " ya hu bu doktorlara bu kadar güvenmeyin hayatınızı bağlamayın sende tiroid falan yok ne zehirli guatrı bırakın sunu içme bu ilacı alah alahh hersey çin malı bu ülkede labaratuarlarda ucuza kaçıyorlar gerçek sonuç olması imkansız bu kadar tiroid hastası olamaz dedi tiroid bezi vücüdün merkezi ...." dedi biz şokkk hemen

ankara nükleer tıp mrkezine gittik 250 300 tl verip bir kaç tahlil yaptırdık ve sonuç tiroid bezim gayet normalmiş. özel hastanedeki doktora hesap sormaya gittim bakın değerlerim normal ilaç kullanmadım hiç madem böle gececekti neden ilaç verdiniz bana dedim neden kendiliğinden geçer demediniz yada tahlılledrde hata olabileceğini

sölemediniz dedim adam bana ne dese "geminin bir kaptanı olur bir kaç kaptanla yol alamzsınız " şaka gibi yüzsüz şu an hiç ilaç kullanmıyorum iyiym insallah sizdede bisi yoktur canım ben çok moralimi bozmustum bi ara

kızlar doktorumda murat topoglu var diyette yapılan hatalardan bahsediyorlar haberiniz olaa

dünkü akşam yemegi 17.00
2 küçük karnıyarık(buzlukta hazır vardı ve kızarmıştı malesef)
3 kaşık pirinç pilavı(evde ne pişirdiysem ondan yiyorum ama çok az)
1 incir
biraz fıstık
aralarda
2litre su
ıhlamur,adaçayı,kuşburnu,tarçın dan oluşan bitki çayım
veee türk kahvemi günde 2kez mutlak içerim

dün akşam 35dk spor
çarsıdada 30dk yürüyüş yaptım

günaydın arkadaşlar
kahvaltı 9.00
çemenli zeytinyağlı çökelek eritmesi
1 dilim ekmek(çok canım istedi)
1ceviz
1 incir
çay

Canım günaydın evdekilerden yersen karatay olmaz kii...
Genelde karataya uygun pişiriyorum yemekleri arada makarna filan pişirdiğimde de kendi yiyebileceğim bir yemek de yapıyorum. Mesela benim evde makarna vardı.. Yanına yeşil mercimek yemeği yapıyorum kii aç kalmayayım.. Ben çorba ile mercimeği yerim.

tam yazıyordum milleğtim müdür geldi baskın yaptı yavv neyse ziyarete gelmis tek öğretmenli okulları sorun yok görev tamam

dün kızım hastaydı aksam girip yazamadım 90 dk yürüdüm

sabah çok sükür ki 58.5 i gördüm bu hafta insallah pazartesi 57 lerde olacağımmm

dün balık salata yemistim aksam ve kuruyemis almıstım alısveris yaptımdı ne yazıkkı kavrulmus kaju ve antep fıstığı yedim 1-2 avuç kadar:26::26::26: ama neyse didim çiko tatlı matlı yemektense dimi iyidir dövmeyyin sakın beni

Arkadaşlar, canım karnıyarık istiyor. Patlıcanları kızartmadan nasıl yapabilirim fikri olan var mı?

günaydın canım..ben de fırında közlüyordum ama çok az yağla teflon tavada kapağı kapalı çevirerek pişirmek daha lezzetli geldi bana..tavsiye ederim..

günaydın herkese..

yine kapalı bir gün..arkası da yağmur belli..geçmişi okudum geldim..şimdi de menülerimi yazayım..

dün akşam 3-4 parça etli ekmek (lahmacun yerine geçer dedim yedim kızlar..yasak mı)
salata
ayran

bu sabah:

2 haşlanmış köy yumurtası
beyaz peynir
yeşil zeytin
2 küçük domates
1 salatalık
3 gün kurusu
ceviz
2 kapsül omega 3 (500mgr)

haftasonu sapancadaydım..çok güzel pazar alışverişi yapmıştım ordan..hep köylülerden doğal sebzeler meyveler yumurtalar aldım..keşke her hafta gidebilsem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…