Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kahvaltım

1 yumurta
1 elma
3 kıraz
6 zeytın
b.peynır
orgu peynır
kasar peynır
3 mınık domates
fındık,fıstık
omega3
yesılcay,sıyah cay
turk kahvesı

YÜRÜMENİN FAYDALARI

1-Yürümek tip 2 şeker hastalığının gelişme riskini azaltır Diyabetten Korunma Programı çerçevesinde yapılan çalışmalar haftada 150 dakika yürümenin ve vücut ağırlıklarının %7’sini vermenin şeker hastalığı gelişme riskini %58 azalttığını göstermiştir

2-Yürümek erkeklerin kalplerini kuvvetlendirir Emekli erkekler arasında yapılan bir çalışma günde 15 km den az yürüyenlerin kalp hastalığından ölme riskinin günde 3 kilometre ve üzerini yürüyenlere göre iki kat fazla olduğunu söylemektedir

3-Yürümek kadınların kalplerini kuvvetlendirir 72,488 kadın arasında yapılan bir çalışma haftada üç saat üzerinde yürüyenlerin kalp hastalığı nedeni ile yaşamlarını kaybetme riskinin yürümeyenlere göre %35 azaldığını ortaya koymuştur

4-Yürümek beyin için faydalıdır Yine yapılan bir çalışma haftada 1,5 saat ortalama bir hızla yürüyen kadınların bilişsel fonksiyonlarının ve entelektüel yeteneklerinin yürümeyenlere göre daha iyi olduğunu ve 40 dakikanın altında yürüyenlere göre bu fonksiyonları kaybetme eğiliminin daha düşük olduğunu göstermiştir Bu konuyu bir düşünün isterseniz!

5-Yürümek kemikleriniz için iyidir Her gün 1 – 1,5 kilometre yürüyen menopoz dönemindeki kadınların tüm vücuttaki kemik kitlesinin daha az yürüyenlere göre yüksek olduğu bilinmektedir Bu kadınlarda bacaklardan kemik kaybı daha yavaştır

6Yürümek depresyon belirtilerini düzeltir On iki hafta boyunca haftada 3 – 5 kez yarım saat yürümek, depresyon sorgu testlerince tespit edilen belirtileri %47 oranında azaltır

7Yürümek meme ve bağırsak kanseri riskini düşürür Haftada 1,5 – 2,5 saat arasında orta bir hızla yürüyen kadınlarda meme kanseri gelişme riski hareketsiz kadınlara göre %18 daha düşüktür Birçok çalışma aktif olmanın bağırsak kanserinin ortaya çıkmasını azalttığını, kanser olanlarda bile yaşam kalitesini yükseltirken ölüm oranını gerilettiğini defalarca belirtmiştir

8-Yürümek fizik kapasitenizi geliştirir Haftada 3-4 kez yarım saat yürümek bedeninizle yapabileceklerinizi arttırır

9-Yürümek kısa sürelerle bile olsa fizik kapasitesini geliştirir Hareketsiz yaşayan kadınlar arasında yapılan bazı çalışmalar tek seferde yarım saat yerine günde üç kez 10 dakika yürümenin de etkili olduğunu ve kilo vermekte diğeri kadar faydalı olduğunu kuvvetli delillerle sunmaktadır

10-Yürümek fiziksel engellerin gelişmesini önler Yürüyen ve bunu yıllar içinde devam ettiren insanlar yaşlılıklarında ortaya çıkabilecek kireçlenme, kas güçsüzlükleri gibi fiziksel engellerin önüne geçerler Unutulmamalı ne kadar çalışır ve ne kadar güç harcarsanız o derece güçlenirsiniz Hareketsiz olmak sizi daha dinlenmiş değil daha bitkin yapar.

meraba kızlar bende aranıza yeni katıldım :) yaklaşık 3 hafta önce bende karatay diyetine başladım ama bir süre sonra sabahları ceviz ve yumurta olayı çekilmez hale geliyo bilmiyorum aranızda benim gibi sıkılan var mıdır=)) hem sıcaklar geldi benim alerji yapıyo yumurta yani 2 gün yiyosam 3 gün yiyemiyorum kahvaltıda muz fikride pek açmıyo biber falan közlüyorum onun yerine. herneyse işte 60.7 yle başladığım diyete şuan 58.1 le devam ediyorum aslında bu hafta baya bozdum p.tesi,perşembe bide dün baya bi bozdum diyeti makarnalar browniler derken ama çok canım çektiii pişman değilimmm=))) bu yediklerimin acısı soradan gelir mi sizce kilo alımı olarak =)) bide sporda yapıyorum basenlerimde 4 cm incelme oldu bacaklardanda 2 şer cm . kızlar aslında önceki sayfaları okucaktım ama gözüm korktu 1440 ları gözrünce neyse hepimize başarılarr diyorumm çok konuştum :)

Merhaba kızlar,

Dün akşam ki öğünüm;

1.öğünüm;
2 muz,1 kase kdr fıstık , kahve

2.öğünüm;
1 tabak etli taze fasulye ,
2 köftesi patlıcan kebabı ,
yogurt
su

Aksam yemek yemedim.
%75 kakaolu çikolata ve kahve

Bugun ki 1. Ogunum ;
Menemen , peynir, domates, salatalık cay

merhaba arkadaşlar.bende aranızda yeniyim ve karatay diyetine yaklaşık 2 aydır devam edenlerdenim.8 kilo verdim şimdiye kadar ve 68 oldum.daha verilecek 8 kilo var.hepimize başarılar...

kızlar selam
burda bir yağmur bir yağmur..izmiri sel götürdü

bu arada kızlar sabah tartıldım vee 80.4 lay lay lommm azar azar da olsa başladım heralde vermeye

sabah menüm saat.11:00

tulum peynirli omlet
5 zeytin
peynir
domates peynir
ev sucuğu
şekersiz çay
3 ceviz
10-15 kabak çekirdeği

Canım aldım tarifi sabah kahvaltıya yapıyim hemen.. :119::119::119::119:
Bide yemeye izin çıktı akşama kadar eritirim ben onu

Öğle yemeğim

güveçte patatesli kuşbaşılı yemek (2 büyük küp patates, az et)
2 kaşık kadar patates püresi
yeşil reyhanlı(saksımdan)yeşil salata
3 kaşık kadar yoğurt
Türk kahvem

Afiyet olsun çıtırlaraaa

selamlar kızlar.bugün işim çoktu ancak gelebildim.yaprak bastım kış içinyaz gelmeden kış hazırlığı yapıyoruz yaaaa

1 saat yürüdüm dışarda bu arada

sana da afiyet olsun bebeeemm

öğlen yemeğim 14:30 bitti

bir büyük kase tavuklu keşkek
6 tane bulgurlu sarma
5-6 kaşık tazefasulye yemeği
biraz turşu
küçük kase yogurt
1 incir
1 günkurusu
yarım dilim ekmek
1 ceviz
bitki çayı

bundan sonra 3 öğün yemek yicem geceleri çok acıkıyorum günler çok uzadı...ama akşamları çok hafif olucak..herkese iyi haftasonları diliyorum..

hoşgeldin aramıza canım inş. hedefine ulaşırsın..

selamlar kızlar.bugün işim çoktu ancak gelebildim.yaprak bastım kış içinyaz gelmeden kış hazırlığı yapıyoruz yaaaa

1 saat yürüdüm dışarda bu arada

kız erken değilmi daha yaprak basmak için...:44:

Selam

Sabah menüm:
2 yumurta ve peynirle omlet
5 zeytin
domates, salatalık, yeşil biber
2 omega 3

öğlen
2 tabak düğün çorbası(pişerken içine 2 kaşık un ekleniyor)
3 kaşık patlıcan oturtma
1 avuç ceviz
2 litre su
4 km yürüyüş

Ayrca çocuklarımla parkta yakartop ve voleybol oynadık. Spor sayılır mı bilmem ama beni çok terlettiler:)

Bugün yürürken ellerime 1'er kiloluk ağırlık aldım. Sanırım FZGUN yazmıştı. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Ben hergün 4 km(45 dakika) yürüyorum. Normalde 20 dakikadan sonra terlemeye başlarım. Bugün ağırlıklar olunca 10 dakikada terlemeye başladım. Toplamda da daha çok terledim. Yalnız 2. km de kenara bırakmak zorunda kaldım çünkü boynum ağrımaya başladı.

Kızlar yarın giremeyebilirim o yüzden şimdiden yazayım hepinizin anneler günü kutlu olsun.anne olmayanlarada inşallah Allah tez zamanda bi bebek nasip etsin.öpüyorum hepinizi hafta sonunuz güzel ve kaçamaksız geçsin...

İnş canım, eski kiloma dönerim böylece Boşa kıyafet masrafı da yapmam hem
Hayır olsun ruyan canım

hoşgeldin aramıza canım inş. hedefine ulaşırsın..

kız erken değilmi daha yaprak basmak için...:44:

yok canım ya,burda yapraklar kocaman oldu.ben biraz da taze ve küçükken basıyorum.o zaman daha güzel oluyo

amin amin canımsenin de anneler günün kutlu olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…