Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kızlar cevap verir misiniz? Merak içindeyim

İnsülin direnci çözülünce...

* Hipoglisemi sorunu ortadan kalkıyor. Tatlı krizleri, açlık nöbetleri, uyuklamalar, sinirlenmeler, öfkeler, anlamsız, aşırı ve ani tepkiler, uyku bölünmeleri, çarpıntı ve terlemeler tarihe karışıyor!
* Kilo vermek kolaylaşıyor. Verilen kilolar yeniden geriye alınmıyor. Kilo yönetimi sorun olmaktan çıkıyor.
* Kan şekeri yükselmeleri sona eriyor. şeker hastası olmanın önüne geçilebiliyor.
* Kan yağları dengeleniyor. Trigliserid normale dönüyor. ıyi kolesterol HDL yükseliyor. Total kolesterol düşüyor.
* Kan basıncının dengelenmesi kolaylaşıyor.
* Karaciğer yağlanması ortadan kalkıyor.

Osman Müftüoğlu

Genetik mirasında “insülin direnci” yazanlar, kolay şişmanlar. İşin kötüsü, bu şanssız insanların kiloları arttıkça insülin direnci daha da derinleşir.

Bu da daha fazla kilo almak anlamına gelir. Yani tam bir kısırdöngü söz konusudur. Allah bu insanlara kolaylık ve sabır versin!

ınsülin direnci problemini çözmenin en etkili yolu, kilo vermektir. Bizim tecrübelerimize göre yüzde 5’lik bir kilo kaybı bile direnci kırmaya yetiyor, yüzde 10’un üzerindeki kilo kayıpları sorunu neredeyse çözüyor. Kilo vermek kan şekerini kontrolünü dengeliyor, kan basıncını düşürüyor, trigliseridi normal değerlere getiriyor. Bir süre sonra iyi kolesterol HDL’de yükselmeye de yol açıyor.

Kısacası insülin direnci genetik mirasta yazılı kalıcı bir “kodlanma hatası”, “genetik bir eğilim” durumudur. Bu nedenle “asla tamamen yok edilemez, sorun kökünden çözülemez” ama pek çok genetik sorun gibi o da yönetilebilen, kontrol altına alınabilen bir problemdir.

NE YAPMALI?

“İnsülin direncinin nasıl kontrol altında tutulacağı” sorusunun yanıtına gelince... Bu, bilgili bir hasta ile uzman bir sağlık ekibinin birlikte çalışarak başarabileceği bir iştir. ınsülin direncini normale getirmek, sadece ilaç yutmak veya yalnızca diyet yapmakla mümkün olmaz. Bu iki önlem birlikte uygulansa bile arzu edilen sonuç her zaman alınamaz. Çünkü bu iş, egzersiz olmadan asla başarılamaz...

Sorunun çözümü, kilo vermekten geçiyor. Mevcut kilonun yüzde 10’unun kaybı, yukarıda da belirttiğimiz gibi orta ve uzun vadede mükemmel yararlar sağlıyor ama ne var ki insülin direncini yönetmeyi öğrenmeden kilo vermek oldukça zor, hatta imkânsız!

Bir miktar kilo verilse de bir süre sonra fazlasıyla geri alınıyor. Bunun için mutlaka “medikal bir kilo programı” şart. Çoğu hastada “diyet+egzersiz+ilaç” üçlüsü olmadan başarılı olmak mümkün değil.

Egzersiz Uzmanı Özcan KIZILTAŞ

Egzersiz: Power walking

“İnsülin direncinin azaltılmasında en etkili egzersiz hangisi” sorusunun yanıtını vermek pek kolay değil.

Gözlemlerimiz, yürüyüşün en önemli “direnç kırıcı egzersiz” olduğu yönündedir. Biz özellikle “power walking” diye tanımlanan ve orta yaşlı biri için dakikada 100-120 adım atmayı temel koşul kabul eden tempolu ve sıkı yürüyüşlerin etkili olduğunu düşünüyoruz.

Adım sayısı zaman içinde dakikada 140-150’ye kadar çıkarılabilir. Yürüyüş süresince elde yarım-bir kiloluk ağırlık taşınması, vücudun üst bölümündeki adaleleri de kullanıma sokacağından egzersiz etkinliğini artırır.

Egzersiz çalışmalarını düzenli olarak haftada üç kez yapmak ve mümkün olduğu kadar kalp hızını dakikada 100’ün üzerine çıkarmak (mümkünse 120’ye yaklaştırmak), etkili bir sonuç almayı kolaylaştırır.

Yürüyüş dışında yüzme, bisiklet çevirme, merdiven inip çıkma da etkili egzersizlerdir. Önemli olan nokta da egzersiz programına başlamadan önce mutlaka bir doktor kontrolünden geçmektir.

iyi geceler hanımlar
sabah burayı okurken misafir bastı ayagınımı sürüdü nedir sonra bi sürü insan geldi ugrayamadım
bugün çok şükür kaçamak yapmadım çok mutluyum
geçmişe bi bakayım

biirde yarı günüm var vallahi ne yapcaksam yemiyorum diyetteyim desem insanlar aptal aptal bakıyor suratıma off yaa bugün acayibim

Salata çeşitleri ve zeytinyağlı şeyler yapabilirsin,onlar içinde börek türü ve tatlı yaparsın,sen de arada kaynarsın,diyetteyim deyince gözler üstünde oluyor,resmen benim ne yiyip ne yemediğime bakıyorlar,desen bir türlü,demesen başka

afiyet olsun bacım.aynen bende dün gece regl olmuşum haberim yoksabahtan beri ağrı ve bolca asabiyet yaşıyorumçok sinirli oluyorum yaw

saol canım iyi geldi bu metin

ne fenasın kız insan kaynanacıgınada alır :) annene ne aldın merak ettim ...
eşimde bugün bana soruyo anneler gününde ne istiyon diye aklımada bişey gelmediki :26:baskül alayım mı sana diyo ezikmiyim neyim

uykum yok ama yatsam iyi olcak sapıtmaya başladım iyi bol leptinli geceler

günaydın hanımlar uyuyamadım bugün 5 saat anca uyudum ama çok şükür dinç kalktım

kahvaltım 7:00

2 kk haşlanmış yumurta
2 kk peynir
10 zeytin
1çb fındık
1 kuru incir
1 avuç çigdem
domates

1 gr omega 3
1 fıncan kırmızı meyve çayı

şimdide siyah çayımı içiyorum

iyiniyetlim toksin atmışsın yarasın canım

Canııımm günaydınnn sıkılıyorsundur da sen hareket edemiyorsun di mi..
Sağolasın.. İnşallah en kısa zamanda iyileşir sen de toksinlerini atarsın bol boll canım

Günaydın gününüz aydın olsun güzellerr

Kahvaltım

2 haşlanmış yumurta
1 günkurusu
1 erik
3 çeri
ş.siz çay
bolca peynir emir_bebek: yedirdi istemeden üst üste tıktı ağzıma)
ahali simit yedi ben gene kokladım bakalım

şimdi de

Hepinize afiyet olsun iyi hafta sonlarııı..

Günaydın hanımlar, hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum.

Çok geçmiş olsun.

Sabah: 2 yumurta, salata, 1 dilim peynir, 5 zeytin, yarım elma, 6 çilek, 1 ç.b. ceviz

Günaydın kızlar
sabah kahvaltım
30 dakika yürüyüş
2 haşlanmış yumurta
1 muz
5 çilek
1 domates
1 salatalık
1 bardak yarım yağlı süt

birde size sormam gereken bişey var benim reglime 6 gün var şimdiden şişkinlik yada kilo yaparmı şiş hissediyorum kendimi

Canııımm günaydınnn sıkılıyorsundur da sen hareket edemiyorsun di mi..
Sağolasın.. İnşallah en kısa zamanda iyileşir sen de toksinlerini atarsın bol boll canım

sorma canım hemde nasıl sıkılıyorum oturdugum yerde falan yapıyorum ama oda sıktı artık eşime piknige gidelim dedim onunda bugün sınv görevi varmış inşallah yarın gider bi dolaşırız biraz açılırım

Gunaydin kizlar
sabah klasik karatay kahvaltimi yaptim ve simdide limonlu cay icecem..
bugun okul var bana,sinav gorewlisiyim..
iyiniyetlim ne guzel yurumussun kiz,alkiiiisss
ASYA cim seni ruyamda gordum canim..49 dan 47 ye dusmustun...hayir olsun insallah..opuyorym:))

Yapar canim,vucut su tutmaya baslar..bol su ic ve bu donmde ozellille tuzu azalt..

günaydın hanımlar bu sabah tartıldım 500gr daha gitmiş pazartesiye inş. 500gr daha veririmeşim biraz moralimi bozdu sağlıksız kilo verdigimi yakında hasta olabilcegimi söylüyo çok uzun süre aç kalıyormusum oruç mu tutuyosun diyo açlıktan nefesin kokucak diye dalga geçiyo behçet hastasıyım bu hastalık vucut direnci düştügünde ağızda yaralar çıkıyo ve ben karataycı oldugumdan beri ağzımda yara felan çıkmadı demekki beni kötü etkilemiyo...tek sorunum cok üşüyorum ısınamıyorum..neyse bu sabahki

kahvaltı 9.00

2 yumurtadan tereyağlı sucuklu omlet(sucuk çok azdı)
peynir avuç içi kadar(hepsini yiyemedim
yarım salatalık
1 domates
1incir
2günkurusu
3 ceviz
vee çayyy..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…