Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

slm kızlar
bu arada eltim falan diyodum kilo karşılaştırması diyodum ya çok karşılaştırma yapmadılar o da 58 kiloymuş ama bu sefer de bebeklerimizi karşılaştırdılar çokkk.
benimki çok hareketsiz eltiminki maşallh şimdiden nerdeyse yürüyecek. bizimki eline bişe uzat tenezzül edip almıyor bile
neyse çok da önemli değil öyle böyle geçti tatil arada gerginlik falan ama bitti çok şükür sağ salim

Valla sabah süper bir karatay kahvaltısı yaptım anam sağolsun :))1 adette muz yedim incir falan yemedim ama öğlene de mis gibi nohut yapmış anam D: hadı bakalım ama bu ara göbeğim daha çok çıktı çokaç bıraktım kendimi şimdi normal yiyinye bünye sapıttı olsun ben biliyorum 60 ları görücem kesinn bu arada dün neredeyse 2 aydan sonra ice tea içtim ay çok iğrenç geldi tadı ya nasıl içiyomuşum ben onu o kadar az kalsın cococola eve plaket göndericekti üstün tüketim belgesi :)) uzun zaman içmeyince tadı bir garip geldi.Bu arada akşama da bir muzum var sewgülümün abisinin doğumgünüsü pasta yememek için önden yerim beni tutar:))

esascım evin nerdydi

Canım ben uluönderde oturuyorum .işyerimde şair fuzulide.

Gunaydin kızlar, dsizlere bir sorum vardı ...

Sabah kahvaltıda muz yerine portakal yesek olur mu ?
:2:

bence yenebilir çünkü meyveleri sabah yemek daha iyi oluyor.bende kışın arada yedim portakal elma sabahları...

geçmiş olsun canım bir an önce iyileşirsin inş.

Dün yürüdüm ya bu gün ayaklarım çok fena eklemlerim açılmıyor sanki gerçektende moralım bozuk sanki kilolar gitmiyor.Bu nedenle
bu sabah 1 menum
açık limonlu 2 cay
bir avuç çerez

bence sürekli kafana takarsanda kilolar gitmiyo diye ,veremezsin canım düşünme .yani sürekli verecem ben bu kiloları de ve olumlu mesajlar gönder beyne.

Merhaba arkadaslar,
Ben sizleri uzaktan hep takip ediyorum.Dun bu diyeti yapmaya basladim.
Bugun oylesine tartildim 600 gr vermistim nasil mutlu oldum anlatamam.

ozaman hoşgeldin aramıza....

ya millet ne hız lı veriyo ben daha yavaş veriyorum aslında çoktan 5 kilo olmalıydu 9 nisanda başladım çünkü neyse artık yavaş olsun benim olsun D:

canııım tebrik ederim çok sevindim hayırlı uğurlu olsun

Pepetii günaydın canım aynı kilodayız biz Yarışsak mı seninle diyorum sen de istersen daha iyi veririz. Ne dersin canım

ok varım canım bakalım 31 mayısta ne olacağız . sende ben gibsisn zati öğretmen +bim a101i in aktüel ürünlerinin sıkı takıpçisi ortak yönlerimiz çok bide kilomuzz ahh ahh keske bende 2 çocuklu olaydım 2. yide pırtlatırsam rahatlıycam ayyy güleryüzde hamiş ne güzel

ya millet ne hız lı veriyo ben daha yavaş veriyorum aslında çoktan 5 kilo olmalıydu 9 nisanda başladım çünkü neyse artık yavaş olsun benim olsun D:

bencede öyle bende gr.gr.veriyorum ama hiç olmazsa geri almıyorum yada almış olsam bile hemen telafi ediyorum yani verdiğimiz kilolar dikkat ettiğimiz sürece kalıcı oluyolar...

günaydın hanımlar
kahvaltı 9:00 bitti
1 haşlanmış yumurtalı soğanlı piyaz
1 avuç peynir
1 domates
1 dilim börek(buzluktan cıkarmıştım eşim yimedi bozulmasın diye yidim valla)
1 kayısı
1 ceviz
çayyy..

Tamam canım böyle olursa kaçamak da az olur Bak senin gibi her sabah yürüyüş de yapıyorum..
evet canım çok ortak yönümüz var..
2. yi pırtlattım hadi sıra sende

Beynimiz, hayatımızda mutsuzluğa neden olan koşullar varken (örn: depresyon, stres, gelecek endişesi, geçim sıkıntısı) metabolik faaliyetleri yeniden düzenleyerek fizyolojimizi koruma moduna geçiriyor ve aynı beslenme rejimi ve enerji tüketimine rağmen kilo almamızı sağlıyor. Bu, onbillerce yıllık insanlık tarihi boyunca neslin tükenmesini önleyen bir vücut fonksiyonu. Bu fonksiyon, tarih boyunca benzeri görülmemiş bir gıda bolluğu ve çeşitliliği yaşadığımız bu çağda, süper rafine, yüksek kalorili ve sonsuz lezzetteki endüstriyel ürünlerin süpermarket raflarından ve tv reklamlarından yaptığı hücumla birleşince kitlesel obeziteye neden oluyor. Böylece sarf edilen kaloriyi artırmak ya da alınan kaloriyi azaltmak ideal kiloyu korumaya yetmiyor, gelecek endişesini ve iş hayatından gelen stresi bir kenara bırakıp, beslenme dışındaki faaliyetlerden elde ettiğimiz yüksek endorfin düzeyini koruyabilmemiz gerekiyor. Bu da ancak düşünce ve duygularımızı kontrol altında tutabilmekle mümkün. Aynı beslenme ve enerji harcama şartları altında kilo almaya başladıysanız, farkında olun ki stres veya endişeden dolayı vücudunuz depolama moduna geçmiş durumda.

Arkadaslar yogun bir sac dokulmesi yasiyorum fakat bu diyete baslamadan once zaten vardi.Sanirim mevsimsel bir durum.Bu diyetle dahada artmasindan korkuyorumSizlerin onerebilecegi bir durum var mi bunun icin?Sirf bu sebeple diyetime son vermek istemiyorum.:26:

geçmiş olsun canım..

güleryüzcüm tebrik ederim canım..ne güzel bir haber bu böyle..topiğin bebişi olucak ne güzel..Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin..kilolar dert değil maşallah sen çok iradelisin hemen verirsin..Allahım isteyen herkese nasip etsin..

Mevsimsel bir durum kesinlikle yediklerimiz sağlıklı ve vitaminli çünkü örneğin fındık
Fındığın yararları, Günde 40 gram fındık her şeye iyi gelir, Fındığın vücuda faydaları nelerdir

Netkeyfim.com

Günde 40 gram fındık her şeye iyi gelir!

Bazı beslenme yanlışlarımız var, ısrarla yapıyoruz. Onlardan biri de “kilo alırım” diye korkup kabuklu kuruyemişleri yeteri kadar yememek.

Dünyanın en büyük fındık üreticilerinden biriyiz. Yeteri kadar ceviz, badem, yer fıstığı üretiyoruz. Ama gelişmiş ülkelerde “ilaç niyetine” yenilen bu besinleri biz hâlâ “abur cubur yiyecekler” sınıfına koyuyoruz!

Oysa özellikle 90’lı yıllar sonrasında yapılan araştırmaları baz alarak fındık, ceviz, badem, yer fıstığı ve antepfıstığına hak ettikleri değeri vermek zorundayız. Nedeni şu…

Araştırmalar bu yiyeceklerin kalp krizi geçirme ya da kalp hastalığına yakalanma ihtimalini azalttıklarını gösteriyor.

FDA NE YAPTI

Amerika’da yapılan çok büyük bir araştırmada (Lowa Kadın Sağlığı Araştırması), haftada birkaç kere makul miktarda kabuklu yemiş yiyenlerde kalp krizi ve kalp hastalığı riskinin neredeyse yüzde 50’lere yakın oranlarda düştüğünü gösteren verilere ulaşıldı.

Beş-altı yıl önce de Amerika’nın sağlık konusunda “astığı astık kestiği kestik” kurumu FDA (Amerikan Gıda ve ılaç Kurumu), gıda şirketlerinin ürün paketlerinin üzerine “doymuş yağ ve kolesterol oranı düşük bir beslenmede çoğu kabuklu yemişten günde 40 gram yemek kalp hastalığı riskini azaltabilir” ifadesini yazmasına izin verdi.

NEDEN TAVSİYE EDİYORUZ

Peki fındığın, cevizin, bademin, yer fıstığı ya da antepfıstığının bu mucizevi faydaları nereden kaynaklanıyor?
Sorunun yanıtı şu: Hepsinin de içinde bol miktarda posa, kolesterol düşürücü bitkisel sterol, folik asit, magnezyum, bitkisel Omega-3 yağları var. Bu bileşimler, özellikle içerdikleri doymamış yağlar nedeniyle kötü kolesterolü azaltma, iyi kolesterolü yükseltmede mükemmeller.

MİKTAR ÇOK ÖNEMLİ

Omega-3 yağları ile damar sağlığını güçlendiriyor, kalp ritim bozukluklarını önlüyor, kanı inceltip pıhtılaşma ihtimalini düşürüyorlar. Yapılarındaki arginin, damar duvarında daha fazla nitrik oksit üretilmesine ve bu yolla damarların gevşemesine, genişlemesine yardımcı oluyor.

Nitrik oksit ile sağlanan bu genişleme cinselliği destekliyor. Ayrıca kan basıncı da düşüyor. Koroner arterlerde kan akışı rahatlıyor. Yapılarındaki folik asit homosisteini düşürürken, potasyum kalbi güçlendiriyor.

Kafanızı daha fazla karıştırmak istemem ama bana sorarsanız bu yiyeceklerin 30-40 gramlık miktarları kolesterol düşürücü, tansiyon ayarlayıcı haplar kadar etkili.

Bu yiyeceklerden uzak durmanızın nedeni, onları birer kilo makinesi gibi görmenizdir. Bu durum yüksek kalorili besinler olmalarından kaynaklanıyor. Ortalamada her birinin 100 gramı yaklaşık 600 kalori civarında enerji kazandırıyor.

Avuç avuç yerseniz, kilo almanız doğal. Oysa 30-40 gram yediğinizde 150-200 kalori civarında bir kalori kazanımınız söz konusudur ve bu rakam ara öğünlerde almanızı tavsiye ettiğimiz rakama eşittir.

Ara öğünlerinizde cipsler, tuzlu veya şekerli bisküviler, fırın işi unlu, yağlı zararlı besinler ya da çikolata, dondurma yerine bu yiyecekleri tercih ederseniz, hem kilo sorunuyla karşılaşmaz hem de sağlığınıza ciddi bir yatırım yapmış olursunuz. Bizden söylemesi…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…