Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Nazfiliz ciğim lahmacuna hiç takılma, hepimiz yiyoruz. haftada 1 defa yedikten sonra kilo vermeyi etkilemiyor. Görümcene de sinir oldum doğrusu. Ona inat ver kiloları. insanlar kilolu kişilere karşı çok ön yargılı davranıyorlar.

Bu arada 45 dk yürüdüm.

İyi aksamlar,

Aksam ogunum;
1 tabaga biraz semizotu ve biraz taze fasulye.2-3 kasik yogurt

Yarina Allah kerim

Son düzenleme:

aynen öyle canım.benim de var öyle bi diyetisyen geçmişim,2 saat geçse de ara öğünüm gelse diye gözüm saatten ayrılmazdı.

bu görümceler,kayınvalideler olmasa ne yapardık ki???onlar sayesinde zayıflıyoruz bacım

seni tebrik ederim nazar deymesin canım ....bende 2 doğum yaptım genç ken benimde sorunum yoktu hamileliklerimde 18 kilo aldım doğumdan sonrada hemen verirdim ne olduysa yaş geçince troit yavaşlayınca oldu

küçük bir kepçe kadar kısır
ev yapımı biber turşu
2 lt su
ebru şallı yapcam şimdi

iyiniyetliiii TEBRİK KOYDUM SANA CNM MAŞALLAHHH DARISI HEPİMİZE
FOTO FOTO FOTO

ben de közlenerek yapılan patlıcan salatasından bahsediyorum canım..zaten yanlış anlamışım ben arkadaş yasaklı diye makarnadan bahsediyormuş

kızım için ek gıdaya başlıcam...
ne yapsam korkuyorum nedense yanımda hiç büyüğüm yok cesaret verecek. bugün meyve püresi verdim inş yanlış bişe yapmamışımdır

kızım için ek gıdaya başlıcam...
ne yapsam korkuyorum nedense yanımda hiç büyüğüm yok cesaret verecek. bugün meyve püresi verdim inş yanlış bişe yapmamışımdır

Canım bebiş kaç aylık? Bir de meyveleri deneyerek vermeni tavsiye ederim. Yani bir kaç gün aynı meyveyi ver alerji yapıp yapmadığını anlarsın. Miktarı da çok tutma. Bir de çilek biraz daha alerjik bir meyve.

eski insanlara sor ayrıca 1 yaş tarım bakanlıgı yasaklaması

Bir paylaşım: Alıntı :cnnturk.com

"Sağlık Bakanlığının ve doktorların alerjin maddeleri içermesi nedeniyle bir yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemesi uyarısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca etiketlere taşınacak.

Doktorların "bebeklere bal yedirmeyin" uyarısı, artık bal etiketlerinde de yer alacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanarak görüşe açılan bal tebliği taslağına göre, bal etiketlerinde "1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir" ifadesi yer alacak.

AB'Ye uyum çerçevesinde hazırlanan taslağa göre bala gıda katkı maddeleri de dahil olmak üzere dışarıdan hiçbir madde katılamayacak. Bal doğal bileşiminde bulunmayan organik ve/veya inorganik maddelerden ari olacak. Bala hiçbir katkı maddesi ve aroma verici katılmayacak.

Fırıncılık balı dışında bal, bala ait olmayan yabancı tat ve kokuda, fermantasyonu başlamış, asitliği yapay olarak değiştirilmiş veya içerdiği doğal enzimleri parçalayacak ya da önemli düzeyde inaktive edecek şekilde ısıtılmış olmayacak.

Filtre edilmiş bal ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla yabancı organik veya inorganik maddelerin ayrılması sırasında kaçınılmaz olan kayıplar dışında balda polen veya diğer bala özgü bileşenler uzaklaştırılamayacak. Bal, Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliğinde yer alan şekerleri içermeyecek. Balın tadı ve aroması, balın kaynağına ve üretildiği bitkinin türüne bağlı olarak değişmekle birlikte, bal kendine özgü koku ve tada sahip olacak.
Bebeklere neden bal yedirilmemeli?-

Uzmanların verdiği bilgiye göre, arılar bal yapmak için nektar toplarlarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirler. Yetişkinlerde bu balın yenmesi sorun yaratmaz. Gerek vücudun savunma sistemi gerekse midenin asitli ortamı, bu bakterinin zarar vermesine müsaade etmezler. Bebeklerde ise hem savunma sistemi yeterli gelişmemiştir, hem de mide hala ancak anne sütünü hazmedebilecek durumdadır.

Yetişkinlerin aksine bebeklerin sindirim sisteminde botulizm sporlarını kontrol eden ve bakterinin çoğalmasını ve zehir üretmesini önleyen faydalı bakteriler henüz gelişmemiştir.

Bu bakteri bebeklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir. Zehirlenen bebek nefes alma ve yutkunma zorluğu çekebilir, kol, bacaklar ve boyunda güçsüzlük ortaya çıkabilir, durum çok ciddi sonuçlara yol açabilir.

Bir yaşını geçmiş çocuklara balın bir zararı olmazken, bu nedenlerle doktorlar tarafından 12 aylıktan daha küçük bebeklere bal yedirilmemesi tavsiye ediliyor. "

teşkkrlr cnm. 6 ay bitiyo sanki sütartık yetmiyor gibi huzursuzluk var. bugün muz ve çilek verdim tavsiyene uycam. sebze olarak da haşlayıp ezecem herhalde

Akşam yemeğimi de yazayım hemen, 19.20'de bitti
1 kase ezogelin çorba, 1 tabak ciğer sote, salata, sonra da annemin yeni yıkadığı çileklerden yedim birkaç tane

Su: 4 litre
Spor: yarım saat yürüyüş

Geçmişi okuycam şimdi, bakalım neler olmuş

Son düzenleme:
Iyı Aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar ...... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul(m...p (12 TL. 60 kapsul var ıcınde)),bır kase cevız,bırkac kahverengı kuru kaysı,bır bardak sut 1muz,kakao .......2. Öğün(ıkındı vaktı) sebze yemegı,'-sır,ayran,omega3 balık yagı takvıye 2 kapsul................... .......... ...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,2 fıncan kahve

Spor: 5 saat ev ısı yaptım ,25 dakıka yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum , tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…