Evet fzgunum aynen bööle yönlendiriyorum ben de aileleri.. Çocuğa küçükkenden itibaren sorumluluklar vermek gerekiyor ki sorumluluk duygusu öğrensin.. Öğrensin ki ödev sorumluluğunu ve öğrencilikle ilgili sorumlulukları alabilsin.. Önce çocuğa küçük yaştan yaşına uygun sorumluluklar vermek gerekiyor..
Sonra ödevlerini 1.2 sınıflar hariç kendilerinin yapması gerekiyor.. DERS ÇALIŞ dememek gerekiyor.. Ders çalış dendiğinde ilkokul çocuğu çalışır (her gün defalarca söylendiğinde ergenliğe gelene kadar her gün kimbilir kaç defa duyuyordurbıkkınlık yaratıyoruz) ergenliğe girdiklerinde inatlaşıyorlar ve çok tepki gösteriyorlar. bir öğrencime annesi o kadar çok ders çalış demiş ki çantasını bile okula getirmiyordu ve artık asla ders çalışşmayacağım demişti bööle hale gelebiliyor..
Çalışmadığında zayıf not almalı ki çalışmadığında ne olacağını yaşayarak görsün.. Siz söyleyince ders çalışmamalı kendiliğinden çalışmalı çocuk.. Ben kızımın ödevlerine hiç bakmam ders çalış demem ama inceden takip ederim ödev yapmadan gitmez. Bazen bi ödevini unuttuğunda sabahın köründe kalkıp onu mutlaka tamamlıyor..
Siz hep yanında oldukça birlikte çalıştıkça kendi başına ödev yapmayı öğrenemiyor..
Canımcım nasıl, yürüyüşler iyi gidiyorgaliba. İyiniyetlim ben de bu sene biraz daha fazla yapmaya çalışıyorum, söylediklerini, ne kadar başarabildiğim tartışılır.:) Ancak ilk başta çok tepki alsam da (zaman zaman çocuklardan zaman zaman eşimden) eğer istikrarla devam edersem yani kendimi tutup karışmassam olumlu sonuçlar alıyorum gibi. Senden de bunları duymak doğru yolda olduğumu düşündürdü.
Sersumum milleti boşver canım.. Sen okulunuzda rehberlik servisi varsa git rahatlarsınız kızın ve sen de Fzguna yanıt olarak yazdım bişiyler bi bak istersen canımm
Evet canım devam et bööle.. Aslında zor olan bu.. SABRETMEK o kadar zor ki ben bile zorlanmıştım açıkçası önceleri ders çalış demeden çalışmayan çocuğun ilk etapta başarısı düşebilir tabii bu doğal.. Ama çocukla da konuşmak ve şöyle demek şart: Kızım/oğlum ben sana ders çalış demek istemiyorum. Artık bundan sonra sana ders çalış demeyeceğim ve bu benim için çok zor olacak. Ama ben çaba sarf edecek sabredeceğim. Senden de ben ders çalış demeden çalışman için çaba bekliyorum.. Demek ve eğitimin neden gerekli olduğunu bir kere güzelce konuşmak.. Sonra takibe almak gerek.. Evde gün gün pek hissettirmeden ders çalışıp çalışmadığını kontrol+öğretmenle takip ödev yapıp yapmadığı vb yeterli belki çok zaman alacak biraz notları düşecektir. Ama sonra çocuk kendi kendine çalışma alışkanlığı kazanınca her iki taraf da rahatlıyor kızlar bu işe yarıyor. Düşük notlar almak onları da mutsuz edecek ve kendi kendine çalışacaktır sabredin en az 2 ay.. uzun vadede çözümdür bu sonunda rahatlayacaksınız.. Soru sorduğunda dersleriyle ilgili yardım istediğinde yardım edin.. ve hep yanında olduğunuzu onu çok sevdiğinizi heerrr gün söyleyin ve öpün mutlaka
canım benim yazdıkların çok doğru..haklısın..ben bu yıl psikolog olan bir arkadaşımla baya konuştum bu konuları..ama uygulamaya gelince çok zor...en az zararla atlatmalısın bu dönemleri dedi..ama ben genelde çok asabi ve sabırsızım..kızım da bir okadar inatçı.iki oğlak karşılıklı boynuzları tokuşturup duruyoruz
elimden geldiğince umursamamaya çalışıyorum ama olmuyor...bugün yaptıklarım herzaman yaptığım şeyler diil aslında..dediğim gibi okulun sonları ve son sınav ve proje ödevleri..ben de hep yapmazsan cezasını sen çekersin diyorum(not olarak)ve bizden de yapmadıklarının sonucunda(odasını toplamama) bilgisayar cezası ve bunun gibi cezalar...ama hiç caydırıcı değil..öfff..baş ağrısından başka bişey diill...üzüldüğümle kalıyorum..onun umuru diilll
Evet canım devam et bööle.. Aslında zor olan bu.. SABRETMEK o kadar zor ki ben bile zorlanmıştım açıkçası önceleri ders çalış demeden çalışmayan çocuğun ilk etapta başarısı düşebilir tabii bu doğal.. Ama çocukla da konuşmak ve şöyle demek şart: Kızım/oğlum ben sana ders çalış demek istemiyorum. Artık bundan sonra sana ders çalış demeyeceğim ve bu benim için çok zor olacak. Ama ben çaba sarf edecek sabredeceğim. Senden de ben ders çalış demeden çalışman için çaba bekliyorum.. Demek ve eğitimin neden gerekli olduğunu bir kere güzelce konuşmak.. Sonra takibe almak gerek.. Evde gün gün pek hissettirmeden ders çalışıp çalışmadığını kontrol+öğretmenle takip ödev yapıp yapmadığı vb yeterli belki çok zaman alacak biraz notları düşecektir. Ama sonra çocuk kendi kendine çalışma alışkanlığı kazanınca her iki taraf da rahatlıyor kızlar bu işe yarıyor. Düşük notlar almak onları da mutsuz edecek ve kendi kendine çalışacaktır sabredin en az 2 ay.. uzun vadede çözümdür bu sonunda rahatlayacaksınız.. Soru sorduğunda dersleriyle ilgili yardım istediğinde yardım edin.. ve hep yanında olduğunuzu onu çok sevdiğinizi heerrr gün söyleyin ve öpün mutlaka
Sersumum kolay gelsin rahat olmaya çalış canım..
Platesime başladım
Canım üzülme, hepimiz yaşıyoruz aynı şeyleri. İyinyetlimin söyledikleri de dikkate alıp, biraz da sabredersek daha güzel şeyler olacak gibi.
sabah bekliyoz canım..bakalım canta almana ne kadar kaldıYarın benim tartı günüm. Heyecanlıyım valla:) Bakalım ne olacak... Yarın sabah sizlerle paylaşırım. Umarım iyi bir sonuç alırım.
ayy sersumcum ne dimek canım bas agrıtması yaw..askolsunselam kızçeler..
bu kız beni öldürecek
bugün tam öğle yemeğindeyim telefon..salya sümük bir ses'Anne ben türkçe def.mi kaybettim..mat.sınavından sonra beni al..ya da rapor al ben sonra gireyim .öğrtmen kızacak'
Dün mat kitabı kayıptı bugün de türkçe..okadar dağınık ki anlatamam..servisinin gelmesine de 5 dk var bu arada..herşeyini son dakikaya bırakıyor..neyse 6.ders türkçeymiş sen git ben sonra bulup getiririm.dedim..eee sonra daha bitmedi
koştur koştur eve gel evi altüst et kitap yok..bu arada proje ödevini de unutmuş..onuda alıp okula gittim öğrtmenine söyliyeyim diye..meğer yanlışlıkla arkadaşı almış..
okula gidiş geliş tempolu şekilde 25 dk..
eve geldiiimmm...üstümü çıkarıyorum telefon çaldııı...kim ooo...bildiniz kızım..yine telaşlı hemen okula gel anneeeeee...noolllduuu yineeeee
regl olduğu halde yanına yedek almamış .......çıkmak üzere....gel de gitme..ve sinirlenme...25 dk.daha tempolu yürüyüş(bahane sinir bozucu ama..sporum iyi)
eve geldim...hazır mufin yaptım bizimkilere kendimede tavuk ciğer ve çiğ köfte var..başınızı ağrıttım..şimdilik bu kadar..bizimkiler aç ölüyor...sonra gelirim
neyyyyyyyajdadan sana haber var
ajdanın evinde asla yemek pişmiyormuş kokudan canı istemesin diye çalışanları bile evde yemek yemezlermiş
geçen menejerliğini yapan biri anlatıyordu
birde müthiş spor yapıyor dedi
ac bi ilac dolasıyolar yazıkbu ünlülerde de para var ama aç geziyolar yawkaratay yapsalar hem karınları doyar hem de zayıf olurlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?