Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

seninkini ayarla da bizmkilere de el at kısss
yapamadık biz..dengesi bozuldu baskulün..
pil alcaktımalamadım yarıan kaldı yarında 19 mayıs saatcıler kapalı olurmukı:26:

Sirkeli su yaptım kendime biberiye çayı yaptım kıslar boğazım ağrıyor:2: sabah yürüyüşleri sırasında üşüttüm

galıba sabh yurumek usutmene neden oldu canımmdıkkat et bı kacgun yurume
bende regl oldum bugun pazartesıden umutluyum
yenı aldıgım baskul tok krarınma 59.0 gosterdı.

iyiniyetlim bir sorum olacaktı.
bendede ebru sallının iki cd sı var.
ama yaparken cok sıkılıyorum.
birde hareketler cok yavas..
sen ne zamandır platese devam ediyorsun?gercekten faydasını gordunmu canımcım

Son düzenleme:

Evde pişen yemeklerden porsiyon ayarlıyorum bende :)
Okula ancak bu kadar yemek taşıyabiliyorum ama doyuyorum ben
bi tavsiye her öğün 1 avuç kuruyemiş yersen acaip tok tutuyor :)
Bu diyet kesinlikle beli çok inceltiyor incecik oldu belim 62 kilo olmama rağmen bel incecik :)
fakat boyum 170 ben 57 olmak istiyorum ..
Çok alıştım bu diyete bizimkiler bu kadar yersen yakında 80 olursun diyorlar gülüp geçiyorum tartıyı gösteriyorum onlara çünkü hemen hemen her gün 100 , 200 , 300 gr veriyorum :)
Sevgiler

iyiniyetlim bir sorum olacaktı.
bendede ebru sallının iki cd sı var.
ama yaparken cok sıkılıyorum.
birde hareketler cok yavas..
sen ne zamandır platese devam ediyorsun?gercekten faydasını gordunmu canımcım

Plates çok işe yarıyor canım.. Kilo verirken acaayiip sıkılaşıyorsun.. Karatayla birlikte iyi sonuçlar alınıyor.. Zayıflarken sarkmalar olmasını önlüyor.. Yürüyüş de sıkılaştırır. Ama plates bu konuda daha da iyi bence.. Ben netten indirip yapıyorum.. Sıkılınca bi başkasını deniyorum.. Uzun olanlar var onları yapmaya çalışıyorum(50-60 dk) Nefesler özellikle inanılmaz yararlı.. Doğru ve dik durabilmek karını kalçaları şekillendirmek vb.. En iyisi netten alıntı yapmak:

Pilates ve Faydaları

Son zamanlarda bir pilates çılgınlığıdır almış gidiyor, belki dikkatinizi çekmiştir. Ünlü ve popüler oyuncular, şarkıcılar son derece formda vücutlarını pilates ile şekillendirdiklerini açıklıyorlar. Özellikle Madonna’nın 40’lı yaşlarının sonunda sahip olduğu fit bedeninin sırrının pilates olduğu ortaya çıkınca herkeste bir pilates sevdası baş gösterdi. İyi de nedir bu pilates, anlat deseler söyleyecek şeyiniz var mı? İlla özel çalıştırıcı eşliğinde mi yapılır bu meret? Söylendiği kadar yararlı mıdır? Nedir ne değildir, sizin için araştırdık. Bakınız durum şu...

Normal fitness hareketlerine az çok aşinasınızdır. Bu hareketlerin yerde yapılanları ile yine hiç değilse televizyondan görmüş olabileceğiniz yoga hareketlerini kaynaştırarak bedeni içten güçlendiren ve forma sokan bir egzersiz türü pilates. Çeşitli aletler kullanılarak yapılan hareketleri de var, bir jimnastik matının üzerinde alet edevat gerektirmeden yapılanları da. Dolayısıyla illa ki bir spor salonunda özel eğitmenle çalışacaksınız diye bir kural yok. Ama yine de her türlü spor için geçerli olan bir kural var ki o da ne yaptığınızı biliyor olmanız gerektiği. Aksi takdirde fit olacaksınız diye bir tarafınızı sakatlamanız işten bile değil. Bunu da hiçbirimiz istemeyiz.

Tarihçe: Bu egzersiz türü, soyadı Pilates olan bir Alman beyefendi tarafından yaratılmış. Kendisinin ismi Joseph. Joseph Pilates, küçüklüğünde bazı rahatsızlıklar geçirmiş ve bunların sonucunda vücut direnci azalmış. Pek çok spor dalıyla yakından ilgilenen Pilates, kendi kendine geliştirdiği bazı hareketlerle, yatar pozisyondayken direncini yeniden kazanabildiğini fark etmiş. Bunlar üzerinde yoğun olarak çalışmış ve ortaya bir dizi egzersiz hareketi çıkmış. Kendi adıyla tanıttığı bu programı, 1. Dünya Savaşı’nda sakatlanan askerleri yeniden sağlıklarına kavuşturmak için de kullanmış ve olumlu sonuçlar almış. Bugün de bazı fizik tedavi programlarında pilatesten faydalanılıyor. Gördüğünüz gibi pilates daha yeni popüler olmuş olabilir ama kökeni taa 1930’lara kadar uzanıyor.

Faydaları: Yukarıda anlattıklarımızdan da çıkarabileceğiniz gibi, bu programı yaratırken Joseph Pilates’in derdi kilo vermek ve kaslı bir vücuda sahip olmak değil, vücut direnci ve kondisyonunu sağlamakmış. Kalça ve bel kemiği rahatsızlıklarını gidermek, iskelet dengesini kurmak, vücuda doğru nefes almayı öğretmek esas amacıymış. Şimdi daha estetik amaçlarla kullanılıyor olsa da yine pilatesi tercih edenlerin büyük çoğunluğu aynı zamanda dengeli bir duruşa sahip olmak, sağlıklı bir kemik yapısı kazanmak gibi kaygılar da güdüyorlar. Sırt ve bel ağrılarından kurtulmak, düz ve biçimli bir karına, ince bir bele sahip olmak, dik durmak da pilates yapanların amaçları arasında.

Nedir, nasıl işler?: Uzakdoğu kaynaklı bir egzersiz biçimi olan yoganın, bedensel rahatlığı zihinsel yollarla çözümlediğini bilirsiniz. Aslında yoga bir şekilde, zihninizi, bedeninizi doğru yönlendirebilmesi için bir eğitme yöntemidir. İşte pilates de yoganın bu özelliğinden faydalanıyor ve zihnimizi kullanarak vücudumuzu doğru kullanabilmemizi sağlıyor. Önemli olan şey, sağlam bir kontrol gücü. Tabii ki her an tetikte olacaksınız diye bir şey yok, zaman geçtikçe bu kontrolü otomatik olarak elde edeceğiniz söyleniyor. Ayrıca bir enerji, bir ataklık kazanıyor bedeniniz. Bu kontrol meselesi nedeniyle aslında Joseph Pilates, kendi geliştirdiği bu metoda “Contrology” adını vermiş.

Pilates egzersizlerinde en önemli faktörlerden biri denge. Omurganın ve kas topluluklarının birbirini dengeli bir şekilde desteklemesi isteniyor. Tüm kaslar adil bir biçimde çalıştırılıyor ve iskeletle orantılı bir bütünlük içine girmesi sağlanıyor. Üstelik büyük oranda esneklik gücü de veriyor. Bunu öyle içten yapıyor ki omurların arası bir parça açılıyor ve boyunuz da buna bağlı olarak birkaç santim uzuyor.

Pilates programı, belli başlı bazı temel hareketler etrafında çevreleniyor. Bu hareketler 500’e yakın ama bu tabii ki her pilates seansında yüzlerce hareket yapacaksınız anlamına gelmiyor. Tam tersine, bir sürü hareketi peşpeşe yapmak değil, işinize gerçekten yarayacak olanları seçip onlar üzerine yoğunlaşmak önemli. Ayrıca pilates hareketleri kalbi yormuyor, vücuda basınç bindirmiyor. Büyük kas gruplarını olduğu kadar, ince bir dizi hareketle küçük kas gruplarını da çalıştırıyor. Doğru yapıldığı takdirde sakatlanma riski olmadığı söyleniyor. Diğer egzersizlere oranla insana kendini bitmiş tükenmiş hissettirmiyor.

Pilatesin iddialı bir tarafı da var. İlk seanstan itibaren farkı hissedeceğinizi, üç – beş seans sonucunda ciddi değişiklikler oluşmaya başlayacağını, 10 seansın epey işe yarar sonuçlar doğuracağını söylüyor çalıştırıcılar.

Öyle çok kapsamlı yardımcı aletler gerektiği de söylenemez. Uygulayanların anlattığına göre bir lastik top, özel bir çember ve bant yeterli oluyor aletli hareketler için. Yine de özünde, yukarıda da bahsettiğimiz gibi öyle lüks şartlarda ortaya çıkarılan bir disiplin olmadığı için, vücudunuzun sığacağı bir alan ve üzerine yatabileceğiniz bir mattan başka bir şey gerektirmiyor.

Pilates’in ana prensipleri:

Zihnin madde üzerindeki gücünü sağlamak
Doğru ve dengeli nefes almak
Egzersizleri karın, bel ve kalçaların oluşturduğu merkez bölgede yoğunlaştırmak
Konsantrasyon sağlamak
Kas kontrolünü kazanmak
Her hareketin bir amacı olduğunu bilerek programa titizlikle uymak
Hareketlerde akıcılık sağlamak
Nasıl yapabiliriz?: Elbette en ideali o olsa da hepimizin maddi manevi olanakları özel hocalar eşliğinde çalışmaya izin vermediğinden, DVD’lerini alarak, İnternet’ten download ederek, kitaplarını edinerek evde de temel pilates hareketlerini yapmak mümkün.

Günaydınlar güzeller çıtırlarr

2 haşlanmış yumurta
2 incir
6 ç.li kara üzüm
1 günkurusu kalkınca ılık su ile
peynir
zeytin
fındık
salatalık

Herkesin 19 mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik ve spor Bayramı kutlu olsun iyi hafta sonlarııı kaçamaksızz

canım benım ınan hıc zor olmadı zaman zaman kacamak bıle yaptım ama hıc vazgecmedıgım seyler yuruyus,18 den sonra hıcbırsey yememe,bol su,yesılcay oldu

ne guzel dımı sersumcum,paso yuruyo ah bızde oyle olabılsek

Hepinizin bayramı kutlu olsun.

Sabah: 2 yumurta, peynir, 1ç.b. ceviz, domates, 10 çilek, 1k.incir

Papadiyam, esasım günaydın kızlar nasılsınız?

gunaydın guzellıklerrr

kahvaltım

1yumurta
zeytın,peynır
bıber,salatalık
fındık,fıstık
kayısı,ıncır
omega3,cay
yesılcay,t.kahvesı

canım menün güzel fakat sabah 2 yumurta yemen gerek yada 1yumurta +1 muz veya 2 muz olarakda yiyebilirsin.ve ekmeği yemezsen heleki ilk başlarda çok daha iyi olur.yürüyüşün çok güzel ve suyuda çok iç en az 2 lt.ayrıca doğal olduktan sonra nar ekşisi kullanablirsin. kolay gelsin canım inşallah hedefine en iyi şekilde ulaşırsın..

canım vermişsindir yani kilon normaldir.çünkü benim eşimde ocak ayında geniz eti ameliyatı olmuştu sürekli sıvı ile beslendiği için 5-6 kilo vermişti.ama sonrasında dikkat etmezsen alırsın canım.tekrar geçmiş olsun...

Selam kizlar,

Bugun esim illa aksama yemegi disarda yiyelim dedi.biraz abarttim mi bilmiyorum.ekmek yememek icin gomuldum mamalara :26:

Mercimek corbasi 1 kase
1 tane enginar
doner ve bol salata

canım bence normal yediklerin gayet güzel...

canım çok az değilmi yediklerin özellikle sabah kahvaltın çok iyi olmalı.yumurta,peynir.zeytin.kuruyemiş,yeşillik.sabah ve öğlen iyi yiyip akşam hafif yersen daha güzel olur canım...

bende yalan dünyayı izliyorum yanındada tatlı yemek istiyorum offfffff ağlayacağım yahu şu incecikk ayy kilo alamıyorum diyen insanlara bir özeniyorum sormayınnn

ayy sorma canım ya bende sinir oluyorum dünyayı yeyipte kilo almayanlara...

sağol canım bizde seni seviyoruz...

evet canım benim babamda öyle diyo hergün ceviz,badem ye bide zayıfla sen kendini kandırıyon diyo benden çok yiyosun diyo bende sonuç ortada diyorum .galiba beni vazgeçirmeye çalışıyor.çünkü hedefime ulaşınca bana takım elbise alacak...

Hepinizin bayramı kutlu olsun.

Sabah: 2 yumurta, peynir, 1ç.b. ceviz, domates, 10 çilek, 1k.incir

Papadiyam, esasım günaydın kızlar nasılsınız?

günaydın canım iyiyim şükür sen nasılsın? işteyim çalışıyorum malesef (allahım patronumun kalbine vicdan merhamet ver aminnn)

gunaydın guzellıklerrr

kahvaltım

1yumurta
zeytın,peynır
bıber,salatalık
fındık,fıstık
kayısı,ıncır
omega3,cay
yesılcay,t.kahvesı

günaydın canım nasılsın?afiyet olsun...

sirkeli su yaptım kendime biberiye çayı yaptım kıslar boğazım ağrıyor:2: Sabah yürüyüşleri sırasında üşüttüm
canım günaydın geçmiş olsun öncelikle.bende aynı sorunu yaşıyorum boğazım kurudu ve tahriş oldu ğrıda vardı kesinlikle ada çayı ile gargara yap ilaç kullanmana gerek kalmadan geçiyo dün yaptım ben sabah kalktığımda hafiflemişti

günaydın canım iyiyim şükür sen nasılsın? işteyim çalışıyorum malesef (allahım patronumun kalbine vicdan merhamet ver aminnn)

gunaydın bıdenem ıyım kahvaltımıda yaptım zımba gıbıyımsen nasılsın canım kolay gelsın sanada

İyiyim canım, amin amin. İnşallah herkes daha iyi koşullarda çalışır. Kuruyemişlerim bitmiş, çıkıp alıyım, daha sonra da yürüyüşe.

Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum. sevgiler

günaydın kızlarrr...
19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramımız KUTLU OLSUN

hemen menümü verip kaçıcam ev toplamaca malumm..
sabah

haşlama yumurta salatası
ev yapımı sucuk,pastırma
peynir
zeytin,3 ceviz
salatalık,tomato
2 omega 3...byyyyy

Gunaydinlar herkese,

Burasi ne kadar guzel bi ortam boyle yahu:) boyle birbirinize destek olmaniz harika bi sey:):):):

Sabah kahvaltim: 2 yumurtali omlet, 3 cherry domates, 1 salatalik, 10 zeytin, avuc ici kadar tulum peyniri, 4 parca ceviz (2 butun ceviz yani) - ve tabii ki ekmek yemedimmmmmm:)

iyiyim canım cok sukur..aynen bende de oluyo o eksiklik ama ben okulda telefondan yazıyom ewde bilgisayardan..
hiç ayrı kalmıyom yani..
bazen giremeyince kendimi accaip kotu hissediyorum,,bi an once girsem de kıslar naapmıs ne yemişler die bakmak istiyorum hep..
alıskanlık yaptı topiğimiz..
sen napıon canımıniçi..ew toplama işi nası gidio..ayy ne yorucudur o şimdi...

pil alcaktımalamadım yarıan kaldı yarında 19 mayıs saatcıler kapalı olurmukı:26:

acık olur galiba...

afiyet olsun taklım sanada..
hadi sen pazara ben temizliğe....

gunaydın guzellıklerrr

kahvaltım

1yumurta
zeytın,peynır
bıber,salatalık
fındık,fıstık
kayısı,ıncır
omega3,cay
yesılcay,t.kahvesı
gunaydın papişim..afiyet olsun..yeşilcayı demliomusun sallama mı içiosun taklım:26:

kızlar günaydın hepinize.19 mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramınız kutlu olsun...
sanada gunaydın canımcım afiyet ossun..
senin de bayramın kutlu ossun..

afiyet olsun canımcım..
cevizini arttırabilirsin..menu super

günaydın kızlar bayramımız kutlu olsun hepimize..
çok yorgunum temizlik yapıyorum sabah yataktan kalkmak çok zor geldi ..daha çok işim var sizin yazdıklarınızı da merak ettiğim için arada sizi okuyorum hem dinleniyorum ..bu işler bitmeeez böle.. neyse benim bünye acayip galiba bütün hafta eksildim eksildim bugün 79 diyo tartı ..hiç bozmadımdiyetimi, sıfır tuz tüketimi bol su kaçamaksız karatay biliyoruuuum hergün tartılma ve kilo da oynamalar normal haftalık veya aylık sonuçlara odaklan tamam tamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…