Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bu kadar kilo vermene engel şeyden sonra bile diyetine ve sporuna sadık kalarak kilo vermişsin tebrik ederim seni canım

Arkadaşlar merhaba,

Ben aranıza daha dün katıldım. Canan Hoca'nın ilk kitabını okudum ve çok etkilendim. Şimdi de ikinci kitabındayım. Ayrıca Ahmet Hoca'nın da 7'den 70'e Taş Devri kitabını aldım. Sonra da onu okuyacağım.

Boyum 1.65, kilom 63. 55-56 kilo olmak istiyorum. Sporcuyum. Kas oranım yüksek, yağ oranım düşük. Ama yaptığım onca spora rağmen, Hashimoto hipotiroidine sahip olduğum için çok zor kilo veriyorum. Hatta hiç veremiyorum desem yanlış olmaz. Ama bu yaşam biçiminin kilo verdireceğine inanıyorum. Hem önemli olan inanmak. Hem de daha önce bu kadar protein tüketmezdim, pek kuruyemiş de yemezdim. En sevdiğim şey tatlılardı. Yemek yemesem de olurdu. Genel olarak sağlıklı beslendiğime inanırdım. Çok çok az yağ yerdim. Hep sebze yerdim. Bakliyatları seviyorum allahtan ama kırmızı-beyaz eti her gün yiyemezdim. Şimdi bu kitapla bakış açım çok değişti. Bir kere tatlıyı hayatımdan çıkarmaya karar verdim. Umarım başarılı olurum. Artık yaptığım yemeklere yağ koyuyorum. Yağ yemeden zayıflayamayacağımı öğrendim. Ayda bir yumurta yerdim, şimdi her gün 2 yumurta yemeye başladım. Vücudum herhalde şu anda şaşkınlık içindedir.

Bu arada diyete başlayalı henüz 2 gün oldu. Gerçekten hiç acıkmıyorsun. Ayrıca haftada 2 gün 1'er saat ileri seviye pilates yapıyorum. Her yere bisikletimle gidiyorum. Bisikletim benim arabam gibi. Dolayısıyla pilates stüdyosuna da bisikletle gidip geliyorum. Haftada bir gün bisikletle 1 - 1.5 saatlik antreman yapıyorum. Bir de şimdi yaz gelmek üzere. 2 hafta sonra haftada 1 veya 2 kez yaklaşık 2'şer saatlik windsurf yapmaya başlayacağım. Ayrıca haftada bir gün 45 dakikalık incelme masajına gidiyorum (yağların daha kolay kırılmasını sağlıyor).

Doğum kontrol hapı kullanıyorum. Allerjik bünyem var, arada sırada ilaç kullanmak zorunda kalabiliyorum. D vitamini eksikliğim var. B12'den emin değilim, ölçtüreceğim. D vitamininin iğnelik versiyonunu dün kırıp içtim. Doktor bana daha önce öyle demişti. Ayrıca Canan Hoca'nın yazdıklarını okuyunca dün hemen saf Omega 3 hapı aldım. Eşime de veriyorum. Bundan sonra her gün bir kapsül içeceğiz.

Yaptığım diyet ise şöyle:

1. Gün:

Sabah (08:00): Tereyağında peynirli yumurta (2 yumurtadan), 3 gün kurusu kayısı, domates-salatalık, 1 çay bardağı dolusu ceviz içi, 8 adet zeytin ve limonlu çay.

Öğle (14:00): 1 çay bardağı dolusu ceviz içi, fıstık, fındık ve badem karışımı (çiğ)

Akşam (19:00): Tavuk göğüs, haşlanmış yeşil mercimek, yoğurt ve çoban salata (zeytinyağlı, limonlu)

* Öğle ile akşam arasında 1 bardak ayran içtim. Gün boyu 2 litre su içtim ve aralarda limonlu çay içtim.

2. Gün:

Sabah (08:30): Tereyağında peynirli yumurta (2 yumurtadan), 3 gün kurusu kayısı, domates-salatalık, 1 çay bardağı dolusu ceviz içi, 8 adet zeytin, 2 ince dilim pastırma ve limonlu çay

Öğle (14:00): Avcumun içi kadar haşlanmış yeşil mercimek ve ayran

Akşam (19:30): Fırında balık, yeşil salata (zeytinyağlı, limonlu) ve zeytinyağlı bir sebze yemeği (bu planlanan şeklidir, henüz bugün içerisindeyim).

doğru yoldasın sağlıklı yaşama hoşgeldin yolun açık olsun ahmet hocanın kitabınıda mutlaka lamalısın tuğla gibidir kalındır ama tam bir başucu kitabıdır

canım patlıcan ve kabağı yalandan nasıl kızarttın

canım şuanki kilon 51 peki hedefin ne onuda yazda yapayım ...

canım kuruyemişleri sabah yemen daha doğru olur...
bir arkadaş da tüm öğün yemeklerinden sonra bir avuç fındık attığını sölemiş ağzına sanırım ne kadar doğru bilmiyorum bundan sonra yemeyim bari teşekkürler..

Gerçekten işin zor - ama en azından vermen gereken kilo az ve de Karatay'la kalıcı kilo veriliyo diyo herkes Demek ki seninki de kalıcı olucak

merhaba canım hosşgeldin aramıza..yalnız sen tam anlamıyla kavramışsın karatay beslenme stilini..menuler super..spora diycek laf bile bulamıyorum harikasın..
omega hangisini kullanıyosun bu arada?

Hoşgeldiiiinnnn.
Kas oranının yüksek olması çok büyük avantaj. Keşke hepimizin hayatında seninki kadar spor olabilse.

ikinci öğünüm
arada 8 saat gecince biraz fazla oldu..iki ogun bana gore değil okuldan dolayı..

1 bucuk tabak patlıcan ve kabak musakka
1 kase yogurt
1 kase bulgur pilavı
1 ince belli kuru yemiş
az kasar

Hedefe ne kadar yaklaşmışsın Nerdeyse mezun olucaksın. Darısı başımıza

MÜKEMMEL BAK BENİM KAÇAMAĞIM OLDU ÇİKOLATA AKŞAM YÜRÜCEM ARTIK BİDE ÇORBA İÇERİM YİNE BOL DA SU İÇTİM HADİ BAKALIM AZ KALDI PZTYE:)) EN ÇOK HANGİMİZ VERİCEK KİLOYU :dd:
kıslar lutfen ama kacamak yapmayın aaaa...takip ediyoruz sizi ve rekabetinizi..
clemn ve ve emeluludaş hadi kıslar..ha gayret..son 5 gun...sewiyoruz sizi..

Çok az kalmış hedefe - HARIKAAAAAAA

masallah leylakıma bu onun 3.cü hedefi

slm arkadasım nasılsın .. hedefinin altına inmene ck cok sevindim ..
hayırlısı ile evlenip mutlu bir yasam sürersin insallah
gel ara ara özletme kendini

sağol canım,evet az kaldı...nasıl olsa hep karataydayım.verebildiğim yere kadar gitsin kilolar

leylak süpersin arkadaasım

merhaba..
ikinci öğünüm 16:00 bitti
bir kase tarhana çorbası
6-7 kaşık pazı yemeği
5-6 kaşık bulgur pilavı
2 kaşık sulu köfte
2 incir
biraz kabuklu fıstık
3 fincan..karışım bitki çayım(ıhlamur,zencefil,1 dilim elma,tarçın,adaçayı,kuşburnu)bu çay regl öncesi çok rahatlatıyo kızlar regl az gelenler için de işe yarıyo..özellikle toz zencefil metabolizmayı hızlandırıyo sakinleştiriyo tavsiye ederim
son öğünüm olduğu için çeşitli yedim güzel doydum akşam 22.00 kadar acıkmıcagıma eminim
akşamda 40dk spor yapıcam
yürüyüş yapamadım..
su 2litre olur geceye kadar..

Kimse bana cevap vermeyecek mi...???

kendinize iyi bakın kızlar ..
pırasa var yemekte birazda çig köfte yoguracagım esim istedi
ben de bi kactane yirim

ikinci öğünüm
arada 8 saat gecince biraz fazla oldu..iki ogun bana gore değil okuldan dolayı..

1 bucuk tabak patlıcan ve kabak musakka
1 kase yogurt
1 kase bulgur pilavı
1 ince belli kuru yemiş
az kasar

canım ilk günler böyle cok acıkıyosun ama sonra mide dahada küçülüyo vucudun hemen adapte oluyo bi bakmışsın 6-7 saat sana 4 saat gibi geliyo..kahvaltı öğününü daha sıkı yap bence..benimde öyle olduğu için yazma gereği duydum yani şöyle 3-4 gün dene derim baktın hala zor geliyo 3 öğün yaparsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…