merhaba kızlaar :)
aslında bi suredir sizi takip ediyorum ama ancak kayıt olabildim siteye.. karatay diyetinde de 2. gunum.. reglim yuzunden yaptıgım kucuk kacamaklar dısında iyi gidiyor. umarım ben de sizin gibi guzel kilolar verebilirim..
siteyi kullanmayı cok bilmiyorum .o kilo verdiginizi gosteren semayı falan nasıl yapıyoruz acaba? bir de ben de hemen baslıyor muyum menu bildirimine yoksa 1,2 hafta gecmesi mi gerekiyor?
canım inşallah tüm dualarımız kabul olur biran önce baban şifa bulur
ay inşallah canım ya ben 74 kilo ile hamile kalmıştım nerdeyse hamile kalmadan önceki kiloma geldim çok mutluyum ya gerçekten inanamıyorum hala herkes kilo verdiğimi gördükçe şaşırıyor anlatıyorum böyle yapıyorum diye ama daha ideal kiloma gelmeye çok var amacım ideal kiloma inmek ortalama haftada 1 kilo versem böyle en azından 3 ay sonra inerim heralde idealime burda olmaktan dolayı çok mutluyum gün boyu burdayım işlerimi yapıp aradada okuyorum sizleri
valla 4 gün 1,3 saatlik yürüyüşler ve 0 kaçamakla 1,100 gr gitti pazartesiye 3 gün var bugünü sayma 2 gün kaldı 75i görebilecekmiyim bilmem bu sabah itibariyle 76,200 olmuşum senin nasıl gidiyor ne zaman girsem gözüm seni arıyor arkadaşım nerdesin neler yaptın sende anlat meraktayım.
ya canım benim regilim 5 gün geçti ve kilo vermem durakladı sanki ne önerirsin diyetle reglin ilgisi varmiki3 ay ne ki,gelip geçer hemen...bayramda ideal kilona ulaşmış olacaksın desene:112::112::112:
3 ay ne ki,gelip geçer hemen...bayramda ideal kilona ulaşmış olacaksın desene:112::112::112:
ozaman sana bir güzel patakkkkgene kacamağın dik alasını yaptım yaw..
doyana kadar pide ve lahmacun yedim...amaaa
2 saat yuruyusm var akşaaaaaammm..
bide aksam yemeği olmayacak..ve boylece telafi edeceyim..
amin canım.böyle gidersen sen de en geç 6-7 ay içinde istediğin kiloda olursun bebişim.ben ilk başladığımda 1 ay 3 öğün yaptım acıkma korkusuyla.sonra baktım acıkmıyorum,zorla da yiyiyorum 2 öğün yapayım dedim.ama şu da var ben çalışmıyorum.o yüzden 2 öğün yapmak kolay oluyo.kıyafetlerimi tamamen yeniledim.iç çamaşırlarımı bilebol tişörtlerimi de evde giyiyorum artık...ama bunlar zevk veriyo insana
evet canım kısır yiyebiliyoruz.menün de süper
ya canım benim regilim 5 gün geçti ve kilo vermem durakladı sanki ne önerirsin diyetle reglin ilgisi varmiki
leylakcım ya bende eksik ne neden bu hafta böyle şişman hissediyorum kendimi çok moralim bozuk bakma niye böyle oldum veriyorum ne güzel :(
canım ilgin için teşekkür ederim çok saolcanım diyet yüzünden reglinin gecikeceğini düşünmüyorum ben.aksine daha sağlıklı ve düzenli beslendiğimiz için regl de düzene giriyo.bazen mevsimsel geçiş dönemlerinde böyle gecikmeler herkeste oluyo...kilo vermen durakladıysa da tek yapman gereken yürüyüşü biraz arttırman.özellikle sabah akşam yürürsen yeniden kilo verdiğini göreceksin tatlım
canım ben sende bu hafta yanlış hatırlamıyosam bir kaç defa kaçamak gördüm.az da olsa bu kaçamaklar malesef bütün haftayı etkiliyo ve kilo vermeyi engelliyo.yürüyüş yapıyomusun bilmiyorum ama eğer yapmıyosan o yüzden de veremiyo olabilrsin...
canım diyet yüzünden reglinin gecikeceğini düşünmüyorum ben.aksine daha sağlıklı ve düzenli beslendiğimiz için regl de düzene giriyo.bazen mevsimsel geçiş dönemlerinde böyle gecikmeler herkeste oluyo...kilo vermen durakladıysa da tek yapman gereken yürüyüşü biraz arttırman.özellikle sabah akşam yürürsen yeniden kilo verdiğini göreceksin tatlım
canım ben sende bu hafta yanlış hatırlamıyosam bir kaç defa kaçamak gördüm.az da olsa bu kaçamaklar malesef bütün haftayı etkiliyo ve kilo vermeyi engelliyo.yürüyüş yapıyomusun bilmiyorum ama eğer yapmıyosan o yüzden de veremiyo olabilrsin...
dün burda çok gecınce benım de aklıma düştü bend e dua ettım leylak a,topikte birsürü kişi etmiştir birimizin ki kabul olur inşallah.yalnız tek endişem ismini bilmediğimizden söylemedik,adrese ulaşmışmıdır ki?:26:
gene kacamağın dik alasını yaptım yaw..
doyana kadar pide ve lahmacun yedim...amaaa
2 saat yuruyusm var akşaaaaaammm..
bide aksam yemeği olmayacak..ve boylece telafi edeceyim..
aynen öyle bebişim...
afiyet olsun şekerim.senin kilon fazla değil ki zaten.akşama da yürüyecekmişsin.sorun yok demektir.hem ben sana bisır vereyim mi.benim ablam bi oturuşta 8 lahmacun yer.
gerçekten herkesin desteği okadar güzel ki ,inanın çok motive oluyorum ...başarıcağımıza yürekten inanıyorum,yeterki isteyelim.. hatta şimdi ben işyerindeyim ve araya haftasonu giriyo..evde de int. yok sizden uzak kalıcam,napıcammm onu düşünüyorum kara karaa
CANIM MERABA YA BİŞEY SORUCAM SAKINCASI YOKSA BENİM REGİLİM 5 GÜN GECİKTİ VE KİLO VERMEM DURDU SANKİ NA YAPMAMI ÖNERİRSİN TEŞEKKÜRLER
canım vücut uzun süre kaldığı kiloya gelince duraksamalar olabiliyor ama bu sakın yıldırmasın seni aynen devam et gidecek o kilolar...
Canan hoca kısır verıyor degıl mı ?
İlk gunden cuvallamayım
Kıtabım var ama sız masallah cıddı manada bılgı bırıkımıne sahıpsınız...
Bugunun menusunu toplarlayım sımdı
Sabah
2 yumurta
35 gr cevız
3 gun kurusu
kk peynır
8 zeytın
Öğle
1 tabak kısır
Tursu
2 bardak sekersız cay
Aksam
1 tabak etlı nohut yemeği
Yoğurt
Olmuş mu sızce?
Yalnız bırsey soyleyım mı ınsan daha once ne kadar kılo verırse versın yenıden o yola gırdıgınde sankı hıcbırsey bılmıyor gıbı hıssedıyor kendını...
Canan hocayı dınledıkten sonra eskısı gıbı 3 ana 3 ara ogun devrını ıstesem de yapamam ya, cok sacma gelıyor cunku artık ara ogun...
Kadın tam bır mantık abıdesı...
menün gayet güzel olmuş canım...
merhaba kızlaar :)
aslında bi suredir sizi takip ediyorum ama ancak kayıt olabildim siteye.. karatay diyetinde de 2. gunum.. reglim yuzunden yaptıgım kucuk kacamaklar dısında iyi gidiyor. umarım ben de sizin gibi guzel kilolar verebilirim..
siteyi kullanmayı cok bilmiyorum .o kilo verdiginizi gosteren semayı falan nasıl yapıyoruz acaba? bir de ben de hemen baslıyor muyum menu bildirimine yoksa 1,2 hafta gecmesi mi gerekiyor?
hoşgeldin canım menülerini bildirmeye hemen başla yanlışın varsa düzeltelim.2 hafta sonra pazartesi günleri kilo bildirim için listeye girebilirsin eğer sende liste yapmak istersen.
yağmur dinsede yürüsem
evet canım tam yürüyüşe başladım ondada yağmurlar başladı1 hafta daha böyle bakalım havalar...
Tesekkur ederım canım...
Evde yuruyus bandım ve twıst shape yanı adımsayar
Insallah yatmadan yarım saat da spor yaparım...
Bu arada cızelgenız masallah ne guzel azalmıs
Insan nasıl mutlu oluyor degıl mı
5-6 sene evvel bır etek almıstım hala saklıyorum 52 bedensonra 38 e dustum...
8 aylık evlıyım ve evlılık yaradı
Suan 40 bedenım ve kendımı sevmıyorum bı de hamılelık oncesı ıdeal kıloma donmek ıstıyorum ınsallah hakkımızda hayırlısı bakalım
Tesekkur ederım canım...
Evde yuruyus bandım ve twıst shape yanı adımsayar
Insallah yatmadan yarım saat da spor yaparım...
Bu arada cızelgenız masallah ne guzel azalmıs
Insan nasıl mutlu oluyor degıl mı
5-6 sene evvel bır etek almıstım hala saklıyorum 52 bedensonra 38 e dustum...
8 aylık evlıyım ve evlılık yaradı
Suan 40 bedenım ve kendımı sevmıyorum bı de hamılelık oncesı ıdeal kıloma donmek ıstıyorum ınsallah hakkımızda hayırlısı bakalım
ulaşmıştır merak etme canım niyet önemli...
doyana kadar dediğine göre 5 lahmacun 3 pide yemişindir dicektim ki sen yazmışın zaten 4 lahmacun 1 pide diye .kız nerene yiyon nasıl yiyon ben ya 2 lahmacun yiyebiliirm yada 1 pide ama ikisi birarada olmazmaşşallah diyorum ve hayretle izliyorum seni
neee 8 lahmacun mu amanınnn...
ne düşünüyon kara kara hafta sonu bol bol yürü ve bizi düşün
TEŞEKKÜR EDERİM CEVAPLADIĞIN İÇİN SAĞOL CANIMcanım vücut uzun süre kaldığı kiloya gelince duraksamalar olabiliyor ama bu sakın yıldırmasın seni aynen devam et gidecek o kilolar...
menün gayet güzel olmuş canım...
hoşgeldin canım menülerini bildirmeye hemen başla yanlışın varsa düzeltelim.2 hafta sonra pazartesi günleri kilo bildirim için listeye girebilirsin eğer sende liste yapmak istersen.
evet canım tam yürüyüşe başladım ondada yağmurlar başladı1 hafta daha böyle bakalım havalar...
canım ilgin için teşekkür ederim çok saol
Saol canım cevabın için :)) yürüyüş eksiğim var canım artık şartlıcam kendimi hergün ne olursa olsun 1 saat yürüyeceğim normalde gün içinde çok yürüdüm ama bu 2 hadta şirket arabası bendeydi yürüyemedim ama yok ya bırakmak yok ne olursa olsunn.bide bu akşam mecbur kızartma balık yiyeceğim hamsi az mı yiyeyim güçük balık ızgara olmuyo napsam ?
hemen almalıyım süper bir kitap olmuş benceeee en büyük hoca canan hocaProf. Dr. Canan Karatay’ı sanırım artık bütün Türkiye biliyor. Türkiye’nin 69 yaşındaki yeni “star”ı. Karatay Diyeti’yle memleketi salladı ve kendine getirdi desek yeridir. Dünyanın açık ara en mutluluk verici diyeti! Türkiyeli, lezzetli, neşeli, sağlıklı...
Bu sabah, bir grup basın mensubuyla çok güzel bir başlangıç yaptık. Canan Karatay’la beraber “Maria’nın Bahçesi”nde (Etiler’de çok sevimli bir Rum Lokantası) kah-valtı yaptık.
Neden? Çünkü Canan Hanım’ın üçüncü kitabı çıktı: “Karatay Mutfağı”.
Kitabın içinde hem diyetin kuralları ve bilimsel açıklamaları var hem de diyete uygun yemek tarifleri.
Yoğurt mayalamadan, buğday salatasına, sütlü balkabağı çorbasından, çipura ız-garasına, zencefil çayından sağlıklı kaçamaklar kadar her tür tarif var.
En heyecan verici bölümün ise baştaki “kendi malzemeni kendin yap” bölümü: Tereyağ yapmaktan, sütlü biber turşusuna, salamura siyah zeytin yapımından güneşte biber salçasına, ev sucuğundan çemene kadar yapmayı hiç aklıma getirmediğim malzemelerin tarifi. Gıda endüstrisi o kadar alçak bir sektöre dönüştü ki anneanne stilinde dönmekten başka çare yok.
Maria Hanım, kitabın içindeki tariflerden çok güzel kahvaltılıklar hazırlamış bize. İçinde tek bir zararlı barındırmayan ve beni neredeyse 5-6 saat tok tutan nefis bir şölendi.
Oradan çıktığımdan beri roman okur gibi tarifleri okuyorum.
Tek bir tanesi bile “Bu ne yahu? Kim yer bunu?” dedirtmedi bana. Aslında hemen hemen hepsi Türk mutfağının bildik güzel yemekleri. Fakat unsuz, pirinçsiz, şehriyesiz, katkı maddesiz versiyonları. Çok uzun zamandır içinde un, krema ve margarin geçen yemek tariflerini kendime göre çevirmekten veya çöpe atmaktan yorulmuştum.
Açıkçası çok heyecanlandım. Bildiğim ve sevdiğim malzemelerden neler yapılacağını gördüm. Tam istediğim gibi. Yavaş veya az pişirilmiş, diri, taze, lezzetli. O kadar heyecanlandım ki kendimin de tarif geliştirebileceği hissine kapıldım. Evdeki Girit kabağını kıymalı dolma yapacaktım, mercimekli, bulgurlu vejetaryen bir yemeğe çevirmeye karar verdim. Böyle de bir kitap işte.
Zayıflattığı yetmiyormuş gibi insanı yaratıcı olmaya da teşvik ediyor.
Kitabın yardımcı yazarı Nihal Doğan’ı da es geçmeyelim. Hayykitap’ta proje geliştirip editörlük yapan Nihal Hanım da ilginç bir insan. Bir ay önce Canan Hanım, ben ve Nihal Hanım beraber başka yerde kahvaltı yaptığımızda tanışmıştım kendisiyle. Doğal ve sağlıklı yiyecek konusunda gördüğüm muhtemelen en heyecanlı ve yaratıcı insan. Evinde kendi sirkesini kendi yapıyor. Hem de envai çeşit meyveden. 5 yılda 30 farklı sirke çeşidi geliştirmiş. Yapmakla kalmıyor, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’ndeki “Doğal Sirke” atölye çalışmalarında meraklılara sirke yapımını da öğretiyor. Kitapta elma ve üzüm sirkesi yapmanın da tarifi var nitekim.
Kitaba “zayıflama kitabı” gözüyle bakmak büyük haksızlık olur. Düpedüz bir başkaldırı kitabı! Diyor ki: Sirkeni de yapabilirsin salçanı da sucuğunu da! Kimseye boyun eğme. Alçak gıda endüstrisine teslim olma! Kendi sağlığından sen sorumlusun, sahip çık!
Çıkın hakikaten...
Karatay Mutfağı : Kalıcı kilo verdiren yemek tarifleri, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Hayykitap. 19,50 TL
merhabalar yavru kuşlarım kilolar gidiyor ama basenler çıktı ortaya nolacak şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?