Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Canım günaydın,
Omega 3 bir kutusu 13.5 tl filan aslında pahalısı da var ama m.rincap da işimizi görüyor topikteki çoğu arkadaş da bunu kullanıyor. Omega 3 le birlikte e vitamini (ilaç) değil antioksidanlar almaya (yediğimiz yiyecekler de var) çalışıyoruz.
Antioksidan : Vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleridir.Vücudumuz için zararlı olan ve serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olan etmenler vardır. Bunlar besinlerimizde bulunan katkı ve koruyucu maddeleri, petrokimya ürünleri, sigara, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliğidir. Soluduğumuz havadaki oksijen de serbest radikallerin çıkmasına neden olur. Vücudumuzda bulunan antioksidanlar, serbest radikallere karşı etki göstererek bunların zarar vermesini önler.

Bunları Biliyor musunuz?

* Bazı uzmanlara göre antioksidan üretimi 25 yaşından itibaren yavaşlamaktadır. Bu nedenle ilerleyen yaşlarda daha fazla ek antioksidan alınmalıdır.

* Antioksidanlar yalnızca sebze ve meyvelerde bulunmaz. Balık yağı, süt ve süt ürünleri ile selenyum açısından zengin olan balıkta da bulunur.

* Sebzeler ve meyveler pişirilince antioksidan değerleri azalır. Bu nedenle buharda pişirme yöntemi en uygun olanıdır.

* Üzümün kabuğu, içeriği ve çekirdeğinin ortalama 20 civarında değişik antioksidan madde ihtiva ettiği belirtilmektedir.

* Likopen, yaşlıların bedensel ve zihinsel sağlığını korumada son derece etkili bir antioksidandır. Likopen açısından zengin ender sebzelerden biri domatestir.

Antioksidan Bulunan Besinler

Yeşil Yapraklı Sebzeler : Yeşil yapraklı sebzeler özellikle kalp sağlığımız açısından önemli oranda antioksidan bulunan besinlerdir.

Lahanagiller : Brokoli, karnabahar, turp, Brüksel lahanası, beyaz lahana, hardal, kara lahana, şalgam önemli antioksidan bulunan besinlerdendir. Hem kanserden hem de kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.

Soğangiller : Soğan ( taze ve kurusu), sarımsak, pırasa güçlü antioksidanlardandır.

Kuru baklagiller : Soya fasulyesi, mercimek, kuru fasulye, nohut, kuru bakla ve yulaf besinleri antioksidan bulunan besinlerdir.

Zeytinyağı : Bileşimindeki tekli doymamış yağ asitleri kolesterolü düşürmede etkilidir. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır.

Yağlı Tohumlar : Badem, fındık, ceviz, yerfıstığı içerdikleri çoklu doymamış yağ asitleri, E vitamini, B6 vitamini ve magnezyum sayesinde kuvvetli birer antioksidan ve detoksifikanlardır.

Bunların Yanında : Enginar, üzüm, kayısı, ıspanak,yumurtanın sarısı, yeşil çay, domates, çilek, kırmızı ve sarı biber, havuç, elma, nar, turunçgiller, kepekli tahıllar ve su ürünleri sağlık açısında son derece faydalı besinlerdir.

Son düzenleme:
Günaydın güzeller çıtırlar

Bugün niyetliyim

1 koca bardak süt
2 günkurusu kayısı
tulum peyniri kaşar peyniri
2 çeri
3 zeytin
1 haşlanmış köy yumurtası
3 erik 1 çilek
su içtim bol midem şişti tabiisi zor uyudum geri

Hepinizi öptüm

aynı benn:))
iş yerinde gül böreği vermişlerdi bende yemedim yanıma aldım eşim yesin evde diye masanın üzerine koydum 2 gündür masada bekliyor..
ben çoktann hüpletmiştim eskiden olsa

Güle güle git gel hadibakalım..
Bavuldakiler çok işine yarayacak Kaçamak yapmadan dön canım

Gunaydinlar herkese,

Yola cikmadan once kisaca: sabahin korunde kalkip 1 saat yurudum. Karatay kahvaltimi yaptim (ceviz kalmamis, badem de olur di mi?) ve simdi de havaalanina gidiyorum.

Insallah bildirimle devam edebilirim. Sizi ozliycem herkese kolay gelsin

Allah kabul etsin canımm

olur tabi canım badem de olur kavrulmamışsa
İyi yolculuklar

Canım afiyet olsun.. Yürüyüş de yapılmış
mezuniyetin hayırlı olsun Famircim

henüz sınav sonuçlarım açıklanamdı..
inşallah mezun oluyorumdur
kurum servisinden erken inip 30dklık mesafeyi yürüyorum canım..
akşamları pek fırsat bulamıyorumm iş güç yemek çoluk cocuk derken...
ne kadar hareket edebilirsem kar

canım çok geçmiş olsun..
Bi ara gitsen yanına yakınlarda :26: ben de gurbetteyim destinam zor canım sağlık versin Rabbim hepimize en kısa zamanda görürsün inş.
niyetliymişsin Allah kabul etsin canım ..annemler haftaya buraya geliyolar..kardeşim burdaki ünide okuyo bu yıl son senesi 7 haziranda mezuniyet töreni var ..ben o nedenle gitmedim ..bugün daha iyiyim çok şükür canım

Günaydın teyzeeeee,
ody ve bütün arkadaşlarım

teyzen kim şekerim
hadibakalım kazasız belasız kaçamaksız gidip gel inşallah
fincanscım famircim günaydın sizede

kahvaltım

2 kk haşlanmış yımırta
1kk kaşar
10 zeytin
domates maydanoz
1 çb fındık
1 demlik çay

kuru meyveler bitti bende özellikle aldırmadım diyete başladıgım ilk iki ayda 11 kilo vermiştim ve bu dönemde sıfır kaçamak yapmıştım kuru meyve bulgur falan yememiştim
bakalım bu hafta böyle deniycem verebilecekmiyim ...bide 10 gün önce baskül aldım hala gelmedi dün siteyi aradım (evimister) siparişiniz unutulmuş dediler varmı böyle bişey yaa ..hemen gönderiyoruz dediler bakalım ne zaman gelcek

günaydın karatay güzelleri

akşam yemeğim
yoğurtlu semizotu salatası, pilav da yedim biraz özlemişim yaw

sabah kahvaltım
1 haşlanmış yumurta
1 tane muz
2 tane domates
peynir
5 zeytin
4 ceviz

bu arada sabah tartıldım 76,100 çıktım ama ben hafta içi hep böyle kilo vermiş görünüyorum ama bir bakıyorum pazartesi günü yok birşey sizede oluyormu böyle kızlar

günaydın hanımlarrr
kahvaltım 9:00 bitti
çökelek eritmesi bir sahan..
domates
zeytin
ceviz
çayy....
dün akşam hiçbişi yemedim gece cok acıktımmm eşime çukalata soslu kek verdim kaç dilim hatırlamıyorum okadar çok yedikiiiben bir lokma bile yemedimmm tarçınlı süt içtim sadeceesporumuda yaptım dün yediğim kekler erimiştir heralde..neyse sabah bir korkuyla tartılayım dedim sonuç 63.400 Allahım 500gr daha gitmiş çokk şasırdım cok yemek yiyorum üstüne bide kaçamak yinede kilo veriyorum harika yaaaregl zamanı cok dikkat etmiştim belki o yüzden vermişimdir..hedef kiloma 3kilocuk kaldı...yeni başlayan arkadaşlar sabredin emin olunki kilolar gidiyo ve birde akşam mutlaka erken yiyin cokkk faydasını göreceksiniz...hepinizi öpüyorumm

tebrikler canım mezuniyete az kalmış ...çökelek eritmesi nasıl oluyo canım :26:

Gunaydin kislar..1.ogunum:
1 yumurta
1 muz
1.5 ince belli ceviz
1 domates
1 salatalik
keci peyniri ve biyaz peynir
2 omega
12 zeytin

Emeluludas aklima karpuz kabugu getirdin dun ve ben bugn tartildm..sonuc husran tabiki,+700 ........
bde dun cok yurudum kislar,hemen hwmen 2 saate yakin tempolu yurudm..tam olarak 1 saat 45 dakka..vucudum su tutmus olabilirmi sizce??

Demin bi öğretmen arkadaş geldi. çok sevinçliydi. Odamda bana ne kadar zayıfladığını gösterdi ve kardeşine de kitabı alcakmış heyyyyt bee yaww yaşasın karatay

Günaydın tatlım afiyet olsun Merak etme sen ödemdir o ödem ne çok yürümüşsün kıss

Hayırlısı olsun Famircim.. Sabah yürüyüşünü aradan çıkartıyosun güsel
Canım sen iyi idare ediyosun çocuk evlilik ve okul Düğüne az kala Famir tutuşmuş tek kelimeyle şaka canım iyi gidiyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…