İlk çizelgeni yaparken şifre aldıysan, o şifreyle girip düzeltebilirsin. Şifren yoksa yeni çizelge hazırlayabilirsin.
sana bişey sorcamm..
şu yulaf kepeği hakkında canan hocanın fikirleri ne biliyormuusun..
köyden gelen çekilmiş yulaf kepeğim var..içinde hiç un yokkk...
ondan bir miktar ymemede sakınca var mı acabüüüüüüüüüüü:44::44::44:
2 öğün yapacaktım bugün sözde
Bugün bi arkadaşın evine davetliydim ve ilk defa gittiğim bir yerdi.. Zaten geç kaldımm.. Okul sonrası toplantı oldu ve hangi okul ilk hangisi ortaokul o belli oldu ve onunla ilgili toplantı oldu.. Beni beklemişler 16:30 da gidebildim.. Hemen ikramlar geldi.. Bi sürü yapmış arkadaş ..çikolata ve krem şanti soslu browni makarna salatası tuzlu ve tatlı kurabiye poğaça vardı.. Ben sadece 1 poğaça ve bi kase makarna salatası yidim kıslaarr.. Yemesem ayıp olurdu..
Karataya başladığımdan beri ilk kez makarna yidim ben..
Eve gelince de eşim fırında alabalık yaptırmışyarım alabalık ve salata da yidim Allah'ım çok şımardım ben yaw off off suçluyum ben suçluyum suçluyum suçluyum karnımı şimşiş hissediyorummmm hissediyorum offf
Bugün sabah kahvaltı yaptım bide 16:30 da arkadaşta yediğim bi poğaça makarna yarım alabalık salata tüm gün yediklerim bunlar kısllarr..
havalardan heralde canım..kaçamak yapan yapanaMerhaba güzel Karatay hatunları, çıtırlar
Geçmişi okudum gün içinde ama pek yazmadım. Önce menümü veriyorum hemen
Kalkınca: 1 gün kurusu ve dereotu
Sabah: 08.30'da bitti.
Zeytinyağına domates doğradım, biraz kavurdum. Bu sırada 3 yumurtanın içine bol peynir(beyaz, kaşar, tulum), dereotu ve nane attıp çırptım ve harika bir omlet yaptım
6 zeytin(çizik ve siyah)
çörekotlu peynir(beyaz, tulum, dil)
1 fındık
2 ceviz
2 badem
1 k. erik
2 k. yaban mersini
2 k. üzüm
domates
salatalık
dereotu
nane
1 gr omega 3
k. incir yemedim bu sabah çünkü hocamızın son kitabında fazla yemeyin diyor.
inciri yemeyince boş durmadım ama masanın üzerinde duran yeni çikolata kabını açtım, bir baktım ki dekorlu çikolatalardanBir tanesini yedim, dışı bitter çikolataydı içinde kahve aroması vardı.:18: sınava gidiyordum, belki zihnimi açmıştır
Topikte kaçamaklar yapanlar bu ara çoğaldı, yalnız bırakmadım sizi
14.45'te 2 kupa sıcak süt içtim daha yeni sağılmıştı
2. öğünüm: 19.20'de bitti. annemin öğleden sonra evde olmasını yemeğin de fazlalığını arttırdı.
1 kase ev yapımı tarhana çorba (içinde un neredeyse yok)
2 parça haşlanmış tavuk
3 y. kaşığı bulgur pilavı
ev yapımı biber ve domates turşusu
keten tohumlu salata
Spor: leslie 3 mil ve 1 saat tempolu yürüyüş
Sıvı: 3.5 litre su, 2 kupa metabolizma çayı, 5 kupa çay, 2 kupa süt
Kızlar bir de kötü haber: dünkü kan testlerim çok iyiydi ama bugün gastroloji uzmanına gittim. Karaciğer enzimlerim yükselmiş, karaciğerimde yağlanma var. Daha önce de bir dönem yükselmişti (4 kat olmuştu) ilaçla düzeltmiştim. Şimdilik ilaç vermedi ama 1 ay sonra kontrolüm var, bu 1 ayda yumurta yemememi söyledi. Sizde de hiç karaciğerde sorun oldu mu?
İyi akşamlar hanımlar önce menümü yazayım, sonra geçmişi okuyayım.
2.öğün: 1 kıymalı pide, 2 top dondurma :26:
3.öğün: 4 köfte, börülce salatası, yoğurt
kislar herkese iyi geceler,gecemiz ck guzel gecti ama accaip yoruldum yaw..ee tabi kacamak da oldu ama pisman degilim,.cunku 8 den once yedim ve yuruyusumu de yaptim..50+20 dakka..
kacamaklarim
1adet elmali turta
1 adet pogaca
3adet kandil simidi
4adet kucuk havuclu cezerye..
Afffedin kiiiisss bu garibi...
Gecmisi yarn okuycm insallah..cok yorgun ve uykusuzum
uff ya bugün 13.günüm ve hala bir gram veremedim.şevkim kırılıyo git gide zaten kilo veremiyorum hani yavaş veriyorum zor veriyorumda değil ben kilo veremiyorummmm!!! o yüzden moralim bozuk yine ama bırakmıcam sadece 5 kilo fazlam var kalça ve basenden göbek sorunum yok buna mı bağlı acaba kilo verememem böle giderse doktora görüncem tiroid var zaten ama kontrolümü aksatmıyorum başka bi sorun mu var çıldırciiiiim yardım edin
tebrik diyorum sanakızlar bugün 27.günüm ve ben tam 6 kilo vermiş bulunuyorum..şu an 76.8 im süper dimi koltuk silmek kapı silmek çok yorucu ama kiloma yaptığı katkı harika bu arada temizlikte başıma gelenler tuhaf önce çamaşır makinamın prizi yandı zamanında farkettim sonra sokaktaki logar tıkanmış mutfak borularından sular taştı kahroldum bulaşık makinasının prizi de buna bağlı olarak cızırdamaya başlamıştı (duvar nemlenmiş)erken müdahale ile yangın tehlikeleri ve su taşkınları ile boğuşuyorum :84:
:):):)
kızlar 66.800 cıktım tartıda ama su cizelgeyi degiştiremedim bulamadım nerden bi yardımcı olabilir misiniz?
geçmiş olsun canımgünaydın herkese..
Dün akşam yine kaçamak yaptım kızlar..2 dilim pizza yedim..ama 2 saat yürüdüm..umarım birbirini dengeler..
sabah kahvaltım:
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
4-5 zeytin
domates
fındık-kuru üzüm
portakal suyu
ayak bileğimi incittim sanırım..kalktığımdan beri feci ağrıyor..
Bu arada annanem yoğun bakımdan çıktı..şimdilik iyi..umarım en kısa zamanda hastaneden de çıkar..tekrar teşekkür ederim dualarınız için..
[h=1]Kabızlığa karşı tedavi yöntemleri[/h]
Kabızlık hastalığına genel olarak hepimiz mutlaka bir defa bile olsa yakalanmışızdır. Peki hiç merak ettiniz mi bu kabızlık hastalığı nedir nasıl olur ? Neden oluyor yada ben bu hastalıktan nasıl kurtulabilirim diye? Eğer merak ediyorsanız sizler için araştırdık ve kabızlık hastalığı ile alakalı bilgilere bu yazımızda sahip olacaksınız Sevgili Arkadaşlar..
Kabızlık Hastalığı ?
Büyük şehir insanının en büyük sorunlarından biri de beslenme alışkanlığı ve hareketsizlikten kaynaklanan kabızlık. Kabızlığı önlemenin en etkin yolu ise posalı yiyecekler tüketmek, bol su içmek ve spor yapmak.
Günde üç kez ile haftada üç kez arasında düzenli dışkılamak olağandır. Dışkılama sıklığı çok önemli değildir. Çünkü sağlıklı insanlarda bağırsak hareketleri farklı aralarla tekrarlar. Haftada üçten az dışkılamak, ıkınarak parça parça, az miktarda kuru dışkı çıkarmak kabızlık olarak tanımlanır. Kabızlığın yararlı bir tanımı hastanın normal düzeninden daha az sıklıkta, sert dışkı çıkarmasıdır. Besinlerin ince bağırsakta sindirilmeyen kısmı kalın bağırsakta bir süre kalır. Yavaş yavaş kalın bağırsağın son kısmı olan makata taşınır ve bu sırada suyu alınarak dışkı kıvamına gelir. Dışkı makata ulaşınca dışkılama duygusu oluşur. Eğer dışkı makata ulaşmaz ve yukarı bölümlerde kalırsa günler geçmesine rağmen birey dışkılama gereksinimi duymaz. Yaş ilerledikçe kabızlık görülmesi de artar. Çünkü yaşlandıkça tüm kaslarda olduğu gibi bağırsak kasları da zayıflar. Kasların zayıflaması bağırsak hareketlerinde yavaşlamaya ve yetersizliğe neden olur. Böylece kalın bağırsaktaki sindirilemeyen yiyecek artıklarının alt kısma itilmesi uzun zaman alır, dışkı kurur ve kabızlık oluşur.
NEDENLER
Kabızlığın en sık görülen nedeni çok az su ve lif (posa) içeren beslenmedir. Fazla alkol ve kafeinli içecekler kabızlığa neden olurlar. Bağırsak hareketlerinde azalmaya yol açan diğer faktörler hareket azlığı ve uzun süre yatakta kalmadır. Tiroid hastalıkları ve depresyon gibi ağır hastalıklar da kabızlığa neden olabilir. Kalın bağırsağın daralması, tıkanması, tümörleri ve divertikülit hastalığıyla da kabızlık görülür. Alzheimer, parkinson, omurilik zedelenmesi, felç gibi sinir sistemi hastalıklarında kabızlık oluşur. Alınan ilaçların birçoğu da kabızlığa yol açabilir. Örneğin an-histaminik’ler, depresyon ilaçları, adale gevşetici ilaçlar, sakinleştiriciler, bazı tansiyon ilaçları, aliminyumlu mide ilaçları, demir hapları, ek kalsiyum almak ve daha birçok ilaç kabızlığa yol açar. Arada bir olan kabızlık zararsızdır ve yaygındır. Ancak bazen temelde yatan esas hastalığa bağlı olabilir. Eğer kısa zamandır şiddetli kabızlıktan şikayet ediyorsanız ya da kabızlık iki haftadan uzun süre devam ediyorsa hekime başvurmalısınız. Özellikle kabızlığın ilk olarak 50 yaşından sonra başladığı ya da dışkıda kan olduğu durumlarda doktorun olayı aydınlığa kavuşturması zorunludur. Yaşlılarda bağırsak kasılmalarının yetersizliği sonucu ortaya çıkar. Fonksiyonel kabızlık bile ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Dışkılamak için çok ıkınma kalp ve beyin dolaşım bozukluğuna yol açıp bayılma, kalpte ritim bozukluğu, hatta geçici felçlere neden olabilir. Aşırı ıkınma hemoroid (basur) memelerinin oluşmasına neden olur. Öte yandan hemoroid ya da anüs mukozasında olan fissur (çatlak) dışkılama sırasında ağrı yaptığından dışkılamadan kaçınmaya ve böylece kabızlığa yol açar. İleri yaşlarda fonksiyonel bağırsak tembelliğinin yanısıra, kabızlık yapıcı ilaçlar alan hastalarda dışkılama hissi tamamen kaybolur. Böylece kalın bağırsağın son kısmında biriken ve sertleşen dışkı, bağırsak çeperine baskı yapıp ülserlere, kanamalara ve prostata baskı yaparak idrar zorluğuna neden olur.
ÖNLEMLER
Birkaç basit önlemle kabızlıktan kaçınabilir ya da kabızlığı hafifletebilirsiniz.
* Dışkılama hissi gelince gecikmeden tuvalete gitmelidir. Ertelemeler bir süre sonra bağırsağın bu haber verme fonksiyonunu yitirmesine ve artık size haber vermemesine neden olur. Dışkı bağırsakta ne kadar uzun süre kalırsa o kadar sertleşir ve kurur.
* En iyisi günün aynı zamanında, sabahları işe gitmeden önce tuvalete gitmelidir. Vücut fonksiyonları için düzen önemlidir. Nasıl her gün aynı saatte uykuya alışmış birinin o saatte uykusu gelirse, dışkılama düzenini de oluşturmak önemlidir. Tuvalete çıkmak hissi yoksa bile belirli saatte tuvalete gidip 10 ila 15 dakika oturmak bir gazete/mecmua okumak dışkılama düzenini sağlamak bakımından yararladır.
* Kabızlığa karşı alınan ilaçlar sadece kısa süre alınmalıdır. Sürekli alınırsa bağırsak artık ilaçsız çalışmayacak duruma gelir. Ayrıca bir süre sonra bağırsakların alıştığı bu ilaçlar etkisiz olur. Ayrıca ilaçların yan etkileri ve zararları da vardır.
* Dışkının kurumasını önlemek için günde en az 8 bardak su içmelidir. Alkol ve kafeinli içeceklerden kaçınmalıdır.
* Lifli yiyeceklerin (sebze, meyve, kuru baklagiller, tam tahıl ürünleri, kepek, patates kabuğu vb.) tüketimini arttırmalıdır. Bu maddeler sindirilmediği için dışkıyı hacimli ve yumuşak tutar. Beyaz ekmek ve peynir gibi işlenmiş yiyecekleri azaltınız.
* Düzenli egzersizlerin (yürümek, karın kaslarını güçlendirici hareketler) vücut fonksiyonlarını iyileştirici ve karın kaslarını güçlendirici etkileri kabızlığın önlenmesinde de yararını gösterir.
KABIZLIK İLAÇLARI
Kabızlık tedavisi için ve ameliyattan önce bağırsakların boşaltılması için kullanılan ilaçlara laksatifler denir. Laksatifler etkilerine göre sınıflandırılır.
1- Lifli maddeler: Bu maddeler dışkının su tutmasını sağlar. Böylece dışkı yumuşar ve hacimi büyür. Tablet ya da granül biçiminde ağızdan alınır (Metamüsil, Citrusel, Psyllium, vb.) tam etkisini birkaç gün içinde gösterir. Genelde kronik (müzmin) kabızlık tedavisinde kullanılır. Doğal besinlerimizdeki lifler gibi etki yaptıklarından uzun süre kullanım için en emin tedavidir. Bol su ile birlikte yatmadan önce alınmalıdır. Bol su ile alınmazsa dışkı kitlesi bağırsak tıkanması yapabilir. Yan etkileri bağırsak gaz yapımını artırmasıdır.
2- Osmotik laksatifler: En sık kullanılanı sentetik şeker olan ve vücutta yıkıma uğramayan laktüloz’dur. (Duphalac, Levolac vb.) Bu maddeler dışkının su kaybını önler. Dışkı miktarını artırmaz ancak yumuşak tutar.
3- Kayganlaştırıcı maddeler: Dışkıyı yumuşatır ve kayganlaştırır. Sıvıparafin (sokol) bu amaçla kullanılır. Ancak uzun süre kullanmamalıdır. Çünkü bağırsağı tahriş eder ve bazı vitaminlerin emilimini önler.
Örneğin, sodyumhidrojenfosfat (Fleet Enema, B.T. Enema) çabucak bağırsak boşalmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Üç ile dört ile saat arasında etkisini gösterir. Bu tür laksatifler osmotik etkileriyle vücuttan bağırsağa su çekerler. Kolonoskopid’e, bağırsak ameliyatından ya da röntgen filminden önce yalnız bir kez kullanılmalıdır. Uzun süre kullanıldıklarında dehidratasyon’a (vücudun susuz kalması) ve kan elektrolitlerinde bozukluklara neden olur. Tansiyonu olan, kalp ve böbrek hastalarında kullanılmamalıdır.
5- Uyarıcı laksatifler: Bu laksatifler (bekunis, pursennid vb.) bağırsak kaslarını uyararak bağırsak hareketlerinin artmasına neden olurlar. Hızla bağırsak boşalması sağlarlar. Genellikle öteki ilaçların etkisiz olduğu zaman kullanılır. Sürekli alınmamalıdır. Çünkü doğal bağırsak hareketlerinin kaybolmasına ve neden olur.
linki bulamıyorum da gonderebilir misin acaba?
Merhaba güzel Karatay hatunları, çıtırlar
Geçmişi okudum gün içinde ama pek yazmadım. Önce menümü veriyorum hemen
Kalkınca: 1 gün kurusu ve dereotu
Sabah: 08.30'da bitti.
Zeytinyağına domates doğradım, biraz kavurdum. Bu sırada 3 yumurtanın içine bol peynir(beyaz, kaşar, tulum), dereotu ve nane attıp çırptım ve harika bir omlet yaptım
6 zeytin(çizik ve siyah)
çörekotlu peynir(beyaz, tulum, dil)
1 fındık
2 ceviz
2 badem
1 k. erik
2 k. yaban mersini
2 k. üzüm
domates
salatalık
dereotu
nane
1 gr omega 3
k. incir yemedim bu sabah çünkü hocamızın son kitabında fazla yemeyin diyor.
inciri yemeyince boş durmadım ama masanın üzerinde duran yeni çikolata kabını açtım, bir baktım ki dekorlu çikolatalardanBir tanesini yedim, dışı bitter çikolataydı içinde kahve aroması vardı.:18: sınava gidiyordum, belki zihnimi açmıştır
Topikte kaçamaklar yapanlar bu ara çoğaldı, yalnız bırakmadım sizi
14.45'te 2 kupa sıcak süt içtim daha yeni sağılmıştı
2. öğünüm: 19.20'de bitti. annemin öğleden sonra evde olmasını yemeğin de fazlalığını arttırdı.
1 kase ev yapımı tarhana çorba (içinde un neredeyse yok)
2 parça haşlanmış tavuk
3 y. kaşığı bulgur pilavı
ev yapımı biber ve domates turşusu
keten tohumlu salata
Spor: leslie 3 mil ve 1 saat tempolu yürüyüş
Sıvı: 3.5 litre su, 2 kupa metabolizma çayı, 5 kupa çay, 2 kupa süt
Kızlar bir de kötü haber: dünkü kan testlerim çok iyiydi ama bugün gastroloji uzmanına gittim. Karaciğer enzimlerim yükselmiş, karaciğerimde yağlanma var. Daha önce de bir dönem yükselmişti (4 kat olmuştu) ilaçla düzeltmiştim. Şimdilik ilaç vermedi ama 1 ay sonra kontrolüm var, bu 1 ayda yumurta yemememi söyledi. Sizde de hiç karaciğerde sorun oldu mu?
kıııızzlaaaaaaaaaaaaaar kabızlığa çareyi buldum test edildi onyalandı.artık haftalar aylar ve hatta yıllarca çekmiş biri olaraktan .dün internetten araştırdım araştırdım bir çok tarifler okudum aldım.aklıma yatan incir ve kayısı kürü denk geldi onu yaptım çok iyi geldi yumuşattı valla,gece kaç defa tuvalete çıktım.hemen bu dertten muzdarip karatay dostlarımlada paylaşayım istedim tarifi çok basit hemende etkisini gösteriyor.sabahları aç karnına yenicekmiş ama ben akşamdan yaptım bekleyemedim sabahı.şöyle tarifimiz:2 sarı kayısıyı ve 2 inciri ince ince kıydım bıçakla 1 çay bardağı suyla iyice karışana kadar pişirdim suyunu çekti,sonrada üzerine biraz zeytin yağı gezdirip karıştırıyoruz ve aç karnına 1 yemek kaşığı kadar yiyip üzerinede ılık su içiyoruz.olay bitmiştir yuppiiiiiiiiii:)))))niye bu kadar seviniyorsun demeyin kabızlığı çeken bilir çıtırlar......
linki bulamıyorum da gonderebilir misin acaba?
canım boyunu yazarmısın yapayım çizelgeni
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wMwj9NL/weight.png
çizelgen hazır canım güle güle kullan ..kopyala yapıştır
süpermiş hemen deniycem. bende diyete başlayana kadar hiç sorun olmazdı, şimdi neden oldu anlayamadım aslında..:26:
suda içiyorum bool booll, neden bilemedim :26:
boyunu girmeden yaptım canım..bidahakine boyunuda gireriz olsun
kızlar bugün 27.günüm ve ben tam 6 kilo vermiş bulunuyorum..şu an 76.8 im süper dimi koltuk silmek kapı silmek çok yorucu ama kiloma yaptığı katkı harika bu arada temizlikte başıma gelenler tuhaf önce çamaşır makinamın prizi yandı zamanında farkettim sonra sokaktaki logar tıkanmış mutfak borularından sular taştı kahroldum bulaşık makinasının prizi de buna bağlı olarak cızırdamaya başlamıştı (duvar nemlenmiş)erken müdahale ile yangın tehlikeleri ve su taşkınları ile boğuşuyorum :84:
:):):)
kızlar 66.800 cıktım tartıda ama su cizelgeyi degiştiremedim bulamadım nerden bi yardımcı olabilir misiniz?
kıııızzlaaaaaaaaaaaaaar kabızlığa çareyi buldum test edildi onyalandı.artık haftalar aylar ve hatta yıllarca çekmiş biri olaraktan .dün internetten araştırdım araştırdım bir çok tarifler okudum aldım.aklıma yatan incir ve kayısı kürü denk geldi onu yaptım çok iyi geldi yumuşattı valla,gece kaç defa tuvalete çıktım.hemen bu dertten muzdarip karatay dostlarımlada paylaşayım istedim tarifi çok basit hemende etkisini gösteriyor.sabahları aç karnına yenicekmiş ama ben akşamdan yaptım bekleyemedim sabahı.şöyle tarifimiz:2 sarı kayısıyı ve 2 inciri ince ince kıydım bıçakla 1 çay bardağı suyla iyice karışana kadar pişirdim suyunu çekti,sonrada üzerine biraz zeytin yağı gezdirip karıştırıyoruz ve aç karnına 1 yemek kaşığı kadar yiyip üzerinede ılık su içiyoruz.olay bitmiştir yuppiiiiiiiiii:)))))niye bu kadar seviniyorsun demeyin kabızlığı çeken bilir çıtırlar......
kızlar bugün 27.günüm ve ben tam 6 kilo vermiş bulunuyorum..şu an 76.8 im süper dimi koltuk silmek kapı silmek çok yorucu ama kiloma yaptığı katkı harika bu arada temizlikte başıma gelenler tuhaf önce çamaşır makinamın prizi yandı zamanında farkettim sonra sokaktaki logar tıkanmış mutfak borularından sular taştı kahroldum bulaşık makinasının prizi de buna bağlı olarak cızırdamaya başlamıştı (duvar nemlenmiş)erken müdahale ile yangın tehlikeleri ve su taşkınları ile boğuşuyorum :84:
evet severdim kendisini ....ve ölüm insanı herşeyi sorgulamaya itiyoo..bi de benim evimde vefat etti acaba şöle mi oldu böle mi olsaydı demekten insan kendini alamıyo Alzheimer hastasıydı son evreydi tanıdığın insanın o duruma gelmesi insanı çok üzüyo ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?