Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kızlar bugün tam 1.5 saat yürüdüm..bacaklarım ağrıyor yavvv

kocişle evden bi çıktık.izmirliler bilir.Basın sitesinde oturuyorum..ordan göztepeye sahile..te ordan da sahil boyu konak iskelesine..valla öldüm..
ama deydi kendimi çok iyi hissediyom..hep sis mi yüriyceniz..ben de hava atiimm birass..
ben de vur diyince öldürüyom yavheralde 7km yürüdüm..yatcaamm yeri beğenicem bu gece

oh yarasın inşallah:119::119:

hem bugün 2 öğün yaptım ve hiç de acıkmadım..şimdikte çayımı koyiyim içelim hakettim valla

geldim gulüm..ama sis yoksunuz yavvv
amanın dahası da mı var kısss...bakamiycem:26:

Allahhh..canavara bak sen hemide kırmısı rujjj...işin var senin
gül bakam gül sen gezmişin tabii ohh yarasınn işim var evet Allahtan yaz geldi dışarı çıkartıyos

efferin kıss ne güsel yürümüşsün
2 öğünü denemeye devam

Evlilik yıl dönümümü kutlayan tüm herkeze çok çok teşekkürederim.
Sağolun

gül bakam gül sen gezmişin tabii ohh yarasınn işim var evet Allahtan yaz geldi dışarı çıkartıyos

efferin kıss ne güsel yürümüşsün
2 öğünü denemeye devam
napiim kıss çok tatlıdır ama kızamaz insan..evet canım yaaa..bacaklarım sızladı resmen..kocişte şaşırdı bana..dayanamazsın bak..dönmek yok ..diyip durdu ama oda yoruldu bemce
Çok teşekkürler canım.
İyi ki varsınız.. Çok incesiniz.. Sağolun

ben de kutluyorum canım..Allah daha nice mutlu yıllar yaşatsın size

selam güzel karataycılar..

bugün sınavlarım vardı çok yoruldum akşam geldim eve tüm gün dışardaydım ama karatayımı bozmadım..akşamki hariç

sabah
karatay kahvaltımı yaptım.6 da kalktım kahvaltıyı evde yapmak için bana...

öğle
et yaprak döner(ekmeksiz)
1 tabak salata
1 kupa ayran

akşam

eşim eve lahmacun söylemiş hiç aç değildim ama 2 tane yedim:26:çok söylediği için
domates,soğan,2 tane közlenmiş biber

şimdide çayımı elime aldım.geçmişi okuyup erken yatıcan malum yarında sınav var

Tuvalete Gitmek Büyük Bir Nimet Midir?

Kütahya Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Diyalizle Yaşam ve Organ Nakli” konulu konferansa katıldım

Aizonai Otel Konferans Salonunda gerçekleşen konferansı beş kişi sundu
Katılanların çoğunun böbrek hastası veya yakını olduğunu gözlemledim

“Organ bağışının tek bedeli insan sevgisidir” , “Bir Cana Can Kat” sloganlarının yer aldığı salonda, katılanlara sunumlar eşliğinde bilgiler verildi

Öğrendim ki, Türkiye’de böbrek yetmezliği yüzünden diyalize bağlı 30 bin hasta varmış
Bu hastalar tuvalet ihtiyacını kendileri gideremedikleri için ancak bir makinaya bağlanıp, kana karışan idrarı temizleniyormuş
Çok zahmetli bir iş…

Düşündüm, günde en az 10 defa ihtiyacımızı gidermek için, gittiğimiz tuvaleti düşündüm
Oh be diyerek rahatyan, ihtiyacını gideren insanların aslında ne kadar büyük bir nimete sahip olduğunu düşündüm
Bir makinaya bağlanmadan yaşamanın ne kadar güzel olduğunu hissettim

Konferans sonunda, salonda bulunanların sorularına cevaplar verildi
Kendisine böbrek nakli yapılmış bir hasta, duygusal bir konuşma yaptı
Konuşması sırasında, vatandaşlarımızın bu konuya eğilmemelerinde dini duyarlılığın yattığını bu konuda bilgisi olmadığını söyledi
Ben de konferansı dinleyen bir kişi olarak, oturmuş olduğum yerden kalkarak, konferans verenlerin yanına gittim
İl Müftülüğünden geldiğimi, dini konularda yetkili biri olduğumu söyleyince beni takdim ettiler
Bu vesileyle bana bu fırsatı veren yetkililere teşekkür ediyorum

Dini olarak bu nakiller konusunda bir endişeye gerek olmadığını, bir insanı kurtaranın bütün insanlığı kurtarmış gibi sevap alacağını ayetlerle açıkladım
Bu arada ibret olsun diye bir bardak su hikayesini anlattım

Harun Reşit makamında otururken, kendisini ziyaret gelen bir İslam alimi ile sohbet ediyorlarmış
Harun Reşit, o İslam alimine kendisine nasihat etmesini istemiş
O sırada Harun Reşit’e içmesi için bir bardak getirilmiş
Tam içeceği sırada o İslam alimi demiş ki:

-Sultanım, eğer elinizdeki bu bir bardak suyu bulamazsanız ne yaparsınız?
Harun Reşit hiç tereddüt etmeden, bütün servetini feda edebileceğini ve bu bir bardak suyu içmeye çalışacağın söylemiş

Bir bardak suyu içtikten sonra, tekrar sormuş

-Eğer, içtiğiniz bu bir bardak suyu dışarıya çıkaramazsanız ne yaparsınız? Harun Reşit yine aynı cevabı vermiş
Bunun üzerine İslam Alimi ona şu nasihatte bulunmuş

-Bir bardak idrar değerinde bile olmayana bu dünyaya fazla meyletme

Evet, değerli kardeşlerim, Suyu bulmak bir nimet, içmek bir nimet, içtiğini dışarıya çıkarmak ayrı bir nimet
Bugün 30 bin civarındaki böbrek hastamızın olması, doya doya, kana kana su içememeleri ne kadar acı, değil mi?

Bizler, bu satırları okuyan sizler, hiç tuvalete gitmenin büyük bir nimet olduğunu düşündük mü acaba? Oh be deyip rahatladıktan sonra, bu ihtiyacını normal yollarla değil de, bir makineye bağlanarak gidermeye çalışan 30 bin hastanın varlığı bizi rahatsız etmiyor mu?
Ben çok rahatsız oldum doğrusu
Konferansta seyrettiğim filmden çok etkilendim
Gözlerim doldu
Allahım sen kadar büyüksün! Biz ne kadar az şükrediyoruz diye düşündüm
Alelade bir işmiş gibi yapageldiğimiz bir işi yapamayan 30 bin hastayı düşündüm
Tuvalete değil de makineye bağlanarak bu ihtiyacını gidermeye çalışan 30 bin hastayı ve onların yakınlarını düşündüm
Bu arada, kendi elimizle toprağa verdiğimiz yakınlarımızın organlarının toprağa gömülüşünü düşündüm

Bu konuya önem vermek için illa da kendimizin veya bir yakınımızın hasta olması gerekmez
Ölen bir kişiden alınması gereken bir iş organ nakli
Belki de ölen birinin organları bağışlandığı takdirde 4-5 aileyi sevindirebiliyor
Böyle haberleri gazetelerde okuyoruz, televizyonlarda izliyoruz

Sizleri tuvalete giderken, ihtiyacınızı rahatlıkla giderirken düşünmeye davet ediyorum
Tuvalete gitmenin ve ihtiyacımızı gidermenin büyük bir nimet oldğunu asla unutmayalım

kıslar ben kaçar..kociş filmi seyretmiycen mi diyoo...gitmem lazımm..öpüyorum sizii..iyi geceler..
bol leptinler..

Başın sağolsun. Kayınvalideni çok seviyordun anlaşılan, sayende son anları çok mutlu geçmiştir eminim.

canım sorması ayıp sen kaç kiloyla başlamıştın bu diyete ve de kaç ay oldu? biraz daha erirsen yok olacaksın azcık bizi bekle :)
gerçi bizim daha çookk yolumuz var

51.5 kilo ile 10.04.2012'de başladım. Daha önce 45 kiloydum doğum kontrol hapı (polikistik overim var) beni bu hale getirdi. sizi bekliyorum zaten canım Tartı bir- iki+ oluyor. Bak geçen hafta pazartesi 49,5 kg çıktım ama çizelgemi değiştirmedim. Bu sabahta 49,9 kg geldim.

Allah sabır versin canım. annen için en hayırlısı olsun

Muz ye canım yumurta yerine tok tutacaktır
İyiniyetlim önerin için teşekkür ederim Muz yoktu sabah evde peyniri abarttım bende Yumurta olmayınca doyamadım.
Pazara gitmişsin meyvelere ne tatlı sesleniyormuş öyle. Afiyet olsun canım

Propycil o adamı içindsinir ettiğin için tebrik ederim seni, kalem etek e seni gördüğü anda orada olmak isterdim kız

Canım evet evlilik yıldönümünüz kutlu olsun eşinle bir ömür boyu mutlu ol canım inş.

Cok sağolun canlar .. Bir tanesiniz

Kizlar cok yorgunum, hep disardaydik bugun

Yidiklerim sabah:
Karatay kahvaltisi
1 kk tahin helva
Ara: 1 kase kadar cekirdek

2. Ogun
1 pors izgara alabalik
Yarim kiymali pide
Salata
Herkese iyi gecelerrrrrrr

1. öğün

1muz
2 ceviz
kaşar/beyaz peynir birer parça
1 bardak süt

2.öğün

zeytinyağlı sebze yemeği
cacık

3.öğün
mantar sote
yeşil mercimekli salata
10 adet badem

Dokularımızı, insülun ve leptin hormanlarının mesajlarını tekrar algılayacak, üzerlerinde oluşmuş insülin ve leptin direncini kıracak duruma nasil getirebiliriz???

Fizik aktivite.
Uzun yol yürüyen uzun Yaşar.
Hipokrat

Düşük glisemik indeksli gıdalar tüketmek,

Sağlıklı yağları kullanmak,

İşlenmiş her türlü gıdalardan uzak durmak.
Prof.dr.Ahmet Aydın'ın 7'den 77' ye Taş Devri Diyeti

uff kızlar çok dertliyim çooook.vermem gereken 3 kilo var. 1 ayda veremezsem ücretsiz izne cıkarılcam işten.karatayı denemiştim ve 3 gunde 1.5 kilo vermiştim.ama uçakta vakit yok yemek bulmak zor..ve yapmaya başlıyorum insanlar çıkıyor öyle diyet olurmu??? sağlıksız..ekmeksiz olurmu diye başlıyolar konuşmaya...ben zaten iradesiz biriyim.ve bu diyeti yaptığımda halsizlik hissettim..sonraları geçiyormu?? teşvik edilmeye ihtiyacım varrrr

Propycil,Kaneel,FZGUN,Ficans,Sersum,Esas2006,Nisannur,Mariza,Papadiya,Destinaaaa,Iskenderunlu size cok teskkur ediyorum. Bana yanimda oldugunuzu hissettirdiniz. Insallah esim en kisa surede sagligina kavusacak. Desteginiz icin tekrar cok tesekkur ediyorum. Hersey gonlunuzce olsun. Sevgiler.

inşallah canım.
En kısa zamanda sağlığına kavuşur .. Dualarımız sizlerle ve tüm şifa bekleyenler için.. Allahımız yar ve yardımcınız olsun..

merhaba arkadaşlar anca vakit buldum yazmayacok yoğundum bugün..
bir akrabamızın sünnet düğünü vardı bütün gün ordaydık...
kahvalltım9:30
1 haşlanmış yumurta
peynir
zeytin
domates
1 ceviz
birazcık börekve reçelll cok az(yine yedimmm yaaa):18:
ikinci öğün15:30
sünnet dügününde yedim
5_6 kaşık pirinç pilavı ve kavurma et(et doyurmayınca pilav yedim başka bişi yoktu)
tulumba tatlısı vardı(yemedim)
2 tane haazır ayran içtim
saat 19:00 da
7-8 tane sarma
2 tane gül tatlısı yedim(cok severim ama sondu bir daha uzun süre yemicem biliyorum):18:
bu yeddiklerimin hiç biri doyurmadı akşam cok acıktım sütlü kahve içtim..

annem burdayken cok dikkat edemicem ama asla bırakmıcam yediklerim beni mutlu etmiyor kendimi suçlu hissettiriyo bu duygu beni kontrol ediyo yoksa daha cok kaçamak yapabilirdim bugün kızlar..pazartesi inş. artı çıkmam hayırlı geceler...

iyi geceler hanımlar
bugün arkadaşım geldi halimi görmeliydiniz sabah çok yorgundum arkadaş arayınca birden düğmeme basılmış gibi canlandım bütün evi temizledim ikramlar yaptım ve yedim heee bide akşam üstü arkidişimle parka gittik spor aletlerinde çalıştık bana baya sıkılaştın önceden heryerin bıngıl bıngıl sallanıyodu şimdi hiç fazlalık yok didi nassıl sevndim anlatamam

2 ögün yaptım

2. ögünüm
patates salatası
ıspanaklı ve patlıcanlı börekler
aglayan pasta
1 dene dondurma veeee
semerim

saat 16 da yedim başkada bişey yemedim ...bide yeseydin dediginzi duyar gibiyim yarım görümcemle kızı gelcekmiş pek ugrayamam inşallah kaçamakta yapmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…