Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bende dün bebişi yatırdım pusete 3 saat yürüdüm parkta.. zaten herkes dışardaydı..
yaşasın yaz geldi

yazın kilo vermek daha kolay oluyor di mi?
Ne güzel yürümüşsün canım

Benimkini de babası parka götürdü az önce içerde durmuyor artık
Güle güle büyüt canım kızını bide öp benim için

Omga 3 illa solgar mı, E vitamini hangisini kullanıyorsun?Bir de 14 yaşındaki çocuğa hangi omega 3 ve ona da yanında antioksidan verilmeli mi? cevaplarsan çok mutlu olucam.Sevgilerimle...Bol leptinli günler seninle olsun canımmmm:)))

günaydın kızlarr
kahvaltım 10.30 bitti:
1 yumurtadan piyaz
az peynir
8-9 tane zeytin
domates
salatalık
biber salçası
1 ceviz
hepinize güzel pazarlarrr..hepinizi öpüyorumm

maşallah sana canım ne kadar erkencisin

merhaba arkadaşlar , karatay diyetini arada sizlerin yazdıklarını okuyarak takip ediyordum. açıkçası yapmam imkansız diye düşünüyordum taki dün eşimin kuzenini görünce şok oldum. kendisi karatay hocanın kitabını almış ve 2 ayda 10 kg yakın vermiş. anlattıkları beni çok cezbetti. bende ilk 30-40 sayfayı okuyarak biraz bilgi edindim. bende buraya katılmak istiyorum bu konuda yardıma ihtiyacım var
sizce kitabı almalıyım. yoksa buradan takip ederek devam edebilir miyim. bu sabah ki kilom 72.6 kg. inşallah ayda 4-5 kg vermeyi hedefliyorum
bugünkü kahvaltımı yazarak başlayayım. hatalarımı eksiklerimi yazarsanız sevinirim
40g beyaz peynir (orta yağlı )
2 adet h. yumurta
5 y. zeytin
domates,salatalık söğüş
4 adet ceviz
yeşil çay

evet, taze sebzeler , sadece domates ve salatalık yeter zaten..

bebişi öpmeye doyamıyorum senin içinde öperim ama kıs değil tombiş bi oğlum var kartopu gibi bembeyaz, kıs inşallah 2.ye

benim kuzu 8 aylık, seninki kaç aylık?

Kitabı alıp iyice okuman daha yararlı olacaktır elbet
Fakat geçmişi okuduğunda kitabı okumuş gibi olacaksında bir çok menü örneği var merak ettiklerinide bildiğimiz kadarıyla cevaplarız

Peynirin tam yağlı olsun
Zeytini 10 adet tüketebilirsin sorun olmaz
Ben cevizi 6 adet yiyorum
Yaş ve kuru meyveler sabah tüketilecek
akşam 8 den sonra ayran ya da süt içebilirisin acıkırsan tabi ( ki genelde acıkılmıyor )
ara öğün yapmaz isen daha çabuk düzene girersin
omega 3 kapsülü yanında alabilirsin (solgar etiketli tavsiye etmiş hoca)
öğünler arası 5 saat olsun ( benim ara sıra 6-7 saati buluyor )
Kilon çok ise ayda 6 kiloya kadar veriyorsun az ise benim gibi ayda en fazla 3 verdim ben
Kaçamak yaptığın an o gün bol yürüyüp eriteceksin yoksa ertesi gün tartıya bir şeyler olur
Şimdilik bu kadar

3 haziran :)

2 incir + büyük bardak ılıksu

1. öğün :
1 bardak adaçayı
2 köy yumurtasından dereotlu maydanozlu çökelekli omlet ( köy yumurtası buldum sonunda artık onu tüketecem )
2 çeri
1 yeşil biber
yeşillik
1 çorba kaşığı çökelek
1 çay bardağı ceviz + fındık karışımı
8 zeytin
1 salatalık
omega 3

Günaydın güzel hanımlar sabah klasik karatay kahvaltımı yaptım

Televizyonda sanırım aktarlar derneği başkanıydı zayıflamak için bir bitki karışımı verdi

Bir adam bu çayla ve yediklerine dikkat ederek 5 ayda 36 kilo vermiş resimlerini gösterdi resmen içinden adam çıkmış

Neyse sizinle paylaşmak istedim bu bitki çayını

Mate yaprağı

Kekik (beyaz top kekik olucak)

Çoban çökerten

Barut ağacı kabuğu

Yeşil çay

Sinirli ot

Biberiye

Funda yaprağı

Cinnema

Hazırlanışı:Hepsinden birer ufak tutam alınıcak sadece yeşil çaydan daha büyük tutam atılıcak barut ağacı kabuğu ufak ufak kırılıp konulacak cinnemadan bir yaprak kadar atılıcak 7-8 dk.demlenicek yemeklerden önce tüketilmesi gerekiyormuş sabahları ilk bu çayı içmeyi önerdi eğer çok kilo probleminiz varsa 5 badağa kadar içilebilir dedi
Ben denemeyi düşünüyorum sizlerle paylaşmak istedim

kızlaaaaar!!! 66.500 (oynayan smiley)

kilo cizegemi de yapabildim :) artık dunku ve bugunku menume gecebilirim.

dunku 2. ogunum:
dısardaydım mecbur kofte yedim biraz salata( cok kotuydu salatası zorla biraz yedim) f
fıstık
ayran

dun butun gun sokaktaydım ama adam gibi yuruyemedim bi halsizligim var 2 gundur herhalde usuttum.
bugun:

kahvaltı
1 yumurta
1 avuc ici tulum peyniri
fıstık ceviz kokteyli :)
13 zeytin
2 domates
2 omega 3 1 b vitamini

şimdide sutlu turk kahvesi oooohhhh...

ama canım cok tatlı istiyo bugun yemiycem ama istiyo pis can..

selamlar kızlarben geldim ama kimse yokiyiniyetlim gibi bende camları sildim,bir de koltuklarımıçok yorgunum.ama yine de dışarda yürümeyi planlıyorum

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Hocaciğimin kitapları geldi. Keyif ile okumaya başladım.

1.öğünüm:

Sucuklu yumurta,
Yarim domates,
yarım salatalık,
3 zeytin,
1 avuç peynir ,
5 ceviz ve 6 badem,
ve yesil çay.

Ve bol bol su

Canım omega 3 olarak marincap kullanıyorum.. Pulse almıştım o da olur..

Biz yetişkinler için günde 3 mg alıyoruz omegayı.. m.rincapı toplam 6 tabllet kullanıyorum.

Antioksidan : Vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleridir.Vücudumuz için zararlı olan ve serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olan etmenler vardır. Bunlar besinlerimizde bulunan katkı ve koruyucu maddeleri, petrokimya ürünleri, sigara, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliğidir. Soluduğumuz havadaki oksijen de serbest radikallerin çıkmasına neden olur. Vücudumuzda bulunan antioksidanlar, serbest radikallere karşı etki göstererek bunların zarar vermesini önler.

Bunları Biliyor musunuz?

* Bazı uzmanlara göre antioksidan üretimi 25 yaşından itibaren yavaşlamaktadır. Bu nedenle ilerleyen yaşlarda daha fazla ek antioksidan alınmalıdır.

* Antioksidanlar yalnızca sebze ve meyvelerde bulunmaz. Balık yağı, süt ve süt ürünleri ile selenyum açısından zengin olan balıkta da bulunur.

* Sebzeler ve meyveler pişirilince antioksidan değerleri azalır. Bu nedenle buharda pişirme yöntemi en uygun olanıdır.

* Üzümün kabuğu, içeriği ve çekirdeğinin ortalama 20 civarında değişik antioksidan madde ihtiva ettiği belirtilmektedir.

* Likopen, yaşlıların bedensel ve zihinsel sağlığını korumada son derece etkili bir antioksidandır. Likopen açısından zengin ender sebzelerden biri domatestir.

Antioksidan Bulunan Besinler

Yeşil Yapraklı Sebzeler : Yeşil yapraklı sebzeler özellikle kalp sağlığımız açısından önemli oranda antioksidan bulunan besinlerdir.

Lahanagiller : Brokoli, karnabahar, turp, Brüksel lahanası, beyaz lahana, hardal, kara lahana, şalgam önemli antioksidan bulunan besinlerdendir. Hem kanserden hem de kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.

Soğangiller : Soğan ( taze ve kurusu), sarımsak, pırasa güçlü antioksidanlardandır.

Kuru baklagiller : Soya fasulyesi, mercimek, kuru fasulye, nohut, kuru bakla ve yulaf besinleri antioksidan bulunan besinlerdir.

Zeytinyağı : Bileşimindeki tekli doymamış yağ asitleri kolesterolü düşürmede etkilidir. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır.

Yağlı Tohumlar : Badem, fındık, ceviz, yerfıstığı içerdikleri çoklu doymamış yağ asitleri, E vitamini, B6 vitamini ve magnezyum sayesinde kuvvetli birer antioksidan ve detoksifikanlardır.

Bunların Yanında : Enginar, üzüm, kayısı, ıspanak,yumurtanın sarısı, yeşil çay, domates, çilek, kırmızı ve sarı biber, havuç, elma, nar, turunçgiller, kepekli tahıllar ve su ürünleri sağlık açısında son derece faydalı besinlerdir.

Omega 3 tabletle antioksidanları birlikte alıyoruz..
Çocuk için hiç bilmiyorum canım.. Ama sonuçta omega 3 balık yağı olduğu için yararlı olur diye düşünüyorum. Herhalde çocuklar da kullanabilir.. Dozajı konusunda doktora bi danışsanız daha iyi olur.

Son düzenleme:
selamlar kızlarben geldim ama kimse yokiyiniyetlim gibi bende camları sildim,bir de koltuklarımıçok yorgunum.ama yine de dışarda yürümeyi planlıyorum

Leylakım canımm hoşgeldin

daha bitmedi yaw camlar araya yemek faslı girdi.. da uyanık yoruldum leylakım ben de sabah yürüyüşümüze de başladık ugün itibarıyla eşimle

Güle güle kirlenin.. annen nasıl canım özledik valla seni

çok teşekkür ederim EKMEK86 en iyisi kitabı alıp hem kitaptan hemde buradan takip etmek merhaba cabım kitaplar demişsin , hocanın kaç tane kitabı var, mahzuru yoksa buradan yazabilir misin ? bende alacağım kitabı

benim oğluş hiç tombiş olmadı
27 aylık benim
bol bol öp canım çabucak büyüyorlar

hoşbulduk bebişimmm
kolay gelsin sana da bacım...oh oh yürüyüşlere de başlamışsınız süper,artık çok daha fazla sıkılaşırsın iyiniyetlim
annemler herkes iyi canımcım sağolasın.ben de sizleri çok çok çok özledim

Sabah yürüyüşümüz çok güzeldi Leylakım.. Fonda kuş cıvıltıları, sımsıcak ve parlayan güneş eşsiz manzara harikaydı.. Soğuk da değil artık her sabah devam inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…