Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

İÇİYORUZ FAKAT ZARARLARINI BİLMİYORUZ​

Bir bardak kolanın dakika dakika zararları
Kolayı çoğumuz düşünmeden tüketiyoruz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?

Prof. Dr. Ayşe Akın bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin sağlığımıza etkilerini anlattı.

İlk 10 dakika:

10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker
miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika:

Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür, kan basıncınız
yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar.
Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:

Beyninizde dopamin salgısı artar.Bu tıpkı eroinin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:

Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da
vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)...

Merhaba kızlar, çıtır hatunlar, iredeli bacılar Umarım güzel bir pazar geçiriyorsunuzdur. akşam yemeği öncesi menümü bildireyim dedim.
Kalkınca: 1 gün kurusu

Sabah: 11.0'da bitti
1 tabak soğanlama (et sote yemeğinin daha bol su, soğan ve dometesli hali). Yumurta yemeyince et yeyim dedim
1 avuç içi çörekotlu tulum ve beyaz peynir
2 dilim dil peyniri
6 zeytin(siyah ve çizik)
1 ceviz
2 badem
2 k. incir
2 k. erik (canım çok çikolata istedi)
domates
salatalık
nane

Acıktım, yemeği de babam gelince ailecek yiyeceğiz diye 18.00'da bir kupa sıcak süt içtim.

Sporum: 1 saat tempolu yürüyüş.
Kızlar bugün mutluyum veteriner "beklediğimizden daha hızlı iyileşiyor" dedi. sizin desteğiniz sayesinde sanırım
Bugün hava çok güzeldi. Anneannem, annem ve ben 3 nesil kızlar olarak önce çay sonra türk kahvesi eşliğinde bahçede güneşin tadını çıkardık Ohhh moral olarak çok iyi geldi. İnş hepiniz için güzel bir gün olmuştur.

çok teşekkür ederim canım , 3 kitabıda hemen int sipariş verdim 2 gün içinde kitaplarım elimde

arkadaşlar kitaplar elimde olana kadar birkaç sorum olacak, bazı menülerde bulguru görüyorum. bu diyette bulguru tüketebiliyor muyuz,patates konusunda da aydınlatırsanız sevinirim. birde balık menüsünde 2 dilim helve da gördüm sanki .

Son düzenleme:
Merhaba güzel hanımlar,

Fzgunum kaçamak yapma kıss p.tesi tartı ağlatır bak bak ağlarsın
Diyene bak desene

geldim gulüm..ama sis yoksunuz yavvv
amanın dahası da mı var kısss...bakamiycem:26:

Ama bugün iyi geçti kızlar, birazdan da yürüyeceğim inşallah.

İnşallah canım, en kısa sürede iyileşir eşin. Sevgiler.

Destinam, bu haftayı ziyan ettik, artık önümüze bakalım.

Hoş geldiniz. Şimdiden kolay gelsin.

selamlar kızlarben geldim ama kimse yokiyiniyetlim gibi bende camları sildim,bir de koltuklarımıçok yorgunum.ama yine de dışarda yürümeyi planlıyorum

Hoş geldin arkadaşım, seni özlemiştik.

Bugün yediklerim

sabah: 2 yumurta, bol salata, peynir, 4 zeytin, 1 ç.b. ceviz, 2 kuru incir
ara: 1 su bardağı süt
2. öğün: 1 enginar baklalı, bulgur pilavı, yoğurt

Propcyil, nerelerdesin bacım?

kızlarhaftaya bu saatlerde memlekette annemlerın yanındayım ınsaallah ay cok heyecanlıyım annem en son benı yenı dogum yaptıgımda yanı 115 kg ıken gormustu.şok olcak kadın

Bence de şok olacak) Yılbaşı zamanlarıydı, eşinin iş arkadaşlarına gitmiştiniz bir akşam onu hatırladım şimdi, çoook şaşırmışlardı. Annen daha da çok şaşıracak, bayılmasa kadın bari

İyi akşamlar hanımlar, yemeğimi yedim gözlerim açıldı resmen
2. öğünüm:19.20'de bitti
1 kase keten tohumlu ezogelin çorba
1,5 tabak kıymalı kabak yemeği
keten tohumlu salata
1 gr omega 3

Şimdi metabolizma çayımı içiyorum sonra da çay içeceğim

Son düzenleme:

Sabah bir de kaymak yedim kızlar. Geçen gün yeni sağılmış sütü ısıttığımızda üstteki kaymağı ayırmıştık. Çok güzeldi tadı. Özgür köy ineğinin taze süt kaymağı. Markette satılan kaymaklar resmen zehirmiş bu sabah anladım

Lacey
patatesin glisemik indeksi yüksek olduğundan Hocamız önermiyor
Bulgur günlük 2-3 kaşık kadar olabilir diyor ..
Mesela yaprak sarmasını bulgurlu yapın diyor , kısır faydalıdır yiyin diyor
Balık yediğinde yanında haftada bir helva yiyebilirsin
sevgiler

Menü güzel :)
1 gr kaç kapsül ediyor Asyacım ?
Ben solgar alıyorum 2 tanemi alsam ben 1 kapsül alıyorum:26::26:

2.öğün : 17 :30 son öğün

3 içli köfte ( of harika olmuştu)
yarım kase yine bulgurlu bi salata
yeşil çay.
7-8 adet badem

su: 2.5
spor : bugün epey yürüdük 1.5 saat yürüyüş

Son düzenleme:

Ben daha önce GNC kullanıyordum: 1 kapsül 1 gr'dı.
Şimdi seven seas kullanıyorum: 1 kapsül 500 mg (05.gr)
Solgarı internetten araştırdım: 1 kapsül 700 mg'mış
Hoca günde 2-3 gr alın diyor. Sen kendine göre ayarla canım.
Ben mesela başlarda günde 3 gr alıyordum, şimdi 2 gr'a düşürdüm.

Asya'cığım, bugün CNN Türk'de hoca çıkmıştı, yumurtanın karaciğer yağlanmasına iyi geldiğini söyledi. Bir de sen ilaç kullanıyordun sanırım, bazı ilaçlar karaciğer yağlanması yapıyor, bir de ona bak istersen.

Canım ilgin için teşekkür ederim. Bence de yumurta yemeliyim, Canan hocama da sordum, cevap bekliyorum. Diane 35 kullanıyorum, onu da söyledim hocama.
yumurtayı şimdiden özledim

çok teşekkür ederim ,harika bir diyet bulgura bayılırım hele kısır
bende ilk günkü menümü yazayım
SABAH :
40g beyaz peynir (orta yağlı )
2 adet h. yumurta
5 y. zeytin
domates,salatalık söğüş
4 adet ceviz
yeşil çay
ÖĞLE :
1 tabak yoğurtlu kabak, salata ,3 adet ceviz
ARA :2 top sade dondurma:26:
AKŞAM :
1 dilim fırında somon, 2 adet buharda haşlanmış havuç, salata
ARA : acıkırsam 1 bardak ayran
SU : 1.5 LİTRE
SPOR :50+50 dk hılı tempo yürüyüş

2 Top dondurma harici gayet güzel
akşam menün harika olmuş
suyu attırmalısın gibi :)

1 kapsül 700 gr ise 2. 1400 olur yeterlidir heralde bi sabah bi akşam mı alacam şimdi yoksa 2 tane ardarda mi alayım Asya ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…