Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kızlar kusura bakmayın sürekli sorularla başınızı şişiriyorum diyet yaparken bu takviyeyi almak zorunlu mu ,yada şöyle sorayım bu takviyeye neden gerek duyuluyor

kızlar kusura bakmayın sürekli sorularla başınızı şişiriyorum diyet yaparken bu takviyeyi almak zorunlu mu ,yada şöyle sorayım bu takviyeye neden gerek duyuluyor

estafurullah canım sor tabıkı bızler bunun ıcın burdayız kafamıza takılan setylerı bırbırımıze sorup fıkır alıyoruz.omega3 ün onlarca faydası var o yuzden kullanıyoruz

Omega-3 yağ asitleri özellikle DHA ve EPA doğal birer ilaç gibidir. Çocuklar daha anne karnında iken Omega-3 yağlarına ihtiyaç duymaya başlıyor.

Bu ihtiyaç yaşlılıkta da devam ediyor. Omega-3 yağ asitlerinin koroner kalp riskini azalttığı biliniyor. Bu yağlar iyi kolesterol HDL’yi artırıyor. Kalp ritim bozukluklarını önleyebiliyor. Pıhtılaşma hücreleri trombositlerin yapışkanlığını azaltarak pıhtılaşmaya bağlı damar tıkanması riskini de düşürüyor. Omega-3 yağlarının kanı incelterek felç riskini düşürdükleri, beynin kanlanmasını güçlendirdikleri, bellek sorunlarını azalttıkları da biliniyor.

Bellek için yararlı etkileri özellikle bebekler ve büyüme çağındaki çocuklarda daha da önemli. Bu yaştaki çocuklarda öğrenmeyi, problem çözme yeteneğini özellikle DHA’nın iyileştirdiği biliniyor. Bu yağlar bebek ve çocuklarda gözlerin görmede temel işlevler gören retina tabakasının gelişmesini destekliyor. Yaşlılarda sarı noktanın zayıflamasına bağlı görme kayıplarını azaltıyor.

Omega-3 yağlarından zengin beslenenlerde Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığı daha düşük oluyor. Omega-3 yağlarının kan basıncı kontrolünü kolaylaştırdığı biliniyor. Çünkü Omega-3 yağları atardamar duvarlarının esnekliğini artırıyor. DHA ve EPA’nın kanserden koruduğu da biliniyor. Özellikle meme, prostat ve kolon kanserinden korunmada bu yağlar faydalı oluyor. Yiyeceklerle bol miktarda DHA kazananlarda bağışıklık kökenli sağlık sorunlarına ve romatizmal problemlere de seyrek rastlanıyor. Omega-3 yağlarının depresyona yakalanma olasılığını azalttığı, depresyonun tedavisini kolaylaştırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

ÇOCUKLARDA ÖĞRENMEYİ DESTEKLİYOR

Çocuklarda dikkat yetersizliği hiperaktivitesi ile mücadelede özellikle DHA son derece etkili bulunuyor. Kısacası Omega-3 yağları gerçek birer sağlık mucizesi. Bu yağların her üçünü de vücudunuza doğal yolla mümkün olduğu kadar fazla miktarda kazandırmaya çalışın. Günde ortalama 10 gramdan fazla Omega-3 yağ asidi yiyen Grönland Eskimoları’nın beyin kanaması ve kalp krizi ile neredeyse hiç tanışmadıklarını unutmayın. Omega-3 yağlarından faydalanmanız için sizin bu kadar fazla miktarlara da ihtiyacınız yok. Günde 2-3 gram Omega-3 kazanmanız yeterli olacaktır. Şimdilik günde en az 150-160 mg EPA ve DHA tüketmeyi hedeflemek gerekiyor. Unutmayın, Omega-3 yağlarını yeterince alamazsanız ürettiğiniz hücrelerinizin zarları yeteri kadar sağlam olmaz. Güçsüz, zayıf, kalp krizine, kalp ritim bozukluğuna, felce, kansere, insülin direncine eğilimli hücreler üretirsiniz. Omega-3 yağlarından faydalanmayı bir alışkanlık haline getirin.

Omega-3’lerin 15 yararı

Beyni geliştiriyor.

Görmeyi güçlendiriyor.

Felç riskini düşürüyor.

Kalp krizini engelliyor.

Ritim bozukluklarını azaltıyor.

Belleği destekliyor.

Kilo verdiriyor.

Hangi besinlerde Omega-3 var

Omega-3 yağlarını vücut üretemiyor. Dışarıdan besinlerle alınmaları gerekiyor. Omega-3 yağlarının kaynaklarını biliyorsunuz ama biz bir kez daha hatırlatalım: Bu yağlar en çok balıkta bulunuyor. Özellikle soğuk sularda yetişen yağlı balıklarda. Su ne kadar soğuksa balığın Omega-3 üretimi o kadar fazla oluyor. Bunun nedeni Omega-3 yağlarının balık vücudunu soğuktan koruyan bir antifriz görevi yapmaları.

Kuzey denizinde yetişen somonlarda veya Karadeniz dağlarının çaylarında büyüyen alabalıklarda Omega-3’ün daha fazla olmasının sebebi bu olmalı. Muhtemelen Karadeniz balıklarında Akdeniz’dekilerden daha fazla Omega-3 bulunuyor. Ama siz her balıkta size yetecek kadar Omega-3 bulunduğunu düşünebilirsiniz. Bu yağlar cevizde, keten tohumunda ve yeşil yapaklı sebzelerde de bulunabiliyor. Keten tohumu yağı kullanarak, (taze kullanmaya, koyu renkli şişede ve buzdolabında saklamaya dikkat edin) ekmek ve kurabiyelerinize keten tohumu ekleyerek daha fazla tam buğday, fındık tüketerek ve salatalarınıza daha çok semizotu ekleyerek vücudunuza daha çok Omega-3 yağı kazandırabilirsiniz.

Osman Müftüoğlu

1.öğün

2 yerli muz
beyaz peynr
5 zeytin
2 ceviz
2 bardak süt

2. öğün

1 bardak süt
10 adet badem

3.öğün
mantar sote
4 biber dolma(bulgur ve kıymalı)
yoğurt

1.öğün

2 yerli muz
beyaz peynr
5 zeytin
2 ceviz
2 bardak süt

2. öğün

1 bardak süt
10 adet badem

3.öğün
mantar sote
4 biber dolma(bulgur ve kıymalı)
yoğurt

arkadaşlar baş ağrım yumurtayı bırakalı yani 2 gündür yok denecek kadar az ne yapmalıyım sizce yurmurtayı yemesemmi?

bugünde kaçamaklar vardı ama ptesiyle beraber hersey daha güzel olacak .
sabah aöf sınavı dolayısıyla yumurta yemedim onun yerine muz ve diger kısmı klasik karatay kahvaltısı.
sora akşam 4 e kadar yemek fırsatım olmadı.lahmacun yedim. sora yarım porsiyon ızgara ya kaçamağımda kiraz ve dut inşallah tartıya yansımaz .bugün baya yürüdüm....ya artık şöyle anlamlı kilolar vermek istiyorum 100gr 100 gr gitsin istemiyorum.Allah ım Rabbim nolur duy sesimi yardım et kaçamak yapmayayım ve süper güzel kilolar vereyim.ve burdaki tüm arkadaşlarıma yardım et.Aminnn

merhaba arkadaşlar ben sınavlarımı bitirdim geldim

sabah kahvaltım

2 yumurta
domates
salatalık
10 zeytin
peynir
ceviz

koşuşturmadan stresten,alışverişten yemek yemeği unutmuşum:44: arkadaşlar söyleyince aklıma geldi

18.00

1 bardak çay
1,5 kepekli galeta

21.30

1 bardak çay
1 galeta

biraz sağlıksız oldu ama çok yorgundum yemek hazırlıyasım gelmedi umarım yarın tartıya yansımaz..ben daha listeye giremiyorum amaaaa:26::26::26:

şimdi elime çayımı aldım geçmişi okuyacağım.sizi özledim hepinizi

İyi geceler güzel,tatlı bir o kadar da çıtır karatay hanımları

Sabah 2 adet haslanmış yumurta,biraz tulum peyniri ve tarcınlı çay
Öğlen 2 bardak ayran
akşam da saat 18 de tavuk ve cevizli salata yedim...

Afferin bana

1 kapsül 700 gr ise 2. 1400 olur yeterlidir heralde bi sabah bi akşam mı alacam şimdi yoksa 2 tane ardarda mi alayım Asya ?
Hangi saatlerde unutmazsan o zaman al canım.
Genelde sabah alıyoruz, enerjimiz gün içinde düşmesin diye.
Ben geceleri ders çalıştığım için bir sabah bir akşam almaya başladım. Enerjiye ne zaman ihtiyacın varsa o zaman al

1 kapsül 700 gr ise 2. 1400 olur yeterlidir heralde bi sabah bi akşam mı alacam şimdi yoksa 2 tane ardarda mi alayım Asya ?
Hangi saatlerde unutmazsan o zaman al canım.
Genelde sabah alıyoruz, enerjimiz gün içinde düşmesin diye.
Ben geceleri ders çalıştığım için bir sabah bir akşam almaya başladım. Enerjiye ne zaman ihtiyacın varsa o zaman al

kızlar hepınıze bol leptınlı bır gece sabahada tartıda cookkk cookkk mutlu olmanızı dılıyorum tabı kendımede

İyi geceler hanimlar,
Haftasonu kacamagin dibine dibine vurdum ama sadece dun.Gece saat 2 de bile yedim yani :26:
Yarin iyice sikcam iki ogun yapmayi planliyorum.İnsallah yaparim.

Iyı Geceler Karatay Dıyetı yapan kızlar ...... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul(m...p (12 TL. 60 kapsul var ıcınde)),bır kase cevız,bırkac kahverengı kuru kaysı,bır bardak sut 1muz,kakao .......2. Öğün(ıkındı vaktı) adana kebap,dolma ,ayran,omega3 balık yagı takvıye 2 kapsul................... .......... ...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,2 fıncan kahve

Spor: 2 saat ev ısı yaptım ,25 dakıka yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum , tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze

Bildirim:04/06/2012
Rumuz:Gul63 Başlangıç tarihi:11/04/2011
Başlangıç kg:120
Geçen hafta: 61kg Bu hafta:60.5kg
Fark:0 .5 kg
Toplam fark:59.5kg
Beden:40-38
Spor: Gunde ortalama 30dak ev ısı ve ortalama 30 dakıka yuruyus ve ortalama 8 saat bılgısayar basında calısma.
Boy:165 cm
Yuzde: %0.8 Hedef:.47Kg olmak....ve fondoten kullanmayan bır cılde sahıp olmak(karacıger dostu bu dıyetle)......ve teyp gıbı her duydugunu ezberleyen guclu bır hafıza(seker tuketmek benı bunak yapıyordu az kalsın(her ay tukettıgım 90 cıkolata ve 30 tabak pılav benden uzak olun canlarım))....ve saglıklı bır ruh halıne sahıp olmak.(Her ay 45 ekmek buna yardım edıyor ama benı sısırıyordu)cevız,fındık,fıstık vb hosgeldınız hayatıma ,cok ıyı hıssedıyor ınsan bu dıyetle artık cok mutluyum
.....Bunlara ılaveten bu dıyetle ıstenmeyen tuy oranım da azalıyor daha ne ısterım?

Rumuz: handan_06
Başlangıç tarihi:01.12.2011
Başlangıç kg:70.3
Geçen hafta: 60,9
Bu hafta:60,5
Fark:0.4 kg
Toplam fark:9.8
Beden:38
Spor:yürüyüş koşturmaca
Boy:1.68

günaydınnnlarr listeyi yapacak olan arkadaşa kolaylıklar diliyorum herkese bol eksili bir bildirim olsun ben kaçayım

Ümitsizlik köyüne gitme,ümitler var,
Karanlığa doğru yürüme,güneşler var...(Mevlana)

Kabuğu kırılan sedef üzüntü vermesin sana,içinde sedef vardır...(Mevlana)

sevgiler.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…