Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Sütüm iyice azaldı dün gece yememe rağmen toparlayamiyorum bebeğim emdikce ağladı süt gelmediği için çok mutsuzum

798065 | Soran : efla-1052153 | Soru Grubu : Genel
Soru : hocam mrb Allah sizden razı olsun bütün sorularımızı ayrt etmeden cvplıosunuz vaktinizi alıyoruz saolun tekrar. ben size sormak istediğim 1)sizim tavsiye ettiğinz yeme biçimini ugulamaya çalışıyorum ben 86 kiloyum mesala sabah kitapta yazdığın sabah klasik kahvaltıyı yapıyrm öğle çalıstığım için işyernde ne varsa mesala nout vardı 2 tabak yedim fazlamı ???akşamda balık kısır patlıcan bunlarda yanlış bişey varmıdır. 2)sakız çiğnesek mesala aksam 8 den sonra insülin mi sagılar vücüt tavsiye eder misnz sakızı?? 3)birde hamileyken bu diyete devam edersek zayıflamaya devam eder miyiz bebeğe bi zararı olur mu ?hocam bide hamileyken fitnesa gitsek olur spor yapsak çünkü bu kilo üzerine bide kilo alırsam sanırım kaldıramam... 4)omega 3 kullansam kilo vermem hızlanır mı? bide ilerde kilo yapr diyolar size sormak istedm .. saolun teşk.

Cevap : Nohut ve leblebl karbonhidrattır. Kilo verirken yememekte faydası vardır 2 tabak fazla tabii. Sağlıklı yaşayarak, sağlıklı beslenerek yağlarınızdan kurtuluyorsunuz... Bu çocuğunuz için de geçerli. Kilomuz gidince, yani aşırı yağlarınız azalınca ya da kalmayınca, hamile kalmanız, hem sizin hem de bebeğiniz için son derece sağlıklıdır. Çocuk daha sağlıklı olur, bebek alerjileri gelişmez. Omega-3: önemli bir temel yağdır. Kesinlikle kilo aldırmaz! Bol bol balık yemelisiniz, bir kere. Sonra ana sütü en sağlıklı süttür, demiyormuyuz peki? Neden hiç incelediniz mi? Ana sütünün %90'ı yağdır, ve proteindir. Hangi yağlardır biliyormuyuz: Bu yağlar omega-3, ve kolesteroldür. Bebeğin aylarca başka bir gıda almadan beslenme ve gelişmesini sağalayan yağ omega-3 ve kolesteroldür. Omega-3 aşırı kilolularda yağların erimesinin nedenidir, kan şekerini düzenler, tansiyonu düzenler, alerjilere iyi gelir, unutkanlığı ve ALZHEİRMER2ı önler!!! İNSÜLİN DİRENCİNİ KIRAN önemli ana bir yağdır. Vitamin falan değildir.Ana rahmindeki bebeklerin beyin ver sinir sisteminin sağlıklı gelişmesini sağlar. Hamileyken aşırı miktarda karbonhidratlarla beslenen annelerin, kız bebeklerinde ana rahmindeyken insülin direnci oluştuğu da gösterilmiştir. Hamileyken sakın aşırı kilo almayın, hamileyken bol bol şeker ve tatlı tüketmeyin ,işte bu nedenle... Kolay gelsin. Yürüyüşe devam. Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
Detay için burayı tıklayınız
Cevap Tarihi : 07.10.2011 12?00 #797999 | Soran : nur-1053991 | Soru Grubu : Genel
Soru : merhabalar canan hocam....kitabınızı aldım ve uygulamaya başladım 10 günde 2 kg verdim.ben tatlıya çok düşkün bir insandım şimdi çok aramıyorum 2 öğün bana çok yeterli geliyor ama birkaç sorum var omega 3 ü mutlaka hap olarak kullanayım mı?gıdalardan aldıklarım yeterli mi?bir sorunun cevabında günde 30_40 dk yürüyün istediğinizi yiyin demişsiniz bunu anlayamadım, birde insülin direnci kırıldıktan sonra herşeyden azar azar yiyin demişsiniz bu istediğimiz kiloya ulaşınca mı demek?tam buğdayı da bulamadım marketlerde yok.tavsiyeniz??sizi gerçekten tebrik ediyorum yani süpersiniz acıkmayacağımı hiç tahmin etmezdim göbek yağlarım acayip şekilde gitti tavsiyelerinizi bekliyorum mutlu kalın.....

Cevap : Omega -3 desteği önemli Göbek ve karaciğer yağları gittikten sonra dengeli beslenip, hareket edersiniz. Dikkat ederek tabii ki her şey yemelisiniz. Ama Karaciğer yağı gitmeli önce!!! Tam buğday ya da bulgur az olarak tüketmelisiniz. Her gün 5 kilometre yürürseniz, her şeyi yiyebilirsiniz diyorum ben. Hayat boyu 30-40 kilometre, başlangıçta en az 20 dakika yürümek şart. Fazla olmasın... Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay ............................Dr Hanım merhaba,
Kitabınızda serbest olan yağların gün içinde miktarı toplamda ne kadar olmalı? Omega 3 zayıflama aşamasında kilo aldırır deniyor, bu doğru mu? Ben keten tohumu, semizotu ve ablık tükettiğim bir günde de omega 3 desteği almalımıyım?

Cevap :
Canınızı istediği kadar sağlıklı yağ yiyebilirsiniz. Zaten 1 kilo yiyecekhalimiz yok değil mi? Miktar yok....Bilinenin aksine omega-3 kilo almayı önler, tansiyony düşürür, şeker hastalığını önler ve düzeltir,kalp hastalıklarını ve felci önler...Depresyonu tedavi eder. Fikri olmadan- zikri olanlara selamlarımı iletin. Korkmayın. Biraz da yeni literatürü okusunlar derim...

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

yeter demiş canan hanım bır yazışmada...okuyup duruyorum ben...

tesekurler asmamcm bende yıyım ozamn omega 3 almadan önce aslında sıyeh uzum yıyordum sabh kahvaltıda ıyı oluyomus demkkı.

sunu sölemek istiyorum 28 gundur dıyetteyım ve 3 kez kacamak yapmıstım cok az ama bugun patates kızartması yedım ve hıc acıktırmadı etkılenmedım yanı sasırdımmm

insilün direncin kırılmış demek ki yıne defazla yıneleme istersen:) balık güzel olmustur,
pepeticim

gül tşkler.......bende göturuyodum valla beyaz leblebıyı.yemeyım barı onu da yemeyımhttp://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/boshayallersmile.gif

MERHABA.yürüş yapmak çok güzel devam et.keşke bende yapsam.
somon tarifimi yazmak istedim: 1 büyük domatesi rendeliyor,içine rende soğan,doğranmış biber,sarımsak,az salça, biraz sirke,az zeytin yağı,tuz,baharatı harmanlayıp somonu içine ekleyip buz dolabında yarım saat dilendirip,sosuyla birlikte tepsiye yağlı kağıt üstüne koyup pişiriyorsun.harika oluyor.

birşey sormak istiyorum.Canan hanım kitabında nohut ve leblebi tüketmeyin veya az tüketin demiyor.ozaman kuru baklagilleridemi tüketmemelimiyiz.diğerleri karbonhidrat içermiyormu.bilseydim yemezdim.her hafta yedim valla.siz biliyormuydunuz

Son düzenleme:

canım sadece domates yapmadım acaba dıye dusunmustumde atmadıydım domatesı demekkı guzel olcakmıs bi daha kı sefere :13:

mrb bir kaç gündür düzenli giremiyorum. yarın sadece sebze suyu içmeyi düşünüyorum maydanoz limon kürü netten de bı bakayım bışey varmı bunla ilgili çok güzel gidiyordu dıyetım ama gevşedi biraz. dün akşam mfö konserine gittim harikaydı stres guzel attım çıkışta dürümcuye gıttık yemek yemeyı çok severım ve herkeste bunu bılır orda yesene falan dalgası oldu çok kötu dalga geçtiler moralim çok bozuldu bu insanlar arkadaşım olacak bıde herşeyden önemlisi sağlıgım benı motive edeceklerıne baltaladılar ve masalarına meze yapıp dalgasını geçtıler çok iğrenç bır durumdu. ama inat bışe yemedım orda eve geldıgımdede yemedım hemen uyudum ama bugun dehşetti resmen yarın toparlamalıyım kendımı bu hafta 57 olmalıyım sporda perşembeden beri yapmıyorum yarın başlarım inş ben geçmışı okuyayım şimdi

iyi geceler kızlar :

bugünkü menüm:

kahvaltı: 12.00 de
maydanoz-limon kürü
2 kayısı kıvamı yumurta
çeyrek kangala yakın sucuk
peynir
10 zeytin
domates,salatalık
biber
ceviz

akşam:18.00 civarı
1 kase tarhana çorbası
3 ad. baget
1 kaşık tereyağlı katkısız erişte
yoğurt

su:2.5 Lt
spor:dün ve bugün çok tembelim lesliemi yapmadım,yalnız dışarıda en az 15-20 dk lık yürüyüşlerim hatta kızım sayesinde koşmalarım oldu

topri aynı hatayı bende yaptım ,bulgur ve diğer baklagiller serbest diye anladım ve 2 3 gün nohut yedim bir günde kısır.ancak durum şöyle ve mantıklı olanda ;kilo verene kadar onlarda çok çok az tüketmek gerek ben artık yemicem 1 haftadır acayip mutsuzum neden kilo veremeiyorum diye nedeni belli yediğim nohut ,kısır (

mutlu pazarlar hanımlar

kahvaltımı yazıyım hemen

menemen
beyaz peynir
zeytin.

öğleni atlamayı düşünüyorum.
akşamada mercimek köftesi ve yeşillik düşünüyorum.hepinizi çocamaaannn öperim

günaydın herkese iyi pazarlar
dünden bugüne 700 gr daha vermişim,çok sevindim :124: az veriyorum diye üzülüyordum.kendime bir hedef belirledim bayrama kadar 12 kg vermiş olmak istiyorum.hedefime ulaşamazsam üzülücem ama böyle giderse ulaşabilirim diye düşünüyorum.Bayramın 1. günü benim ve kızımın doğum günü,yeni yaşımıza 12 kg eksik girmek istiyorum gerçi bu çarşamba günüm var,korkuyorum kendimden :18: bir de 29 ekim cumartesi kutlayacağız kızımın d.gününü,bir sürü güzel mama hazırlayacağım.eğer çarşambayı güzel bir şekilde atlatıp,cuma günü tartıda mutlu bir sonuç görebilirsem,cumartesiyi kızımın doğum günü partisi sebebiyle serbest gün yapıcam

..
arkadaslar kıtabı olanlar su hangı baklagıllerı kac kasık yıyebılırız bır baksın lutfen anlaşılan nohut zayıflamaya calısırken yenımeyecek!kısır 2 kasıgı gecmeyecek...örnek lıstete zeytınyaglı barbunya verilmiş...

12 kılomu bayrama 2 hafta yok mu? tatlım neettın?

kitabı okuyan arkadaşlarr baklagiller konusunda aydınlatır mısınız?
ben de yiyorum mercimek, nohut ,k. fasulye falan. yemeyecek miyiz yoksa ?:44::44::44:

herkese gunaydın.ıkı gundur gıremıyodum yanı gırıp bıkac yorum okuyup cıkıyodum cumadan berı mısafırım vardı hem oturmaya hem yatılı ay oyle zorkı evde mısafır varken dıyet yapmak baklavalar borekler pastalar havalarda ucusurken yemeden durabılmek.sızınle paylasmazsam rahat edemıycem cuma gunu bır dılım zyagıyla yapılmıs t.gogsu,dun bır dılım baklava eee bu kadar cesıtın ıcınde bu kadarcık kacamak olur dımı.15 gundurkı ılk kacamaklarım.bu sabah hıc ıstahım yoktu 1yumurta 1zeytın 3cevız 2kayısıdan baska hıcbırsey yıyemedım aksamada az corba bır parcada tavuk yemeyı dusunuyorum o kadar.kacamakların bır cezası olmadı dımı:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…