Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bende diyete başlamak istiyorum 4 ay oldu doğum yapalı 19 kilo almıştım 16 kg gitti.ama 13 kg vermek istiyorum.sizce emzirirken yapabilirmiyim.ben zayıflamak istiyorum.

sen bayağı yanaşmışsın fit anne olmuşsun sayılır:))
bende fit anne olmak istiyorum ve bebek olunca eskisi gibi olunmuyo eski hallerini unut diyenlerede inat bende fit anne olacağım.

tesekkür ederim canım bana da veremzsin
edemezsin diyorlardı insan istegince basarıyor gercekten
insallah sende basarırsın

gülllllllll nerelerdesin

çok güzel ama bel fıtıklı biri olarak yapamam benn..:26:sporum bile sınırlı yaww

ayyy ne acıdır o ya bende 1 ay cektim ama mahvoldum
oglumu kucagıma alamadım oturuyorum kalkamıyorum
kalksam oturamıyorum Allah kimseye vermesin sana da cok cok gecmiş olsun canım

merhaba arkadaşlar
karatay diyetinde bu 2. haftam ve bende aranıza katılmak istedim.

hoşgeldinnn
E öğlen pilav var mı ki Papadiyam ?

ne bu pilav muhabbeti yahu
pirinçse yemiyoruz bulgursa abartmadan yeniliyor

Ben geldim :)))))Öncelikle sevgili ulağım sersuma, beni seven siz hayranlarıma selamlar , saygılar....

hoşgeldin cicim sen yenisin galiba

canım genelde saglıklı seyler yenildigi için sütün azallmaz aksina cogalır
yinede deneyip kendin görebilirsin

Kızlar , Sizi beğenemiyorum.Beğeni butonu yok.Allahımmm ya . Ben en iyisi yatayım. Kalktığımda bir bakayım meğer kabus görmüşüm :)))Şimdilik iyi geceler :)))

kabu kabus kesin sen kim kötü olay yasamak kim

bende diyete başlamak istiyorum 4 ay oldu doğum yapalı 19 kilo almıştım 16 kg gitti.ama 13 kg vermek istiyorum.sizce emzirirken yapabilirmiyim.ben zayıflamak istiyorum.

tabiki yapabilirsin

Günaydın kızlar
kahvaltim 06.40
1 dilim unsuz tohumlu ekmek arasına bir dilim beyaz bir dilim kasar peyniri
5/6 zeytin
iki ceri
ve yesil çay
omega 3

Normalde is yerine alıyordum bugun de evde yiyorum ondan yemek kutumda

Eklentiler

• $image.webp
    54,3 KB · Görüntüleme: 48
gunaydin kizlar.1-2 gundur ugrayamadim....bakiyorum neler olmus neler...

birdy canim test sonuclarin nasil?
iyiniyetli canim gecmis olsun.mutfagini su basmis....
sersum canim kendine dikkat et...
1meleksin hosgeldin.sen yenisin galiba.... bir seyi 40 kere soylersen olurmus sonunda yaptin yapacagini....
CANIM YENI BIR BASLANGIC YAPTIN.BUNDAN SONRA HERSEY DAHA IYI OLUR...

baska yeni gelen arkadaslar varmis.onlarada hosgeldin diyorum....

karar 77canim kac kilo aldin.vermen gereken kac kilon var.

kaneel canim afiyet olsun...senin bademleri fistiklari goremedim...

Gunaydın Karatay Dıyetı yapan kızlar,dunku menum ...... 1.ogun(sabah): Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul(m...p (13 TL. 60 kapsul var ıcınde)),bır kase cevız,bırkac kahverengı kuru kaysı,bır bardak sut 1muz,kakao .......2. Öğün (aksam)kurufasulye,ayran,omega3 balık yagı takvıye 2 kapsul................... .......... ...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,2 fıncan kahve

Spor: az ev ısı yaptım ,40 dakıka yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum , tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum. Ayran ya da sut ıcıyorum

Günaydın...
Dünkü yediklerim...

Sabah:
1/3 demet maydonoz, 2 yumurta (yereyağ ile az pişmiş)
peynir, 1bardak süt, 1 çaybardağı fıstık, 5 kayısı,1 omega,1 multivitamin

Öğle:yok

Akşam:
1/3 demet maydonoz,1 kase yoğurt,az turşu,10 kayısı, 1,5 çaybardağı fıstık,
2 hurma,1 armut kurusu

Spor yok...
Gün içinde 1 kupa tarçın çayı, 3 litre su

Sevgiler...

kim demiş o kadar kek yenmez diye yenir yenir...ımmm çayın yanında çok da iyi gider

bugün hemen sebzeli karatay günü yap. kahvaltını düzgün yap öğlen akşam da bütün kış sebzeleri ve 3yk yeşil mercimek-2yk bulgur ve zeytinyağı ile bir çorba hazırla kendine, doyana kadar onu iç, yoğurt ye, ceviz fındık bademe devam et bak bakem bişiçik kalacak mı. bütün günahları siliyo götürüyo

Kuzum , öğlen olmayan pizza akşama nerden çıktı ki? Yoksa misafirlerden mal mı kaçırdın bakiiim
birdy hafiye gibi iyi yaklamış, hı nerden çıktı bakem o pizza?

güzel cevabın için teşekürler fırsat buldukca sohbete katılmaya calışacagım herkese iyi geceler
güzel soruya guzel cevap:)))

bi gidip bi daha bakıyım vallah kurutmuşum keki

ölüler ne ilginç fantazileriniz var ya
vay vay vay kimler gelmiş .hoşgeldin,hayırlı olsun yeni nickin.1 den başlamışsın 2,3,4... gider artıkın
reyhancım kıs sen ıncecıksın zaten bı tepsı kek napar sana:)))

yapabılırsın canım hamıleyken emzırırken her durumda yapılabılen bır beslenme seklı bu artısı var eksısı yok

dıyosun

afıyet olsun canım

69696969696969696969696969696969696969696969696969696969

gına geldı bu rakamlardan bana kaneelcım

karar hoşgeldin daha yeni doğum yapmışsın doğum kilolarının duruyor olması gayet normal.bence emziren anneler çiin een uygun program gene karatayın ki. yalnız çiğ ve pişmiş sebze yemeklerini atlamamalısın asıl süt yapanlar sebzeler ve meyveler. meyveni ölçülü yersin öğünde yersin, diğer öğünleri de sade etli tüketmezsin etin balığın yanuına bolca çiğ sebze koyarsın. ceviz fındık badem de yiyince ooohhh. ayran kefir de var zaten. hafta 2-3 öğün de kurufasulye nohut yeşil mercimek falan pişrmeye çalışırsın bulgur da süt yapıyo. bublar gaz yapıyo deme ben de geçen yılın eylül annesiyim hemi de ikiz. 20 günden itibaren kurubaklagil yemeye başladım.
yalnız bebek emziren bir arkadaş geceleri sütü olmadığı için akşam saat sekizden sonraya da öğün koyduğunu yazmıştı belki senin de öyle bir ilave yapman gerekebilir:44:
ben kilolarımın çoğunu emziklilikte aldığım için sana da şimdiden düzenli ve sağlıklı beslenmeye başlamanı ve burayı sık sık ziyaret etmeni öneriririm.
eşlerin de problem çıkartmasını anlamıyorum, kadın sanki durup dururken kilo aldı ya dsa durup dururken eşiyle ilgilenmeyi azalttı.2 ay önce doğum yapılmış sonuçta. ben de hatırlıyorum da doğumdan sonra 65e düşüp 67-68lere çıkmaya başlamıştım ve 2,5 aylık bebeğim varken spor salonu ile görüşmüştüm sonra karın hareketleri için falan erken olduğunu düşünüp 2 ay ertelemiştim sporu...
neyse hepsi geçiyor. kendine özfüven de geliyor. bak 66 kiloyum o zamana göre sadece 1-2 kilo farkım var özgüvenim sanki 12 kilo vermiş gibi

kendine haksızlık etme...

afıyet olsun canım 1 demet maydanoz yemıssın..daha sık wc ye cıkarıyor dımı bende oyle oluyo

dün sabah:1 kuru kayısı, tavada 2 yumurta, 1,5 dilim eski kaşar-koyun peynşiri, 1 çeri domates
öğlen:5 yk kuru bulgurdan bol yeşillikli kısır, ayran, 1 kalın barnak kadar poğaça, 1 avuç fındık
akşam: 1 avuç badem, 6-7 dilim pastırma
2 lahmacun 1 ayran
1 tabak kabak kızartma az yoğurt
1 kivi yarım muz ( alt alta yazınca mı yan yanayken mi daha az gözüküyo)

1 yeşil çay, akşam otururken 3 bardak elme tarçın ıhlamur çayı

bu sabah sahurda: 2 yumurtadan biberiyeli tereyağlı omlet
1 dilim eski kşar 1 dilim ip peyniri
4 çeri domates yarım acı biber
1 avuç badem
az kabak az yoğurt
yarım muz
2 çatal tahin helva

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez
*Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. Başta E vitamini olmak üzere A, D, K vitaminleri içerir. Bu vitaminlerin sayesinde hücrelerin yenilenmesinde doku ve organların yaşlanmasını geciktirmede etkilidir.
*Cildi besler, saçları korur. İçerdiği linoleik asit sayesinde anne sütünden kesilmiş bebeklere (4 -5 aydan sonra bir kaç damla) yağsız inek sütünekarıştırılarak verilir. Bebekler için doğal besin işlevi görür.
*Zeytinyağının en önemli özelliklerinden biride kalp ve damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisidir. Kalp krizi riskini azalttığı gözlenmiştir. Bir çorba kaşığı zeytinyağı 14 gr, 120 kalori içerir. Akdeniz ülkelerinde yaşayanların kalp krizi riskinin diğer ülkelere göre daha az olduğu görülmüştür
*Zayıflama diyetlerinde zeytinyağını öğünlerden çıkartmak son derece sakıncalıdır.
*Yine zeytinyağının bağırsak, idrar yolları, safra kesesi gastritin giderilmesinde de etkin olarak kullanılabilir.
Bunları Biliyor muydunuz ?
*Gençlik ve ergenlikte vücudun en çok kaliteli gıdaya ihtiyacı olduğu dönemdir ve zeytinyağ burada iyi bir tercihtir.

*Yaşlılıkta kalsiyum kaybını önlüyor, kemik erimesine engel oluyor.
*Hamilelikte, içinde bulunan yağ asitleri hücre ve sinir sisteminin oluşturulmasında çok önemli etkendir.Günde iki çorba kaşığı zeytinyağı tüketilmelidir..
*Sporcular için zeytinyağı çok önemlidir. Zeytinyağın içerisinde bulunan oleik asit kaslar tarafından en kolay yakılan ve en kolay hazmedilen yağdır.
*Ağızda çalkalandığında dişlerin beyaz kalmasını sağlar.
*Kanseri önlemedeki rolü:
The Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışma, yüksek oranda zeytinyağı tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu göstermiştir. New York'ta Buffalo Üniversitesi araştırmacılarının yürüttüğü ayrı bir çalışmada ise, zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda bulunan bir madde olan ß-sitosterol'ün prostat kanser hücrelerinin oluşumunu engellemede yardımcı olabildiğini kanıtlamıştır. Araştırmacılar ß-sitosterol'ün hücrelerin bölünmemesi emrini veren hücre içi haberleşme sistemini güçlendirdiği, böylece hücre büyümesi kontrolsüz hale gelmeden kanserin engellenebileceği sonucuna varmışlardır. Oxford Üniversitesi'ndeki doktorlar tarafından yürütülen son araştırmada da,

*Zeytinyağının bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu belirlenmiştir. Doktorlar zeytinyağının bağırsak kanserinin başlamasını engellemek için midedeki asitle tepkimeye girdiğini keşfetmişlerdir..
*Tansiyon düşürücü: Archives of Internal Medicine dergisinin 27 Mart 2000 tarihli sayısında yayınlanan bir çalışma, zeytinyağının yüksek tansiyona olumlu etkisini bir kez daha vurgulamaktadır. Ayrıca zeytin ağacının yaprağı ile tansiyon düşürücü ilaçlar yapılmaktadır.
* İç organlara faydaları: Zeytinyağı mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korur. Bunun yanı sıra safra salgısını harekete geçirerek, sindirimin en mükemmel hale gelmesini sağlar. Safra kesesinin boşalma işlemini düzenler ve safra taşı riskini azaltır. Ayrıca içindeki klor sayesinde de böbreğin çalışmasına yardımcı olur ve böylece vücudun atıklardan arınmasını kolaylaştırır. Bunların yanı sıra beyin damarlarının sağlığına da olumlu etkisi vardır.

*Yaşlanmayı önlemesi: Zeytinyağının içerdiği vitaminler, hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, yaşlılık tedavisinde de kullanılır, cildi besler ve korurlar. Besinlerle beraber bedenimize "serbest radikal" denilen bazı maddeleri de alırız. Zeytinyağı, başta E vitamini olmak üzere, içerdiği çok sayıdaki antioksidan maddeyle bu zararlı maddelerin vücudumuzda neden olduğu tahribatı önler, hücrelerimizi yeniler, doku ve organlarımızın yaşlanmasını geciktirir.

*İşte zeytinyağını dıştan sürmekle elde edilen faydalardan bazıları:
• Cilde ve saça inanılmaz güzellik katar. Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir.
• Zeytinyağı yorgun ayakları dinlendirir ve canlandırır. Zeytinyağının mükemmel yumuşatma ve nemlendirme kapasitesi vardır. Çatlak ve kuru ayakları tedavide birebirdir.
• Zeytinyağı traş edilecek bölgeyi yumuşatma ve rahatlatmada birebirdir.
• Kurumuş ve çatlamış dudak için merhem olarak kullanılabilir.
• Saçtaki kepeği ve dökülmeyi engeller. Saçı parlatır.
• Tırnakları güzelleştirir ve güçlendirir.
• Zeytinyağı ile doğum çatlakları azaltılabilir.
• Emzirenler için en iyi göğüs ucu bakımı zeytinyağı ile yapılır.

papadiya hadi çekim yasası kurallarına uyuyos ve 69a değil 64e odaklanıyoruz tamam mı öyle bi rakam yok...aklında tutacağın rakam 64... (ben bunu yaptıktan sonra baskülümün bozulup düşündüğüm rakam olan 55i gösterdiğini daha önce yazmıştım)belki de işe yarar.

günaydın kıslarnasılsınız bakemsabah erkenden kalktım yine temizlik yaptım..yarın ablam kuzenim ve akşama da kayınpederim gelebilirişler ve kahvaltı bitti..daha tatlı yapıcam..pöööööfffffff
kahvaltım
tereyağlı 1 yumurta
zeytin
peynir
domates
pastırma
omega 3

İyiniyetlim söylemeyi unuttum ; SAKIN GİTMEEEEEEEEEEEEE
kıss nereye gidiyom ben:44: burdayım
ıyınıyetlım yuruyusun ıcın tbrkler
igneoyam sakın aklından bıle gecırme
birdy sonucların ıyı cıkmasına sevındım canım
sersum sabah burdaysan bırlıkte kahvaltı ederız bacım
artık yürüyemem leslie ile buluşurum açık havada yürüyüş harika oluyordu birde yürüyüşler sırasında dualar okudum hep (salatı tefriciye o bitince kelime i tevhid(70.000 e 2200 kaldı) Allahım kabul etsin inş.
Leylakım şimdi de soğuk başladı pop.m donuyor
Allah kabul etsin canım. Pestil yasak değil:112:
sabah menüm

tulum peynirli ve pastırmalı yımırta
4 çeri salatalık
8-10 karışık zeytin
tulum ve ezine peyniri
1 küçük kase aşure
çay çayy

kıss bu ne ne kadar aşure yedin sersumum ağlamaya hazırlan kıss yeter gayrı ben de yaptım aşure 2 kase az şekerli yedim o kadar
arkadaşlar melexinin kulübe üyeliği kilitlenmiş:26:..bana ulaştı..sinir olmuş tabii..hepinize selam söylüyor..nedir bu kızın başına gelenler..

meleksin nasıl becerdi acaba Allah iyiliğini versin kıss
canım sağol
melexinin ricasını iletiyorum..herkesler birer bukle dua okusun bana diyoo..
ben de kurşun döktürecez sana didimm..

bu kız felaket tanrıçası gibi yeminle

doydum bebişim,hatta bu arada bir de börek yaptım

afiyet olsun canım
Leylakım börek yapıldı mı yeniyor ama sen tadında bırakırsın eline sağlık
3.öğünüm
yemekten önce bitki çayı
avuç içi kadar kıymalı börek
:26:
peynir
zeytin
çay
1 portakal
demedim mi
öğlen
1 küçük kase aşure

akşam

1 lahmacun
6 tane etli bulgurlu yaprak sarma
yoğurtlu semizotu salatası
hıh gene aşure
neyse aşureni kurtarmışsın canımcım sevindim Allah kabul etsin canım
Reyhanım bu ne kıss içindeki canavarı uyandırmışsın eyvah eyvah
şimdi şekerim pilav yasak diğer günler karatay yapınca kilo almıyorsun.koyverirsen eyvah eyvahhh

bizim herif bostan korkulugu gibi dikilmiş beklıyor.ben çıkıyorum.sonra gelirim

ahan da işte dayanamadı..
doğal olarak papiş dayanamadı

:129::129::129::129:

görüldüğü üzere dayanamadı
Papişim akşam baklava da serbest mi kıss
E öğlen pilav var mı ki Papadiyam ?

anammm düşücem şimdi koltuktan
sakın ha

bence de azimli valla

kızlar daha hepsini okuyamadım kıss ne kadar çok yazmışsınız yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…