Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

ıyınıyetlım yettım bacım gıdecegın mısafırlıge kızında gelecekse ondan yardım ıstersın olmamı:)))
Kızım kankisiyle başka odaya geçer of anamm vay anammm a yediririm kar kardır di mi
selam kıslar kahvaltı mısafırlerım bıraz once gıttı hemen buraya gelıp gecmısı okudum hepımıze guzel bır hafta dılıyorum
Sana da Papişim iyi haftalar gitsin kilocuklar
2.öğünümde küçük bi kase yoğurtlu karnabahar yedim
30 dk da yürüdüm:122::122:
gene harikasın Leylakım
BEN DE GEÇEN HAFTA COZUTMUSTUM

SEVDİĞİM ŞEYLER VARDI CANIM.seviyorum ya tatlı ve hamurişlerini.kendim yapmıyorum bulunca yiyorum.kendim yapsam koyveriririm.başkasında 1er dilim yıyorum tamam

Reyhanım ben hep yapıyorum amma yemiyorum pek canımcım. Çocuklar var ya canları istiyor yapmasan olmuyor:44:
Ama artıkın yavaş yavaş yiyorum böyle gezmeklerde de hafta sonuda yedim üst üste olcek

Slm kızlar
Sabahtan beri temizlik yapıyorum.biraz öncede marketten geldim.
Onları yerleştirdi.yarın gun bende daha hiçbir şey yapmadım.
Sabah k.k.yaptım.bu kahvaltı cok iyi hissettiriyor.öğlen humus yedim.
Akşamı henüz bilmiyorum..

selam herkese,herkese iyi haftalar olsun insallah:)) dün giremedim ( yediklerim sabah klasik kahvalti,5-6 dilim pastirma,omega 3,ara 1 kupa kahve,aksam izgara köfte3 tane ,3-4 kasik yesil mercimek yemegi,yogurt ve salata 3-4 ceviz

spor 1 saat orta tempolu yürüyüs

Bugünse sabah:klasik kahvalti,omega3

ögle 3 izgara köfte,yogurt,sögüs sebze,omega3

3 mil leslie yaptim :))) 2 lt suyu bitirdim

Aksama az bulgurlu pirasa yemegi olacak

herkese bol leptinli vakitler diliyorum bayanlar

Çorlu'da konferansa katılan Prof. Dr. Canan Karatay, "Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi. İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır.' Sağlıklı yağ yiyerek kilo verebilirsiniz" dedi. Prof. Dr. Ahmet Aydın da, "Tatlandırıcılar da şişmanlığa, düşük tuz kullanımı ise kalp-damar hastalığına neden olmaktadır" diye konuştu.

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği tarafından Çorlu'da düzenlenen konferansa Prof. Dr. Canan Karatay ve Prof. Dr. Ahmet Aydın konuşmacı olarak katıldı.

"SAĞLIKLI YAĞ YİYEREK KİLO VEREBİLİRSİNİZ"
Diyabet ve obezite hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Canan Karatay, "Diyetisyenler bana kızıyorlar, işitmediğim laf kalmadı, sık sık yemek yemek insülini arttırıyor. O zaman yağlanma artıyor. İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır.' Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi. Ben bunu hep söylüyorum. İleri yaşlarda tek öğün bile yetiyor. Az yiyeceğiz ve doğal, sağlıklı olanını. Kilo vermek kolay, aç kalan herkes kilo verebilir. Ama sonra ne oluyor? Metabolizmayı sağlıklı hale döndürmek önemlidir. Karbonhidratlar aşırı bir şekilde insülini yükseltir. Proteinler ise az yükseltir. Yağlar hiç yükselmez. Sağlıklı yağ yiyerek kilo verebilirsiniz. Trans yağlar tehlikelidir. Yağları bir tek insülin hormonu depo eder. O yüzden salgılanmasını önleyeceğiz" dedi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aydın ise şunları söyledi:

"Un, şeker ve kola manyağı olduk. Bir gıdanın raf ömrünü ne kadar arttırırsanız kendi raf ömrünüzü o kadar azaltırsınız. Hayvanlar artık doğal şartlarda beslenmiyor. Pazarda bulunan 100 üründen 60'ında tarım ilacı var. Zehirleniyoruz farkında değiliz. Sigara tüketiminde azalma var, ama kanser vakaları devam ediyor. Yetersiz beslenme var. Siz sistemi bozarsanız yağ oluşur. Panik atak eşittir şeker düşüklüğü. İnsülin şekeri yağa çeviriyor. Tatlandırıcılar da şişmanlığa neden olmaktadır. Yağlar vücudun enerji kaynağıdır. Sıcak yemeklerinizi doymuş yağlarla yapın. Kalp derneğinin gösterdiği yağları yiyin, müşterilerini arttırın. Kaymağı olmayan yoğurtları, ekşimeyen sütleri kullanmayın. Süt firmaları bana sayısız davalar açtılar. Süt içmezsek kemikler gelişmezmiş. Eskiden o zaman insanların kemikleri delik deşik olurdu. Mesela dereotu kalsiyum açısından en zengin. Günde 2 litre su içmemiz ve mutlaka K2 vitamini almamız gerekli. Çok sık yemeyin. 3 öğünü geçmesin. Beslenme hataları kanser nedeni gibi düşük tuz kullanımı da kalp-damar hastalığına neden olmaktadır."

Anahtar Kelimeler
Prof. Dr. Canan Karatay, hz. muhammed, Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği, Göksel GÜRSOY, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İbn-i Sina, Prof. Dr. Ahmet Aydın Önemli Korkunç Rezalet İnanılmaz İbretlik Tuhaf Düşündürücü Üzücü

kızlar koşu bandım bozuldu.tam giyindim başladım yürümeye tangur tungur sesler geldi.bant durdu dönmüyor
ben aglamıyım da kimler ağlasın.burada arabasız bir adım öteye gidemiyorum.inşallah masraf çıkarmaz.4 yıldır çalışıyordu velet,bakım yaptırmadımdı ama.kendi kendime nazar ettim galiba.
koşu bandıma aşıktım.kocamdan sonra gelir

üzülme sen. Canın sağolsun. Elbette tamiri yapılır. olmasa da yenisine sağlık... sana bi şey olmasın...

İnş reyhanım fazla olmaz masrafı

45 dk 4km yurudum

2.öğünüm

etlı kuru fasulye
bıber tursusu
kt ev yogurdu
fındık,omega3
bıraz peynır

afiyet olsun bebeğembende de kuru fasülye vardı

benim koşu bandı da bozulsa ne yaparım hiç bilmiyorum:18::18:inşallah fazla masraf çıkarmaz reyhanım:105::105::105:

3.öğünüm
kuru fasülye
tavuk
sebzeli bulgur pilavı
yoğurt
turşu

sayısına aldanmayın kıslar,miktarları azdı

silikonunu düzenli koyuyor muydun? hani yağ gibi bant altına sıkılan şeyi? bendede varda genelde silikonu bitince bi takırtı geliyo.

evvet sayın karatay severler
bugün neler yaptım...kahvaltıyı söylemiştim. öğlen kapuska ve yoğurtlu havuç peynirle...
akşamda yeşil mercimek yemeği pilav var menüde. pirinç yasak tı dimi bulgur mu yapsam ki gene...
aktivitemde ağırlıkla koşma zıplama,
kızım huysuzda uyutmak için abartmıyorum kucağımda kız en az yarım önce zıpladım durdum sonra kolidorun bi başından bi başına koşturdum.(sonuç: uyur beşiğe tam girecekken cıyaakk 1saat uyutma için çabalıyorum uyuduğu uyku yarım saat)

uzulme canım vardır bır caresı bende senın gıbı bandıma aşıkım

38:

Reyhan gibi bende merak ettim ne yediniz papişim kahvaltıda
tabıkı pohacave bılımum cıs turevlerı

afiyet olsun bebeğembende de kuru fasülye vardı

benim koşu bandı da bozulsa ne yaparım hiç bilmiyorum:18::18:inşallah fazla masraf çıkarmaz reyhanım:105::105::105:

3.öğünüm
kuru fasülye
tavuk
sebzeli bulgur pilavı
yoğurt
turşu

sayısına aldanmayın kıslar,miktarları azdı
sanada afıyet olsun bebısım uzun zamandır yapmamıstım mıkemmeldı valla

evet canım pirinç yasak,sen yine bulgur yap en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…