Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

akşam yürüyüşümü de yapmış bulunmaktayım45 dk yürüdümbugün toplamda 75 dk oldu
ardından da 1 fincan bitki çayı

ah bu görümceler eltiler kaynanatörler..üzme kendini canım öyle insanlar için kendini üzdüğüne deymez[/QUOTE]

İyi niyetli olunca ne yazık ki hep kötü ben oluyorum valla gidip oda da ağladım ağladım çıktım hep ben üzülüyorum nasıl olacaksonumuz bilmiyorum hal hatırını sorduk kötü oldum şimdiye kadar yaptıkları işittiklerim yetmediği gibi birde

sersumun da dediği gibi sıkma canını arkadaşım...hiç kimsenin umrunda olmaz sen üzüldüğünle kalırsın,en iyisi boşverrrrr

sana bir taktik vereyim canım..onlara ne kadar üzülürsen üzül belli etme umursamaz davran kalıbımı basarım senden daha da sinir olacaktır..sen nekadar üzüldüğünü belli edersen okadar çok üstüne gelip zevk alır böyleleri..duymamış gibi yap kendi işine bakbak nasıl sinir olacak..ama tabii eşinde de iş bitiyor..senin arkanda olması ve seni ezdirmemesi lazım..hayat çok kısa ve böyle şeyleri değersiz insanları sevindirmemek adına fazla umursamak lazım..

Balık yağı zayıflatırmı- Balık yağının faydaları nelerdir-Balık yağı neye iyi gelir-Balık yağıyla zayıflama kilo verme

Balık yağı aslında hayat boyu kullanılması gereken ve içerdiği omega 3 ve omega 6 yağ asitleri ile çocuklarda boy uzaması, zeka artışı ve büyümenin hızlanması gibi etkileri olan mucizevi bir hayvansal yağdır. Balık yağında bulunan doymamış yağ asitlerinin bilinmeyen bir diğer yönü ise kilo verme ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır.
Güney Avustralya Üniversitesinde yapılan araştırma sonucunda, Omega-3 yağ asitleri içeren balık yağının obez insanların kilo vermesine yardımcı olduğu ortaya çıktı.
Üniversitenin araştırmacısı Alison Hill, balık yağında bulunan Omega-3′ün, egzersiz sırasında kaslara kan akışını artırarak, yağ yakmayı hızlandırdığını söyledi.
Araştırmanın, 4 gruba ayrılan, 68 kilolu ve obez insan üzerinde 3 ay süreyle yapıldığı belirtildi. Birinci grup, az miktarda balık yağı alırken, ikinci gruba normal diyetleri değiştirilmeden ayçiçek yağı verildi. İki gruba da 3 ay boyunca 45 dakikalık yürüyüş veya haftada 3 kez koşma şeklinde hafif egzersiz programları uygulandı. Diğer iki grup ise hem balık yağı hem ayçiçek yağı aldı ancak egzersiz yapmadı.
Araştırma sonunda balık yağı alan ve egzersiz yapanların 3 ayda ortalama 2 kilo verdikleri gözlendi. Ayçiçek yağı alan ve egzersiz yapanlar ise hiç kilo veremedi. Egzersiz yapmayan diğer iki grubun da hiç kilo vermediği belirlendi.
Araştırmacı Hill, “Bu insanların özellikle istedikleri her şeyi yemelerine rağmen balık yağının etkili olmasına şaşırdık” dedi.
Çay ve baharatlar da zayıflatıyor
Baharatların, vücut ısısı meydana getiren bir doğal yağ yakma süreci oluşmasına yardımcı olduklarını belirten bilim adamları, yeşil ve siyah çayın da metabolizmayı hızlandıran benzer bir etkileri bulunduğuna işaret ediyorlar. Hollanda’da yapılan bir araştırmada, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen ve Asya mutfağının vazgeçilmez baharatı köriyle çayın kilo vermeye yardımcı olduğu ortaya çıktı.
Hollanda’nın Maastricht Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan deneylerde, özellikle karabiber, kişniş, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon, zencefil ve soğanın bu sürece büyük etkisi olduğu tespit edildi.
Baharatlı yemeklerin ağırlıkta olduğu Asya mutfağından özellikle Pakistan ve Hindistan yemeklerinin, insanlarda hızlı bir doyma doğurduğunu ve böylece az yemelerini sağladığını, aynı zamanda sindirime de yardımcı olduğunu belirten araştırmacılar, buna karşın kilo vermek için sadece köri ve çaya bel bağlamanın “hayal kırıklığı” meydana getireceği uyarısında bulunarak, “Spor salonu üyeliğinizi hemen iptal etmeyin” diyorlar.
Köri, yoğurt, limon suyu ve sarımsakla bir karışım hazırlanarak kırmızı et veya tavuk yemeğinin üzerine sos olarak kullanılabiliyor.

Selam canlar,

Bugün depresifim. Herşeye ağlayasım var. Mesela,

Ekmeğimi kendim mayalıyorum. Bugün oğlanı erken almam gerekti okuldan. Çıkarken evdeki kadına hamur mayalar mısın benim için diye rica ettim. Yaaa, niye daha önce söylemedin kiiii... dedi. Bunun için okula gidene kadar hem ağladım, hem Firuzeye derdimi anlattım.

Kocam bugün hiç aramadı diye çok bozuldum. Oysa dün asabiydim. Karşımda çay içmesine düşüncesiz diye ağlamıyordum dün. Allahın öküzü diyodum ama bugün ota bota ağlıyorum.

Bir doz Yalan dünya alayım, iyi gelir belki...

Bir de radyasyonu alınca 3 gün çocuklardan ayrı kalıcakmışım yine. Buna hazırlıklı değildim galiba.

Menü falan yazamadığım için geyik yapıyorum... Söz bir dahakine keyifli bir geyik olacak. Bu defakinin kusuruna bakmayın.

Hepiniz mi Yalan Dünya seyrediyosunuz yaaaaaaa.....Neyse ben de kendi kendime takıliiim bari.Kızlar Allah sizi inandırsın doktor-hastane maratonunu bugün itibariyle tamamladım.Menapozla başlayıp beyin tümörüne varan ve reaktif hipoglisemiyle (gizli şeker) sonlandırdığım bu yolculuğumda beni biran bile yalnız bırakmadığınız ve sürekli destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkürler.Netice itibariyle tekrarlanan testlerle de teyid edildi ki benim gizli şekerim var.Baba tarafından miras bu da.Zaten 5-6 yıldır sürekli takipteydim ve birgün olucağını biliyodum , ogün bugünmüş.Doktor ilaç vermedi , "sen kendine zaten çok iyi bakıyosun , şimdi daha da iyi bakacağın için kısa zamanda toparlayacağını düşünüyorum" dedi ve sadece bi takım takviyeler verdi.
Valla ben sonuçtan memnun kaldım.Zaten kocamın insülin direnci zamanında diyabet uzmanı olmuştum , mevzuya hakimim , uygulamaya hazırım.Zaten maximum 3 saat aç kalabiliyodum şimdi max 2 saatte bir atıştırmalar yapıcam.Karbonhidratlar minimum , salata-sebze maximum , protein optimum , reçetesi bu işte.
Şimdi menüme geçiiim.Doktora akşamüzeri gittim ama sabahtan tahlilleri mailinen almış idim , baktım sonuçlar aynı çıkmış hemen ve son kez 1 dilim baklava yedim , aşağıda göreceğiniz baklava dilimi odur.
Sabah :
* 1 tane haşlanmış yumurta
* beyaz peynir
* maydanoz

Öğle:
* 1 kase tarhana çorbası
* küçük bi tabakta piyaz , tatlı patates , minnacık lokma pizza , salata ,
* 1 dilim baklava

Akşamüzeri:
* Peynir
* Ketentohumu ekmeği
* Çiğ brokoli

Akşam:
* Somon
* Piyaz
* Bol salata
* 1 kaşık bulgur pilavı
* Haşlanmış brokoli

Yatmadan tekrar peynir-brokoli şeklinde bişeyler atıştırıcam.
Zpor : Üzgünüm Leyla

KIZLARben kılo verdim cuma gününe kadar belkı bırazcık daha veririm şimdi yazmıyorum kılomu cuma günü bildiririm ama çook uzun zamndır görmediğim kiloma düştüm :))

nohut yemegı yenır değil mi etli?

Adaş sayılırlar

Aynen katılıyorum ...Ama uygulama kısmına gelince bazen kenimi tutamıyorum.Seninde dediğin gibi en büyük düğüm noktası kocalarımız .Onlar bize saygı gösterirse herkes saygı gösterir .

Sıkma canını.Bazen bende böyle depresif durumlara düşüyorum.Bir anlamda insan deşarj oluyor.Hep mi güleceğiz Di mi ama ?

canım kıyamam..bazen oluyor insanın böyle travmatik zamanları..ama senin zaten hassas zamanların tabii..sağlığını düşünüp katlanmaya çalış canımcım..sen sağlıklı ol ki çocuklarınla mutlu messut yaşa..3 gün nedir ki canım göz açıp kapayıncaya kadar geçer..Allah böyle geçici ayrılıklar versin bebeemm..yalan dünya iyi gelir bidenem

buna şükür tatlım..tümör diye diye şekerle bizi sevindirdin..Allah hepimizi beterinden korusun canımcım..sen zaten kuralları biliyorsun daha ne olsun..

Havadandır o İğneoyam.Hava o kadar kapalı ve soğuk ki depresyona sokuyo insanları.Ööööle zamanlarda da zaten biri "canım" dese "canın çıksın" diye anlıyo insan.E tabi perhizin var , röntgen çekilecek onun gerginliği var , hepsi üstüste gelmiştir tatlım benim.İyi etmişsin Firuze'ye anlatmakla , rahatlamışsındır biraz.Eeee Firuze ne dedi , tavsiyeler verdi mi sana? Mesela şööle neşeli bi dostun varsa git onunla bi kahve iç dedi mi , bazan hepimiz bööle ağlamaklı oluyoruz ama bir-iki güne kadar geçer dedi mi? Demiştir kesin

sevindim canım..bravo
nohut fazla yemiyoruz..pişince nişasta miktarı artıyor ve GI değeri yükseliyor canım..fasulye ve mercimeği tercih edebilirsin

evet iş eşlerde bitiyor maalesef..

Yok kız ne yalan dünyası ????Benim dünyam yalan olmuş , gerisine pehhhh.Tv izlemeyeli kaç yıl oldu bilmiyorum.Ben ilk çağ insanları gibi yaşıyorum zaten. Bugün bütün gün dün yazdıklarını düşündüm( metobolizmayla ilgili ) O nedenle bugün menümü çoğalttım.Zaten hastayım .Antibiyotikleri dizi dizi dizdiler önüme.Hatta birinin prespektüsünde diyet yapanlara uyarı yazıyor :içinde her birinde 2.213 g şeker bulunur yazıyor bu ne ola ki ?? Neyse kısacası yiyeceklerime ,beslenmeme az dikkatedeyim ki toparlanayım

Evet geçen dedim ya ; "Ölümü gösterdiler , sıtmaya razı oldum " diye , işte tam o hesap benimki Problem diil gerçekten , Allah kimseye hastalık vermesin , ben sevindim , herkes de sevinsin

doğru söze ne denir..

Kızım bu arada geçmiş olsun yazmayı atlamışımKafama edeyim , kendimle didişmekten, yazıları yarım okuyorum.Kötü bir durumun olmadığını zaten ben biliyordumen azından içime öyle doğuyordu.Seni seviyom lannn Kaba oldu ama ,çok içten ve samimi olsun dedim

Evet geçen dedim ya ; "Ölümü gösterdiler , sıtmaya razı oldum " diye , işte tam o hesap benimki Problem diil gerçekten , Allah kimseye hastalık vermesin , ben sevindim , herkes de sevinsin

hatun sakın yanlış anlama şeker çıktığına sevindim gibi haa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…