Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

yazdigini simdi gördüm,gecmis olsun IYINIYETLI.Yeni yila hastami gireceksin simdi

Zeytindalı, geçen yıl şubatta karatay diyetine 64.5 kilo ile başladım. Ama kimse annem de dahil olmak üzere şimdiki kiloma ulaşacağıma inanmıyordu
Annem kıyafetlerimi dağıtmam gerektiğini o artık 36 beden olamayacağımı söylüyordu. Çok sevdiğim bir kaç kıyafetimi ayırdım ben de. Şimdi onları giyebiliyorum. 6 yıldır yerleşik olan ve verilmesi imkansız gibi olan kilolarımdan yaza kadar kurtuldum. Yazın 54 kiloya düştüm. Şimdi sadece kilo almamaya çalışıyorum. Arada ekmek vb yesem de genel anlamda karataya uyuyor yürüyüşlerime devam ediyorum canım
Kilolar yavaş gitse de sonuç harika oluyor sabırlı olmalısın bence..
Sağol canım şimdilik hafif hastayım inş. böyle atlatırım. Sorma yılbaşına burnumu çeke çeke gireceğim sanırım

Evet aynen hiç de eğlenmedik açıkçası

İyiniyetli merhabalar
Ben de bugün yine yeni yeniden karatay a başladım
Düzenli olarak spor yaptın mı
Bir de karatay diyeti ile o kiloları verdikten sonra ömür boyu korumanın sırrı nedir sence? Hamurisi fln illa yicez sonuçta dini
Çok korkuyorum karatay ı ömür boyu uygulamak zor açıkçası. 5-6 ay yapılır tamam da

Bir gazla foruma girip okuyayım dedim ve arkadaşların cezalı olduğunu gördüm heves meves kalmadı inan arkadaşım neyse bunla geçmiş olsunda tekrar görüşürüz zaten lütfen moralinizi bozmayın.Ben pazar günleri kaçamak canavarı olduğumu fark ettim valla menümü yazmaya elim varmıyor yarınki yeni yıl mönüsü için şimdik çalışcam yazarım yarına görüşürüz iyi akşamlar

Bugün öğünlerim kötü oldu ama kapanışı güzel yaptım

Sabah 08:00 bir avuç fındık, badem yedim

Öğle 12:00 yarım muz yarım portakal ve yine bir avuç badem, fındık yedim

Ara: 16:00 8 kayısı kurusu ve fındık badem yedim

Akşam 19:00 kıymalı yumurta, salata peynir zeytin yedim ve kapanışı yaptım. Menümün böyle iğrenç olması tamamen tembellikten, sabah hazırlanamadan evden çıktığım için ne bulduysam yedim ve yanıma aldım. Akşam da eve kendimi attığımda yemek yemek için yarım saatim kalmıştı, en kolay ne varsa onu yaptım

Bu arada geçmişi okuyamadım fırsat bulunca okuyacağım ama tatsız olaylar olmuş sanırım, bu başlığın sürekli üyelerine ceza vermek mantıklı değil bence.

Ne bu hal ya kimse yok pff.
Neyse akşam yemeğim.
Biberli kıyma kavurma ve yoğurt. bi çatal dan az pirinç pilavı.

Kızlar ya , gene neler neler olmuş yawww.Flaş flaş : "Sersum bu defa güldürmedi" , "Melexin'in topiği çökertme faaliyetlerinde son perde"
N'oldu gene anacım , bikaç saat gelmiyorum sonra bi geliyorum topiğin yarısını sınıftan atmışlar :37
Ayrıca da topiğe bir yas havası hakim olmuş , sandım ki bizim canlar TC vatandaşlığından atıldılar.Gerçi keşke bu tatlı rekabet tatlılıkla sonuçlansaydı ama sonuçta bizleri tanıştıran , biraraya gelmemizi sağlayan yer burası.Üye olurken "valla okudum , kabul ediyorum" bölümü var ya hani hiçbirimizin okumadağı , demek ki orada bu tip münhasır olaylarla ilgili müeyyideler var.Belki bu ifade bile uzaklaştırma sebebidir , bilemiyoruz ki ...

Fakat şunu da söylemeden geçemeyeceğim ; "Sayın Admin Hanım-Bey ; keşke bu uzaklaştırmayı yılbaşı sonrasına erteleseydiniz , tam yeni yıl günü ortalık toz-duman oldu , herkesin keyfi kaçtı.Acaba Melexin'in 2. gün cezası iyi hal durumundan yılbaşı sonrasına ertelenebilir mi ?.Hiç değilse herkes birbirinin yeni yılını kutlamış olur."

Bu arada yarın çok yoğun olucam belki gelemeyebilirim.Bu sebeple bugünden yılbaşı mesajımı yazmak istiyorum ; Canlarım hepinize sevdiklerinizle birlikte çok sağlıklı , çok mutlu , çok umutlu , huzur dolu yepyeni bir yıl diliyorum.Allah 2012'yi aratmasın diyorum.

ÇOK ÖNEMLİ NOT :Sersumcum , Melexincim sizi çok seviyorum , dönüşünüz muhteşem olacak canlarım

Son düzenleme:
merhabalar
Ben yeni üyeyim. Uzun süredir takip ediyordum siteyi. Burada cok güzel bir dayanışma var bende katılmak istedim bu güzel ortama kabul ederseniz tabi :) Karatay diyetine başlayacağım bende yarın. 52 kiloyum 1.59 boyum var. Şöyle 3-4 kilo versem yeter :) Kitabıda aldım gayet bilgili biri Canan Efendigil Karatay. Bana da mantıklı geldi söyledikleri herşeyi açıklayarak yazmış zaten. Umarım kısa sürede veririm şu azıcık fazlalıgımı :)

Hoşgeldiniz Aramıza. Elbette yardımcı oluruz bende 1 haftayı geçtim bende çok eski değilim amam alışırsınız yakında. verirsiniz kilolarını kolay gelsin.

Güzel bi bilgi gibi geldi paylaşmak istedşm.

Çine gitmiş olanlar iyi bilir, özellikle yaşlı Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su'dur.

Peki Çinliler neden sürekli sıcak su içer?

Vücudumuz için gerekli olan şeylerin %99'unu midemiz sayesinde alıyoruz. Yediklerimiz bizi fiziksel ve ruhsal olarak o kadar çok etkiliyor ki acı yememiz bizi daha agresif, tatlı yememiz ise bizi daha mutlu yapıyor. Hatta bu yüzden bilim adamları midemiz için 2.ci beynimiz diyorlar. Midemize en iyi gelen şey ise sıcak su.

Peki sıcak su bizim için neden iyi?

İşte binlerce yıldır bunun farkında olan Çinliler de her fırsatta sıcak su içiyor.

Midemiz vücudumuzun için bir nevi "fırın" işlevi görüyor. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor.

Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor. Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda
yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir.
Sıcak su sistemimizi temizler.

SICAK SUYUN Faydaları :
1 – Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 – ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir,daha derin nefes almanızı sağlar.
3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 – Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 – Kabızlığı giderir.
6 – Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ilebirleştirilirse, yağ yakmak için hiper – oksijenlenme sağlar.
7 – Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.

NE KADAR İÇMELİ? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı
Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir.

Denemeye ne dersiniz?

Sabah kalktığınızda siz de güne sıcak su içerek başlamayı deneyin ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini kendiniz deneyimleyin.

Eğer sıcak suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa

İçine biraz zencefil, limon, portakal yada kivi dilimi katarak suyunuzu tadlandırabilirsiniz. Yada direkt Çin usülü yeşil çay içebilirsiniz. Afiyet olsun.

tükkanı açmayı özlemişim beyaa..

sadece ve sadece bu can sıkıcı olaydan bana destek olan tüm arkadaşlarımı çok sevdiğimi söyleyip melexininde yanımıza geldiğini görmeyi diliyorum..
bu saçma olayı unutalım ve yolumuza devam edelim dostlar...
sersum işe kaçar..herkese mutlu yıllar dilerimm...

Merhaba arkadaşlar,
Karatay diyetine başlayalı 1 hafta oldu.
Diyet başlangıcı : 24.12.2012 Kilo : 63.9
1.Hafta : 31.12.2012 Kilo : 61.9

2013 hepimize çok çok mutluluk getirsin..Yeni yılınız kutlu olsun,kilolar gitsinnnnnn :)))))

Hoşgeldim Sersumcum. Seni Görmek ne güzel. Bencede ya bu durgunluk olmasın daha yahu ne bu böle.

Günaydınnn :)

Günaydınnnnn :) hepimiz için güzel bir yıl olsunnnnn :)

Amin inşallah canım. Bana da yeni yaş olsun :) kocaman oluyum daha cok p

Maşallah sevindim :) devamı gelsin inşallah. Seninde yeni yılın kutlu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…