Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Nasil olacak sersum?ne yenip icilecek kisaca yazar misin?ben de sizinle yapmak istiyorum da...

canım öğünlerinde sadece protein yiyebiliyorsun..sebze ,meyve yasak ve mümkünse hiç yağ yok..kuruyemiş yok..
yoğurt,peynir,yumurta,et,tavuk,balık serbest..bunları da yağsız yersen daha etkili oluyor..
az soğan ve maydanoz serbest..ve tabii bol su içeceksin..ben bu kurallara uyup birde karatayın 4-5 saat kuralıyla 7 den sonra hiçbirşey yemiyorum..bu kadar..

ben tam dukandaki gibi yapmıyorum..onun için yulaf kepeği yemiyorum..peyniri de yağlı yiyorum..bir de form çay iç bence çünkü wc sorunu olabiliyor..

Son düzenleme:
Merhaba Hanımlar;
Yeni yılınız kutlu olsun.Yeni yıl herkese mutluluk huzur isteyene bebiş. Banada mutlu bir yuva kurmayı nasip etsin. Yeni yaşımda kutlu olsun tabi :)))

Menülerimi yazayım.
Dün;
Kahvaltım klasik karatay
Akşama kadar bir şey yemedim istanbul'a amcamlara geçtim. geç saatlerde yemek ne kadar kötü ya cıs olarak kavrulmuş kuruyemis yedim çok da değildi. Birde sarma pirinçliydi az yedim ama. Birşey içmedim su dısında. Geç saat olunca biraz kötü oldu.
Bugün;Amcamlarda gene
sucuklu kaşarlı omlet
şekersiz çay 4-5 yeşil zeytin
ceviz biraz
bi kaç tane kuru kayısı ve 2 tane kuru incir.
az peynir.

Akşam 5 te;
tavuk çorbası ve az kuzu kavurma salata

ben de 2 gün protein yapıcam canım..

iyi aksamlar :)))2. ögünüm:kuzu kavurma ve kereviz salatasi

Kaneel öncelikli olarak hosgeldin,ben de seninle protein yapmaya varim :)Bu hafta da kilo verememis olmaktan cok korkuyorum,belki vücudum sasirir

Yapalim kizlar.. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun belki bir iki kilo fark eder

Yapalim kizlar.. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun belki bir iki kilo fark eder

nice yıllara..

Arkadaşlar daha öncede yazdığım gibi sık sık giremiyorum topiğe, bugün bir ara fırsat bulup okurken bir arakadaşın çinlilerin sıcak su yada çay kullanımı ile ilgili yazısını okumuştum fakat çıkmak zorunda kalınca devamındaki yorumları okuyamadım, şimdi ise bulamadım, yazının hangi sayfada olduğunu yada o konudaki yorumlarınızı merak ettim yardımcı olursanız sevinirim olamazsanızda sağlık olsun derim.

nice mutlu yıllara canım

buldum canım..

iyi aksamlar :)))2. ögünüm:kuzu kavurma ve kereviz salatasi

Kaneel öncelikli olarak hosgeldin,ben de seninle protein yapmaya varim :)Bu hafta da kilo verememis olmaktan cok korkuyorum,belki vücudum sasirir

Iste ornek bir liste :

1.GÜN

Sabah

Kahve, çay, bitki çayı (şekersiz içilemiyorsa aspartam tatlandırıcı ile)

Light beyaz peynir (sınırsız)

Haşlanmış yumurta

Ara

Light yoğurt

Maydanoz, dereotu,tere,roka vb baharlı otlardan sınırsız

Öğlen

Fırın poşetinde tavuk (yarım soğan ve sınırsız sarımsakla baharat ilave edilebilir)

Light yoğurt

Ara

Light ayran

Yulaf kepeği galetası

(1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği, 1,5 yemek kaşığı light yoğurt veya peynir, 1 yumurta çırpılır, yağ damlatılıp peçeteyle yayılmış yağsız tavada önlü arkalı pişirilir-- tuz veya tatlandırıcı eklenebilir)

Akşam

Izgara kırmızı et (dana eti-yağsız)

Light ayran, yoğurt

2.GÜN

Sabah

Peynirli, maydanozlu omlet

Ara

Light ayran

Öğlen

Ekmeksiz yoğrulmuş köfte

Light yoğurt

Ara

Light süt

Yulaf kepeği galetası (tatlı versiyon)

Akşam

Fırında balık (herhangi biri)

3.GÜN

Sabah

Jambon

Light peynir

karıştırıp omlet de mümkün

Yumurta

Ara

Sütlü kahve

Öğlen

çöp şiş

(400gr sığır filetosunu büyük parçalar halinde kes, soğan ve defne ile şişlere geçir. Sadece tat versin diye domates ve biber de takabilirsin ama sebzelerini yeme)

Light ayran

Ara

Sınırsız baharlı ot

Yulaf kepeği galetası (tuzlu versiyon)

Akşam

Hindi külbastı

Bolca markanın hazır satılıyor ısıtılmış yağsız tavada

Light yoğurt veya ayran

4.GÜN

Sabah

Sütlü kahve

Haşlanmış yumurta

Light peynir

Baharlı otlar

Ara

1 tane light meyveli yoğurt

Öğlen

Tavuk şiş veya fırında ciğer

Ciğeri biftek gibi kestir 15-20 dk light sütte beklet tel üzerinde fırına at pişir baharatla götür

Yarım soğan, maydanoz, sumak, limon suyu ilavesiyle

Ayran veya yoğurt

Ara

Şekerli yoğurt yani aspartamlı ))

Akşam

Yayla çorba

Yulaf kepeğini suda 15 dk kadar kaynat, yumurta ve yoğurdu bir kapta çırp, kaynamış suyla ılıştırarak ağır ağır çorbaya kat, bol naneyle servis yap

Fırında balık

Baharlı otlar

TEMEL PRENSİPLER

GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU

Ağız kuruluğu çok normal endişeye mahal yok

Yulaf kepeğini ihmal etmeyin

Kabızlık riski mevcut günde 2 tane doğadan elma kromlu form çayı için

En az 20 dakika yürüyün

Asansörü unutun

Yiyeceklerin hepsi sınırsız (özel belirtmediysem-mesela yulaf kepeğinde 1,5 kaşığı aşmayın-soğan yiyecekseniz az olsun)

Bunların yanısıra az miktarda salatalık turşusu yemek serbest

Light cola serbest (ben kişisel olarak asitli içecek karşıtı olduğumdan menüye koymadım)

Tuz su tutma özelliği nedeniyle mümkün olduğunca az tüketilmeli ancak diğer baharatlar serbest

Sakız çiğneyebilirsiniz ama mutlaka şekersiz olmalı ve içeriğinde sorbitol şekeri bulunmalı (diğerleri atak diyetine uymaz)

Yulaf kepeği galetanızın hamurunu iki parça halinde pişirip (veya pişirdikten sonra bölüp) gün içindeki öğünlere yayabilirsiniz

Sık sık tartılın, gün içinde bile kaybettiğiniz gramları gördükçe yapmak daha kolaylaşıyor

Çok teşekkür ederim Sersum hanım ne çabuk buldunuz? ben hala arıyordum!

Peki sizlerin yorumu varmıydı yoksa okuyup teşekkür edip geçtinizmi bilmiyorum ama ben bu konuda birşey söylemek istiyorum;

Babası mide kanserinden vefat eden bir arakadaşım doktorların sıcak sıvı ,hatta yemeğin bile önce ağız sonra yemek borusu ve mide ceperlerine zarar vererek kansere bile

sebep olabileceğinden sıcak değil ılık besin tüketmeliyiz demiş. paylaşmak istedim hepinize sağlık ve sevgiler...

Kızlar başlmaya karar verdim yarından sonra bildirimlerimi yaparım birazcık korku var açıkcası nasıl olacak bilmiyorum Allah sizede banada kolaylık versin :18::18:

Kızlar başlmaya karar verdim yarından sonra bildirimlerimi yaparım birazcık korku var açıkcası nasıl olacak bilmiyorum Allah sizede banada kolaylık versin :18::18:

hoşgeldin tanem,hatırlıyorum seni eskilerden
neden korkuyosun ki canım,devam ettirememekten mi:44::44:

ozaman okudum ama yorum yapamadım..tam yemek saatiydi malum..sonra da unuttum..
ben de ılık olursa daha iyi ve faydalı diye biliyorum.hatta dukan yaparken (ben eski bir dukancıyım) dukan kitabında soğuk suyun gıdaların sindirimini yavaşlatarak daha fazla enerji harcanacağını söylüyordu..açıkçası çok farklı açıklamalar..en mantıklısı ılık ve soğuk geliyor bana..naçizane görüşüm

korkacak ne var canım..hepberaber başarıcaz inşallah

nice mutlu yıllara canım

Teşekkürler Hanımlar :))

Hımm teşekkür ederim uyarın için. Dikkatli olunmalı evet.

Bencede öyle canım çok teşekkür ederim cevabın için.

Evet canım ama bir yerden başlamam lazimmsu anda çok kötüyün

aynen öyle canım,hepimizin olmuyo yapamıyorum dediği anlar oldu.ama bak topikteki çoğu kişi başardı kg vermeyi.sen de yapabilirsin.yapamaman için hiçbir sebep yok.tek yapman gereken kendine güvenmek ve bunu başaracağına inanmak.pes etme,zayıfladığın günleri hayal et,başardığın zaman kendinle gurur duyacağın günleri düşün sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…