Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Bencede öyle canım çok teşekkür ederim cevabın için.

Teşekkürler Hanımlar :))

Hımm teşekkür ederim uyarın için. Dikkatli olunmalı evet.

bende kilo vermeyi çok istiyorum..neler uyguluyorsunuz burada paylaşıyor musnuz?
öncelikle hoşgeldin
ana kuralları söyliyeyim..
1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor
6-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
7-içecekler tabii ki şekersiz

diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsın zaten
takıldığın yerde bizler buradayız..

herkese iyi akşamlar!
uzun zamandır takip ediyorum bu sayfayı.hocamızın kitabınıda aldım okudum.kafama yattı ve başladım sağlıkla yaşama.sizlerden her türlü bilgiyi kapmak için sayfalarda fır dönüyorum.bugün 10. günüm.aynı zamanda hipotiroidim var ama ben onu çok takmıyorum ilaçlarla falan normal sayılır.düzenli bildirim yapamayacığım için hiç yazmadım şimdiye kadar.amma velakin bugün okuduklarım kafamı karıştırdı bana cevap verirseniz çok mutlu olurumrotein atağı neden yapıyorsunuz yapmak gerekli mi karatyda böyle bir şey var mı? yağsız yoğurt light ürünler tükettiğiniz görüyorum bunlar yasak deeğil miydi? şimdiden teşekkür ederim.
Herkese başarılar :)

76 kilo ile başladım ama regl haftamdayım ve sağlıklı bir sonuç aldığımı sanmıyorum en son 74.8 çıktım.emin değilm yani verdim mi aldım mı.kıyafetlerimde hafif bir rahatlama söz konusu sadece 1.65 boyundayım hedefim 56. haftada 1 kilo vermeyi amaçlıyorum.inşallah

öncelikle hoşgeldin
arkadaşlar protein atağını kg verimini hızlandırmak için yapıyorlar,herkes yapmıyo yani.zaten karatayda böyle bişey yokyağsız ürün tüketen var mı dikkat etmedim ama evet onlar da yasak....

Hocanın özellkle ilk iki kitabını okuyan arkadaşlar hocanın tavsiye ettiği Prof.Dr. Ahmet Aydın'nın (Taş Devri Diyeti kitabının yazarı) ''Beslenme bülteni'' adlı sitesi var bilmiyorum haberiniz varmı? Yoksa siteye bakmanızı tavsiye ederim hatta günlük yazıları hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız yararlı olmazmı ? Fırsat buldukca sizi takip etmeye çalışıyorum hepinize kolay gelsin sevgiler...

reglden 1 hafta sonra gerçek sonucu görürsün tartıda canıminşallah hedefine en kısa zamanda ulaşırsın

hoşgeldin canım..

protein atağını uzun süre karatay yapıp da kilo vermesi duraklayan arkadaşlarımız metabolizmayı hızlandırmak amacıyla arada yapıyoruz.. ben hafta da 2 -3 gün yapıyorum bazen ama ben light ürünleri ve yağsız ürünleri kullanmıyorum..yani diğer karatay kurallarına harfiyen uyuyor sadece protein yiyorum..
karatayda kurallarımız..

ana kuralları söyliyeyim..
1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor
6-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
7-içecekler tabii ki şekersiz

diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsın zaten
takıldığın yerde bizler buradayız..

ben protein yaptığımda yumurtalarımı zeytinyağında yapıyor ve tüm süt ürünlerimi tam yağlı tüketiyorum öörtmenimm

teşekkür ederim cevabınız için.ben arada böyle sorular soracağım size.işin ehli kimselerden faydalanmakta yarar var :) her 5 kiloda bir diğer okuyan arkadaşlarda motive olsun diye kilomu paylaşacağım.çünkü hipotiroid ten dert yanıp veremeyeceğine inanan arkadaşlar var.ben başaracağım Rabbimin izniyle.
Yeni yıl mesajıda vermeden gitmeyeyim.Rabbim size ne istiyorsanız ,ne diliyorsanız,neye hasretseniz ona kavuştursun inşallah.

ben protein yaptığımda yumurtalarımı zeytinyağında yapıyor ve tüm süt ürünlerimi tam yağlı tüketiyorum öörtmenimm

arkadaş light yoğurt tüketen var demiş ya ondan yazdım canımcım.senin protein atağı yaparken de karataya uyarladığını biliyorum sersumum:112::112::112:

- Her gün 2-3 litre sıvı tüketin. Gün boyu bol su, ayrıca limonlu su, limonlu açık çay ve yeşil çay, karanfil, tarçın çayı gibi şekersiz bitki çayları için.
- En önemli nokta, akşam sekizden sonra hiçbir şey yemeyin. Her gün 40-60 dakika yürüyün veya sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Karatay Diyeti’ni uygularken yediğiniz her şey doğal ve mevsimsel olacak. Katkı maddesi içeren ve işlenmiş hiçbir yiyecek yemeyin.
- Doğal sağlıklı proteinler, sağlıklı yağları, sağlıklı karbonhidratları dengeli alın. Özellikle sabahları kuvvetli protein içeren kahvaltı şart.
- Düşük glisemik indeksli yiyecekler yiyin.
- Günde 2-3 öğün, doyuncaya kadar sağlıklı protein, sağlıklı yağ ve karbonhidrat yani düşük glisemik indeksli yiyecekleri yiyin.
- Öğünler arasında 4-5 saat geçmesine dikkat edin.
- Kabız olmayın. Günde iki kez tuvalete çıkmalısınız.
- Besinlerimizin türü ve glisemik indeksleri önemli olduğu kadar, yemeklerimizin zamanlaması da sağlığımız ve kilo vermemiz açısından önemlidir.
- Akşam yemeğinden sonra gün boyu olduğu gibi su, ayran, şekersiz ve tatlandırıcısız olmak şartıyla limonlu çay, yeşil çay, tarçın ve karanfil çayları içilebilir.
- Rafine ve işlenmiş gıdalar, meyve suları ve şekerli içecekler yiyip içmeyin.
- Balık, kuzu, dana veya av hayvanlarının etleri günde iki defa yenebilir.
- Bulgur veya buğday salatası ya da pilavı günde bir defa tüketilebilir.
- Mevsimine göre doğal meyve günde bir defa yenebilir.
- Mevsimine göre sebzeler istenildiği kadar tüketilebilir.
- Klasik beyaz peynir ve zeytini doyuncaya kadar yiyin.
- Kuruyemiş ve baklagiller üç öğün alınabilir, sağlıklı yağların da her gün alınması gerekiyor.

arkadaş light yoğurt tüketen var demiş ya ondan yazdım canımcım.senin protein atağı yaparken de karataya uyarladığını biliyorum sersumum:112::112::112:

canım kaneel dukan atağını paylaşmıştı 1-2 sayfa önce sanırım o kafa karıştırdı..

özellikle ''Günde kaç öğün yemeliyiz'' başlıklı yazısını vaktinizin bol olduğu bir zamanda (uzun bir yazı çünkü) okumanızı tavsiye ederim.Hepinize iyi geceler bol leptinler...

kaneelciğim yanlış anlama sen yardımcı olmak amaçlı dukan kurallarını paylaştın ya onu söyledim..ben proteini sorduklarında sadece protein diyorum ki yeni gelenlerin kafası karışmasın diye canım..yoksa ben de dukan yaparken o ürünleri kullanıyordum ama sanırım bize uymuyor..

özellikle ''Günde kaç öğün yemeliyiz'' başlıklı yazısını vaktinizin bol olduğu bir zamanda (uzun bir yazı çünkü) okumanızı tavsiye ederim.Hepinize iyi geceler bol leptinler...

sen ilk yazdığında hemen girip inceledim siteyi canım,özellikle de o başlığı okudum.teşekkür ederim paylaştığın için

canım kaneel dukan atağını paylaşmıştı 1-2 sayfa önce sanırım o kafa karıştırdı..

evet ben onun dukan olduğunu anlayamadım.kafam karıştı.kusura bakmayın.size kim light yedi acaba diye araştırma içine soktuysam affedin :)

evet ben onun dukan olduğunu anlayamadım.kafam karıştı.kusura bakmayın.size kim light yedi acaba diye araştırma içine soktuysam affedin :)

yok canım ne kusuru..proteini merak eden arkadaşları bilgilendirmek amaçlı kaneel arkadaşımız paylaşmıştı o yazıyı da ondan açıklama gereği duyduk..

estağfurullahben de kaneel in yazdığı yazıyı unuttum kim yedi acaba diye düşünüyodum sersum uyarmasabu sıralar çok unutkanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…