Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

fotoların boyutu buyuk canım daha kucuk olursa sorun yok ama bu halıyle baya bı sayfa kaplıyo...ayrıca resım koyunca memnun,koymayınca huzursuz olmayız yanı bızı memnun etmek ıcın ugrasma zaten de sevmıyomussun ...

Geçti mi deve iğne deliğinden Pampiş

denıyoruz

Canım kolay gelsin günaydın
ben bugün geç kalkmama rağmen kahvaltı etmeden çıkmıyorum pek erken kalksan da yapamıyor musun kahvaltını?
2 öğün yapacaksan 2. öğünün zayıf kalmış bence sağlıklı değil en azından ceviz fındık filan da ye bence ayrıca kalhvaltında yumurta ya da muz yemelisin mutlaka

Haklısın canım ama ben bu ceviz kayısı ve yemeğimi akşam hazırlamama rağmen ve sabah 05:40'ta kalkmama rağmen 7 deki otobüse zar zor yetiştim

Sabah 8:30 da okulda olmam gerekiyor çünkü imza atıyorum, ağlanacak haldeyim yanii

günaydııııııınnnn. hepimize bol yağ yakacağımız, basküle çıkınca sevinç çığlıkları atacağımız , kaçamaksız, enerjik bir gün bir hafta diliyorum.

bu arada dün akşam eve gidince kabak yemeği yaptım, bir tatlı kaşığı zeytin yağı koydum tencereye, kabaklar küp küp ve üstüne bool domates. çok hafif ve güzeldi. yanına bol yoğurt. afiyetle yedim(16:00) . ama salı günleri kurs verdiğim için(2. iş) akşam yeniden evden çıktım, dönüşte 8 e doğru biraz bulgur pilavı yedim

Benimki dün 2.5 saat uyudu veeee 11. de uyutmama rağmen gece ayaktaydı uykusuzummmmmmmmmmm

arkadaşlar 8 10 geçe ancak kalkabildim (oğluş uyutmadı maalesef) heman çayımı ve yumurtalarımı koydum uykum açılana kadar onlar oldu bi taraftan fındık kırdım yedim bi taraftan kahvaltımı ettim. İnanmayacaksınız ama gece uyumayan çocuk (hasta da değil ayağına battaniyesi dolanınca geri uyandı oysaki 5 de uyuduydu) sabah geri kalktı bi taraftan salıncağında onu salladım. 10 dakika içinde giyindim koşa koşa okula geldim yani 50 dakikada okuldaydım

Kahvaltım
az fındık
1 yumurta (birini yedi)
peynir
zeytin
salça-ceviz kırığı-z.yağı-baharat karışımı
3 hurma
çay

4 omega 3

keten tohumu ile ilgili benim de sorularım var.ben de siyah renkli olanı kullanıyorum, öğütmeden kullanıyorum bu doğru mu?ayrıca kabızlık yapmaması gerekmiyor mu? benim kabızlık sorunum oldu yanlış mı tüketiyorum keten tohumunu?

ben de sabah kahvaltı yapamadım ve sadece 1 tane elma yedimlimonlu su içiyorum sürekli açlık hissetmiyorum şu anda ama şişkinlik çok var kabızlık sorununu nasıl çözebilirim? günde 2 kez imkansız gibi görünüyor şu anda

bende aynı öğütmeden kullanıyorum doğrusuda bu diye biliyorum ama siyah keten tohumu kuş yemi olarak kullanılıyor deniyor
şu linkte bayağı bir bilgi var
AKTEL - Turkiye

Günaydin Karatay Güzelleri..

Sabah: Ilk kalktigimda 1 Büyük Fincan nescafe sekersiz, sütsüz.
9 tane siyah zeytin, 4 tane ceviz, 1 yks cökelek. 1/4 salatalik, 1 tas yogurt.
2 tane siyah kaysi. 1 Büyük bardak cay.1 bardak Su.

Son düzenleme:
Günaydın hanımlar..
Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okul tatil..Sınavda ertelendi haliyle dün tatil olsun istedik olmadı..Sınav kötü geçti ..Hayırlısı artık ne diyelim..
Dün sabah 6 da kalktığım için gece ayakta uyur vaziyette olduğum için yatağı zor buldum. 11:30 gibi yataktaydım..Resmen bayıldım yahu..
Şimdide okul tatil ama uyuyamıyorum erken yatınca uykumu almışım sanırım..Arkadaşlarım uyuyor ben sıkılıyorum.Dışarısı kar dolu.Yumurta yok evde.Kahvaltı için kızları beklesem açlıktan ölürüm herhalde..
Neyse bakcez artık. Bana market yolu görünüyor sanki :18::18:

Gece gene coşmuşsunuz geçmişte boğuluyırdum az daha

renginden bahsetmiyor kızlar çimlenip çimlenmediğine bakın

Keten tohumunu doğal ürün dükkanlarından veya aktarlardan temin edebilirsiniz. Tazeliğini anlamak için çimlenip çimlenmediğine bakabilirsiniz, eğer çimlenmiyorsa aldığınız yere iade ediniz. Keten tohumları sert olduğundan dikkatli bir çiğnemede bile yeterince öğütülemeyebilirler, bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur. Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolaydır. Keten tohumlarını öğüterek yersek onun şifalı özelliklerinden daha fazla faydalanabiliriz. Keten tohumunu öğütmek için karabiber veya kahve el değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş elektrikli öğütücüler kullanılabilir (ülkemizde bulunmaktadır). Keten tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini korur. Öğütülmüş keten tohumu ise 30 gün boyunca hava geçirmez kapaklı bir kavanozda buzdolabında saklanabilir.

Batıda fırıncılık sektörü tüketicinin talebini karşılamak üzere karışık tahıl ekmeklerine öğütülmüş keten tohumu ekleme yoluna gitmiştir.

Öğütülmüş keten tohumu ayrıca hazır karışımlarda (kekler vb), dondurulmuş hamur işlerinde ve hazır eritilerek servis yapılan ürünlerle gıda endüstrisine girmiştir. Ayrıca tavuklara keten tohumu yedirilerek elde edilen N-3 çe zenginleştirilmiş yumurtalar da vardır.

Sizler de mutfakta keten tohumunu el altında bulundurarak, onu öğütülmüş halde salatalarınıza, yoğurdunuza, müslinize serpebilir, fırında yaptığınız hamur işlerine katabilir, pilavdan çorbalara, tatlılardan tuzlulara her yemeğinizde kullanabilirsiniz.

Günlük 2000 kcal.’ ye eşdeğer besin tüketen bir insan için günde 1 çorba kaşığı öğütülmemiş keten tohumu kullanımı N-3 yağ asitleri kullanımı açısından yeterli katkıyı sağlayacaktır.

Yaptığınız hamur işlerinde her bir bardak unun içinden 2 çorba kaşığı un alıp yerine 2 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu katabilir veya yağca bir değişim yapmak istiyorsanız her 1 ölçü yağ yerine 3 ölçü öğütülmüş keten tohumu katabilirsiniz. Laboratuar çalışmalarında öğütülmüş veya öğütülmemiş tohumların fırında 2 saat boyunca 178 derece sıcaklıkta N-3 yağ asitlerini ve lignanlarını neredeyse hiç yitirmediği tespit edilmiştir. Fakat keten tohumu yağı iyi bir N-3 yağ asiti kaynağı olsa da, tohumdaki lif ve lignanlarını yitirmiştir. Keten tohumu yağının kullanım esnasında ısıya maruz bırakılmaması tavsiye edilmektedir (yemekler piştikten sonra ve salatalarda).

OMEGA-3 ( N-3 ) yağ asitleri içeren besinlerin sağlığımız açısından önemini belgeleyen araştırma sonuçları arttıkça, beslenme uzmanları, doktorlar ve tüketicilerin, balık yağı ve keten tohumuna ilgileri arttı. Bu ürünlere yönelişin artmasındaki diğer önemli unsur da, vücudumuzun üretemediği N-3 yağ asitlerinin, mutlaka dışarıdan besin yoluyla alınmasının gerekliliği. Keten tohumu yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asidi, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir.
Keten Tohumu Besin Değerleri

100 gr. keten yağı 13.4 mg. E vitamini, 100 gr. keten tohumu ise yaklaşık 450 kcal. içerir daha uygun sanki. Keten tohumunun amino asit profili soya ununa benzer özellikler gösterir. İçerdiği N-3 yağ asiti oranı, (Omega-6 nın yaklaşık dört katıdır) çözünebilir ve çözünemez liflerce zenginliği ve bir çeşit bitkisel östrojen olan lignanların en zengin kaynağı olması nedeniyle keten tohumu beslenme uzmanları tarafından sıklıkla önerilir. Lignanlar, hormonlara bağlı kanser türlerinde (göğüs, prostat vb.) seks hormonlarına müdahale ederek kansere karşı koruma yapar; tümör hücrelerinin büyümesini engeller. Keten tohumunda bulunan lignanlar birer doğal SERM’dir (östrojeni seçerek alan modülatörler); östrojen kullanımının zararlarından korurken tüm diğer olumlu etkilerinden de yararlanmayı sağlarlar. Örneğin; östrojenin kemiklerde bağlantı kurup büyümeyi sağlamasına izin verirken; hasar verebileceği göğüs ve rahim içi gibi hassas bölgelere girmesine izin vermezler. Fazladan bir hücre büyümesi olmadığında kanser riski azalır. Keten tohumu 100 gramda toplam 240.6 mg. bitkisel östrojen içerirken, birçok diğer gıda maddesinde bu 100 gramda 17 mg.’ı geçmez.

İçerdiği lifin yaklaşık olacak üçte ikisi suda çözünemeyen, geri kalanıysa çözünen lif özelliğini taşır.

Suda çözünmeyen lifler dışkı yoğunluğunu arttırarak, bağırsak geçiş zamanını azaltarak kabızlığı önleyici, bağırsakları yumuşatıcı etki yaparlar.

Keten tohumunda bulunan suda çözünür lifler (mucilage zamkı/sakızı) kan şekeri seviyesini korur, kolesterol seviyesini düşürürler. Beslenmedeki yüksek lif miktarının kanser önleyici etkileri de söz konusudur.

Beslenmede ideal yağ asidi dengesini sağlamak için, ana yağımızı tekli doymamış yağ asidi oranı yüksek soğuk sıkım zeytinyağı olarak seçmeli, doymuş ve trans yağları (hidrojene) minimuma indirmeli, tahıla - ekmeğe bağlılığımızı düşürmeli, bol bol yeşil yapraklı gıdalar tüketmeli ve mutfağımızı keten tohumuyla takviye etmeliyiz.

Keten tohumu içerdiği alfa-linolenik asit (N-3 yağ asitlerinin en önemli üyesi) açısından besinlerin en zenginidir. Alfa-linolenik asitin bir kısmı, vücutta uzun zincir N-3 yağ asitleri EPA ve DHA ya dönüşürler ki bunlar iyi kolesterolü yükseltir, yüksek tansiyonda düşürücü etki yapar, kanın pıhtılaşma eğilimini azaltır, plazma trigliserid düzeyini, aritmi riskini azaltır. Dolayısı ile alfa-linolenik asitin koroner kalp hastalığı riskini azalttığı tespit edilmiştir. Keten tohumu üzerine yapılan araştırmalar, düzenli keten tohumu kullanımının dolayısı ile alfa linolenik yağ tüketiminin, arterioskılerozun (damar sertliği) gelişmesini önleyebileceğini, iltihabi hastalıklarda olmalı ve oto bağışıklık rahatsızlıklarında etkili olabileceğini göstermektedir. N-3 dengeli beslenmenin kanseri engelleyici özellikleri de tespit edilmiştir. Yağ asitleri dengesinin N-6, doymuş yağ asitleri ve trans yağlar tarafına kayması sadece daha az N-3 tüketmemiz anlamına gelmemekte aynı zamanda bu yağlar, alfa-linolenik yağ asitinin uzun zincir N-3 yağ asitlerine dönüşmesi engelleyerekte vücudumuz N-3 yağ asitlerinden gerekli faydayı sağlamasını engellemiş olurlar.

bende aynı öğütmeden kullanıyorum doğrusuda bu diye biliyorum ama siyah keten tohumu kuş yemi olarak kullanılıyor deniyor
şu linkte bayağı bir bilgi var
AKTEL - Turkiye

çok sağol çok güzel bir yazıymış. sarı keten tohumu ve öğütmeden, 2-3 tatlı kaşığı kullanmak gerekiyo o zaman. umarım aktarlarda bulabilirim kolaylıkla...

[melexin]
Abooooovv kız yapınca fotosunu koyda bakayım.Benim kız Convers hastası,kışın ile o bez ayakkabılarla okula gitmeye kalkıyor .Bende yaparım kız .Çok sevindim şimdi çokkk. Ayrıca severim ben elişini

Bitince paylasirim ins. canim biraz eksigim var 1 cift bitmek üzere ama eklemek biraz sürer sanirim.
Ben resim cekip ekliyemiyorum. Yardimcimin gönlü olursa eklerim.

kizlar merhaba...

iyiniyetlim canim sende uykusuz kalmissin birde okuldasin.allah kolaylik versin...

albatros kahvaltida kuruyemis eklersen daha iyi olur.

sadece askim canim sinavlarin daha bitmedi galiba.bugun biraz dinlenip moral toplarsin....

oze13 ac karnina 2-3 kuru kayisi veya hurma iyi gelir.
keten tohumunu sari duymadim gormedim.bendekilerde koyu renk...

sersum canim ya beklemissin o kadar...dun gece benim uyumam 3 u buldu 5 te uyandim.topige biraz baktim kahvalti yaptim.kendime gelmek icin dus alip yattim.biraz uyumusum...ancak kendime geldim...
erken saatte kimse olmuyor diye ugramamistim...bilseydim kesin gelirdim canim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…