Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bazı besinler kolay bazıları zor sindirilirler. yağlı besinlerin mideyi terk etmesi 4-5 saati buluyor. karatay diyetinde bolca sağlıklı yağ bulunduğu için mide ve bağırsaklar kıtlık moduna girmiyor, dolayısıyla beynin ara öğünle uyarılmasına gerek yok bu uyarı kalori kısıtlı az yağlı diyetler için gerekli malesef... bir de uzun sürede sindirilen besinler arasında posalı, işlenmemiş tam ürünler var ki karatay bu ürünlerden zengin.saf şekerler hzılı bir şekilde sindirilip kana geçiyor dolayısıyla tercih edilmiyor.

ekmek ve makarna konusuna gelince ikisi de işlenmiş olduğu için Canan hoca önermiyor. ilk zamanlar hiç bir karbonhidratlı ürün önerilemzken ilerleyen zamanlarda sağlıklı karbonhidrat alabilirsin. hiç bir öğesi ayrılmamış katkı maddesi kullanılmamış un bulabilirsen kendi evinde ekmeğini makarnanı yap, programa aykırı değil, kitabında yufka tarifi de var hocanın ve ' benim oğlum kendi ekmeğini evde kendisi yapıyor' diyor, demek ki mevzu hazır ekmeğin içerdiği doğal olmayan öğeler ve yapılış şekli.

dünkü yediklerim:

Sabah:
1 bardak elma sirkeli su
2 yumurta
peynir,10 zeytin
2 incir, 2 kayısı, 1 omega 3, 2 multivitamin

akşam:
Haşlanmış brokoli, yoğurt, turşu,20 zeytin,1 kase çiğ fındık, çiğ fıstık, ceviz,
ve çi ayçekirdeği karışımı

spor: yarım saat yürüyüş

gün içinde 3 litre su 2 kupa form çay

Ben pırasayı bulgurlu yapıyorum çok koymuyorum ama yarım cay bardagı kadar pirinçliden daha güzel oluyor bence

Kuruyemiş biz sadece sabah yiyoruz. 1 çay bardağını geçmemesi iyi oluyor. bende başlarda abartıyordum ki 3. haftam cuma dolacak. Azalttım.Arada ayran iyi olur diyebilrim bence.Gece olsa süt diyo sanırım hocamız yanılıyorda olabilirim tabii:26::26:

merhaba kizlar,

karatay diyetini arastirdim cok mantikli buluyorum.
size iki sorum olacak:
ekmek ve makarna sagliksiz degil aslinda, neden yasak acaba?
birde günde üc ögün metabolizmanin yavaslamasina sebep olmuyormu?

tesekkürler

Ekmeğin ve makarnanın glisemik indeksi yüksek olduğu için önerilmiyor. Metobolizmayı yavaşlatmıyor öğünler arası 4-5 saat olduğunda leptin denen hormanı salgılıyor ve yağ yakımı oluyor. Kahvaltını iyi yapmışsan acıkmıyorsun zaten. yemeye de ihtiyac duymuyorsun ara öğün.

merhaba arkadaşlar
ben de karatayın klasik kahvaltısını yaptık
yanlız bu kez yanında bir kase dolusu doğranmış maydonozum vardı...
hala acıkmadım...saat 2 de tam 4 saat olacak kahvaltımı yapalı
sonrra öğlen öğünümü yiyeceğim
pırasam pişiyor..ben de ne koysam diye düşünürken bulgur koyayım arkadaşım senin gibi

kızlar bir konuda yardıma ihtiyacım var ...hani kuru meyveyi de sabahları tüketmek gerekiyor ya ,,o zaman kahvaltıda mı tüketmek lazım,,kahvaltı sonrası yersek leptin hormonu salgılanmaz mı..
yada aralarda süt ya da ayran içersek yine leptin hormonunun salgılanmasını önlemiş olur muyuz?
öğün araları 4 saat olmalı ya ..yani arada ayran süt ya da kuru kayısı nasıl yiyeceğiz...

bu gece süt mevzusunu gene buradan okumuştum sanırım aklımı çelen de bu oldu açıkcası, sütü gece içiyorsak arada da içeriz

tabiki,kuru meyveyi de kahvaltıda tüketmelisin.ara öğün yok karatayda.aralarda sadece şekersiz kahve,süt,bitki çayı,ayran tüketebilirsin

arada kuru meyve yok orası kesin

kendi soruma cevap vermiş oluyorum ama büyük ihtimalle arada süt vb. de yok çünkü karbonhidrat içeriyor. zaten araöğün listelerinde hiç görmedim sadece duydum diye sordum,

mantıken şöyle kanda şeker kalmayınca yemekten 2 saat sonra glikagon hormonu salgılanıyor bu depo şeker kullanılsın diye depoda da şeker kalmayınca sıra yağlara geliyor yemekten 4 saat sonra da leptin salgılanıyor, kanda şeker varken leptine gerek olmuyor

tabiki,kuru meyveyi de kahvaltıda tüketmelisin.ara öğün yok karatayda.aralarda sadece şekersiz kahve,süt,bitki çayı,ayran tüketebilirsin

tamam ara öğün olarak bunları içebiliyorum..anladım teşekkürler ...
acıkmaya başladım yemek muhabbeti olunca
ben şimdiden süzüldüm biraz kızlar ya ..3. günde..

arada süt dedi ayran dedi leylak dediyse tamam bi de böyle denerim ara öğünlerimi , nasıl olsa içinde karbonhidrat az değil mi

Son düzenleme:
hayır canım sınır yok.tek şart ayran tuzsuz,süt de şekersiz olacak:112::112::112:

tamamdır ..bu ne güzel diyet böyle ya ...harikaymış...
sınırsızzzz...

bu arada ben üniversite sınavlarına girmeyi düşünüyorum kızlar girecek olan var mı aranızda??

arada süt dedi ayran dedi leylak dediyse tamam bi de böyle denerim ara öğünlerimi , nasıl olsa içinde karbonhidrat az değil mi

içerim ben de artık ..benim ayranım biraz yağlı oluyor..yoğurdum da yağlı oluyor...ben kendim yapıyorum..sütü getiren teyzenin sütü çok yağlı ..ama yine de içerim ..yağ sınırlaması yoktu hatırladığım kadarıyla karatay diyetinde..

süt mü karbonhidrat yok kıss.....önemli olan dediğim gibi şekersiz içmek

yağlı olması daha iyi canım,zaten yarım yağlı ve yağsız değil aksine yağlı tüketiyoruz süt,yoğurt,peyniri vs..

Son düzenleme:
Bruce 'la arası düzelmedi.Çok dedim yuvanı bozma ama dinletemedim Genç sevgili yaptıydı kendine o da aldattı bunu Falıma bakıver diye gelmiş zati Hergün arar sağolsun Yüzyüze epeydir görüşmüyorduk malum mesafe uzak.İyi oldu be.Sizlere de selamı var.Takip ediyormuş bizi.Hele sersuma hastayım dedi kızzzzzz.Demedim tabii Sersum senin eski kocaya eskiden askıntıydı diye
Listeyi ben yapayım o zaman
ay o converse deli ediyor beni.Her rengi var bizde.Hele de okul formasının (turuncu toprak kombineli) altına mavi converseleri giymesi iyice çileden çıkartıyor.Birde orginal olacakmış:26:Bir kere pazardan aldıydım (ucuz diye ) fırlattı "bunlar orginal değil,kusurabakma anne seni kazıklamışlar " (pazardan aldığımı söylememiştim ,neresinden anladı hala anlamış değilim.Eviriyom çeviriyom her yanı aynı :26:)

melexinim nörüyon bacım
İyiyim bacım ,sen nörüyon ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…