TebrıklerBaşlıyorum o zaman:
Başlama tarihim:12/10/2011
Kilo:77.7
boy:1.67
beden:44/46 ikeeen;
bu çarşamba sabah kahvaltıyı yaptıktan sonra aklıma geldi koşa koşa gittim tartıldım 72.8 geldim.Şimdiş regl öncesi şişliğim var geçince daha da zayıflayacağım.Hiç falso vermedim.
süpersinBaşlıyorum o zaman:
bu çarşamba sabah kahvaltıyı yaptıktan sonra aklıma geldi koşa koşa gittim tartıldım 72.8 geldim.Şimdiş regl öncesi şişliğim var geçince daha da zayıflayacağım.Hiç falso vermedim.
Benım de tansıyonum dusuktur genellıkle,tuzlu ayranı cok severım mesela.Ilk kez kan vermeye gıttıgımde ,kan verdıkten sonra anıden ayaga kalkmıstım bır baktım her yer karanlık hemen oturdum,meyve suyunu ıctım hemen.Burada bır alıntı var tansıyon konusunda :"Tansiyon düşmesi kısa süreli baş dönmeleriyle kendine belli eder. Aniden yataktan kalkıldığında veya ani bir hareket yapıldığında baş dönmesi olur. Kan dolaşımı tekrar normale dönünceye kadar hasta bir yere oturtulmalıdır. Tansiyon düşüklüğünden yakınanlar ani hareketlerden kaçınmalıdır. Çok fazla sıkmayan karın korseleri yararlı olabilir. Yemek aralarını çok uzatmamak gerekir. Doktora danışılarak kan basıncını geçici olarak arttıran ve dolaşımı düzenleyen ilaçlar kullanılır. Kahvenin tansiyon yükseltici etkisinden de yararlanılabilir. Başkaca bir zararı yoksa yazın aşırı terleme nedeniyle tuz kaybına bağlı tansiyon düşmelerinde tuzlu ayran içilmesi, tuz ve sıvı alımının arttırılması yararlı olabilir." ..........................................Halsızlık var mı sızde? Eger varsa hocanın acıklamaları var : "Soru : doktor hanım benim bir sorum daha olacak; karatay diyetiyle 26 Hazirandan beri 75 kg dan 68 kg a düştüm. çok mutluyum yalnız yıllardır halsizlik sorunum var ve beslenme tarzımı da değiştirmiş olmama rağmen düzelmedi. bazı günler daha da halsiz oluyorum. önerebileceğiniz bir şey var mı bu konuda? şimdiden teşekkür ederim.
Cevap : Kanınızı, kan demiri ve D-vitaminizi kontrol ettirin...Vitamin takviyesi öneml,.bol bol ızgara ve buğulama hamzi yeyin. Trabzon yağını ihmal etmeyin!! Tokluk kan şekerinize ve insüline de baktırmalısınız. Bol bol yüzmelisiniz!!! Kolay gele. Aç kalmanıza gerek yok..Doyuncaya kadar yeterli miktarda yemelisiniz. Kabız olmayın sakın Prof. Dr. MCanan Efendigil Karatay
Detay için burayı tıklayınız
Cevap Tarihi : 11.09.2011 10?00. .............................................. Merhaba Canan Hanım,
Kitabınızı okudum ve son bir aydır uyguluyorum. Haftada yarım kilo ancak verebiliyorum, bence sağlıklı bir hız. Genelde hiçbir sağlık problemim yok, 6-7 kilo fazlamdan başka. Ama sürekli halsizim, ciddi bir kansızlıkta yok, limitin biraz altında sadece.
43 yaşındayım, günlük omega 3 kapsülü dışında, kullanmamız gereken günlük, haftalık veya kür olarak önerebileceğiniz vitamin veya minarel takviyesi var mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
07.09.2011 00:06:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap : Omega 3 ile kuvvetli bir antioksidan almalısınız. Kan demirinize ve D-vitaminize baktırmalısınız. Yürümeye de başlayın ve bol su için...CANIM COK SAGOL DA VITAMIN ALIYORUM OMEGA 3 TE ANTIOKSIDANDAYAZDIKLARINI YAPICAMTESEKKÜR (YİNEDE OLDU HALSİZ DEGILIM BUNDAN SONRA HALSIZLESTIM) COK TESEKKÜRRRRRRRRRRRR BU PİJAMALI REİM SENIN Mİ?O ZAMAN BRAVO
Az yemek yemeyin, doyuncaya kadar yemelisıniz.
Prof. Dr. M Canana Efendigil Karatay " Bır de klasık cayı kahvaltıdan 1,5 saat sonra tuketıyorum,vucuttan demır eksıklıgıne neden oluyor halsız oluyorum.Gecmıs olsun.
SAGOL TATLIMMMMMMMMMMMMMMMMMbenimde regl belirtim tam 1 haftadan başıyor o yüzden olabılır belki. Suyu da arttır bence. Geçmiş olsun tekrar.
Sordum asmacım.
Yarına kadar cevap gelir muhtemelen, hiç geciktirmiyor saolsun Canan hoca ..
BEKLIYORUM CEVABI ELLERİN DERT GÖRMESİN
PEGASUUUUUUUUUUUUUUUS
TATLIM EKMEK CANI N CEKTIGINDE YEMEK YANI YAPIYORUM BEN SOYLE BIR TABAKLA DOYMADIGIMA ILGINE TESEKKUR SIMDI CIKIYORUM DINLENIYIM SERSEMIM
pegasusun canım menün güzel afiyet olsun
2 öğün yapıyosan cevizi de ekle bence
tebrikler canımkızlar çiköfteler benı zayıflatmıs,hem de wc ye cıkamadıgım halde400 gr daha gitmiş 74.5 oldum
mattikacım msg olarak gonderıyorum bıldırımı
Bildirim:28/10/2011
Rumuz:Gul63......Yuzde: %1.1 Başlangıç tarihi:11/04/2011
Başlangıç kg:120
Geçen hafta: 89,5 Bu hafta:88,5
Fark: -1
Toplam fark:31,5
Beden:44
Spor: Gunde ortalama 2 saat ev ısı ve ortalama 15 dakıka yuruyus.
Boy:165 cm
Hedef:.47Kg olmak....ve fondoten kullanmayan bır cılde sahıp olmak(karacıger dostu bu dıyetle)......ve teyp gıbı her duydugunu ezberleyen guclu bır hafıza(seker tuketmek benı bunak yapıyordu az kalsın(her ay tukettıgım 90 cıkolata ve 30 tabak pılav benden uzak olun canlarım))....ve saglıklı bır ruh halıne sahıp olmak.(Her ay 45 ekmek buna yardım edıyor ama benı sısırıyordu)cevız,fındık,fıstık vb hosgeldınız hayatıma,cok ıyı hıssedıyor ınsan bu dıyetle.
bu sabah tartıldım 500 grm gitmiş bendende...
yaşasınnnnnnnnnnn pek mutluyum pekkkkkk...
üstelik 2 gündür wcye çıkmamıyorum
rumuz:ikiz81
başlangıç tarihi:03.10.2011
bildirim tarihi:28.10.2011
başlangıç kilo: 67
bu hafta kilo:62.300
geçen hafta:63.800
bu hafta ki fark:-1.500
toplam fark:-4.700
beden:40-42
boy:1.65
spor:hergün
2 gündür wc problemim var.............
mükemmelrumuz:ceylin1907......Yüzde:%0,90
Başlangıç tarihi:14.09.2011
başlangıç kilo: 72
bu hafta kilo:66,10
Geçen hafta:66,70
bu hafta ki fark:-0,600
Toplam fark:-5,900
beden:44(72 kg.iken böyleydim,şuan sanırım 42'yim)
boy:1.61
spor:haftada en az 4 gün aerobik+fitness+bölgesel çalışma.
Kızlar dün salonda ölçümlerim vardı ya,sıkı durun 1 ayda toplam 50 cm incelmişim.2,80 kg. da vermişim.
Hocam çok tebrik etti,1 ayda en iyi kg.veren oldum
kilo aldın mııı canımGünaaydın kızlar.
DÜn internetim gitti sinir oldum.
Bildirimleri kime yapıyoruz ?
Bildirim:28/10/2011
Rumuz:eski_bir_masal
Yuzde: % -1.9
Başlangıç tarihi:05/09/2011
Başlangıç kg:64
Geçen hafta: 58.3
Bu hafta:59.4
Fark: - 1.1
Toplam fark: 4.6
Beden:36-38
Spor: Haftada 3 gün leslie ile 5 mil
Boy:170 cm
Hedef:.55
tebriklerBildirim: 28.10.2011
Rumuz: profit
Başlangıç tarihi:23.9.2011
Başlangıç kg:89.400
Geçen hafta:87.400
Bu hafta:86.600
Fark: 800
Toplam fark: 3.800
Beden:46
Spor: var
Boy:148
Hedef:70
selam kızlar tartım beni yamultmuyorsa 70 olmuşum,
kahvaltımı da yazayım
2 yumurtalı menemen
az peynir
ceviz-badem
nar(yarım tane)
yeşilçay(limonlu)çaydanlığın altına su doldurup kaynatıyorum,altını kapatıp bir çay kaşığı yeşilçay atıyorum,limonlu olarak içiyorum,bilmiyorum yeşilçayın faydasını görüyormuyum çünkü çok az atıyorum,fazla atınca acı oluyor,en azından su ihtiyacımı gideriyordur
olur öle şeyler sıkma canını odemdırBaşlangıç tarihi:14.09.2011
başlangıç kilo: 66
bu hafta kilo:5780
Geçen hafta:5830
bu hafta ki fark:-500
Toplam fark:-8200
beden:38
boy:1.68
spor:bu hafta yok
ya arkadaşlar sabah tartıldım 5780 şimdi tartıldım 5820 sınır oldum hıç bışe yemedım daha içmedim ay bende ilk gördugumu yazdım
Bildirim: 28.10.2011
Rumuz: papadiya
Başlangıç kg:108.5
Geçen hafta:105.6
Bu hafta:103.4
Fark: -2.2
Toplam fark: 5.1
Beden:50
Spor: hergun kosubandında yarım saat tempolu yuruyus
Boy:170
Hedef:80kg
selam kızlar bildirimimi yapıp çıkmak zorundayım.çok çalışmam lazımmm çoookk
Rumuz: saphira
Başlangıç tarihi:05.09.2011
Başlangıç kg: 104
Geçen hafta: 94.4
Bu hafta: 92.7
Fark: 1.7
Toplam fark: 11.3
Beden: 44-46
Spor: bu hafta hiç yapmadım
Boy:163 cm
Hedef:76
Oran: % 1.80
herkesi öptümmmmm
ödemdır canım sıkma canınıkızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
tansıyonum düşmezdi hala bu kadar hiç düşmezdi o yuzden gece 22.40 gıbı cok tuzlu ayran içtim(idealistcim tesekkür)
şimdi fena degilim
sabah tartıldım 65 ım
problem şu
ayın 10un 66.900
17unde
65.100
24 unde 64.100 dum
dun menum normal kahvaltı ve öğlenayran16.oo lahmacun ayran dı aksam yemedim
23gıbı tuzlu ayran içtim
sabah tarıldım 65 ım yorumlarmısınız
karataya uydum son ıkı gundur kayısı sayısı 5-6 olmuştu sabah ondan mı
tuzlu ayran danmı
wc zorcıkıyorum az ondanmı
ragı bır hafta kadar var ondan mı?lahmacunu DAILK DEFA YEDIM SU BAZEN 1.5 OLUYOR BAZEN 2 BAKALIM SİMDI KAYISI DADIKKAT EDICEM YORUMLARINIZI BEKLIYORUM
sabah klasık kahvaltı kacamaksız8.00
10.00 muthıs bas donmesı kesme şeker
13.oo kıymalı yumurta yogurt yeşillik
yooo ben hiç aykırı yemıyorummmÇoğu arkadaşın menüsüne bakıyorum da bunun adı karatay diyeti değil ki pilav üzüm ekmek gırla gidiyor
Başlıyorum o zaman:
selam ,
pirinç pilavı yasak listemizde unuttunmu??
kolay gelsin canım tebrikler çok gzel vermişin ben bu hafta durgunumselam kızlar bildirimimi yapıp çıkmak zorundayım.çok çalışmam lazımmm çoookk
Rumuz: saphira
Başlangıç tarihi:05.09.2011
Başlangıç kg: 104
Geçen hafta: 94.4
Bu hafta: 92.7
Fark: 1.7
Toplam fark: 11.3
Beden: 44-46
Spor: bu hafta hiç yapmadım
Boy:163 cm
Hedef:76
Oran: % 1.80
herkesi öptümmmmm
yaw aklıma kurt düştü,patronum da diyor 50 cm olurmu diye olmazmı şimdi
o erkek diye anlamıyo da olabilir aman neyse
loxicim koltuk altından göğüs kısmı-göğüsün alt kısmı-göbek deliğinin olduğ hizadan-basenden-sağ ve sol baldırdan-ayak bileklerinden-bir de sağ-sol koldan(omuzun 3-4 parmak altından)
basenlerimde hiç incelme olmamış,dün akşamdan itibaren basen de çalışmaya başladım.
pindistan haftada 6 gün hakkımız var,ben en az 4 gün gidiyorum.
45dk.filan hem alet hem aerobik yapıyoruz.
ceylincım spor ne yapıyorsun bıde suresı ne oluyor paylaşrsan sevınırım mesela ne kadar koşuyorsun kaç mekık benım basen problemım var bacaklarım çok kalın:2::2:
tatlım basenlerın ıcın yan yat ayagını yukarı kaldır ındır gunde 50defa ıkı tarafıda .duvara yasla kendnı once sag ayagını ac kapa yan durarak sonra sol bı arkadasım basen problemını sırf bu hareketle bıtırdı ayrıdan sporda yapıyodu tabı ama bu hareket en ekılısıymış
teşekür ederim bu sıra hıç spor yapamıyorum oglusumla ilgili sıkıntılarım var 6 ekımden berı bı duzene soksam yapacam çok saol
hayırdır hasta falan mı tatlım
az bucuk ole onun duzenını oturtmalıyım onuda haftaya bellı olacak inş ptesi süper başlarım
Geçmiş olsun bir an önce iyi olur umarım sen de düzenini oturtursun.
tatlım basenlerın ıcın yan yat ayagını yukarı kaldır ındır gunde 50defa ıkı tarafıda .duvara yasla kendnı once sag ayagını ac kapa yan durarak sonra sol bı arkadasım basen problemını sırf bu hareketle bıtırdı ayrıdan sporda yapıyodu tabı ama bu hareket en ekılısıymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?