Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Teşekkür ederim..

Bende eşimle yürüyüşlere çıkıyorum.. Bazen koşuyoruz, bazen basketbol oynuyoruz. Spor yaptıkça mutlu oluyorum. Huzur buluyorum. Spor yaptığımda kilocuklarımı verdiğimi düşünüyorum. Eşim spor yaptığımda yüzümdeki mutluluğu görüyor ve bana destek oluyor. Eşimde beni motive ediyor. Allah onu başımdan eksik etmesin :) Sizlerede yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..

Öğlen menüm

Mercimek çorbası
5-6 kaşık yoğurt
1 adet portakal
5-6 çatal salata

Malessef fabrikadaki yemekler benim yiyebileceğim tarzda olmadığı için bunlarla idare edicem. yanımda fındık vardı birazda ondan atıştırırım.
Bu arada eşimin çalışma saatleri yüzünden sabah 5 te kahvaltı yapıyoruz. Kış kahvaltımız çok doyurucu olmadığı için öğlen yeme ihtiyacı duyuyorum. Eşim 2 öğün yapıyor ama 12 saat aç kalmasını doğru bulmuyorum. Bu arada aranızda eşi ile beslenme biçimini uygulayan var mıdır bilmem ama eşimde 10 kg 500 gr verdi. aynı zamanda başlamıştık. 2-3 aydan beri kilo vermesi durdu. Bazen bırakıcam diyor ama devam etti bu güne kadar. Bu durum için fikirlerinizi düşüncelerini almak isterim. kilo vermesi için neler yapabiliriz.

öncelikle hoşgeldiniz

hocamız doyana kadar yememizi öneriyor..ana kuralları söyliyeyim..

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..

asıl hocamızın 2. kitabını okumanızı tavsiye ederiz..

diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten
takıldığınız yerde bizler buradayız..

kilo bildirim listesine katılmak isterseniz cumaları yapıyoruz..kuralımız 2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz başarılar

öğlen balık ve tere yedim 1 çay kaşığı da çörek otu yağı içtim.
balığım ton balığıydı malesef.

güzellikler hepinizin olsun

menü bildirimi

kahvaltım

melemen 10 siyah zeytin,avuç içi kadar peynir domates salatalık çayy çayy..

öğle acıkırsam süt ve cezviz yerim

akşama tavuklu sebze çorbası fıstık bol su .

spor yok

haftaya başlamayı düşünüyorum

inşaallah başarılı olurum .

güzellikler hepinizin olsun

ben şimdilik katılmasam iyi olur. nette fazla vakit geçiremiyorum. her ayın başında 1 hafta süre kadar nete girmeye çok zamanım olmuyor işim yüzünden. daha sonra katılmak istediğimizde listeye girebilir miyiz peki ?

Merhabalar arkadaslar hemen menumu paylasayim Sabah melemen 5 Zeytin bir cay bardagi badem ve fistik az bisi peynir maydanoz tereotu cay 4 tane de kuru kayisi
Oglen yok
Aksam da Balik ve salat a dusunuyorum

Son düzenleme:
selam arkadaslar,gecmise bakamadim (( en cok RAMASKA'yi merak ediyorum,saglikla kurtulmustur insallah.Ben de birazda karsi komsumu hastane de tebrige gidecegim cünkü o da dün bebegine kavustu.
IYINIYETLIM insallah daha iyisindir,SERSUM;SADECE_ASKIM;OYAM;MELEKSIN;BIRDY ve hatirlayamadim tüm arkadaslar,yeni gelen arkadaslar hepinizin keyifleri yerindedir insallah.
Ben demir hapinin yaptigi istahla savasip duruyorum,kendimi de SIS hissediyorum.Yarin naparim bilmiyorum,bakalim...
yediklerime gelince
sabah:klasik karatay kahvaltim,2 günkurusu,1 dolu avuc kuruyemis,Omega3,demir hapi ve antioksidan
ara:filtre kahve ve 1 kupa süt
ögle:1 kase ketentohumlu yogurt ve 1 avuc kuruyemis

aksami bilemiyorum henüz,yiyince yazarim artik,

spor:3 mil leslie yi yapacagim hastane dönüsü

görüsürüz,hepinize iyi günler....

Sadece Aşkım, geçen gün perde asarken aklıma geldi, merdiven sandalyelerden de al istersen, çok lazım oluyor.

Sağol cnm. evet haklısın almak lazım onlardan. daha çok eksik var ama şu büyük eşyaları bir halledelim bakalım haftaya sonrası Allah Kerim

afiyet olsun canım,ooh ne güzel olur sarma nefissben kızıma okuttum canım,aynısını yapacağına söz verdi bakalım
aynı şeyleri yaşıyoruz işte..sonra çok pişman olacaklar ama ne fayda
evet canım aynen

Biliyorum canım ben 12 senelik rehber öğretmenim senebaşında program yapar, neyi nasıl yapmaları gerektiğini anlatır ve programı öğrencilerime dağıtırdım. Ama maalesef programa uymazlardı pek çünkü onlar YANLIŞ ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARINA sahip oldukları ve alışkanlıkları değitirmeleri de zor olduğu için her şey havada kalıyordu. Bu sene başından beri her sınıfa doğru çalışma alışkanlıklarını anlatıp ara ara derslere girerek - deneme sınavları sonrası grup olarak öğrencileri çağırarak ve de bireysel görüşmeler yaparak tekrarlı ve düzenli çalışmaları için uğraşıyorum ve güzel sonuçlar alıyorum. Yalnız çocukları veliler olarak sizler zorlarsanız olmaz. Gerekçeleri ile anlatmak ve sürekli hatırlatmamak gerek:112:

Madem çocuklara okutuyorsunuz benden size program örneği.. Saatleri kendinize göre değiştirmeniz yeterli:112:
Dedim ama world dosyasını yükleyemedim:26:

*Ders Tekrarı: O gün öğrenilen derslerdeki konuların tamamının gözden geçirilmesidir. Toplam yarım saat yetecektir. Verimli çalışmanın temelini oluşturur. Yapacağınız bu tekrar sizin öğrendiğiniz konuyu bir hafta unutmanızı engeller. Bir de hafta sonu yapacağınız 1.5 saatlik tekrar o hafta öğrendiğiniz tüm konuların derslerin tekrarıdır. Öğrendiğiniz bilgiyi bir ay süreyle hafızanızda tutmaya yarar. Son olarak ay sonundaki bir Pazar toplam 3.5 saat ayırıp yapacağınız aylık tekrarla bilgilerinizi uzun süreli hafızaya almış olursunuz. Yani her an sınava hazırlıklı olursunuz bilgileriniz uzunca bir süreyle unutulmaz. Yeni konuları öğrenmeniz kolaylaşır. TEKRARLAR: Günlük- Haftalık – Aylık olması gereklidir.
* Her gün tekrarlarınızı yapmanızın hemen arkasından ödev yapmanız işinizi kolaylaştırır.
*Ertesi güne hazırlık: Ders tekrarı ve ödevlerinizin arkasından ertesi okul günü göreceğiniz derslerinize ayıracağınız yarım saatlik zaman sizin öğretmeniniz konuyu öğretirken çok daha kolay kavramanıza yardımcı olur. Öğretmeniniz de konuyu anlatırken bir de tekrar yapmış olursunuz.
*Test Çözme: Mutlaka düzenli olarak ve belli sayıda test çözmelisiniz. 8. Sınıf öğrencileri günlük 100 soru çözmekle başlangıç yapıp her ay kademeli olarak soru sayısını belli miktar arttırmalıdır.
*Her öğrencinin bu programı örnek alarak kendisine göre bir program hazırlaması gerekebilir. Çünkü Ödev yapma süresi her öğrenci için değişebilir ya da yemek zamanı ya da izlediği tv programları. Bunun için renkli karton bir kağıda buradaki saatleri değiştirip kendinize uyarlayarak programınızı hazırlayıp odanızın duvarına asabilirsiniz. Bu hem size hem de ailenize yardımcı olacaktır. Ders çalışacağınız zamanı hem siz hem onlar bileceğinden DERS ÇALIŞ denmeden size ders çalışabilir hem de ders çalışırken rahatsız edilmezsiniz.
bu programın açıklaması..

Merhaba kızlar,

İş arasında napıyosunuz diye bir göz atmak istedim. :)

Ben öğle yemeğinde sebze çorbası içtim ve hellim peynirli salata yedim.

Şu anda süt içmekteyim.

Evde hafta sonundan hazırladığım yemek stoğum bitti. Bu akşam de menemen yapar yerim artık. :)

Yarın bir haftalık karatay maceramda ilk kez tartılacağım. Heyecanlıyım!

15:30-16:30 16:30-17:00 17:10-18:10 18:10-18:40 18:40-19:00 19:00-20:30 20:30-21:30 21:30-22:00 22.00
PAZARTESİ DİNLENME DERS TEKRARI ÖDEVLERİN YAPILMASI Yemek yeme Ertesi güne hazırlık Dinlenme Tv izleme müzik dinleme vb. Test Çözme Kitap Okuma İyi uykular .
Her gün aynı saatte yatmanız çok önemli
SALI DİNLENME DERS TEKRARI ÖDEVLERİN YAPILMASI Yemek yeme Ertesi güne hazırlık Dinlenme Tv izleme müzik dinleme vb. Test Çözme Kitap Okuma İyi uykular .
ÇARŞAMBA DİNLENME DERS TEKRARI ÖDEVLERİN YAPILMASI Yemek yeme Ertesi güne hazırlık Dinlenme Tv izleme müzik dinleme vb. Test Çözme Kitap Okuma İyi uykular.
PERŞEMBE DİNLENME DERS TEKRARI ÖDEVLERİN YAPILMASI Yemek yeme Ertesi güne hazırlık Dinlenme Tv izleme müzik dinleme vb. Test Çözme Kitap Okuma İyi uykular.
CUMA DİNLENME DERS TEKRARI ÖDEVLERİN YAPILMASI Yemek yeme Dinlenme Tv izleme müzik dinleme vb. Test Çözme Kitap Okuma İyi uykular.
C.TESİ Proje ödevleri vb. yapılması Yemek yeme Haftalık Ders Tekrarı Test Çözme Kitap Okuma İyi uykular.
PAZAR Proje ödevleri vb. yapılması Yemek yeme Ertesi güne hazırlık Test Çözme Kitap Okuma İyi uykular.

bugünkü menüm; sabah tam kahvaltı edemedim yarım yamalak bişey oldu evden acele çıkmam gerekiyodu; 1 haşlanmış yumurta,biraz peynir tabiki acıktım ara öğün yaptım;1 bardak süt ve 1çb fındık-ceviz,az önce 1 tabak mercimek yedim,akşama da hamsi ve salata yapıcam... bu arada doğal beslenmeyi abarttım galiba aktarda görünce hemen peynir mayası aldım,sütümü de bu sabah almıştım eve dönünce hemen peynir yapmaya koyuldum bakalım neye benzeyecek?

Son düzenleme:
Hatunlar yukarıdaki program örneği aslında tablo şeklindeydi. Ama öyle çıkmamış gene de fikir verir sanırım. Bu benim hazırladığım program

Son bişeyy daha bu konuda:

Çocuklarınıza şöyle söylemeniz iyi olur: Senin kapasiteni en iyi şekilde kullanmanı sağlayacak bu şekilde çalışman. Atıyroum çocuğunuz 460 puan alabilecek kapasitedeyse ancak anlattığım gibi çalışırsa bu puanı alabilecek.

Ve şunuda söyleyin zeki olmak yeterli değil. Zekayı kullanmak gerekli. Bi öğrencim ben zekiyim çalışmasam da yaparım diyordu. Çalışmadığı deneme sınavı sonucu düşük gelince süt dökmüş kediye döndü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…