Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

balık çok yiyosan iyi de,günümüzdeki gıdaların çoğu işlenmiş ve besin dengesi bozulmuş olduğundan omega 3 desteğini almak gerektiğini Canan hocadan başkaları da tavsiye ediyoo,sersumun dediği gibi kilo aldırmaz verdirir...kahvaltıyı doyma noktana göre azaltabilirsin ama iyi bir kahvaltı gün boyu acıktırmıyo..

Böyle zayıf çocuklara blaık yağı içirirlerdi ya :) ondan aklımda öyle kalmış.
birkaç vücuy geliştirme forumunu okudum omega 3 eğer sağlıksız karbonhidrat ile alınırsa kilo yapıyormuş.
spor vb durumlarda kilo vermeye yardımcıymış.

yine de alayım bari hergün içmem de 2 günde bir içerim falan..

omega3 kilo aldırmaz vermeye yardımcıdır..ama haftada 2 kere balık yemek de kafiidir bence
yürüyüş

Omega eksikliğinden de kilo vermenin engelleneceğini duymuştum.
Bilmeden yanlış birşey yapmak istemedim.

Sabah 2 haşlanmış yumurta ceviz peynir domates salatalık zeytin az marul çay

Sokakta 1 tane yuvarlak tatlı adı neydi unuttum

Akşam
2 tane tek çiğköfte 1 dürüm çiğköfte
2 bardak ayran
Bol marul turp taze soğan

Şimdide şekersiz kahvem

Merhaba fbmy8785
çizelgene baktım da ilk kilondan bu kilona kadar hep karatay mı yaptın ve ne kadar sürede bu rakama ulaştın ?
Bazen ara falan veriyorlar çünkü merak ettim.

selam bayanlar,haftasonu sessizligi sarmis buralari.Tek iyi yani gecmise bakmak cabuklasiyor:))

ben de yediklerimi yazip kaciyorum
Sabah:Klasik karatay kahvaltim,1 kiwi,demir hapi,Omega 3,antioksidan,1 cay bardagi süt
ara:filtre kahve (sütlü-2 kupa)
Aksam:2 yemek kasigi kadar taze fasulye,mercimek corbasi,firinda sebzeli kirmizi et,yogurt

Merhaba kizlar ..
Nasilsiniz?
Ben geldimmm .. Guzel bir spa tatili gecirdim cok kisa idi tadi damagimda kaldi .. tabi bir cok kacamagim oldu hatta kacamaklarla ile dolu bir gun oldu dun ..
Bugun biraz toparladim..
Bugun gec uyandim .. gec ve klasik bir karatay kahvaltisi yaptim.

Aksam ;
firinda kiymali borek seklinde kasarli brokoli
bir kac icli kofte
biraz salata
kahve

yemekten sonra da 1 saat yurudum.
Bugun gun icinde de hic durmadim heryeri dip kose bucak temizledim .. ve bol bol su ictim .. simdi aldim bilgisayarimi kucagima sizleri okuyacagim ..

Kizlar gecmise bakiyordum da surekli ayni soru neden omega 3 hocami oneriyor kilo aldirir mi ? ? ?

Hayir omega 3 kilo aldirmaz tam tersi kilo vermeye yardimci bir takviyedir.

Hocamizin Karatay diyetindeki en onemli kurllarindan biri dir omega 3 almak ..

Ve kizlar madem bu diyeti yapiyorsunuz ve madem inaniyorsunuz LUTFEN arastirin ve LUTFEN hocamizin kitabini veya kitaplarini alin ..

Biz sizlere her konuda illaki yardimci oluruz vakat hocamizin kitaplarini da alarak bu yasam tarzi hakkinda bilgi sahibi oluruz ve hocamiz da kazansin

sabah (09:30) klasik karatay kahvaltıma ek olorak az sucuk
akşam (18:00)1 prs et kavurma
(18:30) 1 sahlep yanında 1 lokma kurabiye

[h=2]Karatay Diyetinde Dört Mevsim Bunlara Dikkat
[/h]
- Sabahları kuvvetli ve proteinli kahvaltı yapılması şart!
- Öğünler arasında en az 4-5 saat geçirilmesine dikkat edilmelidir.
- Günde 3 öğünden fazla yemek yenilmemeli, ara öğünler kalkmalıdır.
- Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay veya ayran içilmelidir.
- Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmelidir.
- Akşam saat 20:00'den sonra hiçbir şey yenilmemelidir.
- Her gün veya akşam en az 40-60 dakika yol yürümeli ya da en az 40-60 dakika sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Doğal yiyeceklerle her gün iki kez yumuşak bir şekilde büyük abdeste çıkılmalıdır.
- Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az 50 ng/ml'nin üzerinde olması gerekir. Kanser hastalarında 70 ng/ml olması önerilmektedir.
- Sağlıklı doğmamızda, büyümemizde, ürememizde ve yaşamamızda gerekli olan (olmazsa olmaz); sıvıyağ ve doğal yiyeceklerde bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları doğallıkları bozulmadan tüketilmelidir.
- Doğal ve bozulmamış olan Omega-3 yağlarının gıdalarla alımı artırılmalı. Bütün işlenmiş ve hazır yiyeceklerde bulunan bozulmuş Omega-6 ve trans yağların tüketilmeleri bilinçli bir şekilde azaltılmalıdır.
- Yapılan bilimsel araştırmalar çok az yağ ya da yağsız gıdalarla beslenenlerde kolestrolün azalmadığını, aksine yükseldiğini göstermiştir. Çok az yağ yiyen ya da yağsız gıdalarla beslenenlerin de kilo veremedikleri gibi, aksine kilo aldıkları da görülmüştür. Sağlıklı yağlar; hayvansal katı yağlar, doğal tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, Omega -3, fındık ve keten tohumu yağlarıdır.
- Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kilomuzda kalarak dinç, hayat dolu ve enerjik yaşamak istiyorsak düşük glisemik indeksli karbonhidratları, bozulmamış yağları ve sağlıklı proteinleri tüketmemiz gerekir.
- Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutfakta doğal tereyağı ve sağlıklı sıvı yağlar tüketilmelidir.
- Doğal balık yağı Omega-3 ve kolestrol bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.

Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

Kilolarını vermek isteyenler de bir çare olarak diğer yöntemlerle birlikte balık yağına yöneliyor. Peki balık yağı ne ve kilo vermeye yardımcı oluyor mu. Balık yağı, balıklardan elde edilen yağ türüdür. Omega-3 yağ asitlerinin mükemmel kaynağıdır.

Omega-3 yağ asitleri bir günde yakılan kalori oranını arttırma konusunda başarılıdır. Bir besin takviyesi olarak kullanılan balık yağının pek çok faydası bilinmektedir. Balık yağı kullanımı koroner kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Yaşlanmayı yavaşlatır, zihinsel fonksiyonları geliştirir, depresyon ve kaygı oranını düşürür. Kolesterolü düzenler ve akne-sedef gibi cilt rahatsızlıklarının düzelmesine yardımcı olur. Balık yağının kilo vermeye olan etkileri incelemek isteyen Avustralyalı bilim adamları bir grup insan üzerinde aşağıdaki araştırmayı yapmıştır.

Deneyler dört gruba ayrılmıştır:
1. Grup haftada üç gün egzersizle birlikte balık yağı kullanmış.
2. Grup egzersiz olmaksızın balık yağı kullanmış.
3. Grup egzersiz yapmamış ve ayçiçek yağı ile beslenmiş, son grup ise haftada 3 gün egzersiz yaparak ayçiçek yağı ile beslenmiştir.

Birinci gruptakiler kilo vermiş, dördüncü gruptakiler birinci gruptakiler kadar olmasa da kilo vermiştir. Diğer iki grupta hiç kilo kaybı olmamıştır. Bu sonuçlar balık yağının orta derecedeki egzersizle birlikte kilo vermeye katkısı olduğu yönündedir.

Bir başka çalışma ise amerikan klinik beslenme uzmanlarının hazırladığı bültende yayınlanmıştır. Günde 45 dakika yürüyüş yaparak balık yağı kullanmanın kilo vermeyi sağladığı düşünülmektedir. Ancak sadece balık yağı kullanmak aynı etkiyi yaratmamaktadır. Her iki çalışmada da katılımcılar özel bir beslenme planı uygulamamış ve hergün aldıkları miktarda besin almaya devam etmişlerdir.

Balık yağı egzersiz ve kilo verme ilişkisi için iki farklı teori vardır. Balık yağı kan damarlarının elastikiyetini arttırarak egzersizin harekete geçirdiği kan akımını geliştirir buda yağ hücrelerinin yakılması sinyali oluşmasına neden olur.

Balık yağındaki omega-3 iştahı kesmektedir. Gerçekte balık yağı beslenme ile ilgili avantajlar sunarken kilo verilmesi için sihirli değnek değildir. Egzersizle birlikte kullanıldığında kilo vermeye yardımcı olur.

Bakıyorum Kaneelcim hariç herkes hala sosyalleşme peşinde Sosyetik Karataycılar sizi

ramaska gözünaydın canım cok sevindim senın adına

kızlar basım catlıyor ya hiç lif örecek halim yok size takılayım bıraz dedim

menu bıldırımı

sabah klasık karatay
aksam balık salata helva

sımdı sutlu turk kahvesı

selam kıslarkac gundur evdeyım yarın sosyalleseyım dıyorum kahvaltımızı yapıp kartepeye dogru yola cıkacaz nasıpse

vayyyy pampişim benim memlekete gidiyosun heee...izmit körfezini bi kokla benim için..ben de yarın kayağa gitçem kızz..(işallah kafa göz kırmadan geliriz)

eşimle suretleri izliyoz TRT1 de nekaa güzel yaa..hep genç kalan bi sen satın alıyon ohhh..

uleyyn yarın ben 8 de nasıl kalkabilecem bakalım..2 haftadır 10-10.30 da kalkmaya alıştık...hadi hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…