- 31 Temmuz 2012
- 640
- 23
- 68
konu çok uzun fazla birşey okumadım ama normal diyetler gibi bundada diyet değişimleri vardır herhalde.164 boyum,29 yaşım ve 70 kiloyum.bir süre önce 67-68lere düşmüştüm ama geri aldım. deneyimli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum şimdiden teşekkürler
çok teşekkür ederim topiği uygun zamanımda daha ayrıntılı okuyup bilgi edineceğim.kısmi vejeteryan olmanın sıkıntıları böyle durumlarda beni çileden çıkarıyor ne yazık ki:26:öncelikle hoşgeldiniz
hocamız doyana kadar yememizi öneriyor..ana kuralları söyliyeyim..
1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
asıl hocamızın 2. kitabını okumanızı tavsiye ederiz..
diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten
takıldığınız yerde bizler buradayız..
Saglik olsun canim .. neyseki cok cok zararli bir sey yememissin .. afiyet olsunÇok acıktım ve arada bir avuç yerine iki avuç kuruyemiş yedim. Çok suçluyum galiba.
rica ederim başarılar..çok teşekkür ederim topiği uygun zamanımda daha ayrıntılı okuyup bilgi edineceğim.kısmi vejeteryan olmanın sıkıntıları böyle durumlarda beni çileden çıkarıyor ne yazık ki:26:
selam kızlarhaftasonu pek uğrayamadım,galiba çoğunuz da öyle....umarım güzel bir haftasonu geçirmişsinizdir.ben yoğundum;küçük bir tarlam var,oraya meyve ağaçlarımızı ekmekle uğraştım.sıra geldiğinde liste de yapamayacağım galiba(henüz sıraya girmemiştim zaten)sonradan :44: hatırladım;benim okula giden bir kızım var ve öğlenci,üstelik çrş-cuma basketbol kursu var yani benim yoğun,koşturmacalı saatlerime denk gelecek galiba...listede olamayacağıma göre hergün menü bildirimine de gerek yok heralde???
Karatay usülü kekim ;
Malzemelerim :
2 yumurta
1 su bardağı süt
2 kaşık yulaf
1 çay bardağı keten tohumu
1 çay bardağı badem ( yada evde hangi kuru yemiş varsa )
12 tane kuru incir
Tarçın
İsteğe göre 2 yemek kaşığı kakao veya Hindistan cevizi
Nasıl yaptım? ;
1. adım ; İlk önce 1 bardak sütü kaynattım , 12 tane kuru inciri güzelecek yıkadım 2 ye böldüm sıcak sütün içinde bekleye bıraktım.
2.adım ; 1 çay bardağı badem , 1 çay vardağı keten tohumu ve 2 yemek kaşığı yulafı blender da çektim ( neredeyse un gibi oldular )
3. adım ; ılınmıs olan sütümü ve yumsayan incirlerimi de blender da çektim.
4.adım ; hazırladığım kuru malzemenin içine : çirptigim iki yumurtayı , tarçıni ve çektiğim incirleri karıştırdım tam kek kıvamın da olmuştu silikon kalıbıma döktüm 180 derecede 20 dakika pişirdim .. Sonuç mükemmel
Unsuz yağsız şekersiz leziz kekim
Kizlar meraba bende evlilik dolayısıyla 3 kilo aldım 1 ayda.Simdi 4 gündür karatay yapıyorum tam 1 kg verdim sadece ilk gun yarım ekmek döner yedim.bol su ve yesilcay ictim bende aranıza katılmak istiyorum
Kilom:75.8 hedef:68 boyum:1.71
Esim dayanamdi yedi bir dilim cok begendi .. benim kocis ole kolayina leziz olmayan bir seyi yemez begenmez yani gurmet gecer notu verdi .. guzel olmus ... carsamba sinemaya gidecegiz bir iki parca ( kalirsa ) alirim yanimizaellerine sağlık..görüntü çok güzel tadı nasıl acep.:44::44:.bekliyoruz..
Esim dayanamdi yedi bir dilim cok begendi .. benim kocis ole kolayina leziz olmayan bir seyi yemez begenmez yani gurmet gecer notu verdi .. guzel olmus ... carsamba sinemaya gidecegiz bir iki parca ( kalirsa ) alirim yanimiza
simdiden afiyet leptin olsun canimtamamdır canım kaydettim..denerim biara
kızlar afyondan gelınıp bır gun karamanda kalınıp bugun ıtıbarıyle iskenderunuma gelmiş bulunmaktayım
vee canlar 6 gunlugune geldıgım ıcın yememem mumkun dıgıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?