Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

sevgili ramaska seni çok iyi anlıyorum ben oglumu 31 haftalık hamileyken dogurdum 1kilo 800 gr dogdu kalbinde üfürme yani delik olabilecegi söylendi ayrıca akcigerleri tam gelişmemişti emme güdüsü oluşmadıgından beslenemiyordu sondayla besleniyordu haftalarca hastanede kaldı bebegimi hastanede bırakıp eve dönmek çok zordu daha sonrada birazproblemler yaşadık ama 6 ay sonra bebegim normal bebeklerin kilosuna yetişti hata geçti dr konturole götürdügümde çok şaşırmıştı ...şimdi kocaman bir delikanlı oldu emin ol herşey senin ve kızın içinde güzel olacak ümitsizlige sakın kapılma .....

Günaydin fistiklar!
Bugun 3. Gunum. Sanirim bugun yarin.adet olucam vucudum biraz odemli. O halimde 55.5 cikmam gibi :)
Ramaska nin yavrusuna da acik sifalar.diliyorum,ins turp.gibi.olur...

Sabah kahvaltim:
Iki haslanmis yumurta
Marul tere domates
5 zeytin
Cecil peyniri az
8 9 tane ceviz
1 gunkurusu 1 hurma
Cay

Aciktim valla !!! Ogle yemegi kuzu sis uogurt salata.yicem

dün akşam tavuk+salata bu sabah klasik karatay kahvaltısı kuruyemiş hariç onları da arada yerim.......affetmemm..

iyidir afiyet olsun

Şimdi ben bu kahvaltıyı yaptım ya üzerinden 4 saat mi geçmesi gerekıyor öğle yemeği yemem için?
Yoksa aralarda yıne kuru meyve fılan atıştırılabılır mı?
Ya da sadece sıvı mı tuketılmeli öğle yemeğine kadar?
Ve mücver tüketmemin bir sakıncası var mıdır?
Çok sordum kusura bakmayın

sorunu ben cevaplayayım canan hocanın bütün kitaplarını okudum uygulamaya çalışıyorum bildigim kadarıyla ögünlerin arasında en az 4 saat geçmeli bu arada sadece süt ayran su çay tüketebiliyoruz onundışında meyve kuruyemiş vb atıştırmalar yok mücvere gelince un koyarsan ve kızartma yaparsan olmaz ama peynir+yumurta+sebze+z.yağ ile fırınlarsan olur. yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir sanırım

Sevgili ramaska umarim be begin en kisa zamanda sagligina kavusur dualarim seninle
Diger Hasta arkadaslar a da acil sifa diliyorum
Bugunku kahvaltimi
2 haslanmis yumurta zeytinyagli lor peynir 2 corba kasigi Falan 7 Zeytin yarim cay bardagi badem iki kayisi iki kuru incir

canım benim hiç aklımızdan çıkmıyorsun ki..eşim bile her sabah soruyor haber varmı arkadaşından diye..sen merak etme Allahım dualarımızı kabul edecek ve bebişimiz sağlıkla ayrılacak o hastaneden seninle..sen yüreğini ferah tut tatlımm

afiyet olsun bebeeemmm

öncelikle hoşgeldiniz

hocamız doyana kadar yememizi öneriyor..kalori hesabı yapmıyoruz...ana kuralları söyliyeyim..

En önemlisi un ve unlu mamuller(kepeklisi kepeksizi tüm ekmek çeşitleri)hepsi YASAK..

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi,1-2 hurma olabilir.)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...

asıl hocamızın 2. kitabını okumanızı tavsiye ederiz..

diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten
takıldığınız yerde bizler buradayız..

kilo bildirim listesine katılmak isterseniz cumaları yapıyoruz..
kuralımız :2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz
bana bunu kabul ettiğinizi söylerseniz sizi de listemize eklerim...başarılar

Son düzenleme:
canım sana bi tavsiyem olacak kızmazsan...önce bu beslenme şeklinin mantığını kavrayıp beynine yerleştirmek lazım..galeta,makarna ya da çikolata yada benzeri şeylerin duygusal açlığımızı tatmin haricinde vücudumuz ve sağlığımıza ne gibi bir katkısı olabilir..diyeceksin ki ortalık bunlarla kaynarken ömür billah ellemeyecekmiyiz bunları...elbet bunları ömür boyu yiyemeyecek değiliz...ideal kilomuza inince ya da kendimizi tutamadığımızda arada az az yeriz ve sonra telafi ederiz..ama şimdi sağlığımız için bişeyler yapmaya odaklanmalıyız..diye düşünüyorum...zaten bunları yiyerek kilo almadık mı..hepsinin tadını bilmiyor muyuz..bi süre beklesinler bizi bakalım biyere kaçmıyolar..bu beslenme şekliyle zaten tok geziyosun...bu arada mücveri kızartmadan yağlı kağıtla fırında yaparsan bi zararı yok,kızartma yapmamalısın...tabi içine un da koyma...kolay gelsin...

ramaskam canım Allah sana sabır versin,kızına da acil şifa,dualarımız sizinle..inşallah bu günler geçecek...
günaydiiin kizlar..

calisanlar ve sabah kalkmakta zorluk cekenler nasil bir kahvalti yapiyor merak ettim
ben yanıtlayayım çalışan bi bayan olaraktanben öğle yemeğimi hergün yanımda getiriyorum...bu çoğunlukla akşamdan kalan yemek,salata,yoğurt filan oluyo,akşam yemeğine yaptığım salatadan bi miktarını soslamadan ayırıyorum,onu getiriyorum...yumurtalı kahvaltı sorun değil,haşlayacaksam kalkınca hemen ocağa koyuyorum,peynir zeytin çıkarırken 5 dakikada haşlanıyo ...kuruyemiş filan zaten el altında...tabi evden 8 buçukta çıktığım için yetiştirebiliyorum...daha erken çıkmak zorundaysam aynı kahvaltılığı yanıma alıp işte yiyorum...çok acelen varsa çantana 1 muz,biraz fındık badem atarsın..marketlerde günlük ufak sütler var imkanın varsa onu da alırsın..al sana bi kahvaltı..
afiyet olsun papiş ve menüsünü paylaşan tüm kızlarkız sabah sabah ne kurufasulyesi rüyanda mı gördün

evet canım 4-5 saat iyidir...arada atıştırma yok..ara öğün yok...için kıyılırsa ayran içebilirsin..çay,bitki çayı.kahve aralarda serbest...mücveri yukarıda söyledim,çok canın çekti galibaa

selam kızlaarr...birazdan öğle yemeğimi yiycemm..sonra da güneş açmışken dışarıda gezeceğim biraz..

slm arkadaslar oglen corba ıcecektım ıcemedım dısarı yemek yemek ıcın cıktım bır olay canımı cok sıktı moraım bozuldu yemek yemeden ısyerıne dondum ısyerındede yıyecek bısey yoktu cornfleaks yedım (yasak ama benım ıcın bır alternatıf oluyor ısyerınde )

canım hayırdır niye sıktılar canını...kaldığın yerden devam et..bişey olmaz..sana tavsiyem işyerinde kuruyemiş,kuru meyve filan bulundur..böyle durumlarda öğün olur sana ve diyete uygun beslenmiş olursun...

öğle yemeğinde herkes galiba ben tek kaldıımhem yiyip hem okudum bende..şimdi dışarı çıkıyorum görüşürük canlarım

çok düzenli yürüyemiyorum hafta iki bilemedin bir akşam 5 km falan...

Benim bir sorum varr :) Menengiç kahvesi içen var mı aramızda :) Ben ilk defa içtim de aslında kahve çay hiç sevmem bu da hediye gelmiş bir deneyeyim dedim, hata etmemişimdir umarım

arkadaslar selam,yediklerimi yazip cikacagim cünkü kizimla carsiya cikacagiz.Malum sezon sonu ucuzlugu biraz alis-veris yapacagiz.

RAMASKA BEBEGINLE ILGILI OLUMLU GELISMEYE COK SEVINDIM;INSALLAH OPERASYONA GEREK KALMAZ,DUALARIM SENINLE VE BEBEGINLE :)

sabah:kalsik kahvalti,1 kan portakali,1 günkurusu kayisi,omega3,antioksidan,demir hapi
ara:bol sütlü filtre kahve
ögle:dünden kalma 3 kücük dolma,1 kase ketentohumlu yogurt,peynir
aksama:köfteli pirasa yaptim,yogurt ve salata

hepinize iyi ve bol leptinli günler...

kızlarrr elimi yaktım... çok acıyor vallaa...bitki çayı içeyim dedim ocakta kaynatmaya üşendim microdalgada kaynatayım dedim..bardağı elime almamla bir patladı su içinden direk elimin üstüne..hemen soğuksu ve krem sürdüm sonrada yumurta akını çırpıp sürdüm(internetten duymuştum iyi geldiğini) sanırım iyi geldiler..acı var ama dayanılmayacak gibi değil..yanık çok kötü yawwww

Geçmiş olsun canım... Yumurta akı iyidir. Yanığın üzerini örtecek kadar olsun daldır içine hemen çıkarma bekle...Yanığın dercesine göre 1-2 saat bile olabilir.
Daha sonra zeytinyağı sür. Besler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…