Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

çok teşekkürler :)

Ben de canim,gulumseyerek izledim
hocayı,hem örf ve adetlerimize değer verdiği,bize ait geleneksel doğal beslenme biçimine önem verdiği,aynı zamanda modern bir bilim insanı olduğu için çok önemsiyorum...biraz ağdalı mı oldu ne
ellerine sağlık canıum nefis görünüyo hepsi de,afiyet olsun...
Selam Hanımlar..
selam aşkım hoşgeldin,nasıl geçti nişanlınla günler ve alışverişler...

sabah geç kalktım ve tabiki minik kızımın kahvaltısını yaptırdım ve saat 11:00
2 yumurta ile omlet, yeşillik, 2 domates, 8 zeytin, biraz peynir ve ceviz

saat 12:30 şekersiz türk kahvesi

saat 16:30 haşlanmış karnıbahar ve bir kase yoğurt

saat 20:00 bi tabak etli barbunya ve bir kase yoğurt

kızlar yazdan buzluğa attığıum bamyalardan birini pişirdim...bulgurlu yaprak sarma içi hazırladım şimdi saracağız annemle...yarın tartıdan sonra akşama sarma yiyeceğimbamyayı da öğlen yerim

bu arada sesum beni de kaydetmeni istiyorum ama daha 7 aylık bir kızım var ve bazen onunla ilgilenmekten internete giremiyorum ve aslında sizden istediğim beni de kabul etmeniz arada bi gelemesemde burada olmak istiyorum çok güzel bir ortam ve beni motive ediyor.....

hoşgeldin aramıza..vaktin yok ve liste yapamam diyorsan burada bizimle kalıp menü paylaşımlarında bulunup cuma listesine girmeyebilirsin..sen de biz listeyi yayınladıktan sonra kilonu bizimle paylaşırsın canım.. başarılar..

kızlar yazdan buzluğa attığıum bamyalardan birini pişirdim...bulgurlu yaprak sarma içi hazırladım şimdi saracağız annemle...yarın tartıdan sonra akşama sarma yiyeceğimbamyayı da öğlen yerim

ohh nekaa güzel..ellerine sağlık..ben de eşimin nöbetçi olduğu birgün pişiricem bamya..eşim sevmez malesef

Bu diyetle aç kalmadan kilo veriliyor. bugükü menum ...... 1.ogun(sabah): Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul(m...p (13 TL. 60 kapsul var ıcınde)),bır kase cevız,bırkac kahverengı kuru kaysı,bır bardak sut 1muz,kakao .......2. Öğün (aksam)köfte ayran,omega3 balık yagı takvıye 2 kapsul................... .......... ...................... (Yemekten once aslında tokum aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,2 fıncan kahve

Spor: az ev ısı yaptım ,40 dakıka yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum , tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum. Ayran ya da sut ıcıyorum.

Son düzenleme:
yavlum hoşgeldin nasıl moraller...yarın listeye gircen mi

Hoşbuldum annem.. moraller iyi nasıl olsun. Düğün tarihimizi belirledik şafak sayıyoruz işte..yarın listeye yetişemem sanırım. daha yola çıkmadım gece çıkacagım yarın öğlene evde olurum. listeye geç kalırım sandımca. ve zaten çoook kiilo almışımdır herhalde askım zayıflamış halimide beğenmedi zaten kurumuşsun dedi hiç tartılmadım . bakalım tartı ne yapacak bana. listeye yetişemezsem artık bir dahaki haftaya inşallah. Ama inşallah kilo almamışımdır...
Sen neler yapıyorsun bakalım. geçmişe bakmadım... leylakım döndümü ramaskanın bebeği nasıl oldu.. haberler istiyorum

bugün cok yogun gecti.. ögünlerin arasinda 6 saat vardi

8 de sabah: bir adet ithal muz
14 de ögle: 5 ceviz, 4 kayisi, bir bardak süt
20 de aksam: firinda somon baligi ve sebze sote

ayricaa iki litre su ve cay
vee simdide leslieye bi bakcam

hadi hayırlısı bakalım..üzülme ben de tatilde 2-3 kilo veririm diyodum aynı kaldım buna da şükür..beraberce veririz inşallah..
ramaskanın bebişi doktor kontrolünde..inşallah ameliyatsız hallolacak herşey..dualarımız onunla..leylakım geldi ama habire geziyo..ben de gün sayıyorum tatil bitiyor.son 3 gün

Eki Görüntüle 626982 Eki Görüntüle 626983

akşam yemeğim..

yediklerim

karnıbahar pizza
1 içli köfte
felleh köfte
patlıcan salatası
ince dilim pasta

yemediklerim

kol böreği

Afiyet olsun,hepsi ve fellah koftelerin cok guzel gorunuyor,ben de aksam haslayim dedim,hepsi dagildi,un ufak oldu niyeyse anlamadim

teşekkür ederim...

Bisey degil canim

Selam Hanımlar..

Hosgeldin canim,nasilsin

Aynen, ben de canim

Son düzenleme:
Karnabahar pizzası
Malzemeler :
* 1 adet karnabahar (benimki büyükçe bir greyfurttan az daha iriceydi , bununla 26 cm lik tepsi doldu)
* 3 diş rendelenmiş sarmısak
* 1 küçük su bardağı kadar tulum peyniri (başka peynir de olabilir , kaşar çok yağlı yağlı olur diye ben tulum kullandım ve sonuç çok iyi oldu)
* 2 adet orta boy yumurta
* 1 tatlı kaşığı kekik

Fırını 250 dereceye getirip ısıtıyoruz.Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırıyoruz ve ister rendeliyoruz ister rondoda bulgur gibi oluncaya dek çeviriyoruz.
Diğer malzemelerle güzelce karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yayıyoruz.Fırına atıp 15 dakika bekledikten sonra (çok sıcağa koyuyoruz ki sulanmasın) dereceyi 200'e getirip altın sarısı olana dek bekliyoruz.Sonra çıkartıp üzerine istediğimiz malzemeleri koyup (ben çeçil peyniri , sucuk ve sosis koydum ) bu malzemeler pişene dek bekliyoruz ve pizzamız hazır..8 dilim çıktı...Mutlaka deneyin kızlar...Evde yoktu koyamadım ama domates , biber , mantarla da çok güzel olur....
Afiyet&sağlık olsun...

2 bardak köftelik bulgur kaynar suyla ıslatılır 10-15 dk
1 yumurta 1 kaşık un karabiber,nane,kırmızı toz biber ve tuz konulup eller arada ıslatılarak iyice yoğurulur (dağılmayan yapışkan kıvamda olacak ama eller ıslatılınca ele yapışmıyacak)
eller arada ıslatılarak düğme şekli verilerek kaynayan suya atılır..köfteler suyun yüzüne çıkınca piştiği anlaşılır..

sosu...

3-4 domates rendesi , 1 kaşık biber salçası ,zeytinyağı sos kıvamında kaynatılır
pişmeye yakın içine ince kıyılmış maydanoz eklenir
süzülen fellah köftelerin üzerine dökülerek soğuk ya da sıcak servis edilir..

afiyet olsun

Son düzenleme:

Aynen korumak zaten ayrı bir dert. inşallah iyileşir en kısa zamanda.. Heee annesinin yanına gitti ya bi süre yerinde duramaz :)) olsun tatili de bitiyor nasılsa.
Oyy kıyamam ne cabuk geçti 3 hafta maşallah. karlar ne durumlar oralarda.? :)

Hosgeldin canim,nasilsin

Hoşbuldum teşekkür ederim. sen nasılsın canımcım.

Afiyet olsun,hepsi ve fellah koftelerin cok guzel gorunuyor,ben de aksam haslayim dedim,hepsi dagildi,un ufak oldu niyeyse anlamadim

canım hamuru tutmuyordur..üstte benim tarifimi verdim aslında göz kararı yaklaşık oranları söyledim..birde benimkini dene..yapışması lazım ..unla ayarlaman lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…