Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

aaaa
inanmiyorum ne kadar patavatsiz insanlar var, hicmi senin üzülecegini düsünmemis :44:

olsun canim, sen yinede onlar icin cabalama, bence hic takma bile böyle insanlari..
sirf sagligin ve kendi güzelligin icin kilolarini ver

bugün yine yumurta yoktu kahvaltimda...

ama o kadar cok enerjili seyler yedimki, acikcasi bu kadar cok yemekle nasil kilo verecegimi düsünmüyor degilim

kahvaltim:
bir muz
bir bardak süt
kuruyemis

simdide yesil cayyy

Evet canım beraberiz özellikle tercih yaptık ikimizinde ilk tercihi geldi öyle işte diyetim iyi gidiyor çok şükür inşallah herkez en kısa zamanda hedeflediği kiloya ulaşır :13:

Vallahi üzüleceğimi düşündü mü bilmiyorum ama benim böyle gaza gelip kilo vereceğimi düşünmemiştir

Günaydın canlarım,

Sabah 8:30 kkk

2 yumurta ile peynirli yumurta
domates, salatalık, biber
Beyaz peynir, 6 zeytin
1 avuç ceviz

40 dakika oğlumla pilates. Bugün esneme günüymüş. Be esneyemedim. Kazık yutmuş gibi kaldım. Neye yaradı bilmem:)

Hepiniz için güzel bir gün olsun.

Merhabalar herkeslere

sabah klasik karatay kahvaltımı yaptım..
2 haşlanmış köy yımırtası
tulum ve beyaz peynir
domates salatalık
fındık badem
çay
3 omega 3

sabahtan beri de 2 tane bitki çayı içtim..
Hepinize afiyet olsun

Yoğurdu hayatınızdan çıkarın! Çünkü...

Hemen hemen her sofrada yer alan yoğurtla ilgili çok önemli uyarı geldi. Bizim faydalı diye yediğimiz yoğurttaki asıl tehlikeyi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar açıkladı.

Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, endüstriyel yoğurdun yoğurt olmadığını ve son dönemde artan kanser vakalarında bunun etkisinin ilk sırada olduğunu söyledi.

Kanser hastalığı her geçen gün artıyor. Etrafımızda her gün birisine kanser teşhisi konulduğunu duyuyoruz. Uzmanlar, kanserdeki bu kadar yoğun bir artışı yalnızca sigara ile alkolle ve obezite ile açıklamanın mümkün olmadığını düşünüyor.

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi öğretim üyesi Dr. Yavuz Dizdar bu kadar çok hasta ortaya çıkmasını herkesin maruz kaldığı bir etmenle olabileceği görüşünde. Beslenme açısından da birbirinden çok farklı sosyal statüdeki insanlarda da kanserin görüldüğüne dikkat çeken Dizdar, "şunları hayatınızdan çıkarın diyebileceğiniz neler var" sorusuna şu cevabı verdi:

"Biz bilim adamları olarak geçtiğimiz yıllarda bunu çok tartıştık. Birinci sırada olan yoğurt hala ilk sıradaki yerini koruyor. Bizim ülkemizde yoğurt, diğer ülkelere göre açık ara daha çok tüketilen bir üründür. Yoğurt, beslenmeden öte insan vücudunun dengesinin korunması açısından da çok önemlidir."

Bu sözleri ifade eden Yavuz Dizdar, bir noktanın altını çiziyor. "Ama işlemden geçmemiş, endüstriyel yoğurt olmamalı" diyor. Dizdar, endüstriyel yoğurttan niçin uzak durulması gerektiğini de şöyle anlayor:

"Çünkü endüstriyel yoğurt, yapay bir ürün. Ekşimiyor, dolapta bekleyen yoğurdu haftalar boyunca üstten yemeye devam etseniz bir şey olmuyor. Bunu ben defalarca test etmiş biri olarak biliyorum. Biraz dikkat eden herkesin de bildiğini düşünüyorum.

Bir ürün bu kadar çok tüketiliyorsa, bu kadar derin bir değişime gitti ise sorun var demektir. Bir gıdanın bozulma biçiminin dönüşmüş olması, ekşimenin ötesinde küflenmeyi bile atlıyor olması içerikte çok fazla değişiklik yapıldığını gösterir. Kimse kusura bakmasın. Bunlar yoğurt değiller. "

Ana fermente ürünün yoğurt olduğunu hatırlatan Dizdar, maalesef Türkiye'de olmazsa olmazın başında yoğurt ve ayranın geldiğini hatırlatıyor.

HER ŞEY SON 10 YILDA DEĞİŞTİ

Türkiye'de yoğurdun bir 10-15 yıl önce kesinlikle böyle olmadığını hatırlatan Dizdar, bu yeni yoğurt yönteminin bilinçli bir şekilde Türkiye'ye dayatıldığını söyledi. Dizdar, bu güçlerin, yoğurda ilişkin Türkiye'deki yasal tebliğleri bile değiştirdiğini ifade etti. Kendisinin bu konuda eleştirileri gündeme getirdiğinde bazı endüstriyel yoğurt üreticilerinin, "Hocam size bozulmayan yoğurt verdik daha ne istiyorsunuz" diyenlerin olduğunu dile getirdi.

Dizdar, "Peki hayatımızdan her şeyi ile yoğurdu çıkarmalı mıyız?" sorusuna da kesin bir cevap veriyor. "Kesinlikle hayatımızdan çıkarmamalıyız. Tam tersine mümkün olduğu kadar daha çok yer açmalıyız. Ama, endüstriyel yoğurdu bırakıp yoğurdu evde yapmalıyız" diyor.

Son düzenleme:
günaydın kızlar :)

sabah kalktıgım gbi 2 kuru kayısı ve ılık su

1saat sonrada 1 haşlanmış yumurta
1 dilim kaşar peyniri
şekersz çayy

dünn yediklerim
öğle:
ıspanak kavurması
yourt
şehriye çorbası
1 kaşık makarna
akşam
çorba
1 kaşık ıspanak kavurması
salata

bu sabah
klasik karatay kahvaltısı

selam kızlar..... sabah klasik karatay kahvaltısı ara kuroyemiş+ayran akşam nohut+salata bugün yemek yapmiycem oyüzden bugünki menümde dünün aynısı olecek yaww sıkıldım yemek yapmaktan yaz gelsede yaz sebzelerine başlasak sevmiyorum kışıda sebzelerinide....

Bol kaçamaklı günlerden sonra karataya geri döndüm:)
Birinin bana dur demesi gerekiyordu artık.
Kahvaltım
2 haşlanmış yumurta
Zeytinyağlı çeri domates
Ezine peyniri
Köy peyniri
Zeytin
Ceviz
Yeşil çay

kizlar merhaba nasilsiniz nasil gidiyor...

iyiniyetli canim nerelerseydin bir sure gozukmedin....

igneoyam canim pilates yapmissin oglusunla hic yoktan iyidir...

fbmy canim sana DUR diyorum...

canim yeni bir baslangicla karataya donmene sevindim....ins.SIKI tutarsin...

sersum canim mesaiye gitmissin ins.hersey yolundadir...

bruxelles canim 1 kasik makarna afiyet olsun...goz hakki neyse.....

adigegupse canim simdilik iyi gidiyorsun.ins.cumaya iyi sonuc alirsin...

arkadaslar yeni gelen arkadaslara da hosgeldin diyorum.ne guzel yeni katilimlar olmus....eeeeeeee malum yaz geliyor yavas yavas.....

o halde bende seni gaza getiriyim..

bak kilolarimiz hemen hemen ayni, bakalim kim önce 63ü görecek

günaydın kızlar, beni de beni de aranıza alın:122: beraber yarışalım:118: :118:

ay caniiim, Allah iyiliyini versin.. iyi güldürdün is yerinde

aliriz senide tabikiiii

Teşekkürlerrrr yarış başlasın o zaman

Ay kızlar ilahi size ders çalışmaya geçmiştim yeni gördüm valla hadi bakalım başlasın yarış :118:

sabah klasik karatay kahvaltısı..

az önce öğlen menümde:
avuç içi kadar beyaz peynir
1 ayran
3 kuru kayısı
çay bardağı kadar fındık fıstık
omega 3
ve su su su su su suuuuuuuuu devam ediyor.

tek sıkıntım 15 gündür 67 kiloda takıldım kaldım

Sabah. 1 tas yogurtlu bugday corbasi.
10 tane zeytin, 4 tane ceviz. 1 dilimAntep fistikli helva, dayanamdim.
Tam 1 haftadir karsimda duruyordu, aklimda durmasin midemde dursun dedim.
1 dilim hasli ekmek. Cisssssssss var. az iyileseyimde yeniden spora gidecegim. SIKILDIMMMMM bu gripten gidecek baska yeri yokmu.?
Zencefilli cay, cay.

Son düzenleme:

afiyet olsun..

ben de öğlen ne yesem ne yesem dedim..hiç birşey yememeye karar verdim simdi..
2 koca kupa ayran içeceğim..1 kupa içtim ..2 . kupa yanımda..

akşama da tavuk yapacağım..haslama tavuk..önce derisini yüzüyorum ben..sonra haslıyorum..çok yağlı oluyor suyu..
karabiber ve soğan da koydum..çocuklar çok seviyor ..

he bir de akşama salata yaparım tabi..

böyle işte..

sivasın gülü başla canım spora...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…