canım şeker den mi şüpheleniyorsun ..
o kadar zayıf insanların şeker hastası olma ihtimali yok denecek kadar az biliyorum canım ben . yine de yanlış bilgi vermiş olmayayım.sen benden daha iyi biliyorsundur.
ben kahvaltımı yaptım..klasik karatay ..
öğlen pırasa yemeği yemeyi düşünüyorum..bir o kaldı pazardan alınan..diğer sebzeler bitti..
pazarımız da pazartesi kurulacak..
yeni sebze alana kadar pırasa ile idade edeceğim
akşama misafirlerim var..arkadaşlarımız geliyor.
çoçuklarımız yaşıt..ve kuduracaklar
artık evi süpürmüyorum onlar gelirken..temizlik falan da yapmıyorum..normalde misafir gelirse temizlik yapılır ya .ben en kötü günde çağırıyorum arkadaşımı..ertesi gün temizlik yapıyorum..
eller de kurabiyeler..kekler . patlamış mısırlar.
ohohohohohh
her yer batıkkk..
ama olsun ..çocuklarımız oynasın eğlensin diyoruz..çünkü çocuklar apartman çocuğu arkadaşları yok..bilgisayar ve tv var sadece
siz nasılsınız bakalım..kimseler gelir mi ki bugün..tatil ya..herkes gezer belkim
günaydın kızlar.. bu sefer sizinle menü bildirimi felan değil bir derdimi paylaşmak istiyorum. çünkü hiç kimseye anlatamıyorum ve içimde durdukça deliricek gbi oluyorum. biz ailemle dedemden kalan bir aile apartmanında oturuyoruz amcamlarla felan. annemin ailesi ise nedense dğer kızlarını daha çok seviyorlar maddi manevi bütün destekleri hep teyzemden yana. bu sebepten dolayı da annem ailesiyle görüşmüyr. çünkü biz ne yaşarsak yaşayalım hiç bir zaman arkamızda olmayı basaramadılar. babamda bazen annemle ettiklri kavgalarda hep bunu anemin yüzüne çarpar. seni ailende istemiyor zaten feln diye. ki bunu sadece babam değil babamın ailesi de yapıyor. hadlerine düşmezken çoğu durumda bunu annemin yüzüne çarptıkları çok oldu. ama babam o durumlarda bile bize arka çıkmaz hiç. hep onlar hakldıır. kndi evimize gelip anneme bunu söylediler bir kere ama babamdaki zihniyet eve gelen misafire birşey denmezmiş diye onlara gerekn cevabı vermedi bile. annmi o durumda bile korumak bana düştü. ve ben neden annemi koruyorum diye babam bana yine eline kaldırmıştı düşünün. dün akşamda yine bunlardan bir tanesiydi. mal paylaşımı yüzünden babamın da ailesiyle arasının çok iyi oldugu söylenemez. ama her ne olursa olsun her durumda babamın gözünde onlar bizden hep bir adım öndedir. dün gece büyük amcamın eşi yani yengem yüzünden bu kvgalardan biri edildi. kadın hangi yüzle geiyorsa hala bze geldi. birşey istemek için annemde istediği şey bizde olmasına rağman yok dedi diye o gttkten sonra evde yine kıyamaetler koptu. biz neden öyle demişiz diye demediğini bırakmadı bize. annemn ailesiyle olan problemleri bir kez daha yüzüne çarpıldı. elini bile kaldırdı ikimizede. vurmadı ama elini kaldırdıktan sonra o tokatı atmış atmamış ne fark eder ki. normalde benim babam bizimle arkds gbidir. dsardan bakan onu tanıyan hiç kmse onun böyle birşey yapabileceğini tahmn dahi etmz ama o kndi ailesi söz konusu oldugunda bize bu şekilde davranmaktan vazgeçmiyor bir türlü. akşam olanlardan sonra ağlayarak uyuyakalmışım. sabahta işe apar topar onla karsılaşmak istemediğim için kahvaltı bile etmeden çıktım. eğer maddi anlamda çok rahat olsam annemi bir dk bile o evde tutmak istemiyorum.ama ne yazık ki kazandgm para bir aileyi geçindirebilecek kadar değil. ne yapcağımı şaşırdım.. bunları size neden anlatıyorum bilmiyorum ama sizden başka birine de anlatamadım...
Birdy, bıyık, hazırlık vs. çok da takmasaydın. Adamların en çok söylediği şey:" sikinti yok" (küfür gibi oldu ama aynen böyle diyorlar) Özellikle de Rize'ye doğru gidildikçe... 2 yıl önce biz gittiğimizde arabanın lastiği yarıldı. Trabzon, Rize, hiçbir yerde o lastikten yok! Adamlara derdimizi anlatıyoruz. Hepsinde aynı tepki:"sikinti yoook"... Tabi o zaman sinirden gülmüştük:))
gupse ciğim .dün akşam benim için de sorunlu bir akşamdı..
ben de eşimle kavga ettim..
hep emir veriyor..
hep bağırıyor..
akşam küçük aldı kolonyayı gizlice dökmüş bardağa ..ben de aldım odaya siseye dökmeye çalışırken yere döküldü..attım yere kızdım..evde sağlam hiçbir şey bırakmıyor çocuklar ..ellenmedik yer kırılmadık eşya kalmayacak bu gidişle..
ev kolonya kokto tabi..her yer..
camı aç diye nasıl bağırıyor benim koca..peş peşe sanki dövecek..emir verme dedim..hala bağırıyor..güzel konuş diyorum..sanki komutan askere bağırır gibi bağırmaya devam...yapmazsam üstüme yürüyecek..belki kaba kuvvet kullanacak..yapmadığı şey değil çünkü.
açtım camı ama söylendim..güzllikle söylesen olmazmı vs.
bir yandan da camı açıyorum..elindeki oyuncağı bana fırlattı..
elime geldi..elimde de çay..
fırlattım çayı artık
sinirden ağladım oturdum..
hep aynı benim eşim.ne kadar konuşsakta kadir kıymet bilmez..
yemek yer eline sağlık demek yok..
hep emir hep emir..
çocuklara karşıda öyle..
yaradılışı böyle
şimdi küstük ..
gupse ciğim .dün akşam benim için de sorunlu bir akşamdı..
ben de eşimle kavga ettim..
hep emir veriyor..
hep bağırıyor..
akşam küçük aldı kolonyayı gizlice dökmüş bardağa ..ben de aldım odaya siseye dökmeye çalışırken yere döküldü..attım yere kızdım..evde sağlam hiçbir şey bırakmıyor çocuklar ..ellenmedik yer kırılmadık eşya kalmayacak bu gidişle..
ev kolonya kokto tabi..her yer..
camı aç diye nasıl bağırıyor benim koca..peş peşe sanki dövecek..emir verme dedim..hala bağırıyor..güzel konuş diyorum..sanki komutan askere bağırır gibi bağırmaya devam...yapmazsam üstüme yürüyecek..belki kaba kuvvet kullanacak..yapmadığı şey değil çünkü.
açtım camı ama söylendim..güzllikle söylesen olmazmı vs.
bir yandan da camı açıyorum..elindeki oyuncağı bana fırlattı..
elime geldi..elimde de çay..
fırlattım çayı artık
sinirden ağladım oturdum..
hep aynı benim eşim.ne kadar konuşsakta kadir kıymet bilmez..
yemek yer eline sağlık demek yok..
hep emir hep emir..
çocuklara karşıda öyle..
yaradılışı böyle
şimdi küstük ..
günaydın kızlar.. bu sefer sizinle menü bildirimi felan değil bir derdimi paylaşmak istiyorum. çünkü hiç kimseye anlatamıyorum ve içimde durdukça deliricek gbi oluyorum. biz ailemle dedemden kalan bir aile apartmanında oturuyoruz amcamlarla felan. annemin ailesi ise nedense dğer kızlarını daha çok seviyorlar maddi manevi bütün destekleri hep teyzemden yana. bu sebepten dolayı da annem ailesiyle görüşmüyr. çünkü biz ne yaşarsak yaşayalım hiç bir zaman arkamızda olmayı basaramadılar. babamda bazen annemle ettiklri kavgalarda hep bunu anemin yüzüne çarpar. seni ailende istemiyor zaten feln diye. ki bunu sadece babam değil babamın ailesi de yapıyor. hadlerine düşmezken çoğu durumda bunu annemin yüzüne çarptıkları çok oldu. ama babam o durumlarda bile bize arka çıkmaz hiç. hep onlar hakldıır. kndi evimize gelip anneme bunu söylediler bir kere ama babamdaki zihniyet eve gelen misafire birşey denmezmiş diye onlara gerekn cevabı vermedi bile. annmi o durumda bile korumak bana düştü. ve ben neden annemi koruyorum diye babam bana yine eline kaldırmıştı düşünün. dün akşamda yine bunlardan bir tanesiydi. mal paylaşımı yüzünden babamın da ailesiyle arasının çok iyi oldugu söylenemez. ama her ne olursa olsun her durumda babamın gözünde onlar bizden hep bir adım öndedir. dün gece büyük amcamın eşi yani yengem yüzünden bu kvgalardan biri edildi. kadın hangi yüzle geiyorsa hala bze geldi. birşey istemek için annemde istediği şey bizde olmasına rağman yok dedi diye o gttkten sonra evde yine kıyamaetler koptu. biz neden öyle demişiz diye demediğini bırakmadı bize. annemn ailesiyle olan problemleri bir kez daha yüzüne çarpıldı. elini bile kaldırdı ikimizede. vurmadı ama elini kaldırdıktan sonra o tokatı atmış atmamış ne fark eder ki. normalde benim babam bizimle arkds gbidir. dsardan bakan onu tanıyan hiç kmse onun böyle birşey yapabileceğini tahmn dahi etmz ama o kndi ailesi söz konusu oldugunda bize bu şekilde davranmaktan vazgeçmiyor bir türlü. akşam olanlardan sonra ağlayarak uyuyakalmışım. sabahta işe apar topar onla karsılaşmak istemediğim için kahvaltı bile etmeden çıktım. eğer maddi anlamda çok rahat olsam annemi bir dk bile o evde tutmak istemiyorum.ama ne yazık ki kazandgm para bir aileyi geçindirebilecek kadar değil. ne yapcağımı şaşırdım.. bunları size neden anlatıyorum bilmiyorum ama sizden başka birine de anlatamadım...
onlar olmadıgı zaman ailede huzur var fakat söz konusu onlar oldu mu hersey değişiyor. dedem ve babannem rahmetli oldular. geriye amcalarla eşleri kaldı. babannem kanserden dedem de parkinson hastalıgıyla öldüler. ölmeden önce bakıma muhtac haldelerdi. ve annem onlara bir bebeğe bakar gbi baktı desem yalan olmaz. bir kere bile de off demedi. başka da bakan olmadı zaten bizim gbi. bense o zamanlarda dısarda üniersite kazanmıştım ama büyükler hasta zaten onların masrafları bize kalıyor babam da daha fazla zahmet cekemsn diye dsarı gtmedm. evde uzaktan eğitimle kndi basıma bir yerlere gelmeye calışıyorum. bir yandan da çalışıp onlara destek oluyorumm az da olsa.ama babam bunlara ragmen söz konsuu ailesi olunca bizi hiçe sayabiliyor işte...
Canım gerçekten yaşadıklarınıza üzüldüm. Onların yaratılışları öyle değil bence.. Dövseler de sövseler de katlanılacağını bildiklerinde yapıyorlar bunuBenim babam da annemin gidecek bit yeri olmadığını bildiğinden istediğini yapar. Artık dayak filan yok ama psikolojik şiddet devam
Geçen annem bize geldiğinde 15 gün kadar göndermedim evine.. Babam hasta olmasa (kanseri atlattı) daha da tutardım ama elimden bu kadarı geliyor
Halbuki kolon kanseri oldu ölümden döndü 2 defa annem baktı ona herşeye rağmen yaptıklarına rağmen
Artık Allah gecinden versin ama yaşlandılar ve tekrarlayabilecek ölümcül bir hastalığı var namaz kıl baba dua et YOK.. Bu dünya kısa süreli maalesef ama sonsuzmuş gibi davranıyor.
Kötü bi alışkanlığı var onu da bırakmıyor kadınların işi zor
sağolun kızlar..
gubse ciğim..
el kaldırmasalar çok iyi olacak..
benim eşim de dün akşam bi çakacam dedi durdu..çak dedim..çak ne duruyorsun..
birşey demedi..ama çaksaydı artık noktayı koyacağımı da bilirdi.
benim eşim yol yordam birlemez..tatlı sözler söyleyip güzel sohbetler kuramaz..
evlenmeden de öyleydi..ama aşk iste ..ben hiç görmedim bu yönünü..
ama artık evlendik ,köprüyü geçtik, tapuyu da aldık diyor..
sanıyor ki bitiremem..
çocuklar yüzünden evde kavğalarımız zaten..
çünkü hiç durmuyorlar..ev alıp başını gidecek birgün.
bir de benim eşimin kötü bir huyu var..direk söyler..kibarlık gösteremez..incilir diye düşünemez..daha önceleri daha beterdi de ben yonta yonta ancak bu kadar yaptım..
ben mecburmuydum aslında..ne kısmetlerim çıktı ..kimler geldi hizmetçilerle bakılacak çocuklarınız..evlen diye..amma ben illa istemem dedim..
ve insan çekeceği çileye aşık olurmuş..
he bu arada hep kötü mü bu adam ..
hayır değil..
gezdirir..genelde kendi sevdiği yerlere gideriz..benim sevdiğim yerlerde ona afakanlar basar.duramaz pek ..hissederim..
işte böyle ..birbirimizi idare ediyoruz şimdilik..
anası babası da farkında oğullarının kabalıklarından..ama ne yapsınlar..beni tuturlar hep onlar..
doğumgününde biryerlere gidin..sinamaya gidin..eğlenceye gidin diye..ama nerde ..benim koca tatili bulunca direk dalmaya gider..işi gücü zıpkın..
ben de alıyorum çocuklarımı ohhh bakıyorum keyfime..kaç para harcadın . bunu niye aldın, nerdeydin deme huyu da yok allah için..
ay ne anlattım ya..halbuki ben bulunduğum durumlara alışkındım..hiç anlatmak gereğini bile duymazdım kimselere :26:
sabah (09:00) 2 yumurta, 1 dilim hellim,yrm kk beyaz peynir,3 zeytin,1 ceviz,1 badem salatalık,1 çeri domates
öğlen (12:30) 1 dilim kıymalı börek:18:
(15:00) 1 tbk patlamış mısır:18:
Akşam (19:00) 1 yumurta,1 kk beyaz peynir,2 haşlanmış patates
kendime küstüm
sağolun kızlar..
gubse ciğim..
el kaldırmasalar çok iyi olacak..
benim eşim de dün akşam bi çakacam dedi durdu..çak dedim..çak ne duruyorsun..
birşey demedi..ama çaksaydı artık noktayı koyacağımı da bilirdi.
benim eşim yol yordam birlemez..tatlı sözler söyleyip güzel sohbetler kuramaz..
evlenmeden de öyleydi..ama aşk iste ..ben hiç görmedim bu yönünü..
ama artık evlendik ,köprüyü geçtik, tapuyu da aldık diyor..
sanıyor ki bitiremem..
çocuklar yüzünden evde kavğalarımız zaten..
çünkü hiç durmuyorlar..ev alıp başını gidecek birgün.
bir de benim eşimin kötü bir huyu var..direk söyler..kibarlık gösteremez..incilir diye düşünemez..daha önceleri daha beterdi de ben yonta yonta ancak bu kadar yaptım..
ben mecburmuydum aslında..ne kısmetlerim çıktı ..kimler geldi hizmetçilerle bakılacak çocuklarınız..evlen diye..amma ben illa istemem dedim..
ve insan çekeceği çileye aşık olurmuş..
he bu arada hep kötü mü bu adam ..
hayır değil..
gezdirir..genelde kendi sevdiği yerlere gideriz..benim sevdiğim yerlerde ona afakanlar basar.duramaz pek ..hissederim..
işte böyle ..birbirimizi idare ediyoruz şimdilik..
anası babası da farkında oğullarının kabalıklarından..ama ne yapsınlar..beni tuturlar hep onlar..
doğumgününde biryerlere gidin..sinamaya gidin..eğlenceye gidin diye..ama nerde ..benim koca tatili bulunca direk dalmaya gider..işi gücü zıpkın..
ben de alıyorum çocuklarımı ohhh bakıyorum keyfime..kaç para harcadın . bunu niye aldın, nerdeydin deme huyu da yok allah için..
ay ne anlattım ya..halbuki ben bulunduğum durumlara alışkındım..hiç anlatmak gereğini bile duymazdım kimselere :26:
Kizlar yazilanlari okudum cok cok uzuldum .. aile icinde yasanan problemler herzaman cok aci dolu ve yaralayicidir..
Gupse canim erkeklerden soguma cok gencsin .. iyi insanlar da var gercekten ben 4 yildir evliyim harika bir evliligim ve cok anlayisli bir kocam var cok sukurbabacik ile sakin bir an da konusmayi denemelisin .. eminim ki o da seni anlayacaktir .
adilemir Canim esinin yapisi diye kabullenme sakin oldugu bir donem iyilik ve guzellikle anlat boyle boyle yapman beni cok yaraliyor gibi seyler soyleyebilirsin.. ne olur sa olsun sen sakin kalan taraf olur .. bak biraz iyiye dogru gitmis daha da iyilesecektir biraz sabir canim
Allah islah etsin böylelerini ama malesef böyleleri çok hatta beterleride var ve belli bi yaştan sonra insanları değiştirmek çok çok zor o yüzden Allah yardımcınız olsun canım.
İnşallah bir gün baban insanların gerçek yüzünü görüp kimin dost kimin düşman olduğunu anlarda düzelir.
Allahım bize sabır ver yarabbim...bi önceki yazım insanların gerçek yüzü derken dede ve babaannenin hastalığında amca ve yengelerin gerçek yüzünü görür demek istemiştim onuda yaşamış ve görmüş ama hala hanyayı konyayı anlamamış ... allahım sabır sabır...
Emir kipinden nefret ederim ,babam aynı eşin gibi bir karakter,eşim de tam tersi nazik ,kibar biri..
Sanırım eşimi seçmemdeki en önemli kriter bu oldu.
Bu emir kipiyle iletişim kuran insanı tartışma anlarında yok farzedeceksin,yapacak başka birşey yok.
Kavga etmeyi severler çünkü cozuttukça sonu gelmez.
Aslında hiçbir sorumluluğun olmaması rağmen olanları değiştiremediğin için kendini suçluyorsun.
Bence bunu kendine yapma,annen senin üzülmene de üzülüyordur.Ona şu an yapabileceğin en büyük yardım destek olmak,yanında olduğunu yalnız olmadığını hissettirmek.
Ama bunu babana karşı yaparsan yani baban ikinizi ana-kız birliği olarak görürse kendini daha da yalnız hisseder ve daha da saldırganlaşır.
Bence baban anneni her ezmeye çalıştığında aslında kendisinin ezikliğini gizlemek istiyor.Yani anneni ailesi yüzündne her suçladığında kendi açığını kapatıyor
Arkadaslar merhaba yardiminiza ihtiyacim var. Gecen hafta basladim diyete 3.gun 1 kg vermistim fakat bugun 7. Gunum tekrar 1 kg fazla ciktim. Reglime az kaldi ondan mi acaba? Birde ben emziriyorum spor yapmak sartmi? Bebekle ve evle ugrasmaktan hic oturmuyorum zaten. Birde kansizlik var bende oda halsiz birakiyor. Bugun kahvaltida kuruyemis eklemedim gayet doydum oglende 1 kase mercimek corba iceyim diyorum. Yaza kadar avil bir 10 kg vermem lazim. Destek ve onerilerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?