Allah sabır versin. Başınız sağolsun arkadaşlar.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, adigegupse sizin de başınız sağ olsun, Allah sabırlar versin.
tatlım ben yeni başladım..bi de sersum bi yerde yazmış;yeni gelenler bildirimlerini cuma yapmasın kafa karıştırmasın diye...ben de oyüzden salı başladım ve salı bildirim yaparım diye düşündüm canım....
Merhaba arkadaşlar ben çok uzun bir süre dir sizleri taki ediyorum ama aktif olmak baska .artik bende uge oldum ins beraber veririz kilocoklari.hersey hamilelikle basladi bende
Zaten 16 kilo almistim hamilelikte de 30 kilo civari aldim son ay tartilmadim da ondan civari diyorum
Yani ustumde fazladan 46 kilo dolustu simdi kizim 4.5 aylik
Bende 21 kilo verim toplam dogumdan ciktigim gibi karataya baslamistim
Simdi kaldj 25 ins onuda veririm:18:
Merhaba arkadaşlar ben çok uzun bir süre dir sizleri taki ediyorum ama aktif olmak baska .artik bende uge oldum ins beraber veririz kilocoklari.hersey hamilelikle basladi bende
Zaten 16 kilo almistim hamilelikte de 30 kilo civari aldim son ay tartilmadim da ondan civari diyorum
Simdi kaldj 25 ins onuda veririm:18:[/QUOTE
Öncelikle hoşgeldin canım, bence doğum öncesinde ya da hemen sonrasında bi kadının karatayla tanışması büyük şansben de doğum kilolaarımı ve fazlasını karatayla verdim. O zamanlar sıkı tutuyordum kilo gitmese de acayip incelme oluyo, zaten bi de emziriyorsan çok daha çabuk gidecek kilolar, ama sana tavsiye şimdi dikkat edebildiğin kadar dikkat et çünkü daha çabuk gidiyor. Benim oğlan 1,5 yaşında devamlı hazır gıda vermemek için kek kurabiye yapıyorum evde, e tabi bende yiyorum maalesef kolay gelsin, kendini yabancı hissetme menülerini yaz, duygularını yaz, burası hepimizin topiği
hoşgeldin papadiya,
kızlar ben kaçtım kendinize iyi bakın
gününüz güzel olsun herkese en az benim kadar bol şansss diliyorum, sevgiyle kalın
başınız sağolsun,allah sabır versin canım.....
çok yoğundum gelemedim bacım,ama gelmesem daha iyiymiş,neler olmuş böyle
Canım öncelikle başınız sağolsun Allah abinin mekanını cennet eylesin inş.
Seni hep merak ettim Fzgunum ben aramıza yeniden HOŞGELDİN
Arkadaşım başın sağolsun, Allah sabırlar versin.
selam kızlar biraz yoğunlıktan biraz da yüzüm yok cısslı yiyecekleri yazmaya o nedenle gelemiyorum aklım burda kalıyo ama bu aralar bomba gibiyim kendimi çok şanslı hissediyorumşöyle bir geçmişe baktım sanırım olaylar olmuş, sersum gitmiş anlamadım,açıkcası:44:ne oldu, fzgün abini kaybetmişsin çok ama çok üzüldüğümü belirtmek isterim(benim abimde hasta olduğu için belki de)Bütün ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun ve Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin(aminn)
Yarin son kacamak gunum canim sonra 65e gelene kadar disarida balik yemek bile yasak bana .. azcik disiplin gerekiyor bana
cubuk kraker (bayilirim cocuklar gibi) , bir dilim kek , 3 kasik ayva receli yedim daha ne yiyeyim hepsini kaldirdim attim evde durmasi gercekten cok zararli seyler ..
evet canim dogru tesbit verdigin karardan oturu seni tebrik ediyorum sonuna kadar arkadayim yarin gunum var son kacamak gunum sonra 3 gun protein veya lahana kuru yapacagim disiplin sart canim ..
aa desene bizim quinoa yani kinoa Turkiyeye de geldi bu harika canim ben genellikle kisir tarzinda hazirliyorum gercekten ama gercekten bulgurdan da pilavdan da daha da doyurucu deneyince anlayacaksin.. Harika ..
Ilk tarifim kinoa pilavi :)
1 su bardagi kinoayi cok guzel yikayip aksamdan isliyorum sabah suyu ile hasliyorum 15 20 dakika haslamak yeterli
sonra 1 sogani minik minik dograyip tereyaginda sonduruyorum sonra biber domates salcasi ekleyip bir guzel onlarlada sogani ceviriyorum sonra bir cay bardagi sicak su ile birlikte kinoayi ekliyorum(istersen nane falan da ekleyebilirsin guzel oluyor ve karabiber tuz vazgecilmezlerimiz:) bunlar hep birlikte kinoa suyu cekene kadar pisiyorlar servis ederken 1 limonun hepsini kinoanin icine sik ve biraz da taze maydonoz ekle harika oluyor afiyet olsun
[FONT=verdana,geneva]KİNOALI KISIR[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Malzemeler:[/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]1 su bardağı kinoa[/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]1,5 su bardağı su (aynı bardak ile ölçün)
[/FONT]- [FONT=verdana,geneva]1 yemek kaşığı biber salçası ya dadomates salçası[/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]1 adet salatalık[/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]2 yemek kaşığı biber salatası ya da 2 adet biber [/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]1 büyük domates ya da 2 yemek kaşığı yazdan hazırladığınız domates sosu [/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]1 çay bardağı kırılmış ceviz [/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]yarım demet maydanoz[/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]2 diş ezilmiş sarmısak [/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]2 adet taze soğan[/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]3-4 adet körpe kıvırcık yaprağı [/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]1 adet limonun suyu[/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]yeteri kadar zeytinyağı [/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]yeteri kadar tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber ve bolca kimyon[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Hazırlanışı:[/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]Kinoayı ince süzgece koyun ve su dolu bir kasenin içinde 2 saat bekletin. Bekleme sonrası bolca yıkayın ve tencereye koyun, üzerine 1,5 su bardağı soğuk su ekleyin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tamamen suyunu çektikten sonra çatalla karıştırırak havalandırın tuz ve baharatlarını ekleyin, kullanacağınız zeytinyağının bir kısmını da ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın. (Sıcakken eklediğiniz, zeytinyağı ve baharatların aroması daha güçlü olacaktır. Dilerseniz bu işlemi de soğuduktan sonra yapabilirsiniz.) [/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]Sıcağı gittikten sonra, salçayı ekleyin ve ezmeden iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze otları, limon suyu, zeytinyağı, sarmısak ve cevizi ekleyerek karıştırın ve ister ılık, isterseniz soğuk olarak servis edin. [/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]Eğer kinoayı ıslatmadan hazırlarsanız o zaman su miktarını şöyle ayarlayın: 1 bardak kinoa için 2 bardak+çeyrek bardak soğuk su ekleyin ve yine aynı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.[/FONT]
- [FONT=verdana,geneva]Şimdi domates ve biber mevsimi olmadığı için yerine kullanacağınız alternatifleri ekledim. Mevsiminde taze, domates ve biberle çok daha lezzetli olacaktır. Siz içine istediğiniz malzemeyi ilave edin ya da çıkarın. Tamamen damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.[/FONT]
Simdi kaldj 25 ins onuda veririm:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?