Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bende balik ve cevizdeki omega3 ile yetindim simdiye kadar, herhalde trye gidene kadar öyle kalacak.
suan 66.2 kiloyum, 7 kilo versem iyi olur diye düsünüyorum. sen kac kilosun canim?

Stuttgartta dogdum ve burda yasiyorum, sen?

bende 80.6 yim..10 kilo vermem lazim ins yaZa kadar veririm..bende frankfurt tarafindayim..trden geldim 10 sene oldu 3 cocugum var..

selam kızlar..

ben karatay diyetine daha önce de dediğim gibi 1,5 ay önce başladım. bir de geçen yaz yapmıştım. bu yıl diyete başladığım aynı gün 15 yıllık arkadaşım sigarayı da bıraktım. sağlıklı yaşamım böylece başlamış oldu. aynı zamanda taş devri diyeti kurallarında besleniyorum. ev yoğurdu, hakiki süt, köy tavuğu, köy yumurtası, ev yapımı kefir, ev turşusu, hakiki salça. sağolsun anneciğim evde yapılabilecek ne varsa yapıyor. yaşadığımız ilçe civarında da çok fazla köy var. doğal besinlere ulaşabiliyoruz çok şükür. omega-3 olsun, keten tohumu olsun karatay diyetine tam bağlı besleniyorum dediğim gibi. taş devri diyetinde verilen vitaminlerimi de alıyorum, pişirme-saklama önerilerine de uyuyorum, spor da yapıyorum düzenli. gündüz çalışma süremde de hareket halindeyim artık. şekeri de çıkardım hayatımdan. hepinize sağlıklı yaşamı tavsiye ediyorum kesinlikle. ama bir problem var ki şaştım kaldım. saat gibi işleyen reglim 2 haftadır gelmiyor. aklınıza farklı bişey gelmesin daha bekarım :)
şimdiye dek hiç sekmemişti. 28 gün.. 29 bile olmadı hiç. acaba diyorum, aç karnına çay-kahve-sigarayla geçiştirilen öğünler, gece 11de kalkıp dondurulmuş mantı yapıp yemeler, 1 bardak bile su içilmeden geçilen günler, arabayla işe gidip arabayla eve gelip gelir gelmez uzun oturuşta yenen yemekler ve mayışıp kestirmeler gibi ultra sağlıksız yaşantının aniden değişmesiyle vücüdüm da mı şaşırdı acaba? o kadar şişmiş ve gerginim ki. hem psikolojik olarak hem beden olarak resmen patlayacak bir balon gibiyim.

sizler de karatay diyetiyle birlikte böyle regl problemleri yaşadınız mı kızlar? ya da sigarayı bırakıp da diyete başlayan var mı aranızda? daha önce de dediğim gibi, henüz 3 kilo verdim. 1,5 ayda 3 kilo karatay beslenmesine göre az aslında. ne kaçamak yapıyorum ne sporumu aksatıyorum. acaba sigarayı bıraktığımdan dolayı olabilir mi bu ağır kilo kaybı? (kesinlikle tekrar başlamayı düşünmüyorum. kafada bitiyor dedikleri doğruymuş!) bilmiyorum kızlar kendimi bedenen aslında çok sağlıklı ve zinde hissediyorum ama aşırı derecede regl gerginliği var. ne dersiniz?

bu arada nickim nemruttin.
yanlış anlamayın lütfen. sevgilim suratını çok astığında nemrut gibi oldun derim hep. derken derken bir gün nemruttin dedim. nemruttin aşağı nemruttin yukarı. buraya da nemruttin nickini seçtim

hoşgeldin aramıza..ve nekadar şanslı olduğunu söyleyerek başlayayım..o doğal ürünlere o kadar hasretiz ki biz..ne mutlu sana..

regl sorununa gelince aksine düzensiz regl olan birçok arkadaşımın karatayla düzene girdi diye biliyorum..altında başka bir sorun olabilir..yani beslenmenle alakalı değil bence..
sigara bırakmanında böyle birşeye neden olabileceği pek mantıklı gelmiyor ama :44: sen en iyisi bir kadın doğum uzmanına danış derim ben..kolay gelsin

bazen sasabiliyor malum gunlerimiz..bence sakin ol bekle..stres yaptikca dahada gecikir..aramiza hosgeldin bu arada:) dogru kararlarindan dolayi tebrik ederim..kac kilo vermeyi dusunuyorsun?

bazen sasabiliyor malum gunlerimiz..bence sakin ol bekle..stres yaptikca dahada gecikir..aramiza hosgeldin bu arada:) dogru kararlarindan dolayi tebrik ederim..kac kilo vermeyi dusunuyorsun?

hoşbulduk yıldızcığım. teşekkürler cevabın için. olacağım..olacağım hissediyorum her türlü belirtisi var ama kendisi yok. naz yapıyor haspammm :)

canım ben 67 küsür kiloyum şuan. hatta hadi 68 diyeyim kendimi kandırmak olmasın. 70 le başladım. boyum 1.64. 57-58 kiloyken çevremdekiler de dediğine göre gayet iyi oluyormuşum. biraz da normalde etim yumuşaktır. yanaklarım kollarım göbeğim bacaklarım falan hamur gibi şuan. vücut yapısı işte kişiden kişiye değişiyor. 42 beden giyiyorum. Large herşeyim. Velhasıl önümde hedefim 57 dersek nerden baksan 10 kilom var. Medium ve 38 beden olmak istiyorum. ama mesajımda da yazdığım gibi esas uygulamaya çalıştığım şey "sağlıklı yaşam". ama bu yaşamı sürerken de ideal kiloya inebilmek. belki regl olursam şişkinliğim de gider. o zaman kilo kaybım belki bi ivme kazanır.

hoşbulduk sersumcum. inan ben karatay diyetini bu sene de uygulamaya başlayana kadar doğal ürünlere ne kadar yakın olduğumu farketmemişim bile. o derece salmış bir hayat sürdüm. biz köy tavuğunu köy yumurtasını burda yaşadığımız yerde bi köye gidip alıyoruz. meşakkatli oluyor açıkçası ve masraflı. köye gitmesi ayrı dert, benzini ayrı dert, yumurtanın tanesi 1 tl o ayrı dert. zaten günde annemle beraber sadece kahvaltıda 4 tane yiyoruz :) yeter ki doğal olsun deyip yolları aşıyoruz bakalım. bir de mahallemizin sütçüsü var. mandıradan getiriyor. sütü de ondan alıyoruz. o sütle yoğurdumuzu, ayranımızı, peynirimizi (süt kesiğinden lor), kefirimizi kendimiz yapıyoruz. kefir mahlukatı verdi arkadaşım. onu büyütüyoruz işte. mayalayıp duruyoruz. diğer yazdıklarım da turşu-salça gibi annemin evde yaptığı şeyler. bu arada migrosta doğal tavukların yumurtasını satıyorlar. bilginiz olsun.

regl meselesine gelince de aynen senin dediğin gibi düşünüyorum açıkçası. aslında düzensizliklerin düzene girmesi gerekiyor bütün bu uygulamalarla. bakalım. biraz daha bekleyeyim. bu arada buradan da bir emsal çıkarsa duruma göre hareket ederim.

Ne kadar doğal yazmışın nemruttin...Sıcaklığını burdan hissettim gerçekten. Beslenme tarzın nasıl bilmiyorum ama genelde protein ağırlıklı besleniyorsan onlar biraz regli gecikmesine sebep olabiliyor.Karatay diyetinde regli sorunu yaşayan olmamış ama genelde diyet dönemlerinde regli gecikmesi normal karşılanıyor.Çok stres yapma eminim bir iki ay sonrasında düzene girecektir.

Ben yumurtanın tanesini 3,5 tl ye alıyorum

ne güzel canım..ohh mis gibi doğal doğal beslenin..ama pahalı doğru diyorsun..
ben hakkarideyim canım..migrosa hasretim anlıyacağın

aneeemmm 3.5 tl mi ..abowww batmışın sen bacımmm

sersumum hah şöyle hızaya gel

şaka bır yana naptın bebeem sen kızın eşin nasıl,nasıl gıdıyor hayat

iyidir bebişim..iş ev ev iş..burda başka noolaa kızım arkadaşına gitti(neyse ki burada o yönden rahatız..lojman içinde aileler birbirini tanıdığı için rahatlıkla birbirlerine gidip geliyorlar..) eşimde tank oyunu oynuyo..

sen nöörüyon bacım 3-4 gündür ce ee deyip çıkıyon..bildirim de yapmadın..misafir durumları nasıl

akşam

actifray da karışık kızartma
1 kaşık kabak yemeği
2 köfte
4 fırında kıymalı mantar
sarımsaklı yoğurt

çay çayy......

KRoNiKDeLimm. teşekkürler cevabın için canımsın. evet haklısın biraz fazla protein tüketiyorum sanırım bugünlerde. bakalım bekleyip göreceğim. gelişmeleri yazarım canımcım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…