Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Günaydınlarr 3 gündür gizli gizli sizi okuyorum.bugüne kadar çok diyet denedim.diyetisyene gittim.
17 kilo verdim.ve hepsini tekrar aldım şu an 78 kiloyum.hedefim 55
bende aranıza katılmak istiyorum kabul ederseniz
Bu arada dünkü menümü paylaşım bakalım yanlışlarım varmı??

Sabah:
2 yumurtayla yapılmış peynirli omlet (1 yk.z.yağı ile)
6 ad. zeytin, salatalık, 1 avuç çiğ fındık

Ara:
1 bardak ayran

Öğle:
1 kase yoğurt
az bişe et kavurma

Ara:
1 avuç çiğ fındık

Akşam:
mantarlı tavuk yemeği 1 tabak
havuç turp dere otu

8 den sonra hiç birşey yemedim.
sporada henüz başlamadım.
3 lt. su içtim.
Ara öğün olmaması gerektiğini biliyorum ama ilk günler olduğu
için çok zor geçiyor.biraz alıştıktan sonra inş. günde 2 öğün yemek istiyorum.
işte böyle....

gunaydın dun akşam yaprak sarması yedım bulgurla yapılmış
sabah 1 ad pıortakal
2 incir 4-5 ceviz 2-3 zeytın
fındık ve yumurtalı enırlı omlet

Menün gayet güzel...Eğer ayran açlığını bastırıyorsa ara öğünlerde kuruyemiş yerine ayran içmen daha iyi olur sanırım

Menün gayet güzel...Eğer ayran açlığını bastırıyorsa ara öğünlerde kuruyemiş yerine ayran içmen daha iyi olur sanırım

tşk ederim.ayran daha iyi haklısın.bide bi sorum daha olacak ben z.yağını normal kullanıyorum.yani hiç kısmıyorum.
bunun bi sınırı varmı? bide tuz alıcam ama marka ve önerilerinizi merak ediyorum

bence menü güzel hoşgeldin aramıza spor da yaparsan çok daha güzel inceleme sağlanıyor

Kızlar günaydın kahvaltımı yaptım
2 yumurta 12 zeytin 1 çay bardağı kuruyemiş biraz çeçil peyniri 3 kayısı 3 incir 3 hurma
öğlen
süt içeceğim
akşam
bir çupra ve bol salata
Bu arada yarın listeye bende girmek istiyorum Baskil yüzümüze baka rinşallah

"YAĞ DEĞİL ŞEKER TEHLİKELİDİR"

Hemen her evde bir obez bulunduğunu ve bel çevresi geniş olan herkesin hastalıklara aday olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karatay, şöyle devam etti:
“Önerdiğim diyetin klasik diyetlerle alakası yok. Benim diyetim tamamen sağlıklı beslenmedir. Vücuda sağlıklı karbonhidrat, protein ve yağlar girmelidir. Ülkemizde yıllarca yağın kalp hastalığı olduğu söylenmiştir ancak bu ispat edilmemiştir. Karbonhidratlar nedir? Şeker ülkemizde çok tüketilir. Unda da aşırı rafinedir. Bütün bunlar karbonhidrattır. Bunlar vücuda girer girmez şekere dönüşür. Artık yağlar tehlikeli değil, şekerler tehlikelidir.

Yıllarca yağ konusuna dikkat çekilirken, şekerin bu derece hastalıklara neden olduğunun “saklandığını” savunan Prof. Dr. Karatay, “Vücuda girdiği anda bütün şekerler aynıdır, bal da pekmez de dahil. Kan şekerini yükselten her şey tehlikelidir. Türkiye'de şeker aşırı tüketiliyor. Bunlardan uzak durursak, sağlığımıza kavuşacağız. Vücudumuz şeker yedikçe, yağ depolar. Kilo almak demek yağlanmak, kilo vermek yağların gitmesi demektir” dedi.

Beyaz ekmeğe karşı yürütülen mücadeleye değinen Karatay, ekmek olmadan da insanların karnını doyurabileceğini belirterek, “Bütün ekmekler undur. Un vücuda girdiğinde hemen şekere dönüşür. Eski buğdaylar artık yok. Taş değirmenin unundan yapılan eski siyah ekmekler olduğunda azıcık tüketilebilir. Başbakanımız da 'Beyaz ekmek yenilmeyecek' dedi. TBMM'de de Başbakanlık'ta da artık beyaz ekmek tüketilmiyor” diye konuştu.

ÖNERİLER

Prof. Dr. Karatay, meyvede de şeker bulunduğuna dikkati çekerek, “Meyve sabah kahvaltıda peynirle yenebilir. Çok da güzel olur. Biz de kuru meyveleri sabah kahvaltısında öneriyoruz. Ancak ölçülü yenecek. Meyve bütünüyle tüm lifleriyle yenmeli. Ancak hareket etmeli, yürüyüş yapmalısınız. Akşam yiyip yatmak tehlikelidir” bilgisini verdi.

Hipokrat'ın “Uzun yol yürüyen uzun yaşar”, İbn-i Sina'nın “Yaşınız ilerledikçe yürüyüşünüz artacak” şeklindeki sözlerini hatırlatan Prof. Dr. Karatay, mutlaka insanların kendi temposuyla her gün 20 dakika yürümesi gerektiğini vurguladı.

İbn-i Sina'nın “Günde 2 öğün önemlidir, 3. öğün hastalıktır” dediğini, Hz. Muhammed'in de günde 2 gün yemek yediğini kaydeden Karatay, “6 öğün, 8 öğün... Bunlar sağlığımızı bozar, karaciğerimizi yağlandırır” dedi.

“Hangi öğünü atlamalıyız? Öğle yemeğini mi akşam yemeğini mi?” şeklindeki soruyu ise Karatay, “Herkes kendine göre. Örneğin pazar günü güzel bir kahvaltı yaptığınızda öğleyin acıkıyor musunuz? 2 öğün sağlıklıdır” yanıtını verdi.
Karatay, en sağlıklı yoğurt ve tereyağın evde yapılan olabileceğini de sözlerine ekledi.

Hürriyet

sıkma canını arkadaşım ben de öyleyim ne yazık ki yaş;31ilk öğrendiğimde allak bullak oldum.ama sonradan yapacak bişey olmadığı için kabullenmek zorunda kaldım. regl olamamak tabiki kötü ama ne yapalım dünyanın sonu değil ya!ALLAH'IN takdiri,,

Son düzenleme:
Selam,
Benim cok bir fazlalaıgım yok ancak dogumlar sonrası bel ve basende yaglanmalar mevcut. dediklerinizi ne kadar surede yaptınız?
paylaşabilir misiniz?

kıyamam canım..hadi az kalmışş:26:

hoşbuldum bebişimm

vayyy kerata daha şimdiden maç diyo hee
Canım sağol yaa Babası maç sevmez sevecek dedesi seviyor zaten aynı ona benziyor kayınbabama
ıyıyım bıdenem senı gordum daha da ıyı oldum

allah senı ne yapmasın gece gece kopardın benı gulmekten ne yedünüz nasıl yedünüz hee
Papişiiimmm
Leylakım ben yürüyüşlere başlayamadım daha havalar biraz daha ısınsın inş. seni tebrik ediyorum

Canım sen bilirsin ama sen kuru meyveleri daha az yemelisin:112:

tşk ederim.ayran daha iyi haklısın.bide bi sorum daha olacak ben z.yağını normal kullanıyorum.yani hiç kısmıyorum.
bunun bi sınırı varmı? bide tuz alıcam ama marka ve önerilerinizi merak ediyorum

Zeytinyağı ve tereyağını damak zevkine göre ayarlayabilirsin, biz de kısmadan ve abartmadan tüketiyoruz, tuz ben marka olarak değil de turşu yapımında kullanılan Kaya tuzunu kullanıyorum

Sağol arkadaşım, evet Allah'ın takdiri , Allah başka dert vermesin...

biliyorum canım da onlara dayanamıyorum galiba tabağımı hazırlarken elim gidiveriyor bir tane daha ne olacak diye :18::26:

günaydın kızlar dün yine döktürmüşünüz oku oku bitmedi maşallah ....ben dün anneme gittim kadın zorla yemek yedirdi resmen tokum dedim olmadı diyet yapıyom dedim demez olaydım daha beter söylendi.. 8 yaşındaki çocuk gibi azar yedim...yani anlıycanız diyet kuralları ihlal edildi..en iyisi gitmemek annemleri davet etmek galiba...neyse kafanızı şişirmeyeyim bugünki menüme geçeyim 2 yumurta+peynir+5 zeytin.....

günaydin

kahvaltim
4 yumurtadan peynirli omlet (esimle paylastim)
beyaz peynir
yesil zeytin
domates, salatalik, paprika

ögle
bir bardak süt
ceviz, kayisi ve incir

aksama tavuk yaptim, yanina bitek yogurt ve salata

aksama annem cagirdi, insallah kimse israr etmez ye diye, zaten yarin bildirim günü.. offffffff :2:

ayni dert bendede var..
benim annem bitek azarlamiyor bide hakaret ediyor resmen

iste cok kurumussun, cirkinlesmissin vs
Allah yardimcimiz olsun canim

Canlarım selam,

Nassınız bakem?

Ben epey bir süredir yalpalaya yalpalaya Karatay yapıyorum. Haliyle kilo veremiyorum. Bir müddet bu kilo olayını kafamdan silmeye karar verdim. Bir de bunu deneyeceğim. Sonra tabii ki yine burdayım. Başka bir yer düşünemem!

Bir de buraya karşı da sorumlu hissediyorum kendimi. Kilo bildiriminde sanki Karatay kilo verdirmiyormuş gibi oluyor. Oysa ben kurallara uymadığım için kilo veremiyorum.

Neyse, 2 gün veya 2 hafta sonra... Şu an tam bilemiyorum... Ama burada olacağım yine. Bana kızmayın nolur...Döndüğümde yine kabul edersiniz beni, değil mi?

Hepinizi seviyorum.

zeytinyağı sızma olduğu müddetçe serbest. tabii ki yağ içinde yüzecek şekilde olmayacak yemekler salatalar da. riviera olmayacak, rafine olmayacak. naturel sızma zeytinyağı olmalı canımcığım.
tuz konusunda da marka sormuşsun. karatay diyetinde bildiğimiz sofra tuzu pek önerilmiyor. kaya tuzu olmalı diyor canan hocamız. bu kaya tuzunu ararken benim gezmediğim market kalmadı. o kadar pahalı ki hepsi. yok efendim bilmem ne dağlarından gelmiş, yok bilmem ne alplerinden damıtılmış. hepsi yalan para tuzağı. üstelik o öğütme tuzlarının da arkasındaki karınca duası gibi yazıları okuyunca aynen şunu görürsünüz:...."Deniz Tuzundan Üretilmiştir"... yani deniz tuzunu almışlar evirmişler çevirmişler kimyasalları basmışlar kaya tuzuna benzetmişler koymuşlar öğütücüye..
ben de şöyle yaptım. gittim bir zeytinciye. turşu-zeytin satan bir dükkana. dedim kaya tuzu istiyorum turşu kurcam. 2 kilo yıkanmış nemli kaya tuzunu 1 tl'ye aldım. evde tuzu serdim örtüye kuruttum iki gün kadar. sonra attım kavanoza. artık masamızda da aldığımız öğütücünün içine koyduğumuz kaya tuzunu kullanıyoruz. kesinlikle bu şekilde yapmanı tavsiye ederim. tadını kesinlikle farkedeceksin hemen canım. yalnız ilk etapta insan biraz ölçüyü ayarlayamıyor haberin olsun

tebrik ederim canım. menün çok iyi ilk başlangıç için. kitabı okuma tavsiye ederim. bir solukta okunabilecek kadar akıcı diyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…