bence menü güzel hoşgeldin aramıza spor da yaparsan çok daha güzel inceleme sağlanıyor
Zeytinyağı ve tereyağını damak zevkine göre ayarlayabilirsin, biz de kısmadan ve abartmadan tüketiyoruz, tuz ben marka olarak değil de turşu yapımında kullanılan Kaya tuzunu kullanıyorum
Sağol arkadaşım, evet Allah'ın takdiri , Allah başka dert vermesin...
zeytinyağı sızma olduğu müddetçe serbest. tabii ki yağ içinde yüzecek şekilde olmayacak yemekler salatalar da. riviera olmayacak, rafine olmayacak. naturel sızma zeytinyağı olmalı canımcığım.
tuz konusunda da marka sormuşsun. karatay diyetinde bildiğimiz sofra tuzu pek önerilmiyor. kaya tuzu olmalı diyor canan hocamız. bu kaya tuzunu ararken benim gezmediğim market kalmadı. o kadar pahalı ki hepsi. yok efendim bilmem ne dağlarından gelmiş, yok bilmem ne alplerinden damıtılmış. hepsi yalan para tuzağı. üstelik o öğütme tuzlarının da arkasındaki karınca duası gibi yazıları okuyunca aynen şunu görürsünüz:...."Deniz Tuzundan Üretilmiştir"... yani deniz tuzunu almışlar evirmişler çevirmişler kimyasalları basmışlar kaya tuzuna benzetmişler koymuşlar öğütücüye..
ben de şöyle yaptım. gittim bir zeytinciye. turşu-zeytin satan bir dükkana. dedim kaya tuzu istiyorum turşu kurcam. 2 kilo yıkanmış nemli kaya tuzunu 1 tl'ye aldım. evde tuzu serdim örtüye kuruttum iki gün kadar. sonra attım kavanoza. artık masamızda da aldığımız öğütücünün içine koyduğumuz kaya tuzunu kullanıyoruz. kesinlikle bu şekilde yapmanı tavsiye ederim. tadını kesinlikle farkedeceksin hemen canım. yalnız ilk etapta insan biraz ölçüyü ayarlayamıyor haberin olsun
tebrik ederim canım. menün çok iyi ilk başlangıç için. kitabı okuma tavsiye ederim. bir solukta okunabilecek kadar akıcı diyebilirim
Merhaba,hoş geldin...
Kilomuz ve hedef kilomuz neredeyse aynı hadi bakalım hayırlısı
Umarım ikimizde istediğimiz kiloya ineriz
Köy yumurtasımı çiftlik yumurtasımı ? Köy ise süpeeer
ben de öyle biliyorum canım 1 tatlı kaşığını geçirmeyin diyolar..
merak ettim bi konu var
doyana kadar derken yine de bi sınır vardır diye düşünüyorum akşam kıymalı kurufasülye yapacağım ekmeksiz pilavsız 2 tabak yiyebilir miyim mesela
sonuçta sağlıklı beslenmek bir yana öncelikli amacım kilo vermek
meraba arkadaslar ben yeni üye oldum ve karatay diyetine baslamayı düşünüyorum ayrıca spora ama pek detaylı bilmiyorum karatay diyetini kitapları okumadım henüz baslangıc için yardıma ihtiyacım var
biliyom canım espürü olsun diye dedim.Valla teknoloji özürlü olduğumu eniyi sen biliin çizelgemi bile beceremedim ,hala sarı kafaları aşağıda son mesajlarda ne varsa onu kullanabiliyorum vs vs ayrıca genelde cuma yada cumartesi
geç saatte girebiliyorum bugün maç ve kızımın arkadaşı sayesinde bilgisayar bende yoksa zor be yaa hem sen hakkariden batıya gelince genç arkadaşlara devradersin bayrağı oralardayken
yapıver iyilik güzellikleri sana döner merak etme karma denen bişey var demi ama
sağol canım siz de iyi ki varsınız..
Kızlar geçmişi şöyle bir okudum sersum gelince hareketlenmiş sersumcum iyi ki varsın yaa gülmekten kırıldım valla
Neyse kızlar hepimize iyi geceler ve bol leptinler diliyorum öpüyorum hepinizi
alırız tabii..hoşgeldin ..beni de alır msınız aranıza kızlar ?
28 şubatta başlıyorum ...
sızma zeytinyağı serbest canımtşk ederim.ayran daha iyi haklısın.bide bi sorum daha olacak ben z.yağını normal kullanıyorum.yani hiç kısmıyorum.
bunun bi sınırı varmı? bide tuz alıcam ama marka ve önerilerinizi merak ediyorum
canım liste yapma sırasına girmeyi kabul ediyorsun değil mi..ona göre ekliyorum seni listeyeKızlar günaydın kahvaltımı yaptım
2 yumurta 12 zeytin 1 çay bardağı kuruyemiş biraz çeçil peyniri 3 kayısı 3 incir 3 hurma
öğlen
süt içeceğim
akşam
bir çupra ve bol salata
Bu arada yarın listeye bende girmek istiyorum Baskil yüzümüze baka rinşallah
vay bızdık..Canım sağol yaaBabası maç sevmez sevecek dedesi seviyor zaten aynı ona benziyor kayınbabama
:
bak sen dayak istiyon haa...Canlarım selam,
Nassınız bakem?
Ben epey bir süredir yalpalaya yalpalaya Karatay yapıyorum. Haliyle kilo veremiyorum. Bir müddet bu kilo olayını kafamdan silmeye karar verdim. Bir de bunu deneyeceğim. Sonra tabii ki yine burdayım. Başka bir yer düşünemem!
Bir de buraya karşı da sorumlu hissediyorum kendimi. Kilo bildiriminde sanki Karatay kilo verdirmiyormuş gibi oluyor. Oysa ben kurallara uymadığım için kilo veremiyorum.
Neyse, 2 gün veya 2 hafta sonra... Şu an tam bilemiyorum... Ama burada olacağım yine. Bana kızmayın nolur...Döndüğümde yine kabul edersiniz beni, değil mi?
Hepinizi seviyorum.
ayynen ben de bildiğin turşu tuzu kullanıyorum..en doğalı bencezeytinyağı sızma olduğu müddetçe serbest. tabii ki yağ içinde yüzecek şekilde olmayacak yemekler salatalar da. riviera olmayacak, rafine olmayacak. naturel sızma zeytinyağı olmalı canımcığım.
tuz konusunda da marka sormuşsun. karatay diyetinde bildiğimiz sofra tuzu pek önerilmiyor. kaya tuzu olmalı diyor canan hocamız. bu kaya tuzunu ararken benim gezmediğim market kalmadı. o kadar pahalı ki hepsi. yok efendim bilmem ne dağlarından gelmiş, yok bilmem ne alplerinden damıtılmış. hepsi yalan para tuzağı. üstelik o öğütme tuzlarının da arkasındaki karınca duası gibi yazıları okuyunca aynen şunu görürsünüz:...."Deniz Tuzundan Üretilmiştir"... yani deniz tuzunu almışlar evirmişler çevirmişler kimyasalları basmışlar kaya tuzuna benzetmişler koymuşlar öğütücüye..
ben de şöyle yaptım. gittim bir zeytinciye. turşu-zeytin satan bir dükkana. dedim kaya tuzu istiyorum turşu kurcam. 2 kilo yıkanmış nemli kaya tuzunu 1 tl'ye aldım. evde tuzu serdim örtüye kuruttum iki gün kadar. sonra attım kavanoza. artık masamızda da aldığımız öğütücünün içine koyduğumuz kaya tuzunu kullanıyoruz. kesinlikle bu şekilde yapmanı tavsiye ederim. tadını kesinlikle farkedeceksin hemen canım. yalnız ilk etapta insan biraz ölçüyü ayarlayamıyor haberin olsun
arkadaslar bana kahvaltı örneği yazarmısınız?
geçmiş olsun canım..:26:kizlar cok kotu mide agrisi yasitorum dunden beriarkadasa gitmistim orda zehir gibu urfa biberi yedim sanieim midemi mahvetti..cok kotuyum dra gidiyorum...
haklisiniz arkadaslar, bugün arastirdim keten tohumunu alman sitelernde.
gida bakanligina göre günde en fazla 20mg tüketilebilir, o da tüm olarak alip yemeden önce unlastirilmasi gerekiyormus. tüm yutulunca faydasi olmuyormus cünkü onun asil bagirsaklari calistiran sey icindeymis.
hamileler daha az tüketecekmis, Allah göstermesin erken doguma neden olabiliyormus..
ayrica unlastirildiktan sonra suya katilip biraz bekletip öyle icilirse bagirsaklari hemen calistiriyormus. ama tadini düsünmek istemiyorum
benden bu kadar, umarim bu mikemmel türkcemle size faydali bilgiler vermisimdir
tabi ki yiyebilirsin
leylakımmm..nabersin bebeemmm..
ne yedünüzz.. nasıl yedinüzz...
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytinBir avuç içi kadar beyaz peynir,4-5 adet gün kurusu kayısıŞekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?