Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Canım günaydın ,
Yemeğin hemen üstüne mi ölçtün tansiyonu , öyleyse yüksek çıkabilir.Yaşın kaçtı ?

hayır canım yemeğin üstune hemen ölçmedım 1-2 saat geçmişti beennım 17 ye kadar çıkıyo ama dıyet yapıyorum çıkmaz dıye duşunuyodum

Onla geçmiş olsun canım, protein yapıyoruz galiba, afiyet olsun , leptinler olsun
yapacaktım emme akşam bozdum..yarına inşallah
benim bademciklerimde sorun var.. eğer vitamin kullanmazsam iltihaplanıyor. ben de solgarın vm-2000 multivitaminini kullanıyorum. ,içinde omega 3 vardır sanırım.
benim de bademciklerim sık oluyor..ne vitamini kullanıyorsun ki:44::44: işe yarıyor mu
sağol tatlım..benimki iyi şimdi çok şükür..darısı diğer kuzularımızın başına
Çok güzel söyledin.Yılda 10 gün gelinirse güzel olabilirliği mümkün tabe Bunun dışında saçma sapan bi şehir.15 milyonluk şehir mi olur be yawwwww
ödüm patlar tayinimiz oraya çıkçak diye

üniversiteyi orada okudum çok sever ve özlerim ama 2 günden fazla dayanamam

çok sevindim canım kızının iyileşmesine gözün Aydın
sağol canım..

öpüyorum

selam kızlar bugün hava çok güzel istanbulda bizde ogluşumla 1 saatten fazla yürüdük dışarda erik agaçları çiçek açmış hep kış bitiyor artık çok mutluyum.....

hazır olun diyosun ++ lara yane..
Kızlar sarma yapmaya gidiyorum , sonra görüşürüz...

kolay gelsin bebişim..kıss daha geçen hafta sarmadın mı koca tencere..bizim evde bi ben seviyom maalesef..

ficansımın öngördüğü üzere amacım bugün protein yapmaktı ama akşam bozuldu eşimin yüzünden

öğlen

balık
roka

akşam

2 lahmacun
2 bardak ayran

Sabah(08:00)2 yumurta,8 zeytin,az peynir,1 dilim hellim ,8 fındık,çay
Akşam (17:00)1 kaşık bezelye yemeği,1 dilim ıspanaklı börek,1 kağıt helva
:18:

Merhaba kizlar ..... nasilsiniz ???

Bugun de tumm gun isteydim .. ayaktaydim cok yoruldum ..

yediklerim;
sabah;
saat 6 gibi
1 yumurta , 4 ceri , 1 salatalik , yarim tatli biber , 2 dilim eski kasar , 1 avuc kavrulmamis kuru yemis , omega 3 , multivitamin , d vitamini cay

ogle; 1 bardak ayran bir avuc fistik ( 3 4 tane cips )

aksam;
kusbasini kapuska , yogurtlu bugday salatasi , su

spor; 1 saat tempolu yurudum

simdi sizleri okuyacagim

selamlar herkese, bugun benim karatay diyeti ile ilk gunum, yediklerimi yazmadan önce ogle ve aksam öğunlerinde 1 porsiyon sebze ve 1 porsiyon protein(et, balık, tavuk) var temel olarak değil mi?
1. gun
sabah kahvaltısı (10.00)
1 kayısı kıvamlı yumurta (ilk gunden bunyeyi zorlamıyım haftada 2 bile yiyemem genelde)
çok miktarda maydanoz
5 adet yeşil ve siyah zeytin ama buyuklerinden (tuzsuz olmadıkları için çok yemedim)
3-4 ceviz taze kırılmış
1 fincan kayısılı form cayı (sekersiz)

45 dakika Tempo (egzersiz öğlen)

13.30 1 kase yoğurt 1 elma

arada 1 limonlu yeşil çay

akşam 1 kase yeşil salata bol limonlu olsun dedim ama alıskanlık olması)
1 kase yogurt
1 kase corba
1 porsiyon 4-5 kaşık karnıbahar (fırında)

sormak istedigim bu aksam menusunde eksik var mı? yani kesin et olmallı mı? ya da et yiyorsan kesin yeşil sebze olmalı mı?

son olarak kan tahlillerimi verdim bakalım herhangi bir vitamin ve mineral eksiğim var mı diye kilom 59

arkadaşalar merhaba ben kalori diyetiyle 20 kilo vererek ideal kiloma ulaştım ancak hayatım boyunca böyle devam edemeyeceğimi düşündüm ve sağlıksız karbonhidratları hayatımdan tamamen çıkararak karatay diyetiyle devam etmeye karar verdim.her gün de yarım saat kadar spor yapıyorum.şimdi ben kalori diyetiyle kilo verdiğim için mercimek köfte olsun keşkek olsun tereyağlı omlet olsun bunlar kalori diyetiyle çok kısıtlıydı ama karataya geçince hepsinden yemeye başladım.günde iki öğün en fazla üç öğün yiyorum.ama garip bi şekilde suçluluk duygusu hissediyorum mesela bu akşam doyana kadar mercimek köfte ve zeytinyağlı barbunya yedim.sabah da tereyağında peynirli omlet ama korkuyorum uzun süre kalori diyeti yapınca tabii..siz ne düşünüyosunuz? bu konudaki korkularım boşuna mı sizce?tabii bu arada her gün de mercimek köftesi yemiyorum yani öyle arada canım çekerse falan.yalnız makarna ekmek pilav patates bunlara ağzımı sürmüyorum ve akşam 8 den sonra ağzıma bi lokma koymuyorum.tekrar kilo alıcam diye psikolojim alt üst oldu valla.

Güzeller n'abersiniz ? Nasıl geçti gününüz ?

Valla benimki yorucu idi bide güzel havada kapalı ortamda hareketsiz olunca daha bi sıkıcı idi
Kızlar sarma yapmaya gidiyorum , sonra görüşürüz...

Karalahanar bitmedi galiba

bende hepsi yok.. bi bacak, ama komple yukardan asagiya ayak bileklerine kadar

Senin işin zor be yaa kilon normal ama insüllin direncimi acep yoksa hareketsizliktenmi ,Birdy spor uzmanı kendisine bi sor istersen

61 kg 1.67 boyundayım amma simit göbek toto basen hepsi mevcut :/

Seninki Karatay tarzı beslenme ve yürüyüşle rahat düzelir canım

Merhaba arkadaşlar, bu Karatay "diyetine" devam edip faydasını görmeye devam eden var mı?

Var canım
öğünler arası tam kaç saat olması lazım kızlar

4.5-5 saat daha fazla dayanabilirsen alaaa

ip alıcam ben yürüyüş yapamıyoru bari evde ip atlarım 45 dk olur dimi ?

Dikkat et memişler sarkmasın ve sarsıntıdan başın ağrımasın keşke yürüyüş yapabilsen, Lesli yap bare

Öncelikle hoş geldin canım bu beslenme tarzında porsiyon sınırı yok sebze ve proteinler sınırsız, bulgur haftada bi 4-5 kaşık, ara öğün yok öğünler arası en az4-5 saat sadece su çay bitki çayları serbest ,Kuruyemişler 1 çay bardağı kadar kahvaltıda yeniyor... aslında kitabı okumak en iyisi çünki çok fazla bilgi var okuyunca daha çok motive olup mantığınıda anlıyorsun.Kolay gelsin

Her doktor öğrenciliği sırasında Otto Warburg'un buluşunu öğrenir.
1930'lu yıllarda Warburg kanserin en temel biyokimyasal sebebini, yani sağlıklı bir hücreyi kanser hücresinden ayıran şeyin ne olduğunu bulmuştur. Bu, o kadar önemli bir buluştur ki, Otto Warburg'a Nobel Ödülü kazandırmıştır. Otto Warburg'a göre kanserin bir temel sebebi vardır. Bu da, vücudun normal hücrelerinin oksijenli solunumunun, oksijensiz -anaerobik- hücre solunumuyla yer değiştirmesidir.

Warburg'un buluşu bize başka neleri anlatmaktadır?

Birincisi, kanser, normal hücrelerden çok farklı bir biçimde metabolize olmaktadır.
Normal hücreler oksijene ihtiyaç duyar; kanser hücreleri oksijenden kaçınır.
Hiperbarik oksijen terapisi alternatif kanser tedavisi uygulayan kliniklerde kullanılan bir yöntemdir. Bu buluşun bize anlattığı başka bir şey de, kanserin bir mayalanma (fermantasyon)
süreciyle metabolize olduğudur.

Kanserin metabolizması normal hücre metabolizmasından 8 kat daha büyüktür.
Yukarıda söylediğimiz her şeyi birleştirirsek ortaya şu tablo çıkıyor:

Vücut, kanseri beslemeye çalışırken mütemadiyen kapasitesinin üstünde çalışır.
Kanser devamlı açlıktan ölmenin eşiğindedir ve vücuttan kendisini beslemesini talep etmektedir. Besin alımı kesilirse kanser açlıktan ölmeye başlar. Tabii kendisini beslemek için vücudun şeker üretmesini sağlayamazsa. ..

Proteinlerden şeker Bu ziyan sendromuna kaşeksia (cachexia) denir.

Kaşeksia vücudun proteinlerden (evet, doğru duydunuz, karbonhidratlardan veya yağlardan
değil de, proteinlerden) "glükoneogenez" (yeniden glükoz yapımı) işlemiyle, şeker elde etmesidir. Bu şeker kanseri besler. Vücut sonunda, kanser hücresini beslemeye çalışırken kendisi açlık çeker. Şimdi, kanserin şekerle beslendiğini öğrenmişken, onu şekerle beslemek mantıklı geliyor mu size? Yani karbonhidratlardan zengin bir diyet uygulamak? Bugün, kansere karşı uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (işe de yaramaktadırlar) çünkü günün birinde birisi şeker ve kanser arasındaki bağlantıyı görmüştür.

Bu terapilerde, karbonhidratlar bakımından zengin gıdalara izin verilmez. Terapilerin hiçbirinde şekere de izin verilmez çünkü şeker kanseri beslemektedir.

Peki doktorunuz bu gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir?
Belki doktorunuz kanseri tedavi edecek kişinin siz değil, kendisi olduğunu düşünmektedir.
Belki Otto Warburg'un buluşunu duymuştur ama geri kalan parçaları tamamlayamamıştır.
Belki de beslenmeyle ilgili hiçbir şey öğrenmemiştir.

Aslında 1978'e kadar ABD'nin resmi kuruluşlarından biri, beslenmenin kanserle
bir ilgisi olmadığını iddia etmekteydi!! !!

Kanser ve şeker bağlantısından haberdar olanlar ise, dikkate değer terapilerle ortaya çıktılar. Bunlardan biri 'Laetrile'dir.

Kaşeksialı hastaların yüzde 50'den fazlasında glükoneogenez sürecini durduran hidrazin sülfat bunlardan bir diğeridir.

Bugün, Minnesota Üniversitesi kemoterapi alanında bir "akıllı bomba" üzerinde çalışmaktadır. Akıllı bomba diyebileceğimiz ilacın üzerinde bir kaplama vardır.

İlaç, vücutta oksijensiz bir bölge ile karşı karşıya geldiğinde bu kaplamayı üzerinden atar.
Kanseri yok etmek için kemoterapiyi serbest bırakır. Çünkü, vücutta oksijensiz tek alan, kanserli bölgedir.

Kanser hücresini aç bırakmaya çalışan besin terapileri de vardır.
Kanserin ne sevdiğini bilen hasta, bunları yemekten kaçınır.
Kanser, çiğ yiyeceklerdense, pişmiş yiyecekleri sever.
Pişirme işlemi, besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmektedir.
Bir de, kanserin şeker sevdiğini aklınızdan çıkarmayın.
Kanserinizi sevmiyorsanız, onu beslemeyin!

Şeker yerine tatlandırıcı kullanmak çözüm değil
Şeker yerine tatlandırıcı kullanmayı düşünüyorsanız, başka bir tuzağa düşmüş olursunuz.
Tatlandırıcıların da vücuda ciddi zararları olduğu, yapılan araştırmalarla kanıtlandı.

Örneğin, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), sakarin içeren her türlü gıda maddesinin üzerine "Sağlığa zararlıdır.Hayvanlar üzerinde yapılan testlerde kansere yol açmıştır." ibaresinin konmasını şart koştu. Aspartam ve sükraloz gibi diğer tatlandırıcılar da yan etkileri
nedeniyle uzak durulması gereken gıdalar arasında.

(Editörün notu: Ama maalesef hiç birinin üzerinde böyle bir ibare yok).
Kaynak: International Wellness Directory

Son iki yüzyıldır şeker tüketimi nasıl arttı?
İngiltere'de 1815'de 5 kg cıvarında olan kişi başına
yıllık çay şekeri tüketimi 1970'de 50 kg 'ın üzerine çıkmıştır.
1970-2000 yılları arasında ABD vatandaşları önceki yıllara oranla yılda
100 litre daha fazla şekerli meşrubat tüketmişlerdir.

Türkiye'deki durum da artık çok farklı değildir. Çocuğu ile büyüğü ile çılgınca şeker ve beyaz un kullanılmaktadır. Bütün bu bilgiler kanserlerin niçin arttığını göz önüne açıkça sermektedir.

Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir;

* Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.
* Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.
* Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın.
* Bol taze sebze ve meyve yiyin.
* Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı)

* Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.
* Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin.
* Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin.Mümkünse manda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.
* Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin.
* Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin.
* Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!!!! ).
* Stresten uzak durun.
* İyi uyuyun.
* Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun.
* D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın.
* Yeteri derecede egzersiz yapın!!!!
* Alkol kullanmayın.
* İşlenmiş soya ürünü yemeyin.
* Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir.
* Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler !!!!
* Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin.
Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.
* Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.

Prof. Dr. Ahmet AYDIN
İÜ Cerrahpaşa Tıp Fak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD

Amanin amanin mercimek ve barbunyayı fazla kaçırmayın,sabah kahvaltın güzel .Aslında kitabı okuduysanız bir nevi Glisemik İndex diyeti olduğunu anlardınız, hiç korkmayın kurallara uyarsanız kendinizi ne kadar zinde ve sağlıklı hissettiğinizi görürsünüz.

Sersum cum kızın iyileşmiş çok sevindim darısı diğer kuzucuklara.Menülerin için afiyet olsun lahmancunlar haftada birse bişey olmaz

sağol canım..amin tabiisi hafta da bir de cumaya 2 gün kalmışken olmadı yaww...yarın kısmetse protein yapıcam..ama sanki bu hafta oynamadı ibre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…