Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

öncelikle hoşgeldiniz

hocamız doyana kadar yememizi öneriyor..kalori hesabı yapmıyoruz...ana kuralları söyliyeyim..

En önemlisi un ve unlu mamuller(kepeklisi kepeksizi tüm ekmek çeşitleri)hepsi YASAK..

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi,1-2 hurma olabilir.)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...

asıl hocamızın 2. kitabını okumanızı tavsiye ederiz..

diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten
takıldığınız yerde bizler buradayız..

kilo bildirim listesine katılmak isterseniz cumaları yapıyoruz..
kuralımız :2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz
bana bunu kabul ettiğinizi söylerseniz sizi de listemize eklerim...başarılar

http://www.kadinlarkulubu.com/porta...an-efendigil-karatay-son-gunlerin-e-6020.html

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...atay-diyeti-deneyimlerimiz-canan-karatay.html

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/diyet/karatay-diyeti-nedir-6025.html

sağol canım..amin tabiisi hafta da bir de cumaya 2 gün kalmışken olmadı yaww...yarın kısmetse protein yapıcam..ama sanki bu hafta oynamadı ibre

Arada bi lokma da olsa kaçamaklar varsa ondan oynamamıştır ibre cumayı bu kadar düşünmeyin yavv, bu cuma az gider öbür cuma çok gider sonuçta gitsinde hangi cuma yada başka gün giderse gitsin yeterki ...

Üstteki alıntı paylaşımın için çok teşekkürler Ahmet hocanın kitabındanmı yoksa sitesinden mi copy yaptın?

Hayırlı olsun ,kitabı okuyup kurallara tam uyarsanız kesinlikle faydasını görürsünüz emin olun

teşekkür ederim yaklaşık 1 haftadır Karatay Diyet'iyle Yaşam Boyu Sağlık kitabını inceliyorum. Neler yapacağımı biliyorum. Fakat aklıma takılan tek soru şu yumurta bende alerji yapar özellikle yaz aylarında. Yumurta yerine ne yenebilir acaba?

bakalım görücez..

face de paylaşılmış ordan alıntıladım canım..

Merhabalar herkese;

Ben diyete dün başladım. En baştan okumaya başladım 180. sayfadayım henüz. Delilik sanırım. Ama her şeyi öğrenmek istiyorum.

Geç kalktığım için kahvaltıyı 11-12 gibi yapıyorum.

Dün ;

Kahvaltı (12:00) : 2 kayısı kıvamlı yumurta , 10 adet siyah zeytin , 1 çay bardağı ceviz içi , el ayası kadar peynir, 2 bardak siyah çay,
Ahşam(18:45) : 3 kaşık yogurt, 1,5 kaşık haşlanmış tam buğday , 1 kaşık konserve mısır : bunları karıştırıp yedim. Başka bir şey yemedim.
Gün boyunca toplam 2 lt ye yakın su içtim. Fakat sabah fena susamıştım. Dilim damağıma yapıştı adeta

Bugün :
Kahvaltı(11:00) : Dün yediklerimin aynısını yedim yalnız siyah çay yerine yeşil çay içtim 2 fincan.
Akşam(19 :00) : 6 tane actifry fritözde(1 kaşık yağla) pişirilmiş tavuk kanat, 2 bardak ayran , 1 kase yayla çorbası ( 1 yumurta, 2 kaşık yogurt , 1 kaşık un ile yapılmış)

Menum hakkında biraz önerilerinize ihtiyacım var. Yeni başladığım için fazla bilgim yok. Karatay diyeti ve karatay mutfağı kitaplarını az önce sipariş ettim.

ben iyiyim canım sen nasılsın ....sigarayla aran nasıl zor oldumu bırakmak
Canımcım , ben de iyiyim çok sağol.Biliyosun ilacı içemedim yan etkilerinden dolayı.Sonra ilaçsız , kendi kendime bıraktım.Filizim ne yalan sööliiimm ağlaya ağlaya içim dışıma çıktı , hayat bitti , hiçbişeyden zevk almadım , çok zorlandım valla.İlk bir hafta hiç kendimde diildim zaten.Sonra biraz daha toparladım.Sürekli yürüyüş yapmaya başladım.Böyle böyle haftalar geçti.Bugün tam 2 ay oldu.Bu son 1 ayda keyif amaçlı 3 tane içtim.En sonuncuyu 15 gün önce içmiştim sonra canım istemedi , ben de içmedim.Ama çok istersem yine içerim bi tane , kasmıyorum çok...Sen içiyo musun? Bırakacaksan elimden gelen her desteği veririm.İçmeyen ve bırakmayan bilemez.Ne zaman ihtiyacın olursa yanındayım ben.
hayır canım yemeğin üstune hemen ölçmedım 1-2 saat geçmişti beennım 17 ye kadar çıkıyo ama dıyet yapıyorum çıkmaz dıye duşunuyodum
Tatlım tansiyon ilacı kullanıyo musun?Yani Dr kontrolünde misin? 17 çoook yüksek.İlaçsız kontrol altında tutamazsın.Eğer henüz doktora gitmediysen lütfen çok acil git.Yüksek tansiyon çok ama çok risklidir.
Ya bence de Allah korusun , çıkmasın tayininiz.Akıl işi diil burda yaşamak...

hazır olun diyosun ++ lara yane..

kolay gelsin bebişim..kıss daha geçen hafta sarmadın mı koca tencere..bizim evde bi ben seviyom maalesef..
Etli sarmıştım , sonunu bugün yedik.Akşam da z.yağlı sardım , benim koca da meraklı diil ama ben çok severim z.yağlısını özellikle.Yarısını da annemlere götürücem yarın.Hem herkes yesin , hem kimse şişmanlamasın
ficansımın öngördüğü üzere amacım bugün protein yapmaktı ama akşam bozuldu eşimin yüzünden

öğlen

balık
roka

akşam

2 lahmacun
2 bardak ayran
Oh oh afiyet olsun cicim , benim de canım çekti şimdi lahmacun :18::18::18:

masallah diyelim, tebrik ederim canim

bende zaten cok az göbek vardi, hepten düzlesti..

ama pantolonlarim (asil sorunlu bölgemde) simdilik tik yokkk :2:

maşallah darısı başıma diyeyim :)

aminn canım
Canımcım afiyetle ye hepsini ve pantolonların o kadar bol gelsin ki yenilerini almak zorunda kal

sağol canım benim,inşallah

Memişler
Dün pazara gittik , bi bağ daha aldım

zaten 2 kitabını okudum bir de yemek tariflerinin olduğu kitabı okudum yemek tariflerine baktım.tariflerin arasında bolca barbunyalı mercimekli yeşil mercimekli fasulyeli yemekler vardı.hatta mercimek köftesi için düşük glisemiks indeksli ve doyurucudur deyip kitaba fotoğrafını da koymuş.ilk kitapta da pişmiş mercimek kurufasulye ve barbunyanın glisemiks indeksleri 100 üzerinden 30 demiş ve 50 nin altında olanları rahatlıkla tüketebilirsiniz demiş.kafam karıştı doğrusu.öyle her gün de mercimek köfte barbunya yemem zaten mercimek köfteyi ayda bir anca yerim.o da hiç dayanamıyorum çok seviyorum:)barbunyayı da 1 tabak yedim yalnızca o da öyle ağzına kadar dolu değil.ama yine de söylediklerinizi dikkate alıcam.bayaa kafam karıştı yahu:)

Kitapta yazıyor olması lazımdı yumurta yerine muz yiyebilirsin ama bence yumurta nın yerini tutamaz ve daha çabuk acıktırır.Değişik yumurta yemekleri denesen? Bir sabah bol yeşillikli zeytinyağlı limonlu yumurta salatası birgün menemen birgün kıymalı yumurta vs vs yani çeşnilendirerek yemeye çalış tabii alerji yaparsa ara ver onun yerine bol peynir kuru fasulye gibi protein ağırlıklı kahvaltı yapmaya çalışki 5 saat zinde kalabilesin
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
???????????????????????????
wwwwwwwwww wwwww
?????????????????????????
bakalım görücez..

face de paylaşılmış ordan alıntıladım canım..

Hee ben bir yıl oldu kitabını okuyalı sitesine de epeydir girmedim ama okumuştum daha önce bu yazıyı ama nerdeydi hatırlayamadım o yüzden sordum hemde yeni arkadaşlarda öğrensin kitabı ve siataesi olduğunu

Evet doğru diyosun da fazla kilon yoksa ve bol yürüyorsan rahatlıkla tüketin aksi takdirde ölçüye dikkat edin diyordu hocamız.Ayda bir bişey olmaz canım için rahat olsun

afiyetler olsun.ben zeytinyağlı sararkene yarısını yiyorum..

1 dene kaldı yollıyayım avcunu yala şişmesin biyerlerin bakiimm

Yane Memiş bu yane , şakaya gelmez
Evvet , çok doğru söylüyosun hayatım , sigarayı bıraktım bi de henüz başladığım karalahanayı da bırakiim bari...Hakikaten geç başladım ama pir başladım :18::18::18:

Kitaplar gelene kadar şeker,meyva ,ekmek ,makarna ,kek börek gibi şeyleri hayatından ve mutfağından çıkar (çocuğun varsa meyvaları onlar yesin sen seyret)

Kuvvetli kahvaltı yap öğle yemeğinde bakliyat et türleri,salata,sebze ve yoğurt ile akşam yemeklerini ise protein yoğurt , bol sebze ile yersen ve 7 den sonra hiç işey yemeyip sadece su ve bitki çayları ile geçirip uykunu alarak uyanırsan rahat kilo verdiğini ve zinde olduğunu görürsün.Her öğün arası 5 saat olmalı ara öğün yok

kızlar ben bu tahin helvası olayını anlamadım hadi susamda omega var faydalı da içindeki şeker ne olacak:26:
bi de iki kibrit kutusu kadar deniyor yoksa balığın üstüne helva yenmeden olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…