Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

selam canlarımmmm

yahu 1 gün girmiyorum sayfalar uçuyor resmen
tabiii kızlaaar yaz yaklaşıyor

ben de nihayet askıda kalan kilolarımdan bu bir iki gündür tekrar kurtulmaya başladım. dün de spora yazıldım. bu arada karatay diyetini uygulamaya başladığım yaklaşık 2 aydan bu yana dün akşam farkettim ki artık öyle eskisi kadar çokk yemek tüketemiyorum
dün akşam iş çıkışı önce spora gittim ve eve kurt gibi aç olarak geldim. anneme de söyledim vallahi bugün ne canım isterse yerim diye. doldur doldur tabakları dedim anneme. kadıncağız doldurdu koymuş önüme, köfte-mantar-çorba-yoğurt-turşu-salata-(bir önceki günkü yemekten kalan nohut-bulgur). kızlar ben çorbanın yarım kasesinde doymaya başladım. üstüne zorraki 3 köfte biraz mantar salata yoğurt derken şiştim resmen. ve bu 2 gündür de 2 öğün yapabiliyorum artık. sabah çok erken kalktığımdan 2 öğün denemiştim fakat zorlanıyordum.
hem 2 öğün olması hem de artık az yiyor olmam (ki eskiden ne bulursam götürürdüm. kalmasın yazıkçılardandım yani) çok mutlu etti beni.

diyete yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem şu, (test edilmiş onaylanmıştır) tabi bünyeden bünyeye faketse de:
hemen 2 öğüne düşüp, az yiyerek diyeti zorlaştırmasınlar.
doyana kadar ölçülü tüketsinler.
canları birşey çektiğinde karatay hocamızın yazdıkları sağlığa zararlı etkilerini düşünsünler ama bi tarafları şişene kadar da yememezlik etmesinler.
aceleci olmasınlar.
bakın dediğim gibi 2 aydır uyguluyorum. vücudum ancak terbiye oldu diyebilirim. ki bikaç gece önce canım çok fena çikolata çektiğinde yanlış olsa bile yarım kalıp bitteri yemiş bulunuyorum. sonuçta can bu.
ama arkadaşlarım iradeli olun. gerçekten çok mutlu olacaksınız. sağlıklı besinler tükettikçe kilo vereceğiniz gibi aynı zamanda cildiniz, saçınız, tırnağınız, bakışlarınız, duruşunuz bile değişecek emin olabilirsiniz..

bu arada kahvaltımı yazayım:
2 yumurta - 1 dilim çemensiz pastırma - 1 parça köy peyniri - 10 siyah zeytin - bir küçük kase ceviz - 4 kuru kayısı - omega3 - elma çayı (toz değil sallama poşette)

öğlen:
ayran

bu arada gün içinde kesinlikle şeker - şekerli ürün de kullanmayın canlarım. bir süre sonra alışıyorsunuz zaten. daha önce sersum da yazmıştı, insan bir süre sonra şekersiz içeceklere (çay vb) alışıyor, şekerli gıda şekerli asitli içecek tüketmekten de çekinir oluyorsunuz.

şimdilik benden bunlar. biraz da işime bakayım. akşam evden yine yazarım bişeyler. sohbet ederiz. öptümmm hepiniziii

yaşla ilgisi olabilir 35 ten sonra çok zor gidiyor

Kabızlıkkkk...

Biliyorum yapmak zor gelebilir belki ama 1 kaşık zeytinyağını yut. Sonra arkasında bol su iç sonra harekete geç. O zaman göreceksin ki faydası olacak.

Ek:

Birde bir tavsiyem olacak. Alaturka tuvalete oturuyormuş gibi oturup kalkın. 10 kez tekrarlayıp sonra bir süre tuvaletteymiş gibi oturun. Sonra tekrar bi 10 kere yapın. Özellikle zeytinyağı ve suyu içtikten sonra bunu yapabilirsin.

Son düzenleme:

Selmanınkızı canımcım..
wc problemi için susam tüketebilirsin. ama ben bulgur pilavı ile hallediyorum. bol zeytinyağlı ve tereyağlı karışık hazırlıyorum bulgur pilavını. bir küçük kase yiyorum. ilk başlarda ben de çok zorlanmıştım. sonra bulgur hazmı kolaylaştırır wc problemleri yaşamazsınız diye birşeyler okumuştum. ondan sonra bu şekilde uygulamaya başladım. keten tohumu yerine susam tüketebilrisin canım mesela.

bir de önceki mesajlarının birinde yavaş kilo veriyorum, 5 haftada 3,5 kilo demişsin. canım bünyeden bünyeye fark ediyor. ben de 8 hafta önce başladım 70'tim. şimdi 65,2'yim. yani 8 haftada 4,8 kilo. çok başarılı değil bence ama insan bedeni herkesinki farklı işte. sanırım sen yurtdışındaydın dimi? o yüzden yavaş kilo vermendeki etkileri de bulman lazım. mesela yurtdışında kullandığın zeytinyağı hakiki sızma zeytinyağı mı? (karatay diyetinde rafineri-riviera zeytinyağları kullanılmıyor. hakiki soğuk sızma olacak), ya da tereyağı için de geçerli aynısı (hakiki mi? tereyağı adı altında margarin yiyor olmayasın?) gibi gibi...etkenler de olabilir canım. ama yine de canını sıkacak bir durum yok. çünkü 5 haftada 3,5 k,lo çok kötü bir sonuç değil. en nihayetinde hem yiyorsun hem kilo veriyorsun

Ara öğüne ihtiyaç duymuyorum çok şükür. Çatlayana kadar yemiyorum Yani her yemeğimin arası en az 5 saat oluyor. Sabah 8 de yedim. Sonra öğlen 13 te Akşam da 18:30-19:00 arasında yemeyi düşünüyorum. Bir de günde 2 lt su içiyorum ama bir yerde okudum bilmiyorum canan hoca ne düşünüyor ama zayıflamak isteyenler günde 13 bardak su içmeli diyorlar. Tabi bu kiloya yaşa göre falan değişir mutlaka da bu herhalde ortalama bir rakam.

13 bardak diye bir sayı yok canımcım. hergün 2,5-3 litre için diyor canan hoca. gün gelir 2.5 olur, gün gelir 3.5. o günkü yaptıklarına, yediklerine içtiklerine de bağlı tabi. ama 3 litre götür derim ben. gerçi fazlaca wcye git gel durumları oluyor ama

Sormayın ya dün gece uyuyamadım wc ye gitmekten Suyu çok içmek de dolaşıma gereksiz yükleme :))

Canımcım afiyetle ye hepsini ve pantolonların o kadar bol gelsin ki yenilerini almak zorunda kal

Yavrucum nerelerdesin sen , karşılaşamadık bu ara
birdy karşılaştık sonunda,şükür kavuşturanahergün bakıyorum topiğe emme çok yazamıyorumben zaten eskiden beri konuşmaktan çok dinlemeyi severdimbu ara kitap okumaya sardım..işyerinde boş vakitlerimde kendimi alamayarak okuduğum kitaplar aldım sırada bekliyolar..eve gidince yatana kadar pestilim çıktığından akşamları gelemiyorum..durum bundan ibaret datlum
Kızlar sarma yapmaya gidiyorum , sonra görüşürüz...
bakıyorum sen de sarmaya sarmışın
sersum;29197432[COLOR="#800080" .!.:
hazır olun diyosun ++ lara yane..[/COLOR]
hee valla artıdayım kesin,ben 23 günde bir regl olurum 10 gün önceden şişmeye başlarım,5 gün sürer,3 gün de toparlanma derken yani ayda 1 hafta kadar normalim gerisi şiş kebap misali

teşekkürler cevap verdiğin için bildiğim kadarıyla ekmek yok başlarda zorlandın mı:44: ne kadar zamanda 10 kilo verdin :44:

birdy ne ne zaman kaçtın kız,iki lafın belini kıracağdık ne güzel
kızlar selam..öğlen arası hem yürüyüş yaptım hem de eve kuru kayısı,kuru incir,çiğ badem ve fındık,çiğ çekirdek aldım,ama ben bir süre çok yemicem bunları çünkü bu ara abartma ihtimalim yüksek çocuklara abur cubur almadığım için okuldan gelince bunlardan atıştırsınlar didim
kızlar geceleri suyu bir kaç yudum şeklinde içmeye devam edin,bardakla dikerseniz sabaha kadar tuvalete koşmaktan uyuyamazsınız...tuvalete her kalktığımızda birkaç yudum içip yatarsak insanın içi de ferahlıyo..
yeni kitabıma başliyim bari..kocişe almıştım ama onun hiç okuyası yok"mutlu olmak isteyen adam"kitabın adı

Selam kızlar..
Biliyorum kaç gündür yokum ama havalardan mıdır nedir hiç bişe yapasım yok. diyet desen kaçamaklarla gidiyor. bilmiyorum sıkılıyorum. kendi kendime yemek hazırlamak zor geliyor bu da beni sıkıyor sanırım. dağıldım 2-3 gündür. buraya da girmiyorum. nişanlıma yardımlarla geçiyor günlerim . bilgisayar başındayım ama rapor yazıyorum. öyle sıkılıp duruyorum. bilmiyorum ne olacak. havalar bi gün iyi bi gün kötü. bende öyleyim sanırım. karataya bir süre ara verecek gibiyim. bakalım ne olacak biraz zaman geçsin. karataya uymaya çalışarak geçirecegim kendimi iyi hissetmeye başladığımda tekrar menü bildirimlerine başlarım. sonra listeye tekrar girerim. kendinize iyi bkın. görüşmek dileğiyle..

ben 3 lt içiyorum yatmadan 1-2 saat önceye kadar su işini bitiriyorum yoksa gece ben de sıkı sık wc ye kalkarım:)

badem bu ara çok pahalandı 30 liraya çıkmış sen kaça aldın

sabreden derviş muradına erermiş Leylakım
Daha aktif ve enerjik olma (bu tarz besleninceye kadar tembel sayılabilirdim şimdi atom karınca diyenler var)
sivilcelerden kurtulma
ciltte güzellik
kilolardan kurtulma
sağlıklı olma
zihinsel anlamda dinçlik vb.

sağol canımcım biz de seni ve kızını öptük
iyiniyetlım Allah şıfa versın arkadasım..
canımmm teşekkürler

Mercimek köftesi yeşillik ayran yedim öğleyin

un yarın doğum günü bugün eşim pastasını aldı 36 ayını doldurdu oğluşum teyzeleriiii

un yarın doğum günü bugün eşim pastasını aldı 36 ayını doldurdu oğluşum teyzeleriiii
ooy oyy yerim onu ben,mürüvvetlerini de gör inşallah iyiniyetlim,mutlu yılları olsun oğluşunun..bu arada..öğlenki menünü görünce resmen ağzım sulandı

Allah nice yaşlara erdirsin inşallah...

Öğlen etli bir yemek vardı ama çok yağlı olduğu için yiyemedim el kadar ekmekle zeytin yedim bir kaşıkta püre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…