Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

öğle menümm
pirinçli ıspanak yemeği(annem yapmış,pirinçlide olsa yicem artık ne yapayım)
1 kase yoğurt
domates-salatalık-biber ve sabahtan arta kalan 10 adet yeşil zeytinim olicik

herkese afiyet olsuuuuuuunnnn

tebrikler....
menü paylaşımlarını da bekliyoruzzz:13:

tebrikler....
menü paylaşımlarını da bekliyoruzzz:13:

Teşekkür ederim:))))
Hemen başlayım:))
Bu sabah çok acelem vardı, her zamankinden az yedim: biraz peynir, 2 yumurta, 1 avuç ceviz, 1 bardak süt, omega-3 ve C vitamini. Ama hala acıkmadım. Sanırım giderek daha az acıkıyorum. Hafta sonları hep 2 öğün yiyorum, yetiyor.
Birazdan öğle yemeği olarak etli yeşil mercimek (yemek gibi) ve domates-salatalık yiyeceğim.
Akşama Allah kerim:))

Loxandracım nasıl bir tarif bu ya hiç yumurta gibi olmadı.
çeçil peyniri ve maydanozla yaptım.
Çok beğendim.

çok geçmişolsun canım...........

tesekkur ederım canım

8'den sonra içmek yasak ama dimi

sekersızse ıcebılırsın

hosgeldınn. ve gecmıs olsun.topıkte de bayagı hasta var zaten,yıkılıyoruz:2::2::2::2::2:

canım senin için hiçbirşey ne ifade ediyor

tabii ki cevizz ,fındık da yenılmeyecek

kendı de yapmasa yemese de kılo verse keske.
ama kucuk kızı orda ya,dayanamaz sımdı,illa yapacak

ben zaten streslı zamanlarımda anıden iştahlandıgımı farkedıyorum.dun oglen saatlerınde canım sıkkındı hemen bıseyleer yemek ıstedım,kaçamk yapmayayım dıye de corba ıctım,yoksa 2 ogun yapacaktım dun.

baktım sımdı solgarın 1 kapsulde 700mg var,2 tanesi bıle fazla

doz aşımı yapmısın bugune kadar

tesekkurler canım ıyı oldu,ogrendıgıım

Omega 3 günde 3 mg.a kadar alınabiliyor, hatta Ahmet Aydın alınmasını öneriyor. Günümüz yiyecekleri ile o kadar çok omega 6 alıyoruz ki dengeye getirmek için omega 3 alımının da arttırılması gerekiyor. (Doz aşımı yok yani 3 tane bile alsan 2,1 mg.yapar)

Gül açıklamıştı bir ara bunu loxandra.
Küçükken hep mutfakta annemiz tarafından gelen onaylanma cümleleri olurdu ya yemeğimizi bitirince.
Aferin benim kızıma yemeğini bitirdi.
Mutsuz olduğumuz zamanlarda o hissi isteyip mutfağa yönleniyormuşuz.

Ben de geçenlerde bir yazı okudum.
İnsan stresli bir anında en son ne yaptıysa( örneğin biz yemeğe saldırıyoruz. )
Sonraki stresli anda da aynısını yapmak istiyormuş.
Cidden denedim, spor yaptım ve sonrakinde sinirle spor yapasım geldi.

Loxandracım nasıl bir tarif bu ya hiç yumurta gibi olmadı.
çeçil peyniri ve maydanozla yaptım.
Çok beğendim.
afiyet olsun canım.ben de cok sevıyommmm

afiyet olaaaaa,kolay geleleeeeeeeeee

ne guzel meyve yerıne bol bol zeytın ye işte:)
bız un kullanmıyoruz canım .sen kullanıyormusun?

gercı azcık bıseydır o,bısey olmaz heralde

saphira ben istanbulda buluyorum,çevrene bir sor,açık süt iyidir,reklamlara bakma sen süttozlarını süt diye iteliyorlar millete
çok haklısınnnn

afiyet olsun.bana hep cok zor gelmıstır karnıyarık ,bırkaç aşaması var yaa:26::26::26::26:

ama çok guzel tarıf etmıssın,canım çekti

aslında imkanım olsa bir inek alıp besleyesim var da işte balkonda hayvancağız mahvolur

ben de diyorum bu nıck bır yerden tanıdık dıyee,arkadasımızmıs meger

herkeste farkılı demekkı,ben muz yerken kılo vermıstım hem de 1 haftadan fazla yemıstım.

ya bende pazartesi salı düşerdim tartıda sadece 400 gr düşmüş...neden acaba...çok canım sıkıldı...
hiç durmadan haraket ediyorumondan olabilir mi?:26:her fırsatı değerlendiriyorum..

400 gramı da begenmeyız yanii,o neymıs öyle

Merhaba,

Öncelikle verdiğiniz kilolar için hepinizi tebrik ederim. Sabahları yediğiniz peynirlerde yağ-tuz ayırımı gözetiyor musunuz? (Az yağlı, az tuzlu ya da tam yağlı gibi) Bir de örneğin yumurtayı tereyağlı omlet yapan arkadaşlar ne kadar terayğı kullanıyorsunuz?

hertürlü peynirden yenilebilir avuç içi kadar..
1 çay kaşığı koyuyorum ben..

sinirliyken spor muuuu

hm bır kere yapsam arkası gelecek demek kı

inş. muvaffak olurum bır gunnn
kafama göre takılıcam bundan sonra

oncelıkle tesekkur ederım arkadasım

yedıgımız peynır tam yağlı olmalı,yarım yaglı veya yagsız peynırler ıslemden gectıgı ıcın yararlı maddelerı de kaybedıyorlarmıs.
tereyagını bolca kullanıyorum ben.mesela omlete 2/3 yemek kasıgı gibi,damak tadına gore ayarlamak gerekıyor,sınır yok.

canan hoca zaten gunde 1 kg yag yıyemezsınız dıyor,dimek ki yarım kilo bıle yesek sorun yok,tereyagı dogal,mumkunse köy tereyagı olmalı bu arada.markettekilerın cogu margarın uzerıne gıydırılmıs tereyagıymıs

LOXİCİM GEÇMİŞ OLSUN KIZIN NASIL OLDU?
BEN DE DR.DAN GELDİM 11,30 DA FARANJİT OLMUŞUM
Bİ DE KAN VERDİM GEBELİK TESTİ İÇİN

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim cevaplar için. Ben köy tereyağı bulabiliyorum küçük bir yerde yaşadığımdan hatta köy yumurtası, süt vs.hiç sorun olmuyor. Loxandra sen biliyorsun Dukan dan sonra Paleo beslenmeye geçtim. Fakat herhalde Dukan ın etkisi bir türlü yağ konusunda rahatlayamıyorum. Zaten eskiden beri hep kısıtlı kullanırdım yılların alışkanlığı. Aslında sizinkilere benziyor benim menülerimde ama biraz daha kısıtlı sanırım (bende bakliyat hiç yok)

sabah bir az haşlanmış yumurt, 1/2 domates, 1/2 salatalık, 1/2 yeşil biber, 8-10 zeytin, maydanoz, dereotu, 2 kk beyaz peynir
öğle işyerinde ne yemek çıktıysa (kuru bakliyat dışında) üzerine zerdeçal ekerek bir yemek tabağı
akşam 200 gram kadar et, tavuk, balık yanında salata ya da zeytinyağlı sebze 2 yemek kaşığı kadar. (950 mg.omega 3, 100 mg. coenzyme q10)
Süt intoleransı nedeniyle sadece sabah peynir yiyorum.
Benim genelde menüler böyle oluyor sanırım yağ eksik kalıyor benim diyette.

Çok teşekkür ederim cevaplar için. Ben köy tereyağı bulabiliyorum küçük bir yerde yaşadığımdan hatta köy yumurtası, süt vs.hiç sorun olmuyor. Loxandra sen biliyorsun Dukan dan sonra Paleo beslenmeye geçtim. Fakat herhalde Dukan ın etkisi bir türlü yağ konusunda rahatlayamıyorum. Zaten eskiden beri hep kısıtlı kullanırdım yılların alışkanlığı. Aslında sizinkilere benziyor benim menülerimde ama biraz daha kısıtlı sanırım (bende bakliyat hiç yok)

sabah bir az haşlanmış yumurt, 1/2 domates, 1/2 salatalık, 1/2 yeşil biber, 8-10 zeytin, maydanoz, dereotu, 2 kk beyaz peynir
öğle işyerinde ne yemek çıktıysa (kuru bakliyat dışında) üzerine zerdeçal ekerek bir yemek tabağı
akşam 200 gram kadar et, tavuk, balık yanında salata ya da zeytinyağlı sebze 2 yemek kaşığı kadar. (950 mg.omega 3, 100 mg. coenzyme q10)
Süt intoleransı nedeniyle sadece sabah peynir yiyorum.
Benim genelde menüler böyle oluyor sanırım yağ eksik kalıyor benim diyette.

LOXİCİM GEÇMİŞ OLSUN KIZIN NASIL OLDU?
BEN DE DR.DAN GELDİM 11,30 DA FARANJİT OLMUŞUM
Bİ DE KAN VERDİM GEBELİK TESTİ İÇİN

sağol canım.2 saat kadar agladı galıba,çok keyıfsız,belki de bır yerı agrıyorburnu akıyor sureklı(ustum basım sumuk oldu,gelip gelıp ustume suruyor),nefes alması hala zor.neysekı uyudu sımdı,inş. çabuk kalkmaz da bıraz dınlenır

sana da gecmıs olsun canım.hastalık sezonunu actık valla.

sonuclar ne zaman çıkıyor,inş. hamilesındır

Çok teşekkür ederim:))) Hatırlanacağımı beklemiyordum, çok mutlu oldum:)))))

Bu gerçekten çok ilginç, ben de deneyeceğim..

Ben peyniri tam yağlı alıyorum, ama fazla tuzlu olmayanını bulmaya çalışıyorum. Tavada yumurta yaparken de 2 yumurtaya yaklaşık bir ceviz içi kadar (çok iri olmayan) tereyağ koyuyorum, fazlası yağlı geliyor.

sağlıklı yağ mutlaka alınması gerekıyormus,sızma zyetınyagı,tereyagı ve omega -3 seklınde.

sabahkı yesıllıklerın ustune zeytınyagı dokebılırssın,daha lezzetlı olur.
yumurta hergun mutlaka 2 tane yıyoruz.ahmet ayddın da 4 taneye kadar yıyebılırsınız dıyor,kıtabını okudum.
kuruyemıs yemıyorsun o zaman,bız gunde 1 cay brd yıyoruz.

sebzeyı de az yıyormussun,neden 2 yemek kasıgı<*

peynırın yıyecegınız kadarını aksamdan suya koyup buzdolapta bekletırsenız tuzu bıraz gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…