Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Çok sağol hayatım.Allah tüm hastalar şifa versin.Doktorun önerisini onaylamana çok sevindim.Sonuçta ben de 35-36 yaşımda tanıştım mamografiyle ama şartlar böyle gerektirdi , sağlık olsun....Ağrı da dedin gibi öyle dayanılmayacak bi ağrı diilll fakat ben bi memenin o kağıt kıvamında düzleşebileceğini hayatta düşünemezdim ama düzleşebiliyomuş bacım
Canikom benim de kocam yardım etti sağolsun , tam uyduruktan bi temizlik yaptık.Bi de uyduruktan duş yaptım.Beze yapıyorum şuan ilk kez.Fırını kapatiiim çıkıcam ben de dışarı...

ya itiraf ediyorum bulgurlu dolma hiç de güzel değil pirinçli neree bu nere
Hehehehehe çok güldüm ben yawww Tatlım , normal pilavlık bulgur diiil de böyle koca koca bi bulgurlar var dövme gibi , onlardan kullan , çok daha başarılı olur.Gerçi ben ezelden beri bulguru pirince tercih eden bi insanım , o yüzden bulgurlu ne olsa severim...

Attın mı kendini bayırlara kıssss Ohhhh ne güzelllll , tadını çıkart mis gibi havanın...
Bi de o ayran diyeti nassı bişi yawww , insanın içi bayılmaz mı ki

canim gecmis olsun olgun a

Kizlar baktim hemen herkez temizlik yapmis bende yaptim AMA canim cikti her yeri kaldirdim sildim supurdum AMA deydi miss

Merak ettiğim bir şey var meyveleri fırında pişiriren oldu mu? Bu da zararlı oluyor mu? Örneğin etli ayva dolması yapmak istiyorum ama çekiniyorum. Zararlı olur mu diye..

Iyi aksamlar kizlar ,

2. ognumu de yedim ;
kofte ve bugdayli yogurtlu salta idi ..

yemekten sonrada biraz antep fistikli cikolata yedim ozel gunun etkisi ile kaynaklaniyor kacamak yaptim guzel basladigim gun husran ile bitti .. neyseki tek morel kaynagim saat gec degil Birazdan leslie sansone yapar ve biraz fazla su icip kacamagi hic olmassa bi nebze yapmamis sayabilirim kendimi ..

Merak ettiğim bir şey var meyveleri fırında pişiriren oldu mu? Bu da zararlı oluyor mu? Örneğin etli ayva dolması yapmak istiyorum ama çekiniyorum. Zararlı olur mu diye..

[h=5]Meyveleri Nasıl ve Ne Miktarda Yiyeceğiz?

Kilo vermek istiyorsak, insülin direnci kırılana dek günde bir adet düşük glisemik indeksli meyve bütün olarak yenilebilir.

Örneğin kış aylarında portakal, mandalina, nar veya elma olabilir. Yaz aylarında çilek (şeker ekilmeden), kiraz, böğürtlen veya ahududu günde 100 - 200 gr. kadar yenilebilir. Ayrıca zeytin yeryüzünde bulunan en sağlıklı meyvelerden biridir. Glisemik indeksi sıfırdır. Her sabah kahvaltıda 10-15 adet zeytin rahat yenebilir. Domates, salatalık ve biberler de sebze grubunda olmalarına rağmen o bitkilerin meyveleridir. Ceviz, fındık, fıstık, badem de kendi ağaçlarının meyveleridir ve bunların da glisemik indeksleri sıfırdır. Bu saydıklarımızı meyve olarak bilip tüketirsek, 24 saat içinde ne kadar çok ve sağlıklı meyve yediğimiz ortaya çıkacaktır. ancak glisemik indeksi çok yüksek olduğu için kavun, karpuz, dut ve taze incir (Gİ=80-100) maalesef yenilmemelidir. Haziran ve Temmuz aylarında, hastalarımızın kan yağlarındaki trigliserid oranı bu nedenle yükselmektedir! Meyve sularında, karpuz ve kavunda bulunan meyve şekeri 'sükroz' hemen kan yağı trigliseride dönüşür ve yağ olarak depoya gönderilir. Karaciğer ve göbek yağlanmaya başlar, bacak kaslarında ve karaciğerde trigliseridler yağ olarak depo edilir.

Bunun en önemli belirtisi, otuz yaşından sonra hafif hafif bel çevresinin kalınlaşmaya başlamasıdır. Bel ölçümlerinin kilo ölçümlerinden daha önemli olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir.

Özellikle 30 yaşından sonra geceleri yatmadan önce birkaç meyve yer yatarsak, kilo vermeye ve yağlarımızın erimesine fırsat tanımıyoruz demektir. Halkımızın fizik aktivitesi çok azdır. Toplum olarak sağlıksız, hareketsiz yaşam biçimi içindeyiz! Sürekli ne yiyeceğimizi ve içeceğimizi düşünüp duruyoruz. Hiçbir zaman bugün ne yapayım da 40 - 50 dakika yol yürüyeyim diye düşünmüyoruz. Maalesef günlük yaşantımızı bu şekilde düzenlemek aklımıza bile gelmiyor. Eğer her gün 5 km yol yürürsek, inanın her istediğimizi (tabii sağlıklı olan gıdaları) istediğimiz kadar yiyebiliriz...

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
*Yaşam Boyu Sağlık isimli kitabından alıntıdır.[/h]Diyette iken yapmasan daha iyi bence yaparsan da aksam yemeginde yememeye calis .. Meyve = Seker = Zehir !!

Bu kısmı okudum kitapta ama fırında pişirince belki trans yağa dönüşmez diye düşündüm düşük ısıda olursa diye

yürüyüşümü yaptım bugün de canım ama kendimi çayıra bayıra atınca kaçamak oldu malesef:26::26:

Attın mı kendini bayırlara kıssss Ohhhh ne güzelllll , tadını çıkart mis gibi havanın...
Bi de o ayran diyeti nassı bişi yawww , insanın içi bayılmaz mı ki

bacım annene çooook geçmiş olsunve dediğin gibi allah tüm hastalara şifa versin
attım kısss attımhatta koyun olup da o yeşillikleri yiyesim geldio kaa güzeldiemme onları yiyeydim daha iyiydi,bari kaçamak yapmazdım
için bayılmaz mı anacım,hep aynı şeyi yemek çooook sıkıyo insanı:120::120::120:ama ne yaparsın kilo verme uğruna herşeyi yapıyoruz biz kadınlar
:86::86:
Kizlar baktim hemen herkez temizlik yapmis bende yaptim AMA canim cikti her yeri kaldirdim sildim supurdum AMA deydi miss

eline sağlık canım,güle güle otur

utanç menümü de yazayım
kahvaltım
2 haşlanmış köy yımırtası
zeytin
peynir
pastırma
salatalık
fıstık
çay çay

2.öğünüm
ızgarada sucuk ama lavaşa sarıp yedim

1 saat yürüyüş

Son düzenleme:
Bu kısmı okudum kitapta ama fırında pişirince belki trans yağa dönüşmez diye düşündüm düşük ısıda olursa diye
bazi meyve veya sebzeleri pisirdiginde icindeki seker aciga cikar ve bu da kilo aldirici bir etkendir ,, kilo verme surecinde bu tur yiyeceklerden kacinmaliyiz canim

valla biz yaklaşık 7-8 aydır hepsini bulgurlu yiyoruz çok güzel oluyor..acaba fazla mı kaçırdın bulgurunu:44:
canım böyle insanlar dengesiz olur uzak durman daha hayırlı bence de:26:
oğluna da geçmiş olsun canım..acil şifalar dilerim

ohh mis gibi oldu evlerimizz..

o 1 saat yürüyüşte erimiştir o lavaş datlum..afiyet olsun

bende bugunku menumu yazayim..
9.da kkk yarim kurabiye esliginde..
14 de bulgurlu nohutlu etli pirasa+ 2 kase ev yogurdu+1 tabak lahana haslamasi sumak eksili
18.30 dada yogurt ve bir avuc badem yicem ins..
bende bir haftadir kilo veremiyorum ama sabirla bekliyorum bakalim..asil hedef temmuza kadar 15 kilo verebilmek..yaz iznime zayif gitmek istiyorum..2 haftam kaldi izine 2 haftada mucize beklemiyorum tabiki:) tr dede uymaya calisacagim beslenmeme..biraz spor yaptim dun bugunde yapicam ins..

evet kizlar yaptigim kacamagi fikrimce telafi ettigimi dusunuyorum 30 dakika Leslie Sansone 2 mile yaptim Kendimi iyi ve pisman hissetmiyorummm simdi su icmeye devam edecegim ,,,,,,,,,, https://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs

2. öğünüm

etli türlü
2 biber dolma
yoğurt

ikindide çayın yanında 1 gofret yarından tezi yok sıkı yönetim

45 dk dışarıda yürüdüm.. çok özlemişim dışarıda yürümeyi 5 aydır ilk kez

afiyet olsun datlum
yürümene ben de çok sevindim sersumum

bazi meyve veya sebzeleri pisirdiginde icindeki seker aciga cikar ve bu da kilo aldirici bir etkendir ,, kilo verme surecinde bu tur yiyeceklerden kacinmaliyiz canim

Kaçındım Kaneel Keşkek yapıyorum Yanına da bişey düşünemedim. Benimki kolay ayranla salata yaparım da eşime ne yapsam ki :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…