Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Salı akşamı eşimle dışarı çıktık. Köfte,salata yedim ve cola zero içtim

Dün üniversiteden ev arkadaşlarım bana oturmaya geldi diyet adına yaptığım tek doğru şey kahvaltımdı

Bugün diyetime kaldığım yerden devam ediyorum sabah klasik kahvaltı yaptım.

Öğlende et kavurma,salata yedim

Süpersin. Önemli olan verilen kioları geri almamak. Bir de sağlığın bozulmaması. Çünkü bu hayatta en değerli şey sağlık. Bu yüzden bu diyetin kıymetini bilmeliyiz bence

Sonrası süper olmuş sizin içinde zaten giyin süslen püslen gez Ohhhhhhhh gitsin kilolar

hadi yarına iyi sonuçlar alırsın inşallah canım..
eh işte diyelim ..vericezz inşallah canım
güzel kilo vermişsin sersum,yarına da aynı sonuç çıkar umarım..
tekrar hoşgeldin..oğluna çok geçmiş olsun,inşallah tez zamanda şifasını bulsun..

merhaba kızlar..
bugün yediklerimi ve yiyeceklerimi yazıyorum

kahvaltı 08.00; 2 yumurta,5 zeytin, 2 kk peynir,5 ceviz,1 avuç badem,yarım kase tarçınlı 2 kuru kayısılı yoğurt,omega 3
ara 14.00;1 kuru kayısı(arkadaş kahvenin yanında ikram etti malatyadan gelmiş)
ara 15.00; 2 bardak ayran(birazdan içerim ama içmesem de olur acıkmadım)
akşam 18.00;1 tabak kapuska,1 kase yoğurt,
öğlen arası dışarıda 40 dakika orta tempo yürüdüm,

Sabah yediklerim
2 haşlanmış yumurta (Dünkü haşlamam sonrası kahvaltıyı kızım hazırlamıştı bugün sabah hala kızgınım ona)
fındık
roka
çeçil peyniiri
3 hurma
zeytin
üzerine kahvem
4 omega 3üm

Okula geldikten sonra üst üste veliler ve öğrenciler odama doluştu lavaboya bile zor gittim Bi baktım 12:30 olmuştu saat.

Yemeğimi yedim yine görüşmelerim vardı şimdi biraz rahatladım.. Neler yedim?fırında patatesli sulu köfte yemeği vardı.
6 kadar köfte az patateslerinden
yoğurt
roka marul soğan(bahçemden)
Pirinç pilavı vardı dokunmadım hiç..
Üzerine kahvemi içtim oğluşla sarılıp kiloğlanı izledik

Keyfim yok hiç canım sıkkın Kızıma çok kızdım.. Çöpü at kızım diyorum "atmam" diyor beni sınıyor ne yapacağım diye..
Kızım su getir "getirmem".. Bilgisayara takıldı.. Hürrem izledi.. Baktım saat 10 a çeyrek var bizimkisinin ders filan umurunda değil..
Efendim neymiş ben söyleyince ders çalışası gelmiyormuşş... Her istedikleri olacak bunun üzerine istediği gibi davranacaklar gezecek eğlenecek lay lay lom dediklerimi yapmayacak.. Ben deli gibi o mutlu olsun diye uğraşacağım sabah 7 de kalkıp hem ev işlerini yapacağım hem okulda çalışacağım hem kardeşine bakacağım yatana kadar hiç durmadan uğraşacağım.. Ama buna karşılık bana kötü davranacak vb vb

OFFFFFFFF bana gelenler geldi sonunda çooooookkkkk uzuuunnnn bir konuşma egoist eeni kendine getirdi.

Bana bir gün bilet ders çalış diyen olmadı ASLAAAAA hatta annem yeter artık ders çalışma ortalığı kirletiyosun silgi vb oluyor dağılıyor derdi..

Dedim ki çalışmayacaksan haberim olsun söylemeyeceğim o zaman uğraşmayacağım seninle Gerçekten artık bıktım çünkü yeni nesil şımarık kesinlikle..
Kapasiten var ama bana çalışmak zor geliyor dersen sadece söyle dedim. Her gün tv serbest sana bilgisayarda söylemeyeceğim o zaman ders çalış diye.. YOK ÇALIŞACAĞIM diyor ama çalışmak popomuza zor geliyor..
Akşam gel dedim senin çalışacağın yok anladı ciddi olduğumu
Gelmedi bu sefer de bana yine gelenler geldi. Deliler gibi onun için didiniyorum resmen karşılığı bu.. Bağırıp çağırıyor-gel öpeyim diyorum gelmiyor- şunu yap kızım yapmam diyor.. Kusura bakmasın ama bu kadarı da ÇOK FAZLA

makbulecimm
nasılsın..

bu hafta kilo verdin mi..

bak senin takipçin oldum ben...

bana kilo bildirimi yapacaksın..bu sayede daha fazla kilo vereceksin canım

ben sabah klasik karatay kahvaltısını yaptım

2 yumurta

1 ince belli bardan kuruyemiş

1 kivi

az peynir

öğlen menemen yedim..2 yumurtalı yine..

yazdan konserve yapmıştım domates ve biber..ondan menemen yaptım

kayınım arabistana gitmişti iş için ..bal gibi hurma getirmişti..ondan yedim bugün yine 1 tane..

ve çay içiyorum..

he bir de galeta yedim menemenin yanında ..dayanamadım..ama sanki daha bir doydum yani

ve sabah 1 saat plates

akşama yoğurt yemeyi düşünüyorum ..çünkü pişi yapacağım akşama mümkün değil yiyemem..

Muhtemelen kızınız ergenlik çağında :44: Nolur ona hata yapması için izin verin ve hiçbirşey söylemeyin. Sadece çaktırmadan izleyin. Hepimiz geçtik o dönemlerden. Ben de aynen onun gibiydim. Ama baktım yapacak bişey yok bütün arkadaşlarım çalışıyor. Ben geri mi kalacaktım Tabiki hayır ! Öncelikle böyle başladı sonra sevdim ders çalışmayı. Ama bana da annemler söylediğinde offfff derdin. Yapar gibi odama gider yine yapmazdım. Sonrasında hayatın farkına varıyor insan. Hiç merak etmeyin öyle bir varıyor ki. İLK sene kazanamazsa bile üniversiteyi daha sonra birşeylerin farkına varacaktır. Siz gerilmeyin sakinleşin. Onu da sakince izleyin. Zorlamayla hele ki o yaşlarda asla bişey yapmaz zorla. Sonra da annem beni anlamıyor algısı oluşturursunuz. İlerde hiç birşeyi anlatmaz vs vs. Nolur sakin olun. Sizi rahatlatcak bişeylerle uğraşın.

ooooooooooovvvvvvvvvvvvvvvvv

bu yazıda ablamın kızını gördüm..tek çocuk ablamınki..ve su an 18 yaşında..

oy bir kapris bir kapris ki sormayın..

annesi ne derse tersini yapar.
tek diye ona neler neler alır. daha görmeden beğenmez ..

bize alınsaydı ona alınanlar havalara uçardık

bize yapılsaydı ona yapılan iltimas yere göğe sığamazdık..ablamda böyle konuştuk ona gittiğimizde

ablam çok üzülüyor...

bana kimse davranmıyor öyle diyor..bir kızı böyle..

ama ne yemek yaptırdılar ..ne sofradan bir bardak kaldırttılar..sonucu böyle oldu ...

herşeyi de ayağına götürdüler..hala öyle yapıyorlar..yeter ki üniversite sınavından yüksek not alsın ...rahat rahat çalışsın diye

inşallah üzülmezler...

allah sana da yardım etsin canım..ne zor annelik...

Merhaba kızlar Koşu bandı almayı düşünüyorum. Yardımınıza ihtiyacım var

ALTIS markasını almayı düşünüyorum nasıl bilirsiniz ?Önerebileceğiniz başka marka var mı?

Son düzenleme:

Zaten işim benim ergenlerle uğraşmak rehber öğretmenim işimde de iyi olduğumu düşünüyorum. Bunları çok iyi biliyorum ve de o üzülmesin diye hep susuyorum alttan alıyorum.. Ayakkabı alınacaksa 2 tane birden alıyorum kendime almıyorum önce ona alıyorum.. Bunlar söylenmez belki ama tüm kış sadece birkaç kazakla işe gidip geldim ben.. Bir saat almıştım saati yoktu.. Bir de beyazını aldım ona yazın daha çok ona ihtiyacı var parfümler aldım o istemeden..
Sadece ihtiyaçları maddi ihtiyaçlar değil.. Peşinde koşturuyorum öpeyim diye okula giderken kaçıyor dün sordum neden diye " okula geç kalacakmış" biraz telaşlı bi yapısı var bu anlamda..
Gününün nasıl geçtiğini sormak vb nasıl olduğunu sormak manevi anlamda da elimden geleni yapıyorum. Hep birlikte dans etmek vb vb gibi
Yaptıklarımı daha ayrıntılı anlatmama gerek yok. O mutlu olsun diye çırpınıp duruyorum..

Çalış demeyeceğim ama sen de söyleden çalış diyorum ne zaman ders çalışacaksan program yap as ki ben de bileyim diyorum.. Benim kadar sabırlı olamaz kimse gibi geliyor.. Eşim kızıma olan sabrımdan ötürü bana bir gün " sen de peygamber sabrı var" demişti..
Bir de oülum var MELEK gibi rabbim bana acımış olmalı kesinlikle.. Allah'a çok şükür mükemmel bir çocuk ama kızım oldukça inatçı ve zor bi çocuk maalesef.. Onunla yaşadığım zorluklardan dolayı 2. çocuğuma tam 9 sene sonra cesaret edebildim
Kızım 12 yaşında daha..

Ablanlara da kolay gelsin canım..
Ben sorumluluk vermeye çalışıyorum.. Ufak tefek işler yaptırıyorum ama okul zamanı zaten yorgun oluyor.. Bana su getirmek onun görevi.. Ders yapmıyorsa getir götür iişleri vb. Sorumluluk verilmezse çocuk ödev sorumluluğu da almıyor zaten..
Kahvaltı sofrasını hazırarken tabak koymakk vb. Ha bir de işi yoksa kahve yapar bize binbir nazla
Yazın makinadan çıkan çamaşırları astırırım.. Murfağı süpürebiliyor.. Çok fazla iş değil ama ben sofrayı kaldırıken bence mutfağı süpürebilir yaz tatilinde gibi
Bazı şeyleri oturttuk gibi ama bazen ipin ucunu kaçırıyor böyle beni sınıyor..

Son düzenleme:

Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum. Ama bazen bildiğimiz doğruları da yanlış yapıyoruz. Çünkü söz konusu evlat. Mesela annemden örnek vereyim sizin gibi çok vericidir. Ama bu hep üzülmesine neden olmuştur. Bu hayatta sürekli başkalarını düşünerek davranışlar sergiler. Üzülmesin kırılmasın. vs vs ama hep üzüln o olur. Çünkü karşısına verdiği değeri görmek ister insanoğlu...

Anladığım kadarıyla siz de öylesiniz. Mesela kızıızın planlı çalışmasını istemişsiniz. Boşverin bilmeyin. Siz sadece başarısını kontrol edin. Ki zaten şuan çok küçük yaşta. Bunların hepsi onun için gereksiz tripler olarak geliyordur. Siz diğer ergenlerle uğraşırken daha profesyonel düşünürsünüz tabiki aranızda bir otorite var çünkü. İşinizi yaparken profesyonelsiniz. Ama evde annesiniz. Profesyonelliğinizi elden bıraktığınız alandasınız. Aranızda otorite kalmamış. Çok verici olmak da hatadır. Belki kızınız öpülmekten çok hoşlanmıyor olabilir. Bazı kişilerin özelliği böyle sizi sevmediği anlama gelmez ki. Canınızı sıkmayın. O yaşlarda anne babadan çok arkadaşlar kıymetli gibi geliyor. % 100 bir bağımlılık beklemeyin. Bırakın o daha oyun çağında sayılır.
Lise dediğin şeyde biraz daha sakinleşir elbet. Hele ki üniversite kesinlikle ama kesinlikle bir kişisel gelişim yeri. Baştan aşağı hayatın tokatını yiyosun. Bence kendinizden de bu kadar fedakarlık yapmayın. Bişeylerin farkında olması gerekiyor. Yok demeyi kalmadı demeyi öğretmeniz gerekiyor. Merak etmeyin 2 bot yerine 1 botu var diye kimse depresyona girmiyor. Annelik iç güdüsüyle gerçekten ihtiyacı olmasa bile alıyorsunuz belki ama bence süzgeçten geçirin. Sonra ilerde sorun yaşar. Üniversitede çok daha önemli hale geliyor çünkü... Lüften kendinizi üzmeyin. Siz rahatlayınca o da rahatlayacak. Biraz zaman verin.

neymiş bu ergenlik yaa bitanede bende var tam atarlı ergen dün ders yüzünden evde kıyamet koptu kitaplar defterler havada uçuştu beyefendi kapıları çarptı kendini odalara kilitledi bir afra tafra sormayın gitsin zortuttum kendimi şeytan dedi allah ne verdiyse giriş koy kenara bazen beni gerçekten çok zorluyo velet bi çocuk herşeye itiraz edermi ders yap yapmam odanı topla toplamam yat uyu yatmıyorum sürekli böyle evde bir sinir harbi insanı çileden çıkarıyo bu genç ergenler allah evinde bunlardan olana yardım etsin arkadaşlar...

neymiş bu ergenlik yaa bitanede bende var tam atarlı ergen dün ders yüzünden evde kıyamet koptu kitaplar defterler havada uçuştu beyefendi kapıları çarptı kendini odalara kilitledi bir afra tafra sormayın gitsin zortuttum kendimi şeytan dedi allah ne verdiyse giriş koy kenara bazen beni gerçekten çok zorluyo velet bi çocuk herşeye itiraz edermi ders yap yapmam odanı topla toplamam yat uyu yatmıyorum sürekli böyle evde bir sinir harbi insanı çileden çıkarıyo bu genç ergenler allah evinde bunlardan olana yardım etsin arkadaşlar...

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki..benim kızım da 13 yaşında...yıllardır her sabah ve her akşam aynı cümleleri kurmaktan ben yoruldum,o dinlemekten yorulmadıuzun uzun anlatmiyim senin yaşadıklarının aynısını yaşıyorum...sanırım bu yaşlarda ebeveynine karşı bir asilik,bir diklenme,dediklerini yapmama eğilimi oluyo..aslında melek gibi kız ergenliğe adım attımı bakıyosun bazan şeytanlaşıyobir laflar ediyo yenir yutulur değil,insanın moralini bozuyo..dediğin gibi kendine almayıp ona alıyosun,türlü fedakarlıklar vs ama farkında değillerçiğdem in dedikleri doğru,farkındayız öyle yapmamız gerektiğinin...ben pedagoji bilmem ama çocuk yetiştirme konularında kitaplar okudum,teoride iyi de pratikte çok zor davranışı ayarlamak...neyse bugünler de geçecek inşallah...yıprandığımızla kalacağız biz...aslında videoya çeksek saklasak da büyüyünce izletsek bu hallerini ne derler acaba

canlarım ben pazara çıkıyorum herkese iyi akşamlar,yarın görüşürüz,tartılar dost olsun yarın hepimize inşallah

Bence yorulacakları spora yazıdırıp ya da yönlendirip iyice yorun onları Ciddiyim. İşe yaradı benim ergenliğimde Asinin de asisiydim. Şimdi annemi her gün arar sorarım. Babamı arar sorarım. Kardeşlerimi her gün arar sorarım ayrı ayrı sorunlarını dinlemek için ben ararım. Değişiyor insan merak etmeyin.

Tsk ederim canim bu hafta kacamak dolu gecti malesef artidayim sanirim :18::18:
ama inaniyorum onumuzdeki hafta bomba Gibi olacak
sen nasilsin canim pek gorunmuyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…