Sersumcum valla çok güzel geçirmişsin yemek faslını.Merak etme , tartıya yansıyacak bişi yok , salata-ayran çok şişiriyo , e tabi çiğ köfte de...Ondandır şişkinliğin
TebriklerrrHem yemediklerin hem de yediklerin içinnn Patates püresi yedin demek Olan olmuş artık bugun telafi edersin napalım
günaydın kızlar,,
beni tanıyanlar tanırlar.geçen yaz bende bu topikteydim.iyiniyetli ve sersummaşallah size hala devam ediyorsunuz!yazdan bu yana hayatımda çok büyük değişimler oldu.oğlum rahatsızlandı.evimden eşimden ayrı annemlerde yaşamaya başladım ve çalışıyorum.muhasebeciyim ve akşama kadar oturuyorum.moral bozukluğu ve işe alışkın olmamanın sebebiyle akşamları çok yorgun oluyorum.oğlumla zar zor ilgileniyorum.spor falan hak getire yani yazın 63-64 kilolardaydım .annemelerde tartı yok bende hiç merak etmiyorum,çevremdekiler zayıfladığımı söylüyorlar.ben yine aynı şekilde karataya başlamak istiyorum.çünkü karatay beni rahatlatıyor.psiolojik olarakta hafif oluyorum.2 ay sonra tüp bebek denemeye karar verdik.bunun için şimdiden sağlıklı olmak zorundayım.beni tekrar aranıza alın lütfennn
inşallah canım..hadi yarına iyi sonuçlar alırsın inşallah canım..
güzel kilo vermişsin sersum,yarına da aynı sonuç çıkar umarım..
biliyorsun beni de canım.Sabah yediklerim
2 haşlanmış yumurta (Dünkü haşlamam sonrası kahvaltıyı kızım hazırlamıştı bugün sabahhala kızgınım ona )
fındık
roka
çeçil peyniiri
3 hurma
zeytin
üzerine kahvem
4 omega 3üm
Okula geldikten sonra üst üste veliler ve öğrenciler odama doluştu lavaboya bile zor gittimBi baktım 12:30 olmuştu saat.
Yemeğimi yedim yine görüşmelerim vardı şimdi biraz rahatladım.. Neler yedim?fırında patatesli sulu köfte yemeği vardı.
6 kadar köfte az patateslerinden
yoğurt
roka marul soğan(bahçemden)
Pirinç pilavı vardı dokunmadım hiç..
Üzerine kahvemi içtim oğluşla sarılıp kiloğlanı izledik
Keyfim yok hiç canım sıkkınKızıma çok kızdım.. Çöpü at kızım diyorum "atmam" diyor beni sınıyor ne yapacağım diye..
Kızım su getir "getirmem".. Bilgisayara takıldı.. Hürrem izledi.. Baktım saat 10 a çeyrek var bizimkisinin ders filan umurunda değil..
Efendim neymiş ben söyleyince ders çalışası gelmiyormuşş... Her istedikleri olacak bunun üzerine istediği gibi davranacaklar gezecek eğlenecek lay lay lom dediklerimi yapmayacak.. Ben deli gibi o mutlu olsun diye uğraşacağım sabah 7 de kalkıp hem ev işlerini yapacağım hem okulda çalışacağım hem kardeşine bakacağım yatana kadar hiç durmadan uğraşacağım.. Ama buna karşılık bana kötü davranacak vb vb
OFFFFFFFF bana gelenler geldi sonunda çooooookkkkk uzuuunnnn bir konuşma egoist eeni kendine getirdi.
Bana bir gün bilet ders çalış diyen olmadı ASLAAAAA hatta annem yeter artık ders çalışma ortalığı kirletiyosun silgi vb oluyor dağılıyor derdi..
Dedim ki çalışmayacaksan haberim olsun söylemeyeceğim o zaman uğraşmayacağım seninleGerçekten artık bıktım çünkü yeni nesil şımarık kesinlikle..
Kapasiten var ama bana çalışmak zor geliyor dersen sadece söyle dedim. Her gün tv serbest sana bilgisayarda söylemeyeceğim o zaman ders çalış diye.. YOK ÇALIŞACAĞIM diyor ama çalışmak popomuza zor geliyor..
Akşam gel dedim senin çalışacağın yok anladı ciddi olduğumu
Gelmedi bu sefer de bana yine gelenler geldi. Deliler gibi onun için didiniyorum resmen karşılığı bu.. Bağırıp çağırıyor-gel öpeyim diyorum gelmiyor- şunu yap kızım yapmam diyor.. Kusura bakmasın ama bu kadarı da ÇOK FAZLA
Zaten işim benim ergenlerle uğraşmak rehber öğretmenim işimde de iyi olduğumu düşünüyorum. Bunları çok iyi biliyorum ve de o üzülmesin diye hep susuyorum alttan alıyorum.. Ayakkabı alınacaksa 2 tane birden alıyorum kendime almıyorum önce ona alıyorum.. Bunlar söylenmez belki ama tüm kış sadece birkaç kazakla işe gidip geldim ben.. Bir saat almıştım saati yoktu.. Bir de beyazını aldım ona yazın daha çok ona ihtiyacı var parfümler aldım o istemeden..
Sadece ihtiyaçları maddi ihtiyaçlar değil.. Peşinde koşturuyorum öpeyim diye okula giderken kaçıyor dün sordum neden diye " okula geç kalacakmış" biraz telaşlı bi yapısı var bu anlamda..
Gününün nasıl geçtiğini sormak vb nasıl olduğunu sormak manevi anlamda da elimden geleni yapıyorum. Hep birlikte dans etmek vb vb gibi
Yaptıklarımı daha ayrıntılı anlatmama gerek yok. O mutlu olsun diye çırpınıp duruyorum..
Çalış demeyeceğim ama sen de söyleden çalış diyorum ne zaman ders çalışacaksan program yap as ki ben de bileyim diyorum.. Benim kadar sabırlı olamaz kimse gibi geliyor.. Eşim kızıma olan sabrımdan ötürü bana bir gün " sen de peygamber sabrı var" demişti..
Bir de oülum var MELEK gibi rabbim bana acımış olmalı kesinlikle.. Allah'a çok şükür mükemmel bir çocuk ama kızım oldukça inatçı ve zor bi çocuk maalesef.. Onunla yaşadığım zorluklardan dolayı 2. çocuğuma tam 9 sene sonra cesaret edebildim
Kızım 12 yaşında daha..
ah canım sende de var demek kolay gelsinneymiş bu ergenlik yaa bitanede bende var tam atarlı ergen dün ders yüzünden evde kıyamet koptu kitaplar defterler havada uçuştu beyefendi kapıları çarptı kendini odalara kilitledi bir afra tafra sormayın gitsin zortuttum kendimi şeytan dedi allah ne verdiyse giriş koy kenara bazen beni gerçekten çok zorluyo velet bi çocuk herşeye itiraz edermi ders yap yapmam odanı topla toplamam yat uyu yatmıyorum sürekli böyle evde bir sinir harbi insanı çileden çıkarıyo bu genç ergenler allah evinde bunlardan olana yardım etsin arkadaşlar...
çok üzülüyor insan ..umarım çok fazla hasar olmadan atlatırız bu dönemi hepimiz canım.canım seni o kadar iyi anlıyorum ki..benim kızım da 13 yaşında...yıllardır her sabah ve her akşam aynı cümleleri kurmaktan ben yoruldum,o dinlemekten yorulmadıuzun uzun anlatmiyim senin yaşadıklarının aynısını yaşıyorum...sanırım bu yaşlarda ebeveynine karşı bir asilik,bir diklenme,dediklerini yapmama eğilimi oluyo..aslında melek gibi kız ergenliğe adım attımı bakıyosun bazan şeytanlaşıyo bir laflar ediyo yenir yutulur değil,insanın moralini bozuyo..dediğin gibi kendine almayıp ona alıyosun,türlü fedakarlıklar vs ama farkında değiller çiğdem in dedikleri doğru,farkındayız öyle yapmamız gerektiğinin...ben pedagoji bilmem ama çocuk yetiştirme konularında kitaplar okudum,teoride iyi de pratikte çok zor davranışı ayarlamak...neyse bugünler de geçecek inşallah...yıprandığımızla kalacağız biz...aslında videoya çeksek saklasak da büyüyünce izletsek bu hallerini ne derler acaba
canlarım ben pazara çıkıyorum herkese iyi akşamlar,yarın görüşürüz,tartılar dost olsun yarın hepimize inşallah
Nohut yapmadiksarimsakli kofte yaptim
nohut yapmadiksarimsakli kofte yaptim
Teşekkürler cevabınız içinyardımcı olayım heman:
Bu güne kadar çoğunuz kola ve coca kola'nın zararları hakkında bir çok şey okumuşsunuzdur, bu konuda bir çok slayt, video izlemiş olabilirsiniz. Fakat çoğunuz, hala kola içmeye devam ediyordur. Bazıları coca kola'nın israil'le olan bağlatısı yüzünden haklı olarak coca kola içmiyor. Ama kola alışkanlığını yine bırakmıyor. Başka markalarla bu zararlı alışkanlığına devam ediyor. İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'da 1 bardak kola'nın 1 saatte vücütta neler yaptığını açıklamış.
Belki Canan Karatay'ın aşağıda yazılı olan söylediklerini okuduktan sonra kola hakkında fikriniz değişebilir...
* İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan fosforik asiddir.
* İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.
* 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.
* 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)
* 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.
Sonuç: Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde leptin ve unsilin gelişir. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir. Altın Çilek
Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum. Ama bazen bildiğimiz doğruları da yanlış yapıyoruz. Çünkü söz konusu evlat. Mesela annemden örnek vereyim sizin gibi çok vericidir. Ama bu hep üzülmesine neden olmuştur. Bu hayatta sürekli başkalarını düşünerek davranışlar sergiler. Üzülmesin kırılmasın. vs vs ama hep üzüln o olur. Çünkü karşısına verdiği değeri görmek ister insanoğlu...
Anladığım kadarıyla siz de öylesiniz. Mesela kızıızın planlı çalışmasını istemişsiniz. Boşverin bilmeyin. Siz sadece başarısını kontrol edin. Ki zaten şuan çok küçük yaşta. Bunların hepsi onun için gereksiz tripler olarak geliyordur. Siz diğer ergenlerle uğraşırken daha profesyonel düşünürsünüz tabiki aranızda bir otorite var çünkü. İşinizi yaparken profesyonelsiniz. Ama evde annesiniz. Profesyonelliğinizi elden bıraktığınız alandasınız. Aranızda otorite kalmamış. Çok verici olmak da hatadır. Belki kızınız öpülmekten çok hoşlanmıyor olabilir. Bazı kişilerin özelliği böyle sizi sevmediği anlama gelmez ki. Canınızı sıkmayın. O yaşlarda anne babadan çok arkadaşlar kıymetli gibi geliyor. % 100 bir bağımlılık beklemeyin. Bırakın o daha oyun çağında sayılır.
Lise dediğin şeyde biraz daha sakinleşir elbet. Hele ki üniversite kesinlikle ama kesinlikle bir kişisel gelişim yeri. Baştan aşağı hayatın tokatını yiyosun. Bence kendinizden de bu kadar fedakarlık yapmayın. Bişeylerin farkında olması gerekiyor. Yok demeyi kalmadı demeyi öğretmeniz gerekiyor. Merak etmeyin 2 bot yerine 1 botu var diye kimse depresyona girmiyor. Annelik iç güdüsüyle gerçekten ihtiyacı olmasa bile alıyorsunuz belki ama bence süzgeçten geçirin. Sonra ilerde sorun yaşar. Üniversitede çok daha önemli hale geliyor çünkü... Lüften kendinizi üzmeyin. Siz rahatlayınca o da rahatlayacak. Biraz zaman verin.
dünkü hastalıgım üzerine yetmezmiş gbi birde diş agrısı çektim koca akşam. bu aralar bir uğursuzluk var bende ama hadi bakalım hayırlısı :26:
yaww bugün de hasta çoktu perşembe olmasına rağmen..yoruldum valla..tıp bayramı nedeniyle bahçede hoppidi hoppidi halay çektik..belki haberlere çıkarım..
1300 gr gitti canım..iyi akşamlar kısslar nasılsınız
dün giremedim...
sersumum detoks sonucunu çok merak ediyorum
afiyet olsun bebeemmbugün yediklerim
2 yumurtadan bol peynirli omlet
çökelek
zeytin
antep fıstığı
bitki çayı
1 küçücük muz
2.öğünüm
1 kepçe tavuk suyuna çorba
yarım tabak keşkek
2 kaşık yoğurt
birazdan bitki çayı
arkadaşa gitmiştim canım.Kimsecikler yok yaw sersumum da kaçmış.. Cafa özlem sersummm ergenyuslar bizi öldürüyorlar yahu
Bakayım benimki odasında ne yapıyor yarın cevap yazarım şimd, kaçayım çünkü kucağımdavar birazdan gene saldıracak bilgisayara kiloğlanı izliyos biz
saol canım..Bu akşam kimsecikler yok.:44:
Çok geçmiş olsun.
Tıp bayramın kutlu olsun canım.
Bugün:
sabah: 2 yum., 1 portakal, yeşillik, 1 ç.b. ceviz, 3 zeytin
Öğle: 1 kase sebze çor., 3 köfte, patlıcan ızg., salata, 1 armut
Akşam: 1 tabak etli sarma, 1 bardak yoğurt
1 saat yürüyüş
herkese iyi geceler. Yarın inşallah, tartılar hepimizin yüzünü güldürür. sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?