- 20 Temmuz 2012
- 2.045
- 3.773
- 333
gözden kaçmıştır,sen yüzdene göre ekle kendini sıralamaya istersen
.. Karataydan Hurmali dondurma tarifi
5 su bardağı süt
5 tatlı kaşığı saf salep (katkısız)
8-10 adet hurma
1. Hurmaları yıkayın, dondurma yapımına başlamadan 2-3 saat önce bir kâsede üzerlerini öretecek miktarda ılık su ile ıslatın.
2. Mandıradan ya da marketten aldığınız çiftlik sütünü kaynatıp soğutun.
3. Salebi küçük bir kâseye koyun, soğuttuğunuz sütten bir miktar üzerine döküp, tahta bir kaşıkla karıştırarak salebi pütürsüz bir kıvama getirin ve karıştırarak tenceredeki süte katın. Ocağı orta ısıda açıp, devamlı karıştırarak pişirin (süt katı bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar).
4. Süt iyice katılaşınca tencereyi ateşten alın ve 5-10 dakika kadar sürekli karıştırın.
5. Suda yumuşamış hurmaları çekirdeklerinden ayırıp küçük küp şeklinde doğrayın. Her kâseye iki adet hurma düşecek şekilde, hurmaları kâselerin içine koyun. Üzerine hazırladığınız dondurmayı dökün, soğutun, buzdolabında dinlendirin, servis etmeden 3-4 saat önce buzluğa koyup dondurun ve servis edin.
Not:
· Dondurmaya asıl tadı salep verdiği için, arzu ederseniz buzlukta bekletmeden hafif yumuşamış dondurma kıvamında da servis edebilirsiniz.
· Bu dondurmaya kesinlikle şeker konmaz!
Neyse böyle olsun bu hafta
olmasiiiin, dur ben seni alayim. insh becerebilirim canim
Teşekkür ederim çok incesinSorun değil yapamasanda
Rumuz haftalık yüzde
1. Kronikdeli -1,705
2. birdy -1,56
3.beyhan25 -1,13
Selmanınkızı -1,08
Fzgun -0,68
melexin -0,58
ihya -0,53
Özlemkartal -0,44
sersum -0,38
Ficans -0,30
Kanael 0,00
fmby8785 +0,74
makbule007 +1,98
Bruxelles +3,28
iznliler:
-Nurudilara
-topalpire
Lİsteye girmek isteyeneler
-Çiğdemklan(haftaya)
-cafo(2 hafta sonra)
-Mimu88(2 hafta sonra)
Liste dışı olanlar:
-Sadeceaşkım
-Reyhan55
-İğneoyası
-Adigegupse
kiz birinci olmussun ya... tebrik ederim. beni ilk ücten attin
umarim birdycigimde kizmamistir birinciligi kaptirdigi icin
ben neden yokum ama
süper peki bunu ne zaman yıyebılıyoruz canımmm
canım sen bana beni listeye ekle ben de liste yapmayı kabul ediyorum demedin ki? ben mi hatırlamıyorum:44::44:
he kıss ergenyuslarla nasıl baş edilirergen anneleri birliği gibi olduk haaergenlerle nasıl başa çıkılır...bir ergeni anlamanın püf noktaları..aazzz sooraa
sersum kaçamak yapmadığın için tebriks tatlım:13:tıp bayramı dolayısıyla değişik bi spor da yapmışın güzel
.
sağol bebeemmSersumum hopidik hopidik oynamış halay çekmişsinGeç oldu ama tıp bayramınız kutlu olsun canım. Ama o kadar çok şiddet olayı oluyor ki hastanelerde
Kıss ne yedin yazdın mı dur bakem
Evet sersumum bu aralar sorun olmadığına sevindim canımcım.. Makinayı sen söylemeden toplaması bile süpper
Eveett süper yalnız azıcık kilo almışım.. Yediklerim yüzündenaz bile aldım ööle diyeyim..hemen toparlanmalıyım..
Sersum listeden bir kaç arkadaş ayrılmış kendileri mi istedi acaba :44::44::44:
kendi istekleriyle ayrıldılar canım..kendilerini hazır hissedince yine gelecekler.
sadece reyhan düzenli girmediği için liste dışı
Teşkkür canım. Kız seninle biz nolcaz böyle, 2hafta al sonra ver ön sıralara geçAyyyyy gene mi şampiyon oldum ben yawwwÇok mes'udum Yarebbim
Bruxellescim , canım ellerine sağlık.Canlarım kilo veren-alan-stabil kalan herkesi tebrik ediyorum...Herkese benden bol bol Tebriks&Takdirs
Kızlar bu arada yarın annemler gelecek ve sabahtan beri mutfakta kurabiye yapıyorum.Pişmiş mi pişmemiş mi derken rahat 10 tane yemişimdir , Allahım affetsin ...Bugün telafi etmem lazım ama yarını kendime serbest gün ilan ettim.Çatlayasıya yiciiimmmm
canım çok üzüldüm.:26:.Allah yardımcınız olsun..canım geçmişi çok okuyamadım iş yerindeyim.biz çok küçük bir ilçede yaşıyorduk ben çalışmıyordum ama eşimin orada çok güzel bir işi var özelde çalışıyor bende annemlerin olduğu şehirde işe başladım çünkü masraflı bir rahatsızlığımız var ve oğlum kreşe gidemez,bakıcıyada veremem onun için ve orada iş imkanı olmadığı için eşimden ayrıyım.sonumuz nasıl olacak bilmiyoruz ben daha iyi bir iş bulursam ya eşim buraya gelecek bulamazsam ve tüp bebek yaparsak ben evime gideceğim 2 side bizim için zor olcak biri maddi biri manevi.hayat ne gösterecek bilmiyoruz.çok zor bir dönemden geçiyoruz.hakkımızda hayırlısı inş.gönül istiyor evimde eşimle oturayım oğlumada ben bakayım .maddi sıkıntım olmasın ama olmuyor işte.
ekledim zaten canım ben seni mesajını görerekmerhaba kızlar
ben aranıza katılalı tam bugun 19. gun lıste yapmayı da kabul edıyorum lısteye gırebılır mıyım?
tebrik ederim canım :))
ikinci kez yemeğim yandıııııı,
eklendiniz canımcımbenide listeye alın lütfen liste yapmayı kabul ediyorum...
Bende yapam bildirimi
bruxelles
başlangıç: 69
geçen hafta: 69
bu hafta :71
toplm fark: +2 kg
haftalık yüz: +3,28
hedef: 66
Ayyyyy gene mi şampiyon oldum ben yawwwÇok mes'udum Yarebbim
Bruxellescim , canım ellerine sağlık.Canlarım kilo veren-alan-stabil kalan herkesi tebrik ediyorum...Herkese benden bol bol Tebriks&Takdirs
Kızlar bu arada yarın annemler gelecek ve sabahtan beri mutfakta kurabiye yapıyorum.Pişmiş mi pişmemiş mi derken rahat 10 tane yemişimdir , Allahım affetsin ...Bugün telafi etmem lazım ama yarını kendime serbest gün ilan ettim.Çatlayasıya yiciiimmmm
canım buralardayım..ama sadece menü bildirimi yapıp kaçıyorum bu ara..
malum havalar düzeldi .daha fazla dışarıda vakit geçirmeye başladık..
öğlen küçük oğlanla parka gidiyoruz .büyük oğlumu okula bıraktıktan sonra
akşam da okuldan almaya gittiğimizde de yine okul çıkışı parka giriyoruz..1 saat kadar daha.
evde yemek telaşı..
çocuklar derken ..kendime de biraz vakit ayırmam gerektiğini düşündüm..küçük oğlanı yatırdığımda giriyorum buraya..
ama 2 saatim burada geçiyor..
sadece menü bildirip çıkıyorum ..
en azından biraz dinlenip yeşil çay eşliğinde bazen tv izliyorum..bazen dikiş dikmeye çalışıyorum..makinem alta iplik topluyor..yeni aldım..kpss çalıştığım için paketini bile açmamıştım..e sınavlar bitti gitti..açtım ..bir iki diktim ..ama şimdi dikmiyor..
bazen onunla uğraşıyorum..dikermi diye açıp bakıyorum..
böyle işte ..
ama hala yorgunluğum geçmedi makbulecim ..
sen nasılsın..ev arkadaşların iyidir inşallah,,
bu hafta artıları görmüşsün...
ben inanıyorum ki sen haftaya baya bir eksilerde olacaksın canım
ben liste yapmayacak mıyım canım..beni gözden çıkardınız mı yoksam?? :26: :26: :26:
Rumuz haftalık yüzde
1. birdy -1,56:119::119:
2.beyhan25 -1,13:119::119
3.Selmanınkızı -1,08:119:
4.Fzgun -0,68
5.melexin -0,58
6.ihya -0,53
7.Özlemkartal -0,44
8.sersum -0,38
9.Ficans -0,30
10.Kanael 0,00 :130:
11.fmby8785 +0,74:2:
12.makbule007 +1,98:2:
13. Bruxelles +3,28
iznliler:
-Nurudilara
-topalpire
Lİsteye girmek isteyeneler
-Çiğdemklan(haftaya) :130:
-cafo(2 hafta sonra)
-Mimu88(2 hafta sonra)
Liste dışı olanlar:
-Sadeceaşkım
-Reyhan55
-İğneoyası
-Adigegupse
Bende dedim bilmediğim bir kural var o yüzden çıkarıldılar mı
Sersum mraba canım görevimi yerine getirdiğim sanırımkızlar tekrar eksik gedik için üzgünüm, bi poblem var mı diye bakiim dedüm neyse ben kaçarrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?