Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bugn tartılmış olmama rağmen iş yernden internetin azizliğine uğradım. faturayı odmeeye unutunca internetimizi kesmişler. bildirim yapamadgm için çok üzgünüm
sersum ben niye liste dısı oldum anlamadım ? elimde olmayn sebepten bildirim yapamadım

korktun demiii
ama kurallarda yazıyor 2 hafta izin almadan kilo bildirilmezse liste dışı olunuyo..

Korktum evet :18::18::18: Bu hafta ben bildirim yaptım ama bruxell gözden kaçırmış sanırım...Haftaya bildirim yapamam filan listeden çıkarmayın beni

Önemli değil

slm arkadaşlar,kilolar verilmiş tebriklerşu an enginar yaprağı çayımı içiyorum ve bu güzel çaydan sizin de haberiniz olsun istedim,malum mevsimi geliyor bol bol kurutun,için..ben herzaman doğal yumurta bulamıyorum,diğer yumurtalardan da hergün yiyince kolestrolüm çıkar diye korkuyorum,içiiyorum...FAYDALARI:
* Enginar cynarin içerdiği için karaciğer ve safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılımını sağlar. Ayrıca vücuttaki amonyak ve kolestrolü azaltır.
* Bol A ve B vitamini içerdiğinden atardamar kireçlenmesini önlemekte ve safra kesesi rahatsızlıklarını gidermektedir. Bunun dışında cinsel gücü artırıcı, ateş düşürücü, vücudu kuvvetlendirici ve iştah açıcıdır. Romatizma, ishal, sarılık hastalıklarına ve sinirlere iyi gelir.
* Enginar genel anlamda kolagog (barsak boşlatıcı) ve diüretik (idrar söktürücü) etkilere sahiptir.
* Enginar antik çağdan beri bilinir Avrupa?lı kralların sofralarından eksik olmazdı Enginar?ın en önemli etken maddesi cynarindir Cynarin hem karaciğeri hem safra kesesini uyarır Böylece bir taraftan safra asidi salgılanır diğer taraftan safra asidi barsaklara boşaltılır Böylece barsaklardaki yağlar daha hızlı bir şekilde parçalanır Bunun anlamı kolesterol ve trigliseridler daha az absorbe edilmiş olur.
* Enginar kolesterol ve trigliserid düşürücüdür. Bu nedenle enginar damar sertliğine karşı önemli bir bitkidir.
* Enginarda bulunan diğer maddeler ferulik asit, inulin ve beta-sitesterol?dür Bu maddeler kolestrol ve trigliseridin düşmesine çok etkilidirler.
* Enginarı bir ilaç olarak değilde kolesterolün düşürülmesinde ve kontrol altına alınmasında bir yardımcı unsur olarak düşünmek gerekir. Kolesterol problemi olanlar mutlaka hekime gitmelidirler.
* Enginarın çok önemli bir etkiside ?rahim ağzı kanserini? tıp literatüründeki ismiyle ?cervix canser? i önlemesidir.
* Enginar aynı zamanda diyabetliler için kan şekerini düşürücü etkiye sahiptir Bu etkiyi enginardaki insülin maddesi sağlar.
* Enginar hazmı kolaylaştırır ve vücuda alınan daha kolay parçalanmasını sağladığı için kilo verme diyetlerinde kullanılabilir.
* Ayrıca enginar safra kesesi ve safra kanallarının daha rahat çalışmasını sağlar.
* Enginar yaprak ekstraktı kolesterolü safra tuzu şekline dönüştürür, safra akıntısını arttırarak onların vücuttan atılmasını hızlandırır aynı zamanda karaciğerde kolesterolün oluşmasını başlangıçta engellenmektedir.
* Yüksek kolesterol problemi olan 143 hastada yapılan bir araştırmada altı haftalık bir enginar yaprağı özü ile kolesterol oranlarında yüzde 10-15′e varan oranlarda azalma meydana gelmiştir.
* Başka bir çalışmada ise 557 hasta üzerinde yapılan denemeler sonucunda 43 gün boyunca günde 1.5 g enginar yaprağı özü alımında kan serumunda kolesterol ve trigliserid seviyelerinde önemli oranlarda azalmalar meydana gelmiştir.
* Enginarın diğer bir önemli özelliği de birçok insanın derdi olan kabızlığı önleyici etkisinin olmasıdır.
* Enginar ayrıca safra kesesinde taş oluşumunu önler.
* Enginar ihtiva ettiği maddeler nedeniyle kalbin ve kalp damarlarının en yakın dostudur Kalp damarlarının rahat çalışmasını sağlayarak kalp krizi risklerini önler

özeline bak canım..sanırım arska yerine seni yazmışım yanlışlıkla liste dışı olarak

özeline bak canım..sanırım arska yerine seni yazmışım yanlışlıkla liste dışı olarak

baktım canım da o sırada bende sana msj gönderdiğim için cvp veremedm 10 dk kuralına takılıp. bende dedm ne oluyoruzz.. üzüldüm ama yaa bir an neyse ki yanlışlık oldugu anlasıldı da arada kaynamadık

arkadaşlar kitapta rastlamadım karatayda tarçın tüketmekte bi sakınca var mı? ben tarçınlı sütü çok seviyorum da..bu arada kilo veren vermeyen herkesi de kutluyorum.

Korktum evet :18::18::18: Bu hafta ben bildirim yaptım ama bruxell gözden kaçırmış sanırım...Haftaya bildirim yapamam filan listeden çıkarmayın beni

yok canım niye çıkarayım..bana özelden ya da buradan mesaj atıp listede olmak istemiyorum diyenleri çıkardım..ama ben de yanlışlık yapmışım adıgupseyi gelmeyen arskanın yerine çıkarmışım.:26:.adilemirde ben biraz aravereceğim demişti sanırım..sonra da aa ben niye yokum dedi.:44:.bundan sonra mesajları da saklıyacam..hatırlatmak için

Son düzenleme:

Öyle özel durumlar için sadece sana özel mesaj atılsa daha iyi olur sanırım.Yanlışlık olmaması adına

canım işte mesajın doğru hatırlıyorum yaniii..ben de kendi kendime tereddüt ettim..:44::44:

8 martta da yeniden bildirime başlamışsın canım..ama biliyorsun ki bana özelden listeye katılacağını hatırlatmalıydın..
1 hafta sonra listedesin

Öyle özel durumlar için sadece sana özel mesaj atılsa daha iyi olur sanırım.Yanlışlık olmaması adına

evet haklısın canım..ben de birtek burada değilim tahmin edersiniz insanlık hali karıştırabilirim de ama adilemiri çok iyi hatırlıyordum ve mesajlarını da buldum..çok dedektif gördüm kendimi yine

arkadaşlar kitapta rastlamadım karatayda tarçın tüketmekte bi sakınca var mı? ben tarçınlı sütü çok seviyorum da..bu arada kilo veren vermeyen herkesi de kutluyorum.

sersum yemek yapmaya gider kısslar..sonra görüşürüz..

evet haklısın canım..ben de birtek burada değilim tahmin edersiniz insanlık hali karıştırabilirim de ama adilemiri çok iyi hatırlıyordum ve mesajlarını da buldum..çok dedektif gördüm kendimi yine

Üşenmeden gitmiş bulmuş mesajı

sersum yemek yapmaya gider kısslar..sonra görüşürüz..

Kolay gelsin

kızlar ben niye 2 hafta sonra listeye giricem anlamadım yaaa.. nerdeyse 2 aydır burdayım..ne güzel kilo vermiştim bu hafta girseydim listeye birinci ben olacaktım neyse saglık olsun dimi çıtırlar...

[sıze=3][ı]canım sen bana beni listeye ekle ben de liste yapmayı kabul ediyorum demedin ki? Ben mi hatırlamıyorum:44::44:[/ı][/sıze]

canım geçen hafta dedim sende hak yenmesın 2 hafta daha duzenlı menu bıldır dedın bende tamam dedım

Canım sağol , şimdi gördüm mesajını.He , ödül verelim kendimize , aklımızda durucağına midemizde dursun
birdy bizden başka kimseler kalmamış yavv,birden terketmişler topiği ne ilginç demihadi ben de kaçtım,paluk yapmaca
Ben de kaçmışım kısss

kiz birinci olmussun ya... tebrik ederim. beni ilk ücten attin
umarim birdycigimde kizmamistir birinciligi kaptirdigi icin
Ne kızıcam be yawww iyi olan kazansın Kronikdelicim tebrikler canım
Teşekkürler

İkinizden de özür dilerim Birdy 700 gr vermiş sanırım.Ben 1,200 verdim bu hafta :26:
Tebriks & Takdirs Niçün özür diledin canikom ?
Yavrucum biliyosun benim başıma gelmeyen hastalık kalmayınca ben bikaç kilo almış bulundum o dönemde.43.5 oldum mu tamamdır benim.Ondan sonra 100gr aşağı 100 gr yukarı Ama yani insanın her haftası bir olmuyo ki...Geçende de söyledim , 1000 tane faktör var kiloyu etkileyen , birinden biri ters gidince sonuç da istenildiği gibi olmuyo.Vücutlarımız makine diil sonuçta.Bence kafayı fazla takmamak lazım valla
Canım istediğin kadar tüketebilirsin...
Korktum kısss senden :18::18::18::18: İçinde bi Sherlock Holmes yatıyomuş da haberimiz yokmuş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…