Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

asmamcımm bana da ilk başlarda çok ısrar ediyorlardı bir ısırık bişey olmazlar mı dersin amann azcıkk tatt diyenler mii.
şimdi duruldularrr teklif var ısrar yokk

Canım benim kolesterol ve trigliseritte yükseklik vardı bu beslenme nasıl etkiledi merak ediyorumda onun için tahlil yaptıran varmış diye sordum. Gül bu arada resmen bana moral oldun umudum kaybolduğu anda aklıma sen geliyorsun hemen toparlanıyorum . İyiki varsın basarılarının devamını diliyorum

centurycım bu seylerı yıyınce acaıp tok oldugundan verıyorsun kılo ne bozacan moralini
problem bız tam yemıyoruz bazen
o zaman acıkılıyor sapmalar oluyor
gülün menülerini ve acıklamalarını eskıdan takıp edersen zaten sorun yok
hadı ıyı aksamlar

bugünkü menüm:

kahvaltı:
limonlu su
2 yumurta
50 gr. kadar peynir
10 zeytin
1 salatalık+1 domates (birazcık zeytinyağ,pulbiber ve kekikle)
1 avuç ceviz
2 bardak çay

öğlen:

1 kase yeşil salata
1 haşlanmış yumurta
1 dilim pasta (karnım acıkımışken kızım pasta istedi ve ona yedirdim.eee açken ve regliyken ne kadar dayanabilirdim.sonra ben de yedim )

akşam:

4 ad. köfte
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 ince acı biber (metabolizmayı hızlandırıp,yağ yakma özelliği var)

su:2 LT 1 fincan form çay

Son düzenleme:
bu sabah tartıda 2.5 kg fazla çıktım.rakamı görünce önce çok moralim bozuldu ama sonra yağ ve su oranlarıma bakınca gözlerim yuvalarından fırladı.yağ oranım 3 puan aşağıya inmiş ve buna karşılık su oranım da 2-3 puan yükselmiş.suyun fazla tutulduğu ama metabolizmanında 2 katına çıktığı bu regl dönemimde umarım sonu güzel olur.Ben de bunu sağlayabilmek için sadece perşembe değil,bu kez çarşamba da pirinç diyeti yapıcam.ilk kez 2 günlük uygulamış olacağım.Allahım yardım etsin,bayrama kadar hedeflediğim 12 kg yu tamamlayayaım ve bayrama mutlu gireyim..

canım tartınmı gösteriyor yağ su oranını nasıl anlıyorsun ben de kılo almış görunuyorum çok üzüldüm ayın 23 üne kadar mısafır almayacagım mısafırlıgede gıtmeyeceğim hep bu yuzden dıyetım bozuluyor benım eşimlede masaya oturmayacagım tok oldugum halde tırtıklıyorum

Yağ oranının düştüğünü görmek çok güzel bir şey.
Ben ayda 1 kere bakıyorum artık genelde.
Ve kilo vermekten daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Yağ yakıp yerine kas koyduğumuzda hem günlük kendiliğimizden yaktığımız kalori miktarı artıyor böylece tekrar kilo alma sorunu yaşamıyoruz, hem de aynı kiloda olan 2 insandan yüksek kas oranına sahip olan çok daha zayıf gözüküyor.
Umarım bayrama gayet güzel bir şekilde girersin saphıracım.

evet canım tartım gösteriyor..
diyet bozucu unsurlardan uzak durmalıyız

evet canım ama hangi hafta spor yapsam o zaman tartıda verdiğim kilo az oluyor.spor yapmadığımda daha fazla veriyorum.benim kilom çok fazla hayatım biliyorsun,bu yüzen beni demoralize edecek her şeyden uzak durmaya çalışıyorum.şu regl dönemimi bir atlatayım,sonra bakıcam yine duruma göre.
inşallah tatlım

Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.

Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.

Son 15 yıldır her gün bir yerde karşımıza çıkan yo-yo diyetler, azar azar sık sık yiyin tavsiyeleri, her sağlık programında başka bir beslenme önerisi karşımıza çıkıyor. Yine de tüm dünyayı etkisi altına alan obeziteyi ve yayılma hızını durdurmak şöyle dursun aksine git gide daha vahim bir boyuta ulaştığını görüyoruz. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay yurtdışından kopyalanıp Türk hastalara önerilen diyetlerin kalıcı olarak kilo vermede etkili olmadığını ve sık sık yemenin uzun vadede insülin direnci oluşturduğunu söylüyor.

Ben de cumartesi sabahı 58.2 kgdım.
2 gündür hiç kaçamağım yok harika spor.
Bugün bir baktım 58.8 ..
Şaşkınım.

Inanın ben beslenmıyor zehırlenıyormusum bu dıyetten once,120 kılo zaten hastalık demek tahlıllerım normaldı ama hıc ıyı hıssetmıyordum,zaten daha ıyı hıssetmek nedır onu da bılıyoR oldugum soylenemezdı,sımdı cok calısabılıyorum,damarlarım acılıyor adeta,"* Yumurta kolesterolü yükseltmiyor diyorsunuz.

Evet, yükseltmiyor. Bu konuda yapılmış o kadar çok çalışma var ki. Sağlıklı yersek yediklerimiz kolesterolü yükseltmez. Yediklerimizle kolesterolün bir alakası yoktur, bu alanda bilimsel olarak bir çok çalışma yapılmıştır zaten. Bilimsel yayınlarda hastalıkları asıl başlatanın yumurta ve yağ değil de karbonhidratlar, şeker ve tatlandırıcılar olduğu söyleniyor artık. Kalp hastalıkları, şişmanlık, tansiyon, felç ve kansere sebep olan temel bozukluk insülin direncidir. İnsülin direnci hareketsizlikle, sık sık yemekle başlar. Tatlı, şeker ve bol bol ekmek yemekle başlar. Bunu başlatan en önemli sebep meyve şekeridir. Pekmezler, ballar, her türlü içtiğimiz şekerli içecekler karaciğer yağlanmasını başlatır. Bununla birlikte pankreas ve göbek çevresi yağlanır ve artık organlar iyi çalışmamaya başlar. Bu nedenle kilo alma, bugün tüm hastalıkları başlatan en önemli sebeptir. ..."Dıyor hoca,baslayın hemen derım .................................Tıcker ıcın. De: KıLO ÇıZELGESıNı NASIL YAPABıLıRSıNıZ?

Arkadaşlar, birkaç yerde kilo çizelgesi yapmak için yardım rica eden arkadaşlara rastladım. Sanırım en iyisi bununla ilgili bir başlık açmak. Hepinize kolay gelsin, dilerim yardımcı olur.

Öncelikle, aşağıda verdiğim bilgilerin "tickerfactory.com" sitesinde yer alan çizelge için olduğunu belirtmeliyim.

1) http://www.tickerfactory.com/ezticke...r_designer.php
2) Açılan sayfanın altına doğru kategorileri göreceksiniz. Buradan weight loss bölümünü tıklayın.
3) Karşınıza toplam 13 sayfalık kilo çizelge çubuğu seçenekleri çıkacak. Sayfa numaralarını tıklayarak, ilgili sayfaya gidebilir ve size sunulmuş olan seçeneklerden birini seçebilirsiniz.
4) Çizelge çubuğunuzu seçtikten sonra (şekillerin yanındaki yuvarlaklara mouse ile tick koyacaksınız) Next tuşuna basarak ilerleyin.
5) Şimdi karşınıza yine bir çok sayfalı seçenekler çıkıyor. Bu kez çubuk kaydırıcısını seçeceksiniz. Yani kilonuzun çizelge üzerindeki hareketini gösterecek olan ikonu. Toplam 7 sayfada çeşitli seçenekler sizi bekliyor. Buradaki seçiminizi de yaptıktan sonra yeniden Next tuşuna basın.
6) Figüratif seçimleriniz bitti ve şimdi sıra form doldurmada...
7) Formun passsword / pin bölümünde şifrenizi oluşturun.
8) Şifre seçiminden sonra, formu doldururken aşağıdaki yönergeleri izleyin:

track bölümü için : weight seçilecek
weight units: kilogram seçilecek
your target : hedef kilonu yaz
your starting : başlangıç kilonu yaz
your current : geçerli kilonu (bugünkü kilonu) yaz
weight date : tarihi ay/gün/yıl formatında yazılacak
height unit : Metric S.I. seçilecek (bu şekilde yaptığında beden/kitle endeksin de çizelgede yer alır)
your height : Boy yazılacak. Mesela 1.65 sen ilk kutucuğa 1, ikinci kutucuğa 65yazmalısın. Kutucukların yanında m, ve cm göründüğünden emin ol.

9) Formu doldurman bittikten sonra Next tuşuna bas.
10) Seçiminle oluşan çizelgen karşında!!! Şimdi sıra geldi çizelgeni, kk de imzana yapıştırmaya..
11) Çizelgenin altında çeşitli biçimlerde adres tipleri yer alır. Bunlardan urlile başlayanı, yani ilk kutucukta yer alanı ctrl+copy yaparak kopyala ve kontrol panelinde yer alan imza ayarlarındaki alana ctrl+paste yaparak yapıştır.
Ancak bu esnada çok dikkatli olmalısın. En sık hataya bu aşamada rastlıyorum. Adresin tamamını kopyalayamayan arkadaşlar, kilo çizelgelerine kavuşamıyorlar. Adresi kopyalarken url ile başlayıp url ile bittiğine, adresin olduğu kutucuğa bakarken en alt satıra kadar baktığına lütfen emin ol.

ıyilikler, a.s.

***** ÖNEMLı AÇIKLAMA ******

YENı FORMAT

ÇıZELGEYı OLUŞTURMA ŞEKLıNDE BıR DEĞıŞıKLıK YOK, ANCAK OLUŞTURDUĞUMUZ ÇıZELGEYı kk DAKı AYARLARIMIZA EKLEME FORMATI DEĞıŞTı.
YENı FORMAT ıÇıN; LÜTFEN AŞAĞIDAKı MESAJLARI OKUYUNUZ.

ÇıZELGE BıLGıNıZDE DEĞıŞıKLıK OLDUĞUNDA ıSE; ÇıZELGENıZı ıLK BAŞTAN OLUŞTURMALISINIZ.

1- Yeni formata göre yazılı açıklama

http://www.kadinlarkulubu.com/kadinl...eklenmesi.htm. Cızelgeyı yukarıda konrol panelıne gırın,orada profılı duzenleyı tıklayın,cızelge yazan yere yapıstırın,tamamdır.

42 beden oluyor masallah,vucut sıkılasıyor,tartıya aldırmayın fazla ,Super anne masallah

Geçmişi okumadım henüz,unutmadan menülerimi yazayım dedim.

Dün
Klasik karatay kahvaltısı (çerez ve kuru erik eksikti evde yaptım evde yoktu)+ 1 küçük elma

Öğlende köfte-bol yeşillikli piyaz

Akşam fırında çinekop+salata+azcık helva

Bu sabah:

Kahvaltı aynı bu kez çerezlerim tam,+1 limonlu çay+1 mandalina

günaydınnn bayanlar....
kahvaltım
2 haşlanmış yumurta
1 avuç peynir
9 yeşil zeytin
1 kupa kahveli tarçınlı süt
biraz fıstık
3 hurmalı truf(3 gündür fazla yapıp yer oldum,bir süre ara versem iyi olacakbağırsakları çok iyi çalıştırıyor ama)
biraz domates-salatalık-biber

öğlene karnıbahar salatası yicem
yanında biraz peynir,zeytin,domates,salatalık ve yoğurt....

bu gün 2 öğün yapıcam bakalım becerebilecek miyim

Karatay Dıyetı yapmak kolay,cunku ızın verılen seylerden doyuncaya kadar tuketmek serbest,ben besbucuk ay uc ogun yedım ara ogun vb,ılk sayfadakı menu gıbı yaptım,sonra ıkı ogun yeterlı gelmeye basladı,ara ogun vb de gerekmıyor artık.

Bu kız da basarmıs.Yenıden dogmak gıbı bırsey kılo vermek.

Eklentiler

• $ak%C4%B1zabak.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 64

kankacım daha once yazdın mı bılmıyorum,kaçırmıs olabılrıım.tartın ne marka,yarın ile gidebilirsem alacagım 1 tane,yağ kas olcenler daha mantıklı sanırım.

nasıl olctugunu de anlamıyorum onların kıloya göre bır oran mı yapıyor acaba,tartı nasıl olcebılır ki yagı kası?:26:

afiyet olsun bebikkkkkkkk

2 ogunu dene bakalım,ben bırkaç gundur 3 ogun yapıyorum,ve sısnhıssedıyorum kendımı,sanırı kılo aldımbır tartı alsam da baksm artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…