Bu tamamen senin kaçamak yapıp yapmamanla ilgili canım sporu zaten yapıyormussun süper. Hatta belki daha fazla bile verirsinYeterki uygula
şiş kebabı dışarrıdan sipariş ettim yanında sımsıcasık pideyle geldiler zor tuttum kendimi yememk içinyemedim
MALZEMELER:
Baharat karışımı
1 yemek kaşığı artı 1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı paprika
1 ½ tatlı kaşığı soğan tozu
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı kuru hardal
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı beyaz biber
¼ tatlı kaşığı kimyon
1.4 kg 8 parçaya ayrılmış, yağları çıkarılmış tavuk
900 ml kaymak
tereyağı
bira
4 sogan
6 diş sarımsak
1 limon
Pişirme
baharat karışımı malzemelerini küçük bir kaseye koyun.
Tavuk parçalarını bir tavaya veya bir kaba koyun. Üzerine kaymağı boşaltıp 1 saat kadar oda sıcaklığında terbiye edilmeye bırakın. Tavuk parçalarının üzerine 2 yemek kaşığı baharat karışımından serpin ve ellerinizle iyice yedirin. Geniş, yapışmaz bir tavada tereyağını eritin Tavukları baharata bulayın, fazlalıkları alın ve deri kısmı aşağıda kalacak şekilde bir parçayı yağa koyun. Tavanın üzerini kapatıp ateşi orta dereceye alın ve tavuğun yanmaması için ara sıra kontrol ederek bir yanı kahverengi olana dek 5-6 dakika boyunca kızartın. Tavadan alıp kağıt havluyla yağını alın.
Bira evresi:
birayi tercihen ağır Demir tencereye boşaltın kızarmış tavukları yerleştirin ,4 soğanı ve sarimsaklari soyun soganlari 4bölüp sarimsaklari tum tum tenceye tavuklarda birlikte gelisiguzel yerleştirin sonra bir kac defne yaprağı ekleyin tencerenin bir limonu yıkayın suyunu sıkın , kapağını kapatıp birayı çekene kadar yaklaşık 1 saat pişirin sonra geniş bir tepsiye lokummm kıvamına gelmiş tavukları dizin ustune susam aycekirdegi serpin ve 200 derecede 25 dakika ustu kızana dek pişirin . Afiyet olsun
Çok şükür daha hiç kaçamak yapmadım. İnşallah da yapmam ben zaten günde 2 öğün yiyorum.6 saat ara oluyor iki öğün arasında. Bazen 2. öğünden 4-5 sonra kuruyemiş atıştırıyorum. Ekmek, makarna, pilav ve diğer hazır gıdaları zehir ve kanserojen olarak kodlamışım kafama. Ama itiraf etmeliyim daha pasta ile karşılaşmadım. Ona hayır diyemeyebilirim.
Sanada kolay gelsin hoşgeldin karatayı düzenli uygularsan verirsin hepimizde vereceğiz
Sahane karatay kahvaltisi yapabilirsin.. Her derde deva ve baslibasina bir ogunKaanel sen naptın ya açım :18::18: Bende akşam ne yiyeceğime gerçekten karar vermiş değilim :44:
ne güzzel canım çok güzel şeyler almışsın sağlık içinde zayıf zayıf yemen dileğiyleKızlar Merhaba
Bugun dışarı çıkıp marketleri dolaştım bu arada da yürüyüşümü yapmış oldum ama yetmeeeezzz kesinlikle Leslie ile 3 mil yapıcam
Veee evet günlük süt bulabildim tabiki ineğin memesinden çıkmış gibi olmaz ama artık buna da şükür
Eşime de söyledim civar çiftliklerde temiz bir kişi varsa sipariş et, otlattığı yer çok önemli ama dedim veeeee bulmuş bir adam amaa isim yazdırılıyormuş :44: Yani sıranı beklicen dedi. Olsun ayda bir gelse yogurdumu istediğim gibi yapabilsem o bile yeter dedim. Ama hedefim büyük kesinlikle tereyağımı da kendim yapıcam:119: bu sütlerle nereye kadar devam :95:
Birde yoğurt buldum içindekilere baktım sadece inek sütü ve yoğurt kültürü yazıyordu :44: 1 veya 2 kaşıkta biter. "Tikv...li "nin yoğurdu. Onu da mayalamak için kullanırım diye düşündüm.
Yani kısacası bugun ilk yoğurdumu yapıcam evde. İlk defa yoğurt yapıcam inşallah becerebilriim. :18::18:
Heee bir dee Yer fıstığı ve çiğ badem aldım
Çok sağlıklı bir alışveriş oldu.
Cips reyonundan geçerken içim cızladı ama yapacak bişey yok "Sağlık için Karatay"
canım ya bende bugün çok acıktım bi de erkek arkadaşım geldi daha yemedim ama pişiyor mangalda tavuk istedi bende yasak değil nasılsa diye tamam dedim az yicem söz ekmek de yemicem yanında da mss gibi ayranKaanel sen naptın ya açım :18::18: Bende akşam ne yiyeceğime gerçekten karar vermiş değilim :44:
He , yırttım canikom , gerçi burnum fena akıyo ama damla-mamla idare ediyorum.Hayret , kesat mı işler ? Hayırdır , tadilat falan mı var tesistebırdyım yırtmıssın gecmıs olsun canım.spa merkezıne cok guldum.bu aralar ısler kesat ılan reklam vs mı versem musterı cekmek ıcın
yok yok vazgectım ıyı boyle1 saat yurudum geldım gelırkende organık tavık aldım 20 tl kg su yarın duduklude haslayıp suyuylada bulgur pılavı yapıp yıycez tadını cok merak edıyorum
Canım çok geçmiş olsun.Hayırdır , nesi var eşinin ?sporu yeterince yapıyorum hatta yakın çevrem bu kaadar hareketle nasıl kilolusun diyolar evin hem erkeği hem annesiyim eşimin rahatsızlıgı nedeni ile işler bana kaldı o iyi olsunda hep yorgunluga razıyım
Ellerine sağlık canımcım , çok leziz gözüküyor.2 gündür tavuk yiyorum ama yarın da yemekte bi sakınca görmüyorum , belki yarına yaparım bu çorbadan...[h=3]TULEN(ÇERKES TAVUK ÇORBASI)[/h]
[TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD="align: center"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption, align: center"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MALZEMELER:
-1 küçük kuru soğan
-1 diş sarmısak
-1 kase dolusu haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
-1 yk katkısız domates salçası
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1 çay kaşığı z.yağ
-az tuz
Kuru soğan ve sarmısak incecik doğranır ve z.yağ ile pembeleşene dek sotelenir.Domates salçası eklenip kokusu çıkana dek beraber çevrilir.Tavuklar ilave edilir ve tel tel olup hafif kavrulana dek karıştırılarak pişirilir.
Üzerine arzu ettiğiniz kıvamı alana dek sıcak su ve baharatlar eklenerek 10dk daha pişirilir.(ben 4 bardak su kullandım.)
Afiyet olsun.
Kızlar Merhaba
Bugun dışarı çıkıp marketleri dolaştım bu arada da yürüyüşümü yapmış oldum ama yetmeeeezzz kesinlikle Leslie ile 3 mil yapıcam
Veee evet günlük süt bulabildim tabiki ineğin memesinden çıkmış gibi olmaz ama artık buna da şükür
Eşime de söyledim civar çiftliklerde temiz bir kişi varsa sipariş et, otlattığı yer çok önemli ama dedim veeeee bulmuş bir adam amaa isim yazdırılıyormuş :44: Yani sıranı beklicen dedi. Olsun ayda bir gelse yogurdumu istediğim gibi yapabilsem o bile yeter dedim. Ama hedefim büyük kesinlikle tereyağımı da kendim yapıcam:119: bu sütlerle nereye kadar devam :95:
Birde yoğurt buldum içindekilere baktım sadece inek sütü ve yoğurt kültürü yazıyordu :44: 1 veya 2 kaşıkta biter. "Tikv...li "nin yoğurdu. Onu da mayalamak için kullanırım diye düşündüm.
Yani kısacası bugun ilk yoğurdumu yapıcam evde. İlk defa yoğurt yapıcam inşallah becerebilriim. :18::18:
Cips reyonundan geçerken içim cızladı ama yapacak bişey yok "Sağlık için Karatay"
Herkese selamlar..nasılsınız kısslar?kaç gündür gelemedim çünkü evde sorun çıktı.banyo-tuvalet sorun çıkardı alt kata. fayanslar kırılıp sorun gideriliyo.anlayacağınız ev yine kirleniyosizler nasılsınız bi yaramazlık yoktur inşallah
aman sus kıss..açma ağzını ne reklamıbırdyım yırtmıssın gecmıs olsun canım.spa merkezıne cok guldum.bu aralar ısler kesat ılan reklam vs mı versem musterı cekmek ıcın
yok yok vazgectım ıyı boyle1 saat yurudum geldım gelırkende organık tavık aldım 20 tl kg su yarın duduklude haslayıp suyuylada bulgur pılavı yapıp yıycez tadını cok merak edıyorum
Allah yardımcın olsun ve eşine de acil şifalar dilerim canım..sporu yeterince yapıyorum hatta yakın çevrem bu kaadar hareketle nasıl kilolusun diyolar evin hem erkeği hem annesiyim eşimin rahatsızlıgı nedeni ile işler bana kaldı o iyi olsunda hep yorgunluga razıyım
ne güzell ..harika bir gün olmuşş senin içinKızlar Merhaba
enemmm melexinin laneti sana mı bulaştı yoksammHerkese selamlar..nasılsınız kısslar?kaç gündür gelemedim çünkü evde sorun çıktı.banyo-tuvalet sorun çıkardı alt kata. fayanslar kırılıp sorun gideriliyo.anlayacağınız ev yine kirleniyosizler nasılsınız bi yaramazlık yoktur inşallah
Leylakım alıntı yapmışım ama yorum yapmamışım
Canım var ya seni şuan en iyi Meleksin anlar valla...Yani yapılmakta olan iş gerçekten bir evde yapılabilecek en tiksinç işlerden biri.İnşallah hepsi yolunda gider de sorun çözülür.Ay'da üs kuruyolar ama şu tesisat işini çözemediler gitti arkadaşşşş...Bu kadar mı komplike , bu kadar mı sofistike , bu kadar mı supernatural bir işlem acabaAllah kolaylık versin canım ...
ölüdeniz plajı mııMerhaba arkadaşlar,
Hemen unutmadan bugünün raporunu aktarayım..
Sabah 1 bardak süt, 4 minik gün kurusu ve ceviz yedim.. Zira hem aç değildim, hem de öğlen dışarda olacağımdan böyle yaptım..
Öğlen dürüm et döner, bol salata ve ayran ile (bu haftaki lahmacun hakkım yerine saydım)
Akşam ise sadece cacık ve domates salatası ile günü bitirdim..
Ama dürümü full Ölüdeniz plajını turlayarak erittim zannımca, zira kumda yürümek daha çok kalori biliyorsunuz.. Adımsayarım 8206 adım, 6 km gösteriyor..
Kanele nispet gibi olmasın ama millet deniz sezonunu açmış, yüzenler vardı bugün..
Çiğdemcim benim de eşim dün cips almış en sevdiğimden soğan ve peynirli bir de büyük boy.. Ama dükkanı kapattığım için sözümden dönemedim, yemedim vallahi..
Yer fıstığı aldım demişsin, ben bayılıyorum yer fıstığına ama marketten aldığına göre onların kavrulmuş olma ihtimali yok mu? Ya da hangi marka alıyorsun karataya uygun?
afiyet olsun datlummKızlar yemek vs tantanası var , kaçıyorum ben şimdilik...
selam kızlar evime döndüm size yazmayı özlemişim:)diyetimi bozmadım ve herkese anlatmaya çalıştım.ye diyenlere inatla yemeyerek cevap verdim.işin garibi canım da çekmedi:)
birtek memlekete giderken oğlum ve eşim halley yedi bende yedim açtım yolda içim ezilmişti o kadar kaçamağım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?