doğum kontrol için değil ama hrt tedavisi için 1 aydır bende benzeri haplardan kullanıyorum diyetime,yürüyüşüme devam ettiğim halde gram veremedim,üstelik 2 kg kadar nur topu gibi bir ödemim ve de göbeğim oldu...Ve Makbule007;
İlginiz için çok teşekkür ederim. Çok düzenli gider normalde adetim o yüzden beslenme düzenimi değiştirmemle mi alakalı acaba diye düşündüm. Her gün proteinlerin yanına salata veya sebze yemeği koyarak dengelemeye çalışıyorum. Yoğurdu da artık kendim mayalıyorum süt geldikçe. Limonlu su içiyorum bir kaç büyük bardak. Yürüyüşe de başladım elhamdülillah. Kuru kayısı da yiyordum ilk günler, sonra bitince tekrar almadım, bugün alayım madem. Ben de kendimi çok daha enerjik hissedeceğimi düşündüğüm ve aksi olduğu için meraklandım. Sanırım diğer mesele ile alakalı bir durum dediğiniz gibi.
Merak ettiğim bir şey daha var. Doğum kontrol hapı kullanırken ekstra dikkat edilecek bir husus var mıdır acaba, bu konuda bir bilginiz var mı? Tekrar teşekkür ederim.
günaydin arkadaslar,
ben herhalde duraklama noktasina geldim..
kac gündür kacamak yapmadigim halde kilo veremiyorum daha.
ama motivasyonu kaybetmek yok.
6 gündür wc sorunum var arkadaslar, resmen karnim agriyor. bi doktora görünsem iyi olur.
liste bildirimine bende katılmak istiyorum.nasıl oluyor.sabah kahvaltım klasik karatay kahvaltısı öğlen patlıcan yemeği 1 kase yoğurt bol leptinli günleryemeğim yanmasın kızlar bayyyyy
Dün kü menüm. tam karataya uygundu. 1 Lokum & 2 bisküvi disinda oda ölen dayimizin ruhuna okumak icin aldim.
Sabah. 1 dilim peynir. 2 zeytin, 3 tane kaysi, 5 tane ceviz cay.
Kizlar ayran detoksunu aradim bulmadim. Kardelenn sen yapiyordun canim. Kahvaltidan sonraki ögünlerdemi yapiliyor.?
İyi geceler hanımlar. Kitap henüz elime geçmediği için size danışmak istedim. 1 haftadır uyguluyorum Karatay Diyeti'ni fakat bir halsizlik baş gösterdi. Son reglim de olması gerektiğinden erken başladı ve normal vaktinde de devam edip 10 günü geçmiş bulunuyor. Bugün epey bir kansızlık belirtileri gösterdi vücudum (bir tanı koyduğumdan değil, yalnız halsizlik, baş dönmesi, el ayak tutmuyor, sıkça uyku hali gibi kansızlık belirtileri). Bir de doğru düzgün tuvalete çıkamadım. Keten tohumu bulamadım henüz ama yalnız onunla ilgili bir durum değildir herhalde diye düşündüm. Acaba nerede yanlış yapıyor olabilirim, bir tahmininiz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Ve Makbule007;
İlginiz için çok teşekkür ederim. Çok düzenli gider normalde adetim o yüzden beslenme düzenimi değiştirmemle mi alakalı acaba diye düşündüm. Her gün proteinlerin yanına salata veya sebze yemeği koyarak dengelemeye çalışıyorum. Yoğurdu da artık kendim mayalıyorum süt geldikçe. Limonlu su içiyorum bir kaç büyük bardak. Yürüyüşe de başladım elhamdülillah. Kuru kayısı da yiyordum ilk günler, sonra bitince tekrar almadım, bugün alayım madem. Ben de kendimi çok daha enerjik hissedeceğimi düşündüğüm ve aksi olduğu için meraklandım. Sanırım diğer mesele ile alakalı bir durum dediğiniz gibi.
Merak ettiğim bir şey daha var. Doğum kontrol hapı kullanırken ekstra dikkat edilecek bir husus var mıdır acaba, bu konuda bir bilginiz var mı? Tekrar teşekkür ederim.
o diyet bu diyet derken son kararımı verdim .. kilo alamak ne kadar kolay kiilo vermek ne kadar zor .. cok zor kilo vermek cıldırıcam ...
bu gun sabah kalktım ve bir aydır arastırıp baslayıp hemen bir saat sonra bıraktıgım diyete basladım ...
aranıza katılmak istiyorum son kararıım :)
on bes aylık bir melegin annnesiyim ...dogumdan sonra veremdigim kilolarımı vermek istiyorum... yoksa cıldıırcam ..calısıtıgım için biraz zor oluyor aslında diyettende pek anlamıyorum ...karatay saglıklı yasam tarzı olarak benimsemeye calsııyorum ...en azından hafta sonu ona göre alısveriş yaptım diyebiliirim ama ögünlerde neler yemeliyim pek kavramıs degilim ...
sabah erken tefor ilacımı içtikten sonra bişey yemek yasak oldugu için evde kahvaltı edemiyorum ama onada bir cozum bulucam inş daha erken kalkabilrlim ..
cok uzun uzun sayfalar oldugu için bir kısmını okudum ama kilo verenler olmus sanırım .. haftada ortalama kac kilo gidiyor onu merak ediyorum ...
bugun yediklerimi yazıyorum
sabah :3 kuru kayısı bir avuc ceviz hala yemekteyim işyerine geldim..
kahvaltıya devam edemiycem ne peynirim nede yumurtam ama dayanıcam bugunde baslayamazsam bidaha tutabilecegimi sanmıyorum kendimi .
Selam kizlar,
böyle güzel kilo verenlere cok ama cok imreniyorum
Ben karatayi gecen yaz denedim.. ama inanin hic kg vermedim... aylar icinde 2-3 kg anca verdim.
Sonra tatile gittim, gelince 10. ayda spora basladim, belki veririm diye. spordan sonrada vermedim hatta 2 kg fln aldim. Kas oldu deniyor ama 6 aydir hala kg vermedim. ama incelme oldu. Degisiklik yapayim dedim kartayi birakdim. dikkatli yemeye callisiyorum, ama yine kg veremiyorum.
Tek motivem an azindan almiyorum, kilolmu koruyorum.
Burda bir günlük acdim "cicegin günlügü" altinda. Persembe günü almanya ya gidecegim.. gelince Mayisda fln tekrar karatay diyeti deneybilirim.Evde 3 kisi yasiyoruz, annemler Mayisda TRye gidicek. onlar olmadigi zaman daha rahat diyet yapiyorum.
Diyabetim var ama kan sekeri degerlerim cok iyi sükür
Karatay yaparken hergün yumurta yiyorsun diye babam kiziyordu :)
günaydin arkadaslar,
ben herhalde duraklama noktasina geldim..
kac gündür kacamak yapmadigim halde kilo veremiyorum daha.
ama motivasyonu kaybetmek yok.
6 gündür wc sorunum var arkadaslar, resmen karnim agriyor. bi doktora görünsem iyi olur.
bugünkü listemde sadece ceviz vardı ben 1 yumurta yiyince doyamadım antep fıstığıda yedim
kızlar günaydın bugün protein yapıyorum :18::18:yani umarım sürdürebilirim
:18:sabah kahvaltım 2 yumurta 1 kk peynir az da maydonoz
6 gün mü?sen proteini fazla mı kaçırdın acaba bu aralar?
aynen öyle oldu canim, bulgur mercimek biraz yavaslatiyor diye, hemen hemen hic tüketmedim son günler.
çok zor gayet iyi bilirim karataya başlamadan önce 10-15 günde anca çıkardım şimdi ise yavaş yavaş normale döndüm 2 güne yapman gereken yeşil çay iç faydası oluyor kahvaltıdan öncede gün kurusu yiyip su içmeni tavsiye ederim
cevabin icin sagol canim..
hergün yaklasik 3 bardak yesil cay iciyorum, daha faydasi olmuyor.
keten tohumu bile ise yaramiyor bendesabah ac karnina o kadar incir ve gün kurusu yedim, su ictim kahvaltim bunlardan ibaretti.
daha kötü olmadan bi doktora görünmenin faydasi olur inshallah.
Halsizliğiniz, baş dönmesi el ve ayak tutmaması uyku hali hatta bunlara üşüme falan da eklenebilir evet kansızlık belirtileri ama 10 günü geçen regl tehlikelidir. Myom,kist vs olabilir eğer jinekologa gitme şansınız varsa hiç durmayın derim. Bu diyetle ilgili endişelenmeyin. Çünkü bu diyette karbonhidratları kesiyoruz büyük oranda. Hatta kan yapıcı besinler yiyoruz. Bu nedenle kan değerlerinizin yükselmesi bile söz konusu olabilir. Yediklerinizi paylaşın her gün belkide az miktarda yediğiniz için halsizlik oluşuyor. Wc çıkamama sorununuz aslında beslenme alışkanlığınız değiştiği için ilk başlarda şiddetli şekilde kendini gösteriyor. Protein alınan günlerde daha fazla su tüketimi olmalı bunlar tecrübeyle sabittir. Rahat olun ama jinekoloğa gitme konusunda değil diyet konusunda...
Birde ilk diyetteyken hele de sağlıklı beslenme diyetindeyken vucuttan atılan toksinler baş ağrısı halsizlik yapabiliyor. Regl ile birleşince baya bi şiddetli oldu sende sanırım. Vucuttaki toksinler bu beyaz yağ hücrelerine tutunurlar. Yağlar azaldıkça onlar da atıldığı için bu belirtileri de görmüş olabilirsiniz adete ek olarak.
Doğum kontrol hapı kullanırken alkol kesinlikle almayacaksınız,Tuz kısıtlayacaksınız bazı ilaçlar ödem yapabiliyor. Ağır sporlar değil de bol bol yürüyüş yapacaksınız. Sıvı tüketimine dikkat edeceksiniz. Vucutta ödem yapan yiyeeceklerden kaçınacaksınız. Koruyucu katkı maddeli soslar, mayonezler, konserveler, şarküteriler, hormonlu yiyecekler, boyalı, dopingli içecekler gibi hazır gıdalar da kısıtlanacak ki zaten bu karatay diyetinin olmazsa olmazı.
Size de ilginiz için çok teşekkür ediyorum Çiğdem Hanım (doğru mudur? :) ) Sağlıklı beslenmeyi kafaya koyduktan sonra Karatay Diyeti'ne başladım o yüzden tuza olan zaafımı kırmak için neredeyse yemeklere hiç tuz atmıyorum denebilir. Aslında tuzda da çok faydalar olduğunu Peygamber Efendimiz'in hadislerinden biliyoruz fakat besbelli ki bahsedilen sağlıklı doğal tuzlar. Ben de henüz kaya tuzu vs bulamadığım, elimde yalnız iyotlu tuz olduğu için şimdilik elimden geldiğince tuz kullanmıyorum. Zeytinlerin de tuzunu almak için ılık suda yıkayıp bir süre bekletiyorum, tamamen tuzu gitmiyor ama başka ne türlü bir işlem yapmak gerekir bilemedim. Katkı maddeli yiyecekleri zaten bir süre önce bırakmıştım. Yalnız konserve deyince evde kış hazırlıkları için yaptığımız menemenlikler, pindjurlar da bu kapsamda sayılıyor mu yenmesi sakıncalı mıdır dersiniz? seam isimli arkadaşın da tecrübe ettiği gibi doğum kontrol hapları ile ilgili bir durum olabilir mi acaba? Bir de etin yanında yoğurt yenmesinin demir emilimini azalttığını biliyorum bu konu hakkında Canan Karatay'ın bir yorumu var mı biliyor musunuz?
Bildirim yapmayı düşünmemiştim çünkü tam olarak ne faydası oluyor bilmiyorum, herkesin menüleri bir bilir tarafından kontrol edilmiyor zira. Fakat sizin tavsiyeniz üzerine başlayacağım.
Sabah 09.00 - Kahvaltı:
omega 3
2 rafadan yumurta
avuç içi kadar karışık yerel peynirler
7 siyah yeşil karışık zeytin
yardım çay bardağı kadar ceviz-badem-fındık
yarım salatalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?