Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

doğum kontrol için değil ama hrt tedavisi için 1 aydır bende benzeri haplardan kullanıyorum diyetime,yürüyüşüme devam ettiğim halde gram veremedim,üstelik 2 kg kadar nur topu gibi bir ödemim ve de göbeğim oldu...

Selam kizlar,
böyle güzel kilo verenlere cok ama cok imreniyorum
Ben karatayi gecen yaz denedim.. ama inanin hic kg vermedim... aylar icinde 2-3 kg anca verdim.
Sonra tatile gittim, gelince 10. ayda spora basladim, belki veririm diye. spordan sonrada vermedim hatta 2 kg fln aldim. Kas oldu deniyor ama 6 aydir hala kg vermedim. ama incelme oldu. Degisiklik yapayim dedim kartayi birakdim. dikkatli yemeye callisiyorum, ama yine kg veremiyorum.
Tek motivem an azindan almiyorum, kilolmu koruyorum.
Burda bir günlük acdim "cicegin günlügü" altinda. Persembe günü almanya ya gidecegim.. gelince Mayisda fln tekrar karatay diyeti deneybilirim. Evde 3 kisi yasiyoruz, annemler Mayisda TRye gidicek. onlar olmadigi zaman daha rahat diyet yapiyorum.

Diyabetim var ama kan sekeri degerlerim cok iyi sükür

Karatay yaparken hergün yumurta yiyorsun diye babam kiziyordu :)

Son düzenleme:

6 gün mü?sen proteini fazla mı kaçırdın acaba bu aralar?

liste bildirimine bende katılmak istiyorum.nasıl oluyor.sabah kahvaltım klasik karatay kahvaltısı öğlen patlıcan yemeği 1 kase yoğurt bol leptinli günleryemeğim yanmasın kızlar bayyyyy

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="align: left"][TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="width: 503, align: left"]

[TD="align: left"] [/TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
liste bildirimine bende katılmak istiyorum.nasıl oluyor.sabah kahvaltım klasik karatay kahvaltısı öğlen patlıcan yemeği 1 kase yoğurt bol leptinli günleryemeğim yanmasın kızlar bayyyyy

evet kahvaltıdan 2 saat arayla bir kase içiyorsun

kahvaltı

peynirli tereyagda omlet 3 gün kurusu kayısı

tere nane maydanoz 2 çeri domates badem 1 tane közlenmiş kırmızı biber

omega3 ve çay çay çay

akşam annemde olacağız o yüzden menüyü gelince yazarım artık

Son düzenleme:

Halsizliğiniz, baş dönmesi el ve ayak tutmaması uyku hali hatta bunlara üşüme falan da eklenebilir evet kansızlık belirtileri ama 10 günü geçen regl tehlikelidir. Myom,kist vs olabilir eğer jinekologa gitme şansınız varsa hiç durmayın derim. Bu diyetle ilgili endişelenmeyin. Çünkü bu diyette karbonhidratları kesiyoruz büyük oranda. Hatta kan yapıcı besinler yiyoruz. Bu nedenle kan değerlerinizin yükselmesi bile söz konusu olabilir. Yediklerinizi paylaşın her gün belkide az miktarda yediğiniz için halsizlik oluşuyor. Wc çıkamama sorununuz aslında beslenme alışkanlığınız değiştiği için ilk başlarda şiddetli şekilde kendini gösteriyor. Protein alınan günlerde daha fazla su tüketimi olmalı bunlar tecrübeyle sabittir. Rahat olun ama jinekoloğa gitme konusunda değil diyet konusunda...

Birde ilk diyetteyken hele de sağlıklı beslenme diyetindeyken vucuttan atılan toksinler baş ağrısı halsizlik yapabiliyor. Regl ile birleşince baya bi şiddetli oldu sende sanırım. Vucuttaki toksinler bu beyaz yağ hücrelerine tutunurlar. Yağlar azaldıkça onlar da atıldığı için bu belirtileri de görmüş olabilirsiniz adete ek olarak.
Doğum kontrol hapı kullanırken alkol kesinlikle almayacaksınız,Tuz kısıtlayacaksınız bazı ilaçlar ödem yapabiliyor. Ağır sporlar değil de bol bol yürüyüş yapacaksınız. Sıvı tüketimine dikkat edeceksiniz. Vucutta ödem yapan yiyeeceklerden kaçınacaksınız. Koruyucu katkı maddeli soslar, mayonezler, konserveler, şarküteriler, hormonlu yiyecekler, boyalı, dopingli içecekler gibi hazır gıdalar da kısıtlanacak ki zaten bu karatay diyetinin olmazsa olmazı.

Şimdiii öncelikle tiroid hormonlarınız bozuk olması belki yavaşlatabilir diye düşünüyorsunuz ama şuan emziriyorsunuz metabolizmanız müthiş bir şekilde enerji harcıyor ama siz süt yapsın diye sürekli tatlı yerseniz tabiki kilo veremezsiniz.
Açlığa dayanamıyor olmanız tam da bu diyete göre olduğunuzu gösteriyor. Bu bir diyet değil yaşam tarzı zaten. Sağlıklı olmak için gerekenler...
Kişisinin metabolizma hızına vs göre değişen bir durum kilo vermek. Spor yürüyüş. Biliyorsun bir sürü faktör var.
Belki ilk bir hafta değil ama ilk 15 gün kesinlikle vereceksin. Bütün kurallara uyarsan tabi. Minicik bir kek ısırığından nolacak diye düşünürsen yandın gram veremezsin Burada menülerini paylaş. Yorumlara tavsiyelere göre geliştir. Bizim menülerimizi dikkatle incele. Diğer tüüüm katılanların menülerine yapılan yorumları incele faydasını görecksin sonra yeni gelenlere sen tavsiye vereceksin. Kitabı alabiliyorsan çok ama çok faydasını göreceksin.

Öncelikle hormon tahlili yaptırmanı tavsiye ederim. Kadın doğum ve Endokrinoloji. Kilo verememene eşlik eden bir başka durum var mı. Sonra da için rahat şekilde diyete başlayabilirsin vereceğinden eminim ama bu topiğe ağırlık ver tavsiyem. Ben çok zor kilo verebilen hemen hızla da alan biri olarak bunu başardıysam ve bunu yaparken ciddi oranda bilinçlendiysem daha doğrusu birşey gördüğümde bunu neden yemeli neden yememeliyim düşüncesi yerleşmişse eğer o zaman gerçekten de bu diyet mükemmel demek. Günde 40 dakika yürüyüş yaparak ve 2.5 lt yi kesinlikle içerek. Bu diyette çatlayna değil doyana kadar yiyerek gerçekten kilo veriliyor belki şok diyetlere göre daha yavaş ama kalıcı . Annenlere de diyet diye bahsetme. Sağlıklı beslenmeye karar verdim de. Zaten et süt peynir vs yediğini görünce hak verirler. Şarküteri ürünlerden uzak durunca da bunu kanıtlamış olursun. Bu diyet sayeesinde belki diyabetinden bile kurtulacaksın bırak kilo vermeyi. Öğünler arası 5 saati geçsin. Sağlam bir kahvaltı yapmakla bunu sağlayabilirsin. Böylece insülin direncin zamanla kırılıp eski sağlığına kavuşabileceksin.

Canım benim tespitim bir hafta hızlı diğer hafta yavaş gidiyor. Vucut kendiini korumaya alıyor sanırım. Haftaya hızlanırsın. Wc sorunu için de sinameki çayı içtim bende baya etkili oldu. İstersen dene bildiğim en doğal müshil kendisi Biraz da yürü abartmamak kaydıyla herşey güzel olur .

bugünkü listemde sadece ceviz vardı ben 1 yumurta yiyince doyamadım antep fıstığıda yedim

1 yumurta yiyince değil 2 yumurta yiyince doyardın. Bir sonraki sefere öyle yap. 2 bardak kuruyemiş olmazz

kızlar günaydın bugün protein yapıyorum :18::18:yani umarım sürdürebilirim
:18:sabah kahvaltım 2 yumurta 1 kk peynir az da maydonoz

Hadi bakalım canım ne var sürdüremeyecek "gi" 0 iste hiç acıkmazsın Sabret nasılsa karşılığını alırsın bugun spor da yapsan ne güzel olur Bir de bol su oohhhh

aynen öyle oldu canim, bulgur mercimek biraz yavaslatiyor diye, hemen hemen hic tüketmedim son günler.

çok zor gayet iyi bilirim karataya başlamadan önce 10-15 günde anca çıkardım şimdi ise yavaş yavaş normale döndüm 2 güne yapman gereken yeşil çay iç faydası oluyor kahvaltıdan öncede gün kurusu yiyip su içmeni tavsiye ederim

cevabin icin sagol canim..
hergün yaklasik 3 bardak yesil cay iciyorum, daha faydasi olmuyor.
keten tohumu bile ise yaramiyor bende sabah ac karnina o kadar incir ve gün kurusu yedim, su ictim kahvaltim bunlardan ibaretti.

daha kötü olmadan bi doktora görünmenin faydasi olur inshallah.

Lavman önerecektir. Bence yinede git tabiki. Ana sinemaki de ısrarcıyım.

resmen ekmeğe aşık bir kadınım..ne olursa olsun evimde ekmek olmalıdır..sanırım psikolojik bir durum bu..
bu diyet bana şimdiden zor geldi..umarım sizler emeklerinizin karşılığını alırsınız
ben yemeye devam edeyim

Size de ilginiz için çok teşekkür ediyorum Çiğdem Hanım (doğru mudur? :) ) Sağlıklı beslenmeyi kafaya koyduktan sonra Karatay Diyeti'ne başladım o yüzden tuza olan zaafımı kırmak için neredeyse yemeklere hiç tuz atmıyorum denebilir. Aslında tuzda da çok faydalar olduğunu Peygamber Efendimiz'in hadislerinden biliyoruz fakat besbelli ki bahsedilen sağlıklı doğal tuzlar. Ben de henüz kaya tuzu vs bulamadığım, elimde yalnız iyotlu tuz olduğu için şimdilik elimden geldiğince tuz kullanmıyorum. Zeytinlerin de tuzunu almak için ılık suda yıkayıp bir süre bekletiyorum, tamamen tuzu gitmiyor ama başka ne türlü bir işlem yapmak gerekir bilemedim. Katkı maddeli yiyecekleri zaten bir süre önce bırakmıştım. Yalnız konserve deyince evde kış hazırlıkları için yaptığımız menemenlikler, pindjurlar da bu kapsamda sayılıyor mu yenmesi sakıncalı mıdır dersiniz? seam isimli arkadaşın da tecrübe ettiği gibi doğum kontrol hapları ile ilgili bir durum olabilir mi acaba? Bir de etin yanında yoğurt yenmesinin demir emilimini azalttığını biliyorum bu konu hakkında Canan Karatay'ın bir yorumu var mı biliyor musunuz?

Bildirim yapmayı düşünmemiştim çünkü tam olarak ne faydası oluyor bilmiyorum, herkesin menüleri bir bilir tarafından kontrol edilmiyor zira. Fakat sizin tavsiyeniz üzerine başlayacağım.

Sabah 09.00 - Kahvaltı:
omega 3

2 rafadan yumurta
avuç içi kadar karışık yerel peynirler
7 siyah yeşil karışık zeytin
yardım çay bardağı kadar ceviz-badem-fındık
yarım salatalık

Kahvaltı 12:00

1 çay bardağı ceviz
2 yumurta ile peynirli omlet
10 tane zeytin
1 domates

Bugün işyerinde olduğum için erken yazamadım. Aranızda olmaktan çok mutluyum.

Bugünkü kahvaltım 10:30

1 Haşlanmış yumurta
2 kk taze kaşar
9 zeytin
10 sap maydanoz

Bugün yanımda kuruyemişim yoktu. Umamrım akşama kadar çok acıkmam.
Bugün akşam yemeği olarak kıymalı imam bayıldı yiyeceğim. evde o var. Ama patlıcanlar zeytin yağında hahfif kızartıldı. Sizce sakıncası olurmu?

hepinizi kocaman öpüyorum....

Tabiki ev tipi konserveleri tüketebilirsiniz.Kalsiyum demir emilimini azaltır evet bu yüzden yoğurdu öğle yemeğinden sonra da yiyebilirsiniz. 2 saat sonra falan. Bu arada C vitamini demir emilimini artırır bunu da karatay diyetine göre yeşil biberden alabilirsiniz kahvaltılarınza akşam yemeklerinize ekleyin. Ama Canan Karatayın yorumunu duymadım. Tuz çankırıdaki kristal kaya tuzunu öneriyor diye duydum karatay hocanın.Bu arada menüleri cidden bilir kişi modunda inceliyoruz.

Örneğin menüde yarım çay bardağı yerine 1 de yiyebilirsiniz.Domates ,salatalık gibi şeyleri mevsiminde tüketmek gerekiyor ama bende bazen yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…