Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Kızartma olmaz Fırında köz usulu yapmanız gerekiyor.

Ilk gunüm cok ac geciyor
bir bardak ayran ve yarm porsiyon sade döner ...

Aslında planımda tavuk salata vardı , buraya ayak uydurmak zorunda hissettim kendimi ..sevmedigim halde yedim...

Yesil cay içiçem birazdan ....

Ilk gunüm cok ac geciyor
bir bardak ayran ve yarm porsiyon sade döner ...

Aslında planımda tavuk salata vardı , buraya ayak uydurmak zorunda hissettim kendimi ..sevmedigim halde yedim...

Yesil cay içiçem birazdan ....

gördün mü bak kahvaltını tam anlamıyla yapsaydın böyle olmayacaktı üstelik yarım pors.döner 1 bardak ayran yetti mi,varsa ayran 1 bardak daha iç yoksa 2 saat sonra yine acıkacaksın....aslında karatayda aç kalmak yok,,,

selam kızlar

2 gün giremedim,evi çok güzel temizledim,yemeklerimi yaptım ama dün cıslı geçti birazmoralim bozuk olunca savunma mekanizmam beni yemeğe yöneltiyor,sık sık da moralimi bozacak şeyler oluyor....aslında karatayda yasak olmayan şeyleri abartarak diyetimi sabote etmiş oluyorum ve 15 şubattan beri yerimde sayıyorumbu böyle gitmez dediiimmm ve bugün tam 1.5 saat yürüdüm şimdi geldim,harika bir parkur buldum,yarısı çim yarısı kauçuk tartan zemin,nefiss..yürüyüş ayakkabılarımı giydim...kulaklığımı da taktım,radyo dinleyerek yürüdüm zaman nasıl geçti anlamadım,sizinle de paylaşmak istedim

biraz geçmişe bakıp yemeğimi yiyeceğim,üstüne de kahvem ve çayım ohhh

Umarım yanlış anlaşılmadım, arada kaçan bildirimler çok oluyor, sayfalar çok hızlı ilerlediği için hepsiyle tek tek ilgilenmeniz çok zor, bu bağlamda söylemiştim.
Yad ellerde yaşadığım için daha kaya tuzu ne demek onu anlatamadım o yüzden bir türlü kaya tuzu edinemedim. Yeşil biber de pek yiyememenin yanında burada Türkiye'deki gibi bir yeşil bibere pek rastlamadım. Kocaman sarı kırmızı dolmalık biberleri var. Aynı işi görür mü acaba? Bir de aralarda yoğurt yesek oluyor öyleyse? Çünkü ayran içmektense rahatlıkla yoğurt yiyebilirim. Son bir soru, taze kaymak hakkında bir fikriniz var mıdır?

Benimle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum Çiğdem Hanım :)

Mis kokmuş evlerrrrr Aaaaa cidden çok begendiiiimmm. Çok hoşuma gitii parkurun

Merak etme canım o kdar çok kişi var ki okuyan inceleyen hiç atlanacağını sanmıyorum belki nadiren olabilir tabiki hatırlatırsın olur biter

Yurt dışında yaşayanların işi zor bu anlamda ama size tavsiyem saksıda falan yetiştirebiliyrsanız. Yani kahvaltıyı güçlü yapınca yoğurda pek gereksinim duymuyorum aslında ben ara öğün olarak. Yani acıkırsanız yoğurt yiyebilirsiniz tabi. Hazır olan herşey yasak canım. Ama yoğurt süt kaymaklarından tereyağ yapılıyor. Yoğurt kaymağıysa sorduğun sey yasak değil tabi. Ama hazır alınan her şey yasak. İşlenmiş yani fabrikasyon herşey.

canım yeni katıldığımızdan pek bir ilgi yok kilo çizelgesini nasıl ekrana kopyalıyosunuz
bilgi verirsen sevinirim

Şöyle açıklamaya çalışayım. Yaşadığım yerde katı yoğurt kültürü yok. Yoğurtları ayrana yakın sıvılıkta. Bir de hiç bir yerde taze, doğal tereyağ bulamadım. Fakat onun dışında çok fazla süt ürünü var. Homemade pazarlarda kendi yaptıkları taze ürünleri satıyorlar. Ben bulduğum taze sütle yoğurdumu kendim yapıyorum, ama o kadar sütün kaymağını tereyağ yapmak için kenara ayırmayı düşünsem de toplamda bir şey etmiyor. Bahsettiğim pazarlarda değişik peynirler dışında bir de taze kaymak satıyorlar. Bildiğimiz süt kaymağını düşünün oldukça yoğun halini ve azıcık tuzlusu. Market ürünü değil, köylerden geliyor. Bunu belki tereyağ niyetine ve bazen kahvaltıda tüketebilir miyim diye düşündüm. Bilmiyorum tereyağ olarak ne kadar işlev görür ama tereyağ hususunda bir çözüm bulmam gerek.

Uluslararası gündem haberleri :)

Bu arada ara öğüne hiç ihtiyaç duymuyorum, hatta çoğunlukla aradan 5 saat geçtikten sonra bile çok aç hissetmiyorum. Yalnız ayran serbestiyeti yoğurt için de geçerli mi onu öğrenmek istemiştim, sonuçta aynı şeyler :)

14:00 - Öğle Yemeği

1-2 kepçe mercimek çorbası
1 kase mantarlı brokoli yemeği
yarım çay bardağı ceviz-badem
bir tatlı kaşığı taze kaymak
1 yemek kaşığı süzme yoğurt gibi bir peynir

Olur heralde. Önemli olan şeker içermemesi. İşlenmemesi. Olur diye düşünüyorum.

liste bildirimine bende katılmak istiyorum.nasıl oluyor.sabah kahvaltım klasik karatay kahvaltısı öğlen patlıcan yemeği 1 kase yoğurt bol leptinli günleryemeğim yanmasın kızlar bayyyyy
2 hafta düzenli menü bildiriminden sonra katılabilirsin listeye tabiiki..
ohhh ellerine sağlık bebişim..off tutamıyoruz şu boğazımızı yavv.. ben de cıss yedim bugün:18::18:

Mis kokmuş evlerrrrr Aaaaa cidden çok begendiiiimmm. Çok hoşuma gitii parkurun

her zaman yürüdüğüm kaldırım taşlı yerden ileri gideyim ne var bakayım dedim...aaa bi baktım ciddi bir yürüyüş yolu,insanlar yürüyo,aralarda belediyenin spor aletleri...baya bi gittim,çim zemin bitince geri döndüm,toplam 1.5 saatten fazla sürdü..yol daha devam ediyodu yani

bugün de bitti çok şükür..
öğlen

yoğurt çorbası

sonrası arkadaş yapıp getirmiş 1 kibrit kutusu kadar haşhaşlı revani yedim..pişmanım

sanırım yemekte bana uygun birşey olmamasının cezasını çektim..off..
yemekte yemediklerime gelince
patates salatası
kadınbudu köfte
muz

onları mı yeseydim acep tatlıyı yemeseydim..
aç kalınca saldırdım tatlıya tabii cevizim de bitmişti..

işte böyle güzeller..

2 hafta düzenli menü bildiriminden sonra katılabilirsin listeye tabiiki..

ohhh ellerine sağlık bebişim..off tutamıyoruz şu boğazımızı yavv.. ben de cıss yedim bugün:18::18:

sorma sersumum..hiç gereği yokken aç filan değilken sırf bilinçaltında yatan oburluk alışkanlığından yiyorum,sonra da kendimden nefret ediyorumnaber canım nasılsın nasıl geçti günün...eve geldin heralde....bu arada ben öğlen yemeği yemedim,canım pek istemedi,uzun yürüyüşün adrenalini yetti zaar habire bitki çayı kahve çay içiyorum,bu saatten sonra da yemem evde yerim artık...

asla aç kalmamalıyızo zaman en yakınımızdaki hazır karbonhidrata yöneliyoruz,benim için bu genellikle kuruyemiş kavanozu oluyo...mümkünse yemeklerimizi hep hazır tutalım,ve de sevdiğimiz yemekleri pişirmeye çalışalım...doğru mu sersumum

aynen canım ben de çok pişman oluyorum sonunda..yürüyüşün harika olmuş

geldim evdeyim biraz eski dizilere takılıyım dedim..bir istanbul masalı izliyorum

selam kızlar
bugün sabah:1 haşlama yumurta,peynir,tere,(fındık,yabanmersini ikisi bir çaytabağı kadarcık)7 tane zeytin
öğle:tavuk sote,tarhana çorbası,salata,iki kaşık yoğurt
arakuldan gelince oğlum yaban mersini ve fındık istedi aburcubur niyetine bende 10 tane fındık attım ağzıma
akşam da semizotunu sarımsaklı yoğurtlu salata yapıp yiycem doymassam çorbada içerim

okulda çocuklarla en az 30 dakika aktif olarak step yaptım.öğretmenler odasına girdiğimde kıpkırmızı bir surat

sabah: 1,5 yumurta haşlanmış
peynir
domates
salatalık
biber

2.öğünüm: avuç içi kadar haşlanmış tavuk eti
patlıcan salatası
domates salatalık
2 çatal tiramisu
2 ısırık snikers ((

akşam 7 gibi yoğurt yerim yada süt içerim yeter....

aynen canım ben de çok pişman oluyorum sonunda..yürüyüşün harika olmuş
geldim evdeyim biraz eski dizilere takılıyım dedim..bir istanbul masalı izliyorum

iyi seyirler canım

kızlar bugünkü menümü yazayım

kahvaltı 08.30;2 yumurtalı omlet,2 kk peynir,5 ceviz,5 siyah zeytin,biber,3 kuru kayısı,1/2 bardak süt,omega 3
akşam 17.30;1 tabak taze fasulye,1 tabak semizotlu yoğurt olacak..gece 1/2 kupa sütlü kahve içerim sabahtan kalan sütle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…